Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πολιτική είδηση


me-diko-toy-komma-stis-prosexeis-ekloges-o-giwrgos-papandreoyΜε δικό του κόμμα στις προσεχείς εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου


Περισσότερα Εδώ ~~~~~

Περιβαλλοντική είδηση


Τμήμα του Ηριδανού εντός του Κεραμεικού.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια. Η οδός Σταδίου ήταν ποτάμι και μπαζώθηκε μαζί με τον αρχαίο Ιλισό, Ηριδανό και Κυκλοβόρο. Από τότε συνέχεια «βουλιάζουμε»…


Περισσότερα Εδώ ~~~~~ 

Τμήμα του Ηριδανού εντός του Κεραμεικού.... 

ΕΣΠΑ : Πρόσκληση για Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων «Αλέξανδρος Α. Ωνάσης» : Ευχαριστήριο για τη δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή τύπου Saver One

Η διοίκηση του αεροδρομίου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο τύπου: 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
Υπηρεσία Πολίτικης Αεροπορίας
Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων «Αλέξανδρος Α. Ωνάσης»
24η Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλάζει η ώρα: Ξημερώματα Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Αλλάζει η ώρα: Ξημερώματα Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μας...Αλλάζει τα ξημερώματα της Κυριακής (26/10/2014) η ώρα. Έτσι στις 04:00, οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00.
Αυτό σημαίνει ότι θα κερδίσουμε μία ώρα ύπνου. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Πηγή: Newsbomb.gr




Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντήΚαταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων.

Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο

 Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Δήλωση της Ρένας Δούρου:«Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς καις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Ρένα Δούρου«Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς καις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν  πληγεί από την κακοκαιρία.
Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ

Σε δύο δόσεις -μία άμεσα και μία τον Δεκέμβριο- θα γίνουν οι εκπτώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αλλά ενδεχομένως αρκετοί που εντάσσονται στις οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες να μη λάβουν τελικά την έκπτωση ή την απαλλαγή του φόρου. Σε δύο αποφάσεις που υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθίστανται σαφή τα κριτήρια για τις εκπτώσεις, καθώς και το πότε θα γίνουν.

Θοδωρής Δρίτσας : Ο Βουλευτής της Α Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο ερωτήσεις στη Βουλή

Ο Βουλευτής της Α Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε στη Βουλή ερωτήσεις 1) προς τον  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Να αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός πολιτών από το εθνικό κλειστό  κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά" και 2) τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα "Οχυρά Πέρδικας Αίγινας : Με ευθύνη του Ταμείου Εθνικού Στόλου απειλείται από «επενδυτές» το συγκριτικό πλεονέκτημα της ήπιας ανάπτυξης και της μικρής κλίμακας του πανέμορφου ιστορικού ψαροχωριού, που ακριβώς γι΄αυτό έχει γίνει πασίγνωστο και έχει αγαπηθεί από χιλιάδες επισκέπτες".

Οι Ερωτήσεις: 

Περιφέρεια Αττικής : 24η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής






Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 30/10/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Στράτος Χαρχαλάκης: Συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Στις εργασίες της 15ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ασκώντας και το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ. Ο κ. Χαρχαλάκης ήταν εκ των πρώτων Δημάρχων στην Ελλάδα που στήριξαν ενεργά το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, που τελικά επεκράτησε κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των νέων οργάνων διοίκησης της ΚΕΔΕ για την πενταετία 2014-2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του πριν το άνοιγμα της εκλογικής διαδικασίας δεσμεύτηκε ότι ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα προωθήσει δυναμικά όλα τα ειδικά ζητήματα των μικρών νησιών.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος :Συνέντευξη του Βουλευτή στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5

Σήμερα Πέμπτη 23-10-2014 ο Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Μειοψηφία οι θύλακες αντίστασης σε κάθε αλλαγή στα πανεπιστήμια»

«Ο πρωθυπουργός είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 4ο δρόμο της Σεμπρεβίβας!



Πηγή : Κώστας Μπέλμπας

Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων:«Ανακοίνωση εκλογών νέου Διοικητικού Συμβουλίου»

Ο Ναυτικός όμιλος Κυθήρων ανακοινώνει ότι το  Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 1:00 μμ., θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην καφετέρια “Βίτσιο” στο Λιβάδι. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, θα υπάρξει επανάληψη της διαδικασίας όπως προβλέπει το καταστατικό την επομένη μέρα, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 1:00 μμ. στον ίδιο χώρο αμέσως μετά τις απονομές των αγώνων του 4ου δρόμου της Σεμπρεβίβας.

Πόσοι είναι οι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή;;

Έως απόψε το βράδυ θα έχουν αποσταλεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες με τις αιτήσεις των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή, ενώ οι σχολές υποδοχής υποχρεούνται μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη Πέμπτη, να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες.

Νέο πλαίσιο για πηγάδια - γεωτρήσεις : Για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομιάς ή σύστασης εμπράγματου δικαιώματος που αφορά το ακίνητο που πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο το πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας στο ΕΜΣΥ...

Τάξη στο... χάος των γεωτρήσεων και πηγαδιών που κατά χιλιάδες βρίσκονται σπαρμένα στη χώρα επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου που θα εναρμονίζει τις ανάγκες σε νερό με τις υδρολογικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Σήμερα, υπολογίζεται πως υπάρχουν περί τα 200.000 σημεία υδροληψίας σε όλη την Ελλάδα .


Σήμερα, υπολογίζεται πως υπάρχουν περί τα 200.000 σημεία υδροληψίας σε όλη την Ελλάδα ενώ χιλιάδες βρίσκονται στην Αττική, σε προάστια της Αθήνας, στους κήπους ή σε κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών. Πολλά ανοίχτηκαν μετά τη λειψυδρία του 1990. Ακριβής αριθμός δεν υπάρχει. 



Συνάντηση Αντιδημάρχων με επαγγελματίες της περιοχής Χώρας - Καψαλίου - Καλάμου.

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 22/10/2014 η προγραμματισμένη συνάντηση των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Κομηνού και κ. Ματθαίου Αγγελιουδάκη με επαγγελματίες της περιοχής Χώρας - Καψαλίου - Καλάμου.
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Βενέρη, Μελίνα Μαρουλίδου και Μηνάς Κορώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριος Καλλίγερος καθώς και 20 περίπου επιχειρηματίες της περιοχής.

Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο : Eυρωπαϊκή επιχείρηση-σκούπα για τους μετανάστες

Αντιδράσεις προκαλεί στο Ευρωκοινοβούλιο η αστυνομική επιχείρηση Mos Maiorum για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Η επιχείρηση γίνεται 13-26 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακούς σταθμούς. 

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής : Πρόσκληση σε Δήμους Κυθήρων, Πόρου και Τροιζήνας για υποβολή προτάσεων έργων στα πλαίσια των μέτρων 321 και 322 του άξονα 3

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής, σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 19534/2-10-2014 εγγράφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  Τροφίμων , καλεί τους Δήμους Κυθήρων, Πόρου και Τροιζήνος, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για έργα στα πλαίσια των μέτρων 321 και 322 του άξονα 3, για τα οποία είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρόγραμμα.


Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1-12-2014 και ώρα 15:00 στα κεντρικά γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Π.Α.Α – Ανταγωνιστικότητα Μονάδα Β3, Λ. Αθηνών 54-56 Τ.Κ. 10441 Αθήνα, και να εμπίπτουν στις ακόλουθες δράσεις (δημόσια έργα) των μέτρων: (Ενδεικτικές κατηγορίες έργων παρακάτω)

Περιφέρεια Αττικής : Συγκροτείται Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης. Εργαλείο άμεσης δημοκρατίας

Η νέα Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπως ορίζει το άρθρο 178 του νόμου 3852/2010, για την τρέχουσα περίοδο 2014 – 2019. Στην Επιτροπή διαβούλευσης μετέχουν παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων, συνεταιρισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και δημότες. Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια.

Η εκπομπή "Επιστροφή στο χωριό" την Κυριακή 26-10-2014 και ώρα 15:00 θα βρίσκεται στα Κύθηρα

Ανθρώπινες κουβέντες, χοροί και τραγούδια με χρώμα παράδοσης, ήθη και έθιμα που διατηρούνται μέχρι σήμερα, τοπία που μαγεύουν και προϊόντα που θυμίζουν παλιές καλές εποχές, μας επιστρέφουν στις ρίζες μας, μας «επιστρέφουν στο χωριό».




Euronews : «Επιστροφή στα Αντικύθηρα»: Τα νέα μυστικά του ναυαγίου - science (video)


To Euronews στα Κύθηρα τις ημέρες των ερευνών για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.  (video)









Εύρεση Εργασίας : 58 Προκηρύξεις Δημοσίων Φορέων για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Προθεσμίες


Δεκάδες φορείς του Δημοσίου έχουν δημοσιεύσει προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων. Πρόκειται κατά κανόνα για συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι τίτλοι των προκηρύξεων και βασικά τους στοιχεία βρίσκονται ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Επίδομα θέρμανσης αιτήσεις-προυποθέσεις


Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχουν οι φορολογούμενοι που εντάσσονται στους δικαιούχους σύμφωνα με τα εισοδηματικά όρια που θέτει ο νόμος. H αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά στο Taxisnet (www.gsis.gr) ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Βάσει της υπουργικής απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Σκοτάδι στο Μετρό-Οι επιβάτες κινούνται στις ράγες με φακό!

ΦΩΤΟ: Σκοτάδι στο Μετρό-Οι επιβάτες κινούνται στις ράγες με φακό!Σκηνές τρόμου επικράτησαν νωρίτερα σε συρμό του μετρό όταν μετά από μηχανική βλάβη, το τρένο ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα οι επιβάτες να περπατήσουν μέσα στο σκοτάδι και ανάμεσα στις ράγες προκειμένου να απεγκλωβιστούν.Όπως καταγγέλλει επιβάτης στο enikos.gr, στον συρμό προκλήθηκε πανικός όταν έσβησαν τα φώτα και το τρένο διέκοψε την πορεία του ενώ κινούταν ανάμεσα στους σταθμούς Αττική και Σεπόλια.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Πόθεν έσχες» επί της εμπορικής τιμής του ακινήτου (video)

Την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων -και όχι επί των αντικειμενικών, που προβλέπει το σημερινό καθεστώς- προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Με νομοθετική διάταξη, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το υπουργείο θα προβλέπει ότι το «πόθεν έσχες» θα εφαρμόζεται επί του τιμήματος της αγοραπωλησίας του ακινήτου που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης.

Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό

 Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του καλιφορνέζου ακτιβιστή Μάικλ Σούγκαρμαν κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Οκτωβρίου. Με την πάροδο του χρόνου υιοθετήθηκε από τις παγκόσμιες οργανώσεις για τον τραυλισμό (ELSA, ISA, IFA).

Δήμος Κυθήρων: Συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2014

Κατόπιν της υπ’ αρίθμ. 139/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κυθήρων θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014.Ο Δήμος θα καλύψει τη δαπάνη του περιπτέρου και οι επαγγελματικοί σύλλογοι θα πλαισιώσουν την παρουσία των Κυθήρων παρουσιάζοντας τα προϊόντα τουρισμού που προσφέρουν. Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να προβληθούν στην εν λόγω έκθεση να επικοινωνήσουν με το Δήμο Κυθήρων, τηλ. 2736031213, ή με τον επαγγελματικό σύλλογο που ανήκουν για περισσότερες πληροφορίες.

Ιωάννης Σπηλιόπουλος " Ο Κυθήριος" : Έκθεση με δύο ιστορικά έργα της περιόδου της Κατοχής και των Κυθήρων.


Στην σημαντική αυτή έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος συμμετέχει και ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος με δύο ιστορικά έργα της περιόδου της Κατοχής και των Κυθήρων.


Εγκαίνια Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 19:30,στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας. ( Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Διάρκεια έως 30 Νοεμβρίου.


Ανακοίνωση : Διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 22-10-2014

Αύριο Τετάρτη 22-10-2014 από τις 8 π.μ έως τις 10 π.μ θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στο βόρειο τμήμα του νησιού επειδή θα εκτελεστούν τεχνικές εργασίες. 


Πηγή : ΔΕΗ

Ανδρέας Λουράντος (Κονταράτος) : Το δικό του ελαιοραβδιστικό (πατέντα, video)


Τώρα που είναι η εποχή μαζέματος των ελιών και από ότι φαίνεται φέτος έχουν καρπό, ο συμπατριώτης μας κ. Ανδρέας Λουράντος (Κονταράτος) μας παρουσιάζει άλλη μια καινοτομία του που αφορά το μάζεμα των ελιών. Το δικό του άνετο ελαιοραβδιστικό.


Ανακοίνωση σε σχέση με την Ισχύ των Πιστοποιητικών χρήσης Η/Υ . Γίνονται Αορίστου Διάρκειας


Από τον ΕΟΠΠΕΠ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ) ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο καταργείται η 3ετης ισχύς των πιστοποιητικών χρήσης Η/Υ και μετατρέπονται όλα σε αορίστου χρόνου.

Με τον N.4283 (ΦΕΚ 189/10.09.2014) στο άρθρο 11 ορίζεται ότι :

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση : ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ (Κ.Δ.Β.Μ.) ΚΥΘΗΡΩΝ



Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κυθήρων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ξεκινούν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κυθήρων στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Δήμος Κυθήρων : Θα γίνουν προσπάθειες διάσωσης ελαιόδεντρων που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Στο πλαίσιο προβολής, διάσωσης και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων, η νέα Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι θα γίνει προσπάθεια καταγραφής, προστασίας και διάσωσης των ελαιοδέντρων που λόγω του μεγέθους, του σχήματος ή άλλων χαρακτηριστικών τους φανερώνουν ότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία φαίνεται ότι προσμετράται όχι μόνο σε αιώνες αλλά σε χιλιετηρίδες, ο δε κορμός των ελαιοδέντρων αυτών, συνήθως περιλαμβάνει εσωτερικές σπηλαιώσεις (κουφάλες) σε διάφορα μεγέθη και μορφές. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ανάδειξη των ελαιοδέντρων ως μνημειακών και η διατήρηση τους ως βασικών στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ταξίδι στα Κύθηρα με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο

Στην χθεσινή εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή "MEGA ΜΕ μία" προβλήθηκε όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση ( πατήστε εδώ) ένα βίντεο στο οποίο 4 συμπατριώτες μας διηγούνται στον Δημήτρη ουγγαρέζο τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα στα Κύθηρα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά "Τα Κύθηρα σε επιλέγουν".


Πηγή : Megatv

Πρόσκληση του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κομηνού για συζήτηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Χώρας του Καψαλίου και του Καλάμου

Ανακοίνωση
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεών του
με επαγγελματίες των Κυθήρων,
ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός
κ α λ ε ί
την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00’ μμ στην αίθουσα του καταστήματος «Λεμόνι» στο Καψάλι
σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Χώρας,

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος : Να μη χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια



Εντός της εβδομάδας θα αποσταλούν στα AEI οι αιτήσεις των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, όπως προανήγγειλε ο Ανδρέας  Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, 9,89.
«Θα δουλέψουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Μανόλης Κασιμάτης : Αναχωρεί για την Αυστραλία προκειμένου να συμμετάσχει στο 6ο Συμπόσιο του Κυθηραισμού στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας



Μεταξύ 6 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου 2014, διεξάγεται στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Κυθηραϊσμού . Εκτός του κ. Ηλία Μαρσέλου, Προέδρου του Ινστιτούτου του Κυθηραισμού, σημαντική παρουσία από τα Κύθηρα θα είναι αυτή του κ. Μανόλη Κασιμάτη. Ο κ. Κασιμάτης αναχωρεί στις 21 Οκτωβρίου για την Αυστραλία. Στο Συμπόσιο πρόκειται να αναφερθεί στο θέμα της Ανάπτυξης και ειδικότερα των Ιδιωτικών Επενδύσεων. 
Περισσότερα για το Συμπόσιο, τις θέσεις και τα συμπεράσματα θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση.
Για να δείτε τη θεματική του Συμποσίου  πατήστε εδώ.  

Γιάννης Πρωτοψάλτης (Μελισσοκόμος) :Τo Ελληνικό Θυμαρίσιο Μέλι ενάντια στον Καρκίνο του Προστάτη

Ομάδα ελλήνων ερευνητών,απο το τμήμα βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,έχει δείξει σε μελέτη ότι το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι αναστέλλει σημαντικά τη βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων του προστάτη του ανθρώπου.Σε αυτή την έρευνα, 15 δείγματα θυμαρίσιου μελιού απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας υποβλήθηκαν σε φυτοχημική ανάλυση για την απομόνωση,ταυτοποίηση και προσδιορισμό του μοναδικού αυτού μονοτερπενίου που βρίσκεται στο ελληνικό θυμαρίσιο μέλι,της τριυδρόξυ-κετόνης. Ερευνήθηκε η προκαλούμενη απο την τριυδρόξυ-κετόνη αναστολή ανάπτυξης και η πρόκληση απόπτωσης (κυτταρικός θάνατος)σε μια σειρά καρκινικών κυττάρων του προστάτη και μελετήθηκε περαιτέρω ο βιοχημικός μηχανισμός αυτής της δράσης. Η αποπτωτική δράση της τριυδρόξυ-κετόνης ήταν σημαντική σε μια συγκέντρωση 100μΜ. 

4ος δρόμος της Σεμπρεβίβας


Την Κυριακή 26-10-2014 θα πραγματοποιηθεί ο 4ος δρόμος της Σεμπρεβίβας:



Πηγή : Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Δείτε τι ετοίμασε στα Κύθηρα για το Mega

ΒΙΝΤΕΟ-Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το ναυάγιο των Κυθήρων



ΒΙΝΤΕΟ-Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το ναυάγιο των ΚυθήρωνΤμήματα από αιγυπτιακά ανάγλυφα και προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος του πλοίου που μετέφερε τα Ελγίνεια και βυθίστηκε στα Κύθηρα έφερε στο φως έρευνα της εφορίας εναλίων αρχαιοτήτων.Την ίδια ώρα, μια Βρετανίδα δημοσιογράφος δημοσιεύει στον σημερινό Guardian άρθρο στο οποίο εκφράζει την «ντροπή» της για την μη επιστροφή των Γλυπτών ζητώντας να επανενωθούν αυτά με το «σπίτι» τους.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται ανασχηματισμός. Θα έχει άρωμα Πειραιά ;

Σε ριζικό ανασχηματισμό τις αμέσως επόμενες μέρες προχωρά ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποτυχημένες προσπάθειες κουρέματος του χρέους και εξόδου στις αγορές. Παράλληλα θα τοποθετήσει νέο Υπουργό Άμυνας στη θέση του κ. Δ. Αβραμόπουλου που μετακομίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Έτσι σύμφωνα με  πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο μπορεί να έχει και άρωμα Πειραιά, με την 

Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων: Γραπτό Κήρυγμα για την ΚΥΡΙΑΚΗ Γ´ ΛΟΥΚΑ, του πατήρ Παναγιώτη Μεγαλοκονόμου

anastasi_uiou_xhras_nain_1ΚΥΡΙΑΚΗ Γ´ ΛΟΥΚΑ
Τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Προφήτου Ἰωήλ (630 π.Χ.) καί
τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Οὐάρου (†307 μ.Χ.)  

(19-10-2014)
ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

         Ἀκούγοντας, χριστιανοί μου τό σημερινό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα, ἔρχεται στό μυαλό μᾶς ἡ σκέψη πώς σέ ἀνάλογες περιπτώσεις θά θέλαμε νά εἶναι ὁ Κύριός μας δίπλα μας νά πιάσει τό χέρι τοῦ νεκροῦ νέου ἤ νέας πού ἔφυγε ἀπό κοντά μας καί νά τοῦ δώσει πάλι τή ζωή καί νά τόν ἐπιστρέψει στήν οἰκογένειά του καί στήν κοινωνία. Καί ὅμως ὁ Θεός εἶναι δίπλα μας, ἔστω καί ἄν δέν ἔχουμε ἀπό μέρους του τό χειροπιαστό θαῦμα.

Ντοκουμέντο από το 1985: Στον βυθό του ναυαγισμένου «Μέντορα» που μετέφερε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα [βίντεο]


Ένα μοναδικής αξίας απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του 1985 κυκλοφορεί στον ιστότοπο Youtube, στο οποίο γίνεται εκτενές αφιέρωμα στον τρόπο που ο Λόρδος Ελγιν μετέφερε από την Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.Η μεταφορά των ανεκτίμητης αξίας αρχαιοτήτων στην Αγγλία αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού γινόταν από λιμάνι σε λιμάνι. Το πλοίο «Μέντωρ» βούλιαξε και τα γλυπτά, ύστερα από παρατεταμένη παραμονή στον βυθό ανελκύστηκαν από Έλληνες δύτες στα Κύθηρα και έφτασαν τελικά στην Βρετανία το 1804.