Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου : Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο γαλλικό περιοδικό L’Humanité Dimanche

 Συνέντευξη παραχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο γαλλικό περιοδικό LHumanité Dimanche με κεντρικό μήνυμα «Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής αρχής, που αποτυπώθηκε αρχικά στον προϋπολογισμό για ενισχύσεις κατά της λιτότητας και της στήριξης των απόρων, ο οποίος «αυξήθηκε περισσότερο από 600%, ήτοι από 1,9 σε 13 εκατομμύρια ευρώ» με στόχο να καταστεί δυνατή η στέγαση οικογενειών, η παροχή ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε οικογένειες που τα έχουν πλέον αποστερηθεί, κ.λπ.

Ερωτώμενη για την αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι οι πολίτες προσδοκούν «ριζική αλλαγή έναντι των αυτοκτονικών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν οι πιστωτές και εφαρμόζουν οι διαδοχικές κυβερνήσεις από την έναρξη της κρίσης» επισημαίνοντας ότι «Είναι πλέον σαφές προς όλους ότι, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όταν επιτέλους αυτές διεξαχθούν, η χώρα θα πάρει την τύχη της στα χέρια της, αλλάζοντας πολιτική πορεία».
Σε ερώτημα για την πολιτική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έκανε αναφορά στο παράδειγμα του προβλήματος του χρέους της Γερμανίας το 1953 και υπογράμμισε: «Από την έναρξη της κρίσης η θέσης μας είναι σαφής: το πρόβλημα του χρέους πρέπει να επιλυθεί κατά τρόπο πολιτικό. Θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για την επίλυση του προβλήματος αυτού για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».
Επιπλέον, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο κίνημα Podemos της Ισπανίας, λέγοντας ότι το κίνημα αυτό «δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα της ένδειας και της οργής των πολιτών κατά αυτών των πολιτικών λιτότητας, οι οποίες τους έχουν επιβληθεί». Επισήμανε ότι κινήματα και πολίτες στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία αλλά και στη χώρα μας έχουν αναλάβει ένα διττό αγώνα «σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κλείνοντας, η Περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αλλαγή πορείας στην Ευρώπη προς ένα κοινωνικό και δημοκρατικό πρόσωπο αποτελεί μονόδρομο: «Παραφράζοντας τον Αντρέ Μαλρό, θα έλεγα ότι η Ευρώπη τού αύριο θα είναι δημοκρατική, αλληλέγγυα και με κοινωνικό πρόσωπο, ή δεν θα υπάρχει».

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής