Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στράτος Χαρχαλάκης (Δήλωση στο ΔΣ της 7-11-2014) :Τα έργα θα γίνονται με Διεθνείς Διαγωνισμούς και τα ποσά που εξοικονομούνται από τις εκπτώσεις θα διατίθενται σε νέα έργα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 7-11-2014, μεταξύ των άλλων, ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά ομόφωνα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις ή παρατηρήσεις εξέφρασαν οι παρατάξεις. Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στη επισήμανση του Δημάρχου ότι βασική αρχή του Τεχνικού Προγράμματος, όπως άλλωστε ήταν και προεκλογική δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είναι η προσπάθεια πραγματοποίησης των δαπανών συγκεντρωτικά (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, δίκτυα ύδρευσης κ.λπ.) και όχι αποσπασματικά. 


Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνουν με διεθνείς διαγωνισμούς και έτσι θα εξασφαλιστούν μεγάλες εκπτώσεις προς όφελος του Δήμου. Τα ποσά των εκπτώσεων μπορεί να χρησιμοποιηθούν για άλλα έργα.

Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική τοποθέτηση που απομένει ο Δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή να τα υλοποιήσουν. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ελέγχει συστηματικά την εφαρμογή της παραπάνω δέσμευσης για πραγματικούς διαγωνισμούς και πραγματικές εκπτώσεις.

Οι συγκεκριμένες θέσεις πιστεύουμε ότι έκαμψαν και όποιες άλλες επιφυλάξεις των Δημοτικών Συμβούλων, μαζί με το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή είναι ακόμη στην αρχή.