Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εναρξη δραστηριοτήτων της Κυθηραικής Αδερφότητας Αθηνών - Πειραιώς



Αύριο Παρασκευή 5/10/2013 ξεκινάει τις δραστηριότητές της η Κυθηραική Αδελφότητα Αθηνών – Πειραιώς με τον αγιασμό που θα γίνει στις 19.30 στον Πειραιά (Ναυαρίνου 7).

Για τα παιδιά, όπως και πέρσι, θα λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών , μουσικών οργάνων και βέβαια θα υπάρχει πολύ παιχνίδι.

Για τους μεγαλύτερους τα γνωστά. Μεταξύ τσιπούρας, φατουράδας, γλυκισμάτων κλπ, κουβέντα με …….σοβαρές αναλύσεις και νέα. Και όταν η κουβέντα δε μπορεί να εκφράσει την ομήγυρη πιάνει δουλειά η αυτοσχέδια ορχήστρα με τη συνοδή χορωδία της…. Καλή χρονιά και φέτος!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ και ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στο ΔΙΑΚΟΦΤΙ


Τα δύο πλοία που εξυπηρετούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, βρέθηκαν την 25η Σεπτεμβρίου μαζί στο λιμάνι του Διακοφτίου, προκειμένου να παραλάβουν τους πολλούς επισκέπτες που είχαν έρθει στο νησί για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, δίνοντας ζωντάνια στην τοπική κοινωνία αλλά και οικονομία. Πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε κάθε Σαββατοκύριακο την εικόνα αυτή στο Διακόφτι!!!!!!!!!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η καθιερωμένη λειτουργία στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στον Αλιμο

 
Παρουσία του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ τελέστηκε η καθιερωμένη λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον Αλιμο μετά αρτοκλασίας. Παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Αλίμου κ.Θ. Ορφανός, ο Aντιδήμαρχος κ. Ν. Παπανικολάου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Τσαπρατζής.
Επίσης παρεβρέθηκε ο πρόεδρος του Τριφυλλίου Ιδρύματος κ. Μ. Καλοκαιρινός, από το Δ.Σ της Κυθηραικής Αδερφότητας Πειραιά ο κ. Δ. Καλαιτζάκης και Μ. Στάθης.
 
Επίσης όπως διακρίνονται στις φωτογραφίες ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλίμου κ. Ι. Βάρδας, η κα. Α. Καρύδη, ο κ. Ν. Φατσέας, και ο κ. Β. Λεονταράκης.
 
Από τα Κύθηρα ο επιχειρηματίας κ. Α. Καλλίγερος, που βρέθηκε αυτή την περίοδο στην Αθήνα.
Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σύλλογος προσέφερε κέρασμα στο εντευκτήριο που βρίσκεται κάτω από το νέο ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.
Χρόνια πολλά σε όλους!