Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 5-11-2015




Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων την Πέμπτη 05/11 υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο πρόβλημα με τη μόλυνση στις ακτές της Αγ. Πελαγίας και παρουσίασε τις άμεσες ενέργειες και την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπισή του. Τόνισε ότι σε συνεργασία με τις οικείες Λιμενικές Αρχές αναζητείται το πλοίο που προέβη στην έκνομη αυτή ενέργεια. Ανέφερε δε ότι με επιστολή του προς τους Δημάρχους Μονεμβασίας και Ελαφονήσου ζήτησε συνεργασία πάνω στο θέμα του αγκυροβολίου που απασχολεί έντονα τους φορείς και κατοίκους όλης της περιοχής.

Σαν Σήμερα : Οι Βουλευτικές Εκλογές του 1926

Γεώργιος ΚονδύληςΠροκηρύχθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου 1926 από τον Γεώργιο Κονδύλη για τις 24 Οκτωβρίου και τελικά έγιναν στις 7 Νοεμβρίου 1926. Έμειναν στην ιστορία για τρεις λόγους: Ήταν οι πρώτες εκλογές μετά το 1862 που έγιναν με ψηφοδέλτιο, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απλή αναλογική, ενώ το ΚΚΕ έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή.
Ο στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης ήταν ο ισχυρός άνδρας στην ελληνική πολιτική ζωή εκείνης της περιόδου.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 07/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση Ρένας Δούρου σχετικά με επίθεση κατά Γ. Κουμουτσάκου



 
Η επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι συλλογική υπόθεση, που δεν χωρά σε παιχνίδια συμψηφισμών και μικροπολιτικών σχεδιασμών.



Πηγή : Περιφέρεια Αττικής

Ελένη Χάρου : ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ


Ο Ωνάσης ως γνωστόν το 1923, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή σε ηλικία 17 ετών πήγε μετανάστης στην Αργεντινή, η οποία έγινε αφετηρία των μεγάλων κατακτήσεών του στον επιχειρηματικό τομέα. Την ίδια εποχή βρέθηκε εκεί μετανάστης και ο Γιάννης Χάρος από τα Κύθηρα, ο οποίος έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Οι δύο νέοι στα πρώτα πολύ δύσκολα βήματα στο Μπουένος Άιρες, με νωπές τις μνήμες από τη Σμύρνη, συναντιούνταν καθημερινά στο ελληνικό προξενείο, γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι. Μάλιστα ο Ωνάσης τον πρώτο καιρό στο Μπουένος Άιρες νοίκιασε ένα δωμάτιο στο σπίτι της οικογένειας Λουράντου από τα Κύθηρα. Και οι δύο στην αρχή έκαναν διάφορες δουλειές. Το 1925 ο Ωνάσης δούλευε νυχτερινός τηλεφωνητής.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 06/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Κυθήρων


Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 4/11 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κυθήρων υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη. Ήταν η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2015. Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα την δέσμευσή της για τακτικές και έγκαιρες συγκλήσεις του Σ.Τ.Ο. προκειμένου να υπάρχει σωστός προγραμματισμός των ενεργειών και δράσεων του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Η ιστορία της Monopoly

Οι αδελφοί Πάρκερ από τη Μ. Βρετανία ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν ευρέως τη Monopoly στην παγκόσμια αγορά. Η πρώτη εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1935. Ωστόσο, η ιστορία της είναι πολύ παλιότερη.
Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του ήταν «Το παιχνίδι του σπιτονοικοκύρη» και στόχος του να αποδείξει με απλό τρόπο πώς τα μισθώματα πλουτίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κάνουν φτωχότερους τους ενοικιαστές.

Πρωτοβουλία για δενδροφύτευση 300 δενδρυλλίων ντόπιων κέδρων απο το Γενικό Λύκειο Κυθήρων


Το Γενικό Λύκειο Κυθήρων πιστό στις αρχές του εθελοντισμού και της αειφόρας ανάπτυξης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δενδροφύτευση 300 δενδρυλλίων ντόπιων κέδρων, γνήσιων τέκνων τω κέδρων που πρωτοαντίκρισαν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού. Τα δενδρύλλια παρήχθησαν από μοσχεύματα τσιριγώτικων κέδρων με ειδικές μεθόδους σε φυτώρια της Κρήτης. Η δενδροφύτευση θα γίνει στις περιοχές των καμένων Παναγίας Ορφανής- Σπήλαιου Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου- Λιμνιώνα περί τα τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Δροσιά Τσέρη θα διαβάσει το κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η σταχομαζώχτρα» σε απόδοση για παιδιά από το όμορφο βιβλίο με εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικοπούλου. Θα ακολουθήσουν οργανωμένες δραστηριότητες και παιχνίδια με την επίβλεψη της Αγγελικής Σγούρου.

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Δήμος Κυθήρων : 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA 2015


Με νέο έντυπο διαφημιστικό υλικό θα παρουσιαστεί ο Δήμος Κυθήρων στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA 2015 που ξεκινάει στις 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώθηκε και βρίσκεται ήδη στη φάση της εκτύπωσης το νέο γενικό τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου μας σε τρεις δίγλωσσες εκδόσεις: ελληνοαγγλικό - ιταλογερμανικό και γαλλοισπανικό. Το φυλλάδιο είναι σχεδιασμένο με την πλέον σύγχρονη και μοντέρνα γραφιστική αντίληψη, επενδύει περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο, ξεφεύγει από καθιερωμένα διαφημιστικά κλισέ που κυριάρχησαν επί δεκαετίες και περιλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρει ο επισκέπτης των Κυθήρων, ενώ τον προδιαθέτει ευχάριστα στο να αναζητήσει μόνος του περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το δικό του ατομικό "Ταξίδι στα Κύθηρα". 

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 05/11/2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.

Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 3-11-2015 σχετικό με την πετρελαιοκηλίδα στην Αγία Πελαγία


Έγγραφο προς τους Δημάρχους Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπο Λιάρο απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων σχετικά με την οικολογική, περιβαλλοντική και αισθητική καταστροφή που έλαβε χώρα στις ΒΑ ακτές των Κυθήρων. Επίσης ο Δήμαρχος κοινοποίησε στις Λιμενικές Αρχές Νεαπόλεως Βοιών και Αγίας Πελαγίας Κυθήρων καθώς και στο αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ καταγγελία που αναφέρεται στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να προβούν σε σχετική διερεύνηση.




Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Μετά τη συνάντηση γνωριμίας του περασμένου Σαββάτου, το εργαστήριο κινούμενου σχεδίου χωρίζεται σε δύο τμήματα: ένα για παιδιά 9-14 ετών, και ένα για έφηβους και ενήλικες. Το τμήμα εφήβων και ενηλίκων θα συναντηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μμ, ενώ το παιδικό τμήμα θα συναντηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 6.00 έως τις 7.30 μμ. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα από τα δύο τμήματα, ασχέτως εάν παρευρέθηκαν ή όχι στην προηγούμενη συνάντηση.
(Φωτογραφία από τη συνάντηση γνωριμίας)


Πηγή ; Kythera Library (Facebook)

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 04/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Κατάργηση εκπτώσεων και επιβαρύνσεις για όλους!

H ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά επιχειρήματα πήγαν περίπατο και στην περίπτωση των Τελών Κυκλοφορίας που αφορούν όλους τους πολίτες! 
Τέλη κυκλοφορίας 2016: Κατάργηση εκπτώσεων και επιβαρύνσεις για όλους!Από τις κραυγές ενάντια στις αυξήσεις και την κριτική της μη αποδοτικότητας εσόδων στα κρατικά ταμεία, μιας και οι καταθέσεις πινακίδων αυξήθηκαν τραγικά τα τελευταία χρόνια, (κατάσταση που σηματοδοτεί έλλειμμα και όχι εισροή χρήματος) η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στο ίδιο μοντέλο «αναγκαστικής» εισπραξιμότητας.

Ηλεκτρονική ειδοποίηση στους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Ηλεκτρονική ειδοποίηση στους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων
Να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσα σε 20 μέρες θα κληθούν με ηλεκτρονική ειδοποίηση 198.904 οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.
 Πρόκειται για όσους οφείλουν από 5.000 ευρώ προς τα ταμεία και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, οι οποίοι εάν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 5-11-2015 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 5-11-2015 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. 4 η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Μ. Αγγελιουδάκης). 
2. Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016 (Εισηγητής: Δήμαρχος). 
3. Κατανομή επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες Σχολείων (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κομηνός) 
4. Μεταφορά χρέωσης από την μη υπόχρεη Φριλίγκου Γκόλφω του Ανδρέα, στην υπόχρεη Φριλίγκου Σταμάτα του Γεωργίου (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Μ. Αγγελιουδάκης).

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 03/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ


Εκτεταμένη ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα, μήκους άνω των 1000 μέτρων, δημιουργήθηκε στη θάλασσα αλλά και σε ακτές των Κυθήρων, από το μεσημέρι του Σαββάτου, πιθανόν, από διερχόμενο πλοίο που, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του δορυφόρου να το καταγράψει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, άδειασε στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα πετρελαίου.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Συμμετοχή σε τελετή αδελφοποίησης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρευρέθηκε χθές ΣΤΗΝ τελετή αδελφοποίησης ΤΟΥ Δήμου Σαλαμίνας ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Χλώρακας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σαλαμίνας κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο Σαλαμίνιος Αγωνιστής Ευάγγελος Λουκάς «Κουταλιανός» και μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κας Δούρου Ρένας .

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα και αύριο

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα και αύριοΌλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σήμερα και αύριο, τονίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία έχει προκηρύξει 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας «στη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών», που «δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές ».

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΞΕΡΟΥΛΑΚΙ


Κοντά στον όρμο του Μελιδονίου στα δυτικά παράλια των Κυθήρων, στην τοποθεσία Ξερουλάκι, βρίσκεται το μονύδριον των αγίων Αναργύρων, ένα από τα ιδιόκτητα μονύδρια των Κυθήρων, όπως η Παναγία Ορφανή στο Μυλοπόταμο, το Κακοπέτρι, η Κακή Μέλισσα, η Δέσποινα στον Καραβά κ. α. Ανήκει στην οικογένεια Μεγαλοκονόμου-Μεταξά, μια παλιά Βυζαντινή οικογένεια, ΗΡΘΕ ΣΤΑ που Κύθηρα Από Το Μυστρά ΜΕΤΑ ΤΗΝ Άλωση. Παλαιός ναός Ο Των Αγίων Αναργύρων μαρτυρείται  ΣΕ διαθήκη Μεγαλονόμου ΤΟΥ 1688. Ο νέος ναός χτίστηκε κοντά στον παλαιό περί το 1828 από τον παπά Κοσμά Μεγαλοκονόμο, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση, τη υποδείξει κάποιων, ανακάλυψε θησαυρό μέσα σε κιούπι κοντά στις ακτές του Μελιδονιού, υπήρχαν κρησφύγετα όπου Των ποικιλωνύμων πειρατών που πέρασαν Από ΤΑ Κύθηρα.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 02/11/2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 30-10-2015



Ο Δήμος Κυθήρων ενημερώνει τους Δημότες ότι με το υπ΄αρίθμ187/21-01-2015 έγγραφό του προς τη Γ.Γ. Εσόδων ζήτησε τη διόρθωση του λάθους που έχει γίνει για τα Κύθηρα επί του υπολογισμού του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Το αίτημα του Δήμου Κυθήρων ήταν άκρως αναλυτικό και εμπεριστατωμένο και προτού αποσταλεί έτυχε ενδελεχούς επεξεργασίας από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά ιδιάζον και πολύπλοκο.

Ελένη Χάρου: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με αφορμή το δράμα των προσφύγων από τη Συρία, που δεν αφήνει ασυγκίνητους και τους πιο αδιάφορους, αν ξεφυλλίσομε την ιστορία των Κυθήρων, θα δούμε ότι στην πορεία των αιώνων τα Κύθηρα πολλές φορές δέχτηκαν πρόσφυγες και έγιναν καταφύγιο κατατρεγμένων της ιστορίας, από το Μωριά το 12ο και αργότερα το 18ο αι. με τα Ορλωφικά, από την Κρήτη με την Οθωμανική κατάκτηση το 17ο αι., από τα νησιά με την Ελληνική Επανάσταση, από τη Θράκη με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κ.τ.λ. Στο Τοπικό Αρχείο Κυθήρων σε απογραφές της Αγγλοκρατίας σώζονται τα ονόματα των προσφύγων που φιλοξενούνταν σε Κυθηραϊκές οικογένειες. Η πιο συγκλονιστική περίπτωση προσφύγων στα Κύθηρα είναι αυτή που κατέγραψε ένας Άγγλος περιηγητής το 1810, ο JOHN GALT, στενός φίλος του Βύρωνα.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 1-11-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Καλημέρα και καλό μήνα..επιστρέψαμε!!!!