Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ...

Με πολύ μεγάλη χαρά προσκαλούμε τους φίλους μας της Σαββατιάτικης Ομάδας της Βιβλιοθήκης μαζί με τους γονείς, συγγενείς και φίλους τους για μια μικρή γορτή που θα σηματοδοτήσει την φετινή λήξη των συναντήσεών μας.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, σας περιμένουμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στα Κοντολιάνικα, για να σας δείξουμε τις εργασίες των παιδιών και να σας μοιράσουμε αναμνηστικά.
Με αγάπη,
Ελένη Βενάρδου
Αλεξάνδρα Κουρούπη
Φωτεινή Μπαλάφα


Πηγή: facebook Kythera Library

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 450 θέσεις στη ΔΕΗ – Πώς θα υποβάλλετε αιτήσεις

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΑΣΕΠ την Προκήρυξη 3Κ/2015 (ΦΕΚ 4/03-06-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεωνπροσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στηΔημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).

Οι τελευταίοι αλυκάριοι των Κυθήρων

Mani gournes Koukouri Nikos Petrakakos Aug 2002 p[hoto Hjalm

Μαζεύουν το αλάτι από τα βράχια με τα χέρια δουλεύοντας ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Τρεις γενιές αλυκάριων μιλούν για μια τέχνη που χάνεται με τον χρόνο.
Μιράντα Ιωάννου





Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΣΙΝΕΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΒΑΝΤΕΣ


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων και την Κινηματογραφική Λέσχη, αναγγέλλει την έναρξη θερινού προγράμματος δωρεάν προβολών ποιοτικού κινηματογράφου στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης, την επόμενη Πέμπτη 11/6.












Δημοτική Τράπεζα μέσω ΤΠκΔ

Τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία Τράπεζας Ανάπτυξης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) προτίθεται να καταθέσει η Επιτροπή Ανάπτυξης και Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ σε συνάντηση, που αναμένεται να ζητήσει, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτη. Όπως σημειώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση η Αυτοδιοίκηση βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης μέσω του ΤΠκΔ.







Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου

Το βράδυ της 6ης Ιουνίου 1933, ο Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με τη σύζυγό του Έλενα γευμάτιζαν στο σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά. Παρέμειναν εκεί ως τις 11 το βράδυ, οπότε πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.




Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 06-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κλείνει η Κορίνθου - Πατρών από το βράδυ του Σαββάτου

Κλείνει η Κορίνθου - Πατρών από το βράδυ του ΣαββάτουΟλικώς αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου ως τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου έως το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου και ώρα 6.00.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πρέπει να σταθεί αφορμή για προβληματισμό και περίσκεψη. Το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα, όπως σύνορα δεν έχουν και τα προβλήματά του. Η διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων, η προστασία των βιοτόπων και υγροτόπων, ο έλεγχος των επεμβάσεων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον πρέπει να αποτελέσουν αληθινό επίκεντρο μιας ειλικρινούς πολιτικής με στόχευση στην επίλυση των άπειρων περιβαλλοντικών ζητημάτων που στην πλειοψηφία τους έχουν αφεθεί να χρονίζουν. Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που είναι το φυσικό της περιβάλλον, οι ακτές της, τα δάση και βιότοποί της και ό,τι συνθέτει διαχρονικά την ελληνική φύση.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γκιόστρας

Για 3η κατά σειρά χρονιά το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνώνβρέθηκε στη Ζάκυνθο το τριήμερο 29/5-1/6/2015, ύστερα από πρόσκληση της πολιτιστικής εταιρείας «ΓΚΙΟΣΤΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», συμμετέχοντας ως αντιπρόσωπος των Κυθήρων στις τριήμερες εκδηλώσεις του μεσαιωνικού εθίμου της Γκιόστρας, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε το μεγάλο γεγονός του τόπου.

Ελένη Χάρου : Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Το αρχαίο όνομα του νησιού μας είναι «Πορφυρίς» και «Κύθηρα» Μάλιστα το δεύτερο θεωρείται από τα πιο αρχαία τοπωνύμια στην Ελλάδα. Κατά μία εκδοχή προέρχεται από το ομηρικό ρήμα κεύθω (αόρ. β’ έκυθον-κύθον) που σημαίνει κρύπτω, επειδή θεωρείται το νησί που κρύπτει τον έρωτα. Κατά μία άλλη εκδοχή η ονομασία προέρχεται από τον Κύθηρο, τον πρώτο οικιστή της νήσου. Το 13ο αι. αναφέρεται το νησί ως “Cedrigi” και αργότερα το 14ο, 15ο αι. “Cidericum” “Cethericum” “Cithericum” Προφανώς από την αρχαία ονομασία «Κύθηρα» Cithera προήλθε το Cithericum Ce(the)ricum Cericum Τσερίγον. Με την Ένωση καθιερώθηκε επίσημα η αρχαία ονομασία «Κύθηρα»


Πηγή : Eλένη Χάρου (facebook)

Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών

Με τον περιγραφικό αυτό όρο εννοούμε τον πόλεμο που ξέσπασε στις 5 Ιουνίου 1967 μεταξύ Ισραήλ και των γειτονικών του αραβικών χωρών (Αιγύπτου, Συρίας και Ιορδανίας). Το Ισραήλ, 19 χρόνια μετά την ίδρυσή του, πάλευε ακόμα για την ύπαρξή του, ενώ οι Άραβες επιδίωκαν την εξαφάνισή του. Οι εχθροπραξίες περατώθηκαν πέντε μέρες αργότερα, στις 10 Ιουνίου, με θρίαμβο των Ισραηλινών, που τριπλασίασαν τα εδάφη τους, κατακτώντας το Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 05-06-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Συμπληρώνονται σήμερα 3 χρόνια από την ημέρα που ο καθηγητής Χάξλεϋ επέστρεψε, μετά από σχεδόν μισόν αιώνα, στα Κύθηρα. Σε ανάμνηση εκείνης της εορταστικής ημέρας αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Δημήτρη Κουτραφούρη από το τιμητικό τεύχος «George Leonard Huxley – Επιστροφή στα Κύθηρα» το οποίο προσφέρθηκε στον καθηγητή την ημέρα της αφίξεώς του.
Σημείωση: Η φωτογραφία δείχνει το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τιμητικού τεύχους, 1ης έκδοσης των Φίλων Μουσείων Κυθήρων (Καλοκαίρι 2012).

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Πρόσληψης τριών (3) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας .


 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων Α.Ε.»
έχοντας υπόψη:
α) τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος
προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ 234/Α/28-12-2009)
β) τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ.4 του Ν.2739/1999 (ΦΕΚ 180/Α/9-9-1999) με
αντικείμενο την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή
εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών δίμηνης χρονικής διάρκειας.

Κασιμάτης: Αντισυνταγματικό το πρώτο μνημόνιο

Κασιμάτης: Αντισυνταγματικό το πρώτο μνημόνιο Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το πρώτο μνημόνιο, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, υποστηρίζοντας ότι έγινε παραβίαση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια, ο κ. Κασιμάτης, έδωσε έμφαση στην νομιμότητα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας άκυρα και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, καθώς δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συμβάσεις.

Κυβερνητικές πηγές: Το προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών δεν αποτελεί βάση συζήτησης

Κυβερνητικές πηγές: Το προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών δεν αποτελεί βάση συζήτησηςΠρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το πεντασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά. Εξέφρασαν, ωστόσο, την άποψη ότι αφήνει περιθώρια συμβιβασμών έτσι ώστε να είναι δυνατή μια συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τί δεν καταλαβαίνουν που καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες;


Ακόμη και σήμερα, σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα, κάποιοι επιμένουν να προσβάλλουν την κοινή λογική με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να εκμισθώσει τον Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του Συνδέσμου κατά τη μεταβατική περίοδο απομάκρυνσής του από τον αστικό ιστό.
Ο Σύνδεσμος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, πήρε μία απόφαση οικονομικά επωφελή:

Η Άλωση της Αθήνας από τους Οθωμανούς Τούρκους


Η Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους (29 Μαΐου 1453), βρήκε την Αθήνα υπό την κυριαρχία των Φράγκων και φόρου υποτελή στον Σουλτάνο. Η άλλοτε κραταιά πόλη ήταν πρωτεύουσα του Δουκάτου των Αθηνών, με επικεφαλής των νεαρό Φλωρεντίνο Φράγκο Ατζαγιώλη (Francesco Acciaiuoli), τον οποίο επιτρόπευε η φιλόδοξη μητέρα του Κιάρα Τζώρτζη (Chiara Zorzi).

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 04-06-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με την εκμίσθωση της τουριστικής κατασκήνωσης, (Camping), Καψαλίου


Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνει ότι λόγω απρόοπτου νομικού κωλύματος και ύστερα από συνεννόηση με τον Ε.Ο.Τ., λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι, όπως μας έγινε γνωστό από τον Ε.Ο.Τ. στις 02/06/2015, επίκειται η έκδοση νέων αποφάσεων από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τις Τουριστικές Κατασκηνώσεις δυνάμει των οποίων θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές στη μέχρι τώρα λειτουργία τους, η προκηρυχθείσα για τις 10 Ιουνίου 2015 δημοπρασία εκμίσθωσης της Τουριστικής Κατασκήνωσης (Camping) Καψαλίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Από τον Γκρέκο στον Καντίνσκι

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη τη Μαρία Σχινά, θα χρησιμοποιούσαμε αναγκαστικά δύο: σεμνή και θετική. Ιδού πώς μας παρουσίασε την Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της στο εργαστήριο εικαστικών που έλαβε χώρα όλο τον χειμώνα στο Π.Κ. Ποταμού:
«Το Εργαστήριο Εικαστικών πραγματοποιήθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μια φορά την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως το Μάιο. Υπάρχουν 3 τμήματα με βάση την ηλικία των παιδιών.

Ο ΜΑΘΟΥΣΑΛΑΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Απ’ όσο γνωρίζομε ο μακροβιότερος άνθρωπος στα Κύθηρα ήταν ο Προκόπης Σουρής από το Γερακάρι, που το 1925 ήταν 117 ετών, δηλ. γεννήθηκε το 1808. Φορούσε την παραδοσιακή βράκα, φέσι και παντόφλες βακετένιες. Ήταν αυτοεξυπηρετούμενος στο πατρικό του σπίτι στο Γερακάρι, με άριστη όραση, μαγείρευε, μπάλωνε και περνούσε την κλωστή. Βάδιζε ελεύθερα, έσκαβε, κλάδευε, θειάφιζε το αμπέλι του και περιποιόταν τα γουρουνάκια και τις κότες του. Δεν γνώριζε φάρμακα, έτρωγε απ’ όλα, δεν τον έβλαπτε τίποτα και το πιο συνηθισμένο φαγητό του ήταν η φάβα, τα χόρτα και οι πατάτες.

Επαναδρομολόγηση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος»



Μετά από καθημερινή επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας, με σκοπό το ξεπέρασμα των τεχνικών αλλά και οικονομικών προβλημάτων, το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» πρόκειται να επαναδρομολογηθεί από την προσεχή Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, για την εξυπηρέτηση των Αντικυθήρων από το λιμάνι του Πειραιά και το Καστέλι.


Πηγή : Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Η λογοτεχνική ανακάλυψη του αιώνα! Αυτό είναι το πρόσωπο του Σαίξπηρ;


Απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων αιώνων θεωρεί ότι έδωσε ο βρετανός βοτανολόγος και ιστορικός, Μαρκ Γκρίφιθς, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το αληθινό πρόσωπο του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πρόσωπο του μεγαλύτερου βάρδου όλων των εποχών είναι αυτό που απεικονίζεται σε πορτρέτο στη βιογραφία του πρωτοπόρου βοτανολόγου Τζον Γκέραρντ, συγγραφία του «The Herball or Generall Historie of Plantes».

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 03-06-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

“Άγνωστα πτυχία” με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση – Ποια είναι η λίστα με το top ten των σχολών

Μεγάλο άγχος, παράλληλα με την διεξαγωγή τον πανελληνίων εξετάσεων, προκαλεί και η επιλογή των διαφόρων σχολών που πρόκειται να ”δηλώσουν” οι μαθητές στο μηχανογραφικό τους, με στόχο την μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση. Πολλές φορές μαθητές και γονείς απορρίπτουν ορισμένα τμήματα με μοναδικό κριτήριο την «άγνωστη» ονομασία τους, χωρίς να εξετάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είτε να δουν τα προγράμματα σπουδών τους. Ωστόσο είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι συχνά αυτά τα τμήματα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς οδηγούν σε επαγγέλματα με αξιόλογο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας ή σε κλάδους όπου ενδεχομένως δεν παραπέμπει άμεσα η ονομασία τους.

Διαβάστε 10 από αυτά:


ΕΡΑΝΟΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟ 1893


Διαβάζομε στην εβδομαδιαία Κυθηραϊκή εφημερίδα «ΚΥΘΗΡΑ» της 27ης Φεβρουαρίου 1893 του Κυθήριου δικηγόρου Ανδρέα Κατσούλη:
«Η καταστροφή της ωραίας αδελφής μας, της ατυχούς Ζακύνθου, ως ήτο επόμενον ζωηρόν αίσθημα θλίψεως προυκάλεσεν εις την νήσον των Κυθήρων, διό εν αμφοτέροις τοις δήμοις, Κυθηρίων και Ποταμίων, συνεστήθησαν επιτροπαί προς συλλογήν συνδρομών. Και οι μεν δήμοι προσήνεγκον ανά 500 δρχ. έκαστος, αι δε ειδικαί επιτροπαί εξακολουθούσι εισπράττουσαι. Και εν τω Δήμω Κυθηρίων η 6μελής επιτροπή, η αποτελουμένη εκ των κ.κ. Σαμουήλ Ιερομονάχου Ζάννη, Γ. Μανάκου, Μ. Νικηφοράκη, Ι. Στάη, Ι. Κοντολέοντος, Σπυρ. Μασσέλου, εισέπραξε εν τη Πόλει των Κυθήρων μέχρι σήμερον 455,90 δρχ. 
Νικόλαος Δελακοβίας 
Φοιτητής Νομικής


Πηγή : Ελένη Χάρου (facebook)

Νέα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Νέα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Την επανεξέταση του ύψους των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείουαποφάσισε η αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών», υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να εκτιμήσει την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαβίβασε στην επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Η Περιφέρεια Αττικής προειδοποιεί για τη δράση επιτηδείων στον τομέα των τροφίμων και ποτών της Ανατολικής Αττικής


Από τη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έλαβε γνώση περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, ενήργησε αμέσως. Συγκεκριμένα, μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σχετικά τις καταγγελίες  επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών σε διάφορες περιοχές της περιοχής για άτομα που, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα (του τύπου «Γαλανός», «Παπαδόπουλος», κ.α.), υποδύονται τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας ή τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζοντας τους επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή, προέβη σε άμεσες ενέργειες.

ΠΑΟ: Η «εποποιία» του Γουέμπλεϊ

Η είσοδος ΠΑΟ και Άγιαξ στο ΓουέμπλεϊΗ αγωνιστική περίοδος 1970 - 1971 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των φίλων Παναθηναϊκού, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Στον διάβα του για τη μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα εμπόδια της Ζενές Ες, της Σλόβαν Μπρατισλάβας, της Έβερτον, του Ερυθρού Αστέρα, ενώ στον τελικό του Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου 1971, ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 02-06-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ TUPPERWARE ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΥΘΗΡΑ


Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7.00μ.μ. σας προσκαλούμε στο Μυλοπόταμο,όπου είναι το ξενοδοχείο «Αthena Hotel», να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα με την Tupperware!!!

Θα σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας, θα σας προσφέρουμε καφεδάκι και γλυκάκι!!
Θα γίνουν κληρώσεις και θα δοθούν πολλά δώρα!!
Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε να γνωριστούμε από κοντά στους όμορφους και φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου!!
Δεν θα υπάρχει καμία υποχρέωση αγοράς!!Φτάνει μόνο η παρουσία σας!! Τηλ.επικοινωνίας: 6938274333 κ. Μίνα Διπλάρου.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
Hotel Athena:2737031942.

Πηγή : Τίνα Ταμβάκη

Αδρανείς καταθέσεις 10,5 εκατ. ευρώ περιήλθαν στο Δημόσιο – Αναλυτικά στοιχεία ανά τράπεζα (πίνακας)


Στα 10,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων που περιήλθαν στο Δημόσιο το 2015 σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σχετική ερώτηση είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Χρήστος Σταϊκούρας , ο οποίος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί από το υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το ακριβές ποσό των αδρανών καταθέσεων που έχει περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο, πως αναλύεται το ποσό αυτό ανά έτος και ανά πιστωτικό ίδρυμα, αλλά και πως θα αξιοποιηθεί.

Εθελοντισμός - Κύθηρα


Εθελοντισμός στην καθαριότητα και στην Καρβουναδα -  Κύθηρα 31.5.15

(φωτο - Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου)








Ανάγκες υγείας στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές

Η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ εμμένει στην απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη θεσμοθετημένη λειτουργία πιστοποιημένων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τοπικό επίπεδο.






Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Το παιδικό του Ιουνίου - Ο Δον - Κιχώτης των παιδιών

 Ο Δον-Κιχώτης των παιδιών
(επιλογή – παρουσίαση της δασκάλας Αγγελικής Κάρκαλου)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, η δασκάλα της περυσινής ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, Αγγελική Κάρκαλου, συγκρότησε μια συγγραφική ομάδα*, η οποία επινόησε ένα ευφάνταστο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Οι μαθητές συνεργάστηκαν ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, επιλέγοντας ως κύριο εργαλείο την αμεσότητα του θεατρικού διαλόγου κι επιστρατεύοντας όλη τους τη διάθεση για δημιουργία. Το κείμενο μπορεί να μην έχει ανέβει ακόμα στην σκηνή αλλά το κέρδος την πνευματικής συνεργασίας είναι τεράστιο και η Βιβλιοθήκη μας απέκτησε έναν ακόμα απροσδόκητο θησαυρό!

Πηγή : facebook Kythera Library

Το Πορτρέτο των Μηνών -Ιούνιος

Ο έκτος μήνας του Γρηγοριανού (Νέου) Ημερολογίου, με διάρκεια 30 ημέρες. Αρχικά, ο Junius ήταν ο τέταρτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου και πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη θεά Γιούνο (Juno, Ήρα), σύζυγο του Γιούπιτερ (Jupiter, Ζευς) και προστάτιδα του οίκου και του γάμου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μήνας. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο, τον πρώτο Ύπατο που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στη Ρώμη, τον 5ο αιώνα π.Χ. Με την αναμόρφωση του Ρωμαϊκού Ημερολογίου από τον Νουμά Πομπίλιο έλαβε την έκτη θέση στο δωδεκάμηνο, πλέον, Ρωμαϊκό Ημερολόγιο, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.


Του Αγίου Πνεύματος

Την επομένη της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει.
Το Άγιο Πνεύμα αποτελεί με τον Πατέρα και τον Υιό τον Τριαδικό Θεό του Χριστιανισμού. Είναι ομοούσιο και ομότιμο προς τα δύο άλλα πρόσωπα και διακρίνεται από αυτά κατά την υπόσταση («Μονάς εν τριάδι και τριάς εν μονάδι»). Ο μονοθεϊσμός του Χριστιανισμού είναι τριαδολογικός και όχι μοναδολογικός, όπως του Ιουδαϊσμού και του Μωαμεθανισμού.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 01-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ελένη Χάρου : Παλιό χειροκίνητο καβουρδιστήρι και μύλοι του καφέ στα Κϋθηρα


Κατά την παράδοση ο καφές ήρθε στα Κύθηρα με ένα ναυάγιο άγνωστο πότε. Οι ντόπιοι όπως συνέβαινε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πήραν στα σπίτια τους σακιά με κάτι άγνωστα σπόρια, που τα βάλανε να βράσουν κι αυτά δεν έβραζαν με τίποτα. 












Ανατροπές σε 7 φόρους ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες – Δείτε ποιους και πώς


Ανατροπές σε επτά φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα φέρνουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου.

Πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο μεταβίβασης, τον φόρο κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΦΠΑ και το ΤΑΠ.

Οι διαπραγματεύσεις κρίνουν την τύχη 180.000 πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – Ποιους θίγουν οι πιέσεις των δανειστών


Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group για το ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών πιέζουν να κλείσουν τα «παράθυρα» για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Από την έκβαση των διαπραγματεύσεων θα κριθεί η τύχη τουλάχιστον 180.000 ασφαλισμένων που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέσα στην επόμενη 5ετία κάνοντας χρήση ειδικών ή μεταβατικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Θεόδωρος Δηλιγιάννης 1824 – 1905

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
Πολιτικός από τη Γορτυνία, απόγονος της ιστορικής και αρχοντικής οικογενείας των Δεληγιανναίων. Γεννήθηκε στα Λαγκάδια στις 19 Μαΐου 1824 και σε ηλικία 13 ετών έμεινε ορφανός. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών.



Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων : Γραπτόν Θείον Κύρηγμα

pentikosti_4ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ31-5-2015
ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ 

Σήμερα μεγάλη ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς γιορτάζει ὁλόκληρη ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Εἶναι ἡ γενέθλια ἡμέρα τῆς Ἐκκλησίας. Σάν σήμερα συγκροτήθηκε ἀπό τό Ἅγιο Πνεῦμα ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία καί φανερώθηκε στόν κόσμο ὡς «σῶμα τοῦ Χριστοῦ».









Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 31-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών