Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κομισιόν: Πρώτο βήμα θετικό - Στις 4 μμ το κρίσιμο Eurogroup

Κομισιόν: Πρώτο βήμα θετικό - Στις 4 μμ το κρίσιμο Eurogroup
Μετά την εξουσιοδότηση που πήρε η κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία, τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στις Βρυξέλλες και στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Euro Working Group (11:00 ώρα Ελλάδος) και του Eurogroup (16:00 ώρα Ελλάδος), που θα κρίνουν εάν η ελληνική πρόταση είναι επαρκής.


Πέρασε η ελληνική πρόταση με 251 «ναι» - Ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία

Πέρασε η ελληνική πρόταση με 251 «ναι» - Ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία
Εγκρίθηκε με 251 ψήφους  η ελληνική πρόταση, ωστόσο υπήρξε μεγάλο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, με την πρόεδρο της βουλής και κορυφαίους υπουργούς να μην δίνουν το «πράσινο φως» στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με το οποίο ζητούσε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για  τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ESM.


Χαρίλαος Τρικούπης 1832 – 1896

Χαρίλαος Τρικούπης
Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα και από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιουλίου 1832 και ήταν γιος του πολιτικού και ιστορικού Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Ναύπλιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αθήνας. Μετά την τριετή φοίτησή του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 11-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6








Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση - Όλες οι λεπτομέρειες

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση - Όλες οι λεπτομέρειεςΣε μια διαφορετική γραμμή από την πρόταση προς τον ESM, κινείται η νέα πρόταση που εστάλη στις 10 μ.μ. στους θεσμούς και η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο στις νομοθετικές υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο.

Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητισμού από την Περιφέρεια Αττικής


Την εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητισμού από την Περιφέρεια Αττικής, ανέπτυξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας. Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τις αθλητικές υποδομές, τα προγράμματα άθλησης και άσκησης για όλους, τα αθλητικά σωματεία και τέλος τον αθλητικό τουρισμό.

Συμμετοχή ως ο πρώτος και πιθανότατα ο μοναδικός Βουλευτής στην Εθελοντική Αιμοδοσία που έλαβε χώρα στη Βουλή στις 08/07/2015

Εμφάνιση 20150708_131254.jpgΟ Βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμμένος, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη, και τη διάθεση προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε -ως ο πρώτος και πιθανότατα ο μοναδικός Βουλευτής στην εθελοντική αιμοδοσία που έλαβε χώρα χθες 08/07/2015 στο εντευκτήριο της Βουλής.

Πηγή : Γραφείο Δημήτρη Καμμένου 

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΦΙΛ: Blow Up

Σήμερα, Πέμπτη 9/7 στις 21:00, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία και την Κινηματογραφική Λέσχη, θα προβάλει την τρίτη ταινία στη σειρά «Βραδιές Σινεφίλ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη», το περίφημο Blow Up του Michelangelo Antonioni (αγγλόφωνη ταινία με ελληνικούς υπότιτλους).
Προαύλιο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων στα Κοντολιάνικα.
Ώρα έναρξης προβολής: 9.00 μ.μ. Είσοδος δωρεάν.


Πηγή : Kyhtera Library (facebook)

Σαν Σήμερα γεννήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΈλληνας νομομαθής, πανεπιστημιακός δάσκαλος και πολιτικός· εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Προκόπιος Παυλόπουλος γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1950 στην Καλαμάτα και είναι γιος του φιλόλογου και γυμνασιάρχη Βασιλείου Παυλοπούλου από την Πελεκανάδα Μεσσηνίας και της Μαρίας Καραμπίνη.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 10-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουλίου



Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων στις 7 Ιουλίου το απόγευμα υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο κ. Δήμαρχος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση προς το σώμα για όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής :
• Στην επίσκεψη γνωριμίας (Fam Trip) 45 εκπροσώπων μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας στα Κύθηρα (13 και 14 Ιουνίου) που στόχο είχε την παρουσίαση του νησιού ως νέου προορισμού. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της τουριστικής αγοράς της Β. Ελλάδας για το νησί, που ενισχύεται από τις απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκης – Κυθήρων με την Astra Airlines.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Επαρχία Γιουνάν της Κίνας στην Περιφέρεια Αττικής


Εμφάνιση συνάντηση με επαρχία Γιουνάν.jpgΕπίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Επαρχίας Γιουνάν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Την κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη της Γιουνάν, LI Jiang υποδέχτηκαν, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και η Εντεταλμένη σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Παλιού.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΛΙΚΗ ΡΗΓΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ–ΚΑΦΚΟΣ: HUMAN ETERNITY

«Η γκαλερί Follow Your Art εγκαινιάζει το νέο της χώρο με δύο καλλιτέχνες, την Αλίκη Ρήγου που εργάζεται στην Αθήνα και επισκέπτεται όσο πιο συχνά γίνεται το αγαπημένο της νησί και τον Γιώργο Τζάννε – Κάφκο που εργάζεται αποκλειστικά και εμπνέεται από τα Κύθηρα. Ο διάλογος των δύο καλλιτεχνών εντοπίζεται και αναπτύσσεται πάνω στο θέμα της αιωνιότητας και της αγωνίας του ανθρώπου μπροστά στο θάνατο.

Σαν Σήμερα : 7,5 Ρίχτερ στην Αμοργό

Μισογκρεμισμένα σπίτια στη σεισμόπληκτη ΣαντορίνηΟ μεγαλύτερος σε μέγεθος σεισμός στον ευρωπαϊκό χώρο τον 20ο αιώνα. Εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου 1956 κι έπληξε, κυρίως, τη Σαντορίνη. Συνοδεύτηκε από τσουνάμι ύψους 25 μέτρων και προκάλεσε θύματα και σημαντικές καταστροφές.
Ο Εγκέλαδος προειδοποίησε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου με μία σεισμική δόνηση της τάξης των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Αμοργού. Δεν φαίνεται να ανησύχησε ιδιαίτερα τον πληθυσμό των Κυκλάδων, που συνέχισε τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 09-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τεχνικές και πολιτικές συζητήσεις για νέο πρόγραμμα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Τεχνικές και πολιτικές συζητήσεις για νέο πρόγραμμαΜνεία σε πρόγραμμα γέφυρα, που θα καλύψει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης για το καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψιν την 20ή Ιουλίου και θα πρέπει να έρθει πριν από το πλήρες 3ο ελληνικό πρόγραμμα που αιτείται η Ελλάδα στον ESM, έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συζήτηση που είχε χθες βράδυ στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο της ομάδας των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζ.Πιττέλα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε νωρίτερα μιλήσει στην ομάδα των σοσιαλιστών. 

Περιμένοντας ... να βρούμε στέγη !!!

Εμφάνιση bugs need house.jpgΣε 2 μέρες ξεκινούν τα μαθήματα ιστιοπλοίας και τα νέα ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων περιμένουν υπομονετικά να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης τους έξω από το παλιό συνεργείο του Μυλωνά στον πίσω γιαλό στο Καψάλι ... 
Η αποθήκη αυτή είναι χρόνια κλειστή και θεωρείται ο πλέον ιδανικός χώρος αποθήκευσης για τον Ν.Ο.Κυθήρων αφού απέχει μόλις λίγα μέτρα από την γλύστρα όπου θα ξεκινούν τα μαθήματα...

Νίκος Ξυλούρης 1936 – 1980

Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση.
Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 07-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών

Βαρουφάκης: Αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών"Αφήνω σήμερα το υπουργείο Οικονομικών", έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης και εξηγεί τους λόγους στο προσωπικό του ιστολόγιο.
"Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία σαν μία μοναδική στιγμή, όπου ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος, ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στα δεσμά του χρέους", έγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 7-7-2015 , ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 7-7-2015 , ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση μελέτης για το έργο «Ανακαίνιση Δημοτικών χώρων Υγιεινής». Εισηγητής: Δήμαρχος .
2. Έγκριση μελέτης για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδών προς παραλίες». Εισηγητής: Δήμαρχος.
3. Έγκριση μελέτης για το έργο «Ανόρυξη Γεωτρήσεων ». Εισηγητής: Δήμαρχος .
4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα έργου « Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Μυλοποτάμου » Εισηγητής: Δήμαρχος .

Ρένα Δούρου: Ήλθε η ώρα της ανάληψης των μεγάλων πρωτοβουλιών



Δήλωση της Ρένας Δούρου για τη συντριπτική επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα το βράδυ: 
«Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ήταν συντριπτική. Συντριπτική τόσο απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική προπαγάνδα.
Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού δηλοί αξιοπρέπεια. 
Για αυτό το λόγο είναι η ώρα των μεγάλων ευθυνών, της ανάληψης της μεγάλης ευθύνης και της ανάληψης των μεγάλων πρωτοβουλιών. 

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Οδηγός ΟΑΕΔ πρόσληψης για 32.433 ανέργους σε Δήμους

Οδηγό για τους επιτυχόντες ωφελούμενους και επιβλέποντες Φορείς της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης» στους Δήμους έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ με ταυτόχρονη ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων και του οριστικού πίνακα αποκλειόμενων ανέργων.
Σύμφωνα με τον «Οδηγό Εφαρμογής των διαδικασιών υπόδειξης, αντικατάστασης, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Επιβλέποντες Φορείς 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης»:

Η ιστορία του Δολαρίου

Το Δολάριο (Dollar) αποτελεί τη νομισματική μονάδα των ΗΠΑ από το 1785. Χάριν συντομίας, απεικονίζεται με το σύμβολο $. Είναι το πιο διαδεδομένο νόμισμα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι το 2005 κυκλοφορούσαν 760 δισεκατομμύρια δολάρια, τα δύο τρίτα των οποίων εκτός ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την Αμερικανική Επανάσταση του 1776 το νέο έθνος είχε την ανάγκη ενός ενιαίου νομισματικού συστήματος, καθότι και στις 13 πολιτείες υπήρχαν διαφορετικά νομίσματα... Από το «Γουαμπούν», τη χρηματική μονάδα των ιθαγενών Ινδιάνων, μέχρι το χάρτινο «Κοντινένταλ», που κόπηκε από τους επαναστάτες για τις ανάγκες του αγώνα.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 06-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μέσω δημοσκοπήσεων και όχι exit-polls η πρώτη εκτίμηση στις 7 – Ασφαλής πρόβλεψη στις 9

Οι πρωτόγνωρες εκλογικές διαδικασίες του σημερινού ιστορικού δημοψηφίσματος, δεν περιορίζονται στις συνθήκες τραπεζικής αργίας.






Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών διαψεύδει τις φήμες για "κούρεμα" στις καταθέσεις

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών διαψεύδει τις φήμες για κούρεμα στις καταθέσειςΣύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority), ο πρόεδρός της Andrea Enria, δήλωσε ότι «δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή "κουρέματος" στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί. 

Ολόκληρη η επιστολή των μελών του Κογκρέσου προς τo ΔΝΤ

Ολόκληρη η επιστολή των μελών του Κογκρέσου προς τo ΔΝΤ
Τέσσερα μέλη του Κογκρέσου απέστειλαν στις 2 Ιουλίου επιστολή προς την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ΤαμείουΚριστίν Λαγκάρντ, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι, εάν η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ΔΝΤ, δεν κατορθώσουν να φθάσουν σε συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής χρηματοπιστωτικής κρίσης που δεν θα πλήξει μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά θα βλάψει περαιτέρω την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Τα Δημοψηφίσματα στην Ελλάδα

To δημοψήφισμα είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Διενεργείται, κυρίως, με πρωτοβουλία των οργάνων της πολιτείας ή και ομάδας πολιτών υπό προϋποθέσεις, προκειμένου το εκλογικό σώμα με την ψήφο του να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.
Το πρώτο δημοψήφισμα έγινε στη Μασαχουσέτη το 1778 για την έγκριση από τους κατοίκους της πολιτείας αυτής του Αμερικανικού Συνάγματος. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από τη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, και την Ελβετία, όπου οργανώθηκε συστηματικά η άσκησή του με το Σύνταγμα του 1848. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο θεσμός του δημοψηφίσματος καθιερώθηκε στα Συντάγματα πολλών χωρών του κόσμου.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 05-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6