Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Τσίπρα

υπουργικο
Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άρνηση υπουργών και βουλευτών να ψηφίσουν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα είναι η εξής:

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες, με περιορισμούς στις κινήσεις- Ποιες συναλλαγές θα είναι δυνατές

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΤο άνοιγμα των τραπεζικών καταστημάτων, υπό σοβαρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, αποφάσισαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σε ποιες περιοχές υπάρχει σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά- "Υψηλός κίνδυνος" για την Κρήτη

εικόνα αρχείου
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιοχές:



Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών. Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.


«Ο Αγών μου»



«Ο Αγών μου», «Mein Kampf» (Μάιν Καμπφ) στα γερμανικά, είναι ο τίτλος του μοναδικού βιβλίου που συνέγραψε ο Αδόλφος Χίτλερ. Ένα πολύ μέτριο έως κακό συγγραφικό πόνημα, δίχως δομή, με αφηρημένες σκέψεις και απόψεις, και πάνω απ' όλα εξαιρετικά δυσανάγνωστο. Στις 500 σελίδες του ο Χίτλερ προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως ιδεολόγο ηγέτη. Συνδυασμός αυτοβιογραφίας και πολιτικού μανιφέστου, «Ο Αγών μου» είναι η Βίβλος του Εθνικοσοσιαλισμού και το αγαπημένο ανάγνωσμα των νοσταλγών του Ναζισμού.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 18-07-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6






Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η ψυχολογία μας εν καιρώ πολιτικών αναταράξεων

Η ψυχολογία μας εν καιρώ πολιτικών αναταράξεωνΟι πολιτικές ανατροπές των τελευταίων εβδομάδων επηρέασαν άμεσα την ψυχολογία των πολιτών.

Κοινά συμπτώματα ψυχοπαθολογίας ενεργοποιήθηκαν σε πολύ κόσμο κάτι που σύμφωνα με την κοινωνική ψυχολογία συμβαίνει όταν το κοινωνικό πλαίσιο πάσχει και βιώνεται από το άτομο ως ασταθές, απρόβλεπτο και μη-ελεγχόμενο.

Ελένη Χάρου : ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ


Την Αγία Μαρίνα στα Κύθηρα τη γιορτάζουμε στο Δρυμώνα, στο Μυλοπόταμο, στα Φρατζια και στο Σταυλί. Στο Μυλοπόταμο, απέναντι απο το Καστέλι, είναι η Αγία Μαρίνα στη Νερατζέα, ένα μικρό ταπεινό νηςιωτικο ξωκκληςι που μαρτυρείται το 17ο αιώνα, χτισμένο πάνω στα βράχια σε μια γραφική τοποθεσία, όπου νιώθεις πραγματικά το "Φως ιλαρόν" σαν θυσία εσπερινή. (Φωτό Νίκος Μαγουλάς)

Πηγή : Ελένη Χάρου (facebook)

Η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κυθήρων, οργανώνει συναυλία στην μνήμη του μαέστρου και ιδρυτή της, Στράτη Θεοδωρακάκη.

H μπάντα της Φιλαρμονικής θα παίξει μία επιλογή κομματιών από το ρεπερτόριό της, υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Λευθέρη ενώ θα τραγουδήσουν και θα παίξουν στην μνήμη του κ. Στράτη, φίλοι και συνεργάτες της Φιλαρμονικής.
Επίσης θα τιμηθούν με απόδοση τιμητικής πλακέτας, τέσσερεις βετεράνοι της Φιλαρμονικής.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων 2015 - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

Αγία Μαρίνα

 Αγία ΜαρίναΜεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας εορτάζεται στις 17 Ιουλίου. Στον Καθολικό κόσμο είναι γνωστή ως Παρθενομάρτυς Μαργαρίτα και η μνήμη της τιμάται στις 20 Ιουλίου.
Η Μαρίνα έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα. Καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας (σημερινό Γιαλβάτς Τουρκίας) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσία.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 17-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 14-7-2015



Μια από τις βασικές υποσχέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η διαρκής συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, σε νέες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και η Περιφέρεια συνεργάστηκαν αρμονικά και διαρκώς με στόχο τον προγραμματισμό πολλών και σημαντικών έργων, που ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους. 

Ελένη Χάρου : Ο ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΜΠΟΣΤ

Αν ζούσε σήμερα ο μέγας Μποστ θα μας συμβούλευε με εκείνο το ανεπανάληπτο, ηθελημένα ανορθόγραφο γράψιμό του «Εστέ ψυχρέμων άπαντες κε άνεφ φασαρία» ή «Μη φοβού ουδείς κανείς, θα σοθή η ασθενείς» Ο Κων/πολίτης Μέντης (Μποστ)αντζόγλου (1918-1995) κορυφαίος σκιτσογράφος, γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, ζωγράφος, σχολίαζε την επικαιρότητα με μοναδικό τρόπο. Οι 3 αξέχαστοι φτωχοντυμένοι και εξαθλιωμένοι τύποι που δημιούργησε, η μαμά Ελλάς και τα παιδιά της Πειναλέων και Ανεργίτσα άφησαν εποχή και είναι τραγικά επίκαιροι. Στο σκίτσο που είναι παρμένο από το βιβλίο «Μποστ το λέφκομά μου» εκδόσεις Καστανιώτη Αθήνα 1996, η Ελλάδα ασθενεί βαριά και τα παιδιά της Πειναλέων και Ανεργίτσα συμπαραστέκονται στο κρεβάτι του πόνου.

Πηγή : Ελένη Χάρου (facebook)

Τίνα Ταμβάκη : Αυτό το Σάββατο στην πισίνα του ΗOTEL ROMANTICA στην Αγία Πελαγία,party με dj Panayiotis Gianniotis στις 9.00μ.μ!!



Πηγή : Τίνα Ταμβάκη 

Το Μεγάλο Σχίσμα

Με τον όρο Σχίσμα εννοούμε τη διάσπαση της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας, που συνέβη συμβατικά το 1054. Το Σχίσμα επηρεάστηκε από πολιτικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά η βασική του αιτία δεν ήταν κοσμική, αλλά θεολογική. Οι Χριστιανοί της Ανατολής και της Δύσης διαφωνούσαν για τις Παπικές αξιώσεις και το Filioque.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 16-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Στην Ευρώπη ο Τζακ Λιου για το ελληνικό ζήτημα

Στην Ευρώπη ο Τζακ Λιου για το ελληνικό ζήτημαTαξίδι αστραπή σε Φραγκφούρτη,  Βερολίνο και  Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Mάριο Ντράγκι θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανος Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Λιου  επιθυμεί να συζητήσει την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός μέσα στην Ευρωζώνη.
Πληροφορίες από τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι αναμένεται  συζητήσει το  θέμα της χρηματοδότησης-γέφυρας προς την Ελλάδα, όπως και την ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

Πηγή : Enikonomia.gr

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν


Εμφάνιση συνάντηση με Πρέσβη Ιράν.jpgΣυνάντηση με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα Μπενάμ Μπερούζ (Benham Behrouz), είχε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος (ζητήματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορικών ανταλλαγών, κ.α.) στο πλαίσιο αμοιβαία επωφελών συνεργειών μεταξύ των δυο πλευρών.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΚΙΝΟ-ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία και στο πλαίσιο του Δημοτικού Φεστιβάλ 2015 «Ταξίδι στα Κύθηρα», παρουσιάζει απόψε, Τετάρτη 15 Ιουνίου, τη βραδιά Kino-Kythera, αφιερωμένη στους κυθήριους καλλιτέχνες της κινούμενης εικόνας, Μαρία Σχινά και Γιώργο Διδυμιώτη.

Σαν Σήμερα : Το Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου

Ο πρόεδρος - «μαριονέτα» Νίκος ΣαμψώνΣτις 15 Ιουλίου του 1974 η Χούντα των Αθηνών δια των οργάνων της στη Μεγαλόνησο (Εθνική Φρουρά, ΕΛΔΥΚ, ΕΟΚΑ Β') ανατρέπει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπο Μακάριο και εγκαθιστά κυβέρνηση «μαριονετών» υπό τον δημοσιογράφο Νίκο Σαμψών. Πέντε ημέρα αργότερα, οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Κύπρο...

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 15-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - Δελτίο Τύπου

Εμφάνιση φωτογραφια απο πιστοποιηση  φυτοφαρμακων.jpg  
  Διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στις 30/06/2015 στην αίθουσα πληροφορικής του Λυκείου στη Χώρα Κυθήρων, οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης των αγροτών του νησιού μας στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων.
    
Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση του Λυκείου Κυθήρων και όλους όσους βοήθησαν καθώς  και το Interactive Education με υπεύθυνους την κ.Μαρία Zάππα-Κασαπίδη & κ. Γιώργο Κασαπίδη.

Ελένη Χάρου : Για να χαλαρώσουμε λίγο ύστερα απο τη δραματική εβδομάδα που περάσαμε αναδημοσιεύω απο την εφημερίδα ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ (Μάρτιος 2014) ένα δημοσίευμα για τους λάτρεις του Κυθηραϊκου ιδιώματος και της λαογραφίας των Κυθήρων.

Η ΚΑΤΑΡΑ
Η κατάρα ανήκει στο χώρο της μαγείας και συνηθίζεται από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Από την κατάρα της μούμιας του Τουταγχαμών και την αρχαία Αθήνα, μέχρι την κατάρα των γονέων μας στη νεοελληνική πραγματικότητα. Πολλές φορές οι κατάρες εκστομίζονται από απλοϊκές γυναίκες και ιδιαίτερα γραϊδια του λαού μας, αλλεπάλληλες και χειμαρώδεις, όπως αυτές που κατέγραψε η λαϊκή μούσα στα Κύθηρα που έχουν γλωσσικό και λαογραφικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν κατάρες ειρωνικές και κατάρες εν είδει λογοπαιγνίου π.χ. ναι, νέκρα να σε κόψει, όχι, οχιά να σε φάει, μου άνοιξαν, ν’ ανοίξει ο λάκκος τους κ.τ.λ. Πολλές φορές τις κατάρες συνοδεύουν χειρονομίες και πράξεις μιμικές ή συμβολικές, όπως είναι η μούτζα, ή το χτύπημα του εδάφους με την παλάμη.

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Δημόσιο: Τι ζητούν οι Θεσμοί για προσλήψεις και αποχωρήσεις;

Κι όμως οι λεγόμενες μονομερείς ενέργειες, όπως η επαναπρόσληψη εργαζομένων του Δημοσίου όπως σε ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κλπ απείλησε να μπλοκάρει τη συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ολλανδία είπε ότι η Ελλάδα έκανε μονομερείς ενέργειες που δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Η Άλωση της Βαστίλης

Ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια στην πορεία επικράτησης της Γαλλικής Επανάστασης, αν και συμβολικού χαρακτήρα. Συνέβη στις 14 Ιουλίου του 1789 στο Παρίσι και τιμάται ως Εθνική Εορτή της Γαλλίας.
Στα μέσα του 1789 η Γαλλία δονείται από επαναστατικό ενθουσιασμό. Το αριστοκρατικό και φεουδαρχικό καθεστώς της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση και η λεγόμενη Τρίτη Τάξη (αστοί, αγρότες και λαϊκές τάξεις των πόλεων) διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 14-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Handelsblatt: Πανευρωπαϊκή οργή για το πατρονάρισμα της Ελλάδας

Handelsblatt: Πανευρωπαϊκή οργή για το πατρονάρισμα της ΕλλάδαςΣτις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει σε πολίτες αλλά και επιφανείς οικονομολόγους και πολικούς από όλο τον κόσμο οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της με τίτλο «Πανευρωπαϊκή οργή για το πατρονάρισμα της Ελλάδας» η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Το #ThisIsACoup (σ.σ. αυτό είναι πραξικόπημα) στο Twitter είναι από χθες το βράδυ ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ντίξον: Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης



Ντίξον: Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης«Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει κι αυτή την εμπιστοσύνη της Ευρώπης», γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
«Η Μέρκελ είχε δίκιο πως η Ελλάδα έχασε την εμπιστοσύνη της Ευρώπης, τώρα η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει κι αυτή την εμπιστοσύνη της Ευρώπης, γράφει και επισημαίνει πως θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία», έγραψε στο twitter, ο Ούγκο Ντίξον.


Πηγή : enikos.gr

Μαθήματα ιστιοπλοΐας απο τον Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων


Πηγή : Κώστας Μπέλμπας

Έρνε Ρούμπικ

Έρνε ΡούμπικΟ Έρνε Ρούμπικ (Erno Rubik) γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1944. Κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι γλύπτης και καθηγητής της αρχιτεκτονικής. Το όνομά του έγινε διάσημο, από τα μηχανικά παζλ που κατασκεύασε, τα οποία πήραν το όνομά του: ο κύβος του ρούμπικ, το μαγικό του Ρούμπικ και το ρολόι του Ρούμπικ.
Τα παζλ αυτά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη δεκαετία του ’80 και αποτελούν ακόμη και σήμερα αγαπημένες σπαζοκεφαλιές μικρών και μεγάλων. Πιο δημοφιλής είναι βέβαια ο κύβος του, μία πλαστική κατασκευή, αποτελούμενη από 26 πολύχρωμα κυβάκια, τα οποία περιστρέφονται γύρω από έναν άξονα. Στόχος του παιχνιδιού είναι κάθε πλευρά του κύβου να έχει ένα ενιαίο χρώμα.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 13-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ελένη Χάρου : "ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"



Οι Κυθήριοι αυτές τις ημέρες της αγωνίας και της ανεμοζάλης δεν έχασαν το χαμόγελο τους,την ανθρωπιά τους, την κοινωνική αλληλεγγύη και το χιούμορ τους. Και βέβαια δεν έχασαν και τα μπάνια τους. Ένας δημοφιλέστατος συμπολίτης μας που διακρίνεται για το χιούμορ του, κυκλοφορούσε με κατοχικά χαρτονομίσματα στα μαγαζιά, λέγοντας ιστορίες και δίνοντας κουράγιο. Τα παλιά χρόνια στα κάδρα που κεντούσαν τα κορίτσια, ένα συνηθισμένο και αγαπημένο θέμα ήταν η φράση "ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Πηγή: facebook Eleni Harou


Τίνα Ταμβάκη : Γάμος Τζακ και Τέρι

Το υπέροχο νησί των Κυθήρων επέλεξαν, θέλοντας να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ο διάσημος Αυστραλός κομμωτής Jak Vaessen και ο σύντροφός του Terry Hanlon.














Η «ακτινογραφία» των ελληνικών προτάσεων για το δημόσιο – Τι προβλέπεται για νέο ενιαίο μισθολόγιο και μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας


Ριζικές αλλαγές στον τομέα της ελληνικής Δημόσιας Δημοσίας περιγράφει η ελληνική πρόταση προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Η πρόταση θεσπίζει νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο με εφαρμογή του από την 1η του Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

Η επόμενη ημέρα για τις καταθέσεις: Το καλό, το κακό και το ακραίο σενάριο

Δύο συν ένα σενάρια, το λιγότερο κακό, ένα πολύ κακό και ένα (ακραίο) καταστροφικό, επιφυλάσσει για τους καταθέτες και τις τράπεζες η επόμενη μέρα, που σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολη και με capital controls. Τραπεζίτες και οικονομικοί παράγοντες με γνώση της κατάστασης εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα στις τράπεζες όλα θα εξαρτηθούν από δύο μεταβλητές.

Γερτρούδη Μπελ 1868 – 1926

Γερτρούδη ΜπελΑγγλίδα αρχαιολόγος, αραβολόγος, εξερευνήτρια, συγγραφέας, διπλωμάτης και κατάσκοπος, η γυναίκα που σχεδίασε τα σύνορα του σύγχρονου Ιράκ και δημιούργησε το περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης.




Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ 12-07-2015 ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

kyriaki_paralytou_6
Στή σημερινή εὐαγγελική περικοπή, Χριστιανοί μου, ἀπολαμβάνουμε τό μεγαλεῖο τοῦ Θεοῦ στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, πού θεραπεύει, ἐλέγχει, ἀλλά προπάντων ξέρει ν' ἀγαπᾶ τούς πάντες καί τά πάντα. Κίνητρο στίς πράξεις του, πού εἶναι οἱ θεραπεῖες τῶν ἀσθενούντων, ἡ παραμυθία τῶν πονεμένων, ἡ ἀνάσταση τῶν νεκρῶν, ἀλλά καί ὁ ἔλεγχος τῶν μισάνθρωπων Φαρισαίων καί Γραμματέων, εἶναι ἡ ἀγάπη.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 12-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6