Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο τύπου, Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη δημοσιότητα πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «ΖΕΙΔΩΡΟΣ» στο Καψάλι Κυθήρων το βράδυ της Παρασκευής 3/10 η εκδήλωση «Επιστροφή στα Αντικύθηρα - Return to Antikythera»


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη δημοσιότητα πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «ΖΕΙΔΩΡΟΣ» στο Καψάλι Κυθήρων το βράδυ της Παρασκευής 3/10 η εκδήλωση «Επιστροφή στα Αντικύθηρα - Return to Antikythera» σχετικά με τη νέα διεθνή ενάλια αρχαιολογική έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους χορηγούς και φορείς της έρευνας και ετέθη υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.

Πολυχώρος Ζείδωρος : Ναυάγιο Αντικυθήρων, Ειδική επιστημονική εσπερίδα σχετικά με τη νέα διεθνή ενάλια αρχαιολογική έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων


Μια λαμπρή εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στον Πολυχώρο Ζείδωρος (πατήστε εδώ να δείτε περισσότερα για τον Πολυχώρο) στο Καψάλι. Μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο οι 150 αυστηρά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι των διοργανωτών, φίλοι της αρχαιολογικής έρευνας  από όλο τον κόσμο, άκουσαν από πρώτο χέρι τις τελευταίες εξελίξεις για τις έρευνες που διεξάγονται στα Αντικύθηρα στο γνωστό ναυάγιο. Αναζητούνται ευρήματα και θησαυροί που πιθανόν που έχουν θαφτεί σχεδόν 2.000 χρόνια πριν (εκτιμάται περί το 86 μΧ).

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού : Κλήρωση του ελαιοραβδιστικού, αύριο 11.00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού κ. Παναγιώτης Σουρής μας ενημερώνει ότι η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά (δείτε προηγούμενη δημοσίευση εδώ) ενός ελαιοραβδιστικού θα γίνει αύριο Κυριακή 5/10, 11.00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού. 

(πληροφορίες τηλ 2736033476, 
Fax 2736033404, 
email agrosynpotamou@yahoo.gr ) 
                                                                                                   


                              

Ρένα Δούρου : Επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής προς όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας σχετικά με το φλέγων θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. 3 Προτεραιότητες, 1 Πρόταση και δέσμευση της Περιφέρειας για συγχρηματοδότηση τοπικών σχεδίων και έργων διαχείρισης απορριμμάτων

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απέστειλε σήμερα επιστολή προς όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας σχετικά με το φλέγων θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. 

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της     " ....Σήμερα η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού βρίσκεται μπροστά σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Ένα σύστημα που πνέει πλέον τα λοίσθια, έχει καταστεί μήτρα παραγωγής σκανδάλων, απειλεί την υγεία των πολιτών και καταστρέφει το περιβάλλον. Ο κόμπος έχει πλέον φθάσει στο κτένι.

Εύρεση Εργασίας : 176 Προκηρύξεις Δημοσίων Φορέων για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Προθεσμίες

Δεκάδες φορείς του Δημοσίου έχουν δημοσιεύσει προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων. Πρόκειται κατά κανόνα για συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι τίτλοι των προκηρύξεων και βασικά τους στοιχεία βρίσκονται ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών (ΚΑΠΑ) : Εναρξη από χθές το βράδυ της χειμερινής περιόδου με Αγιασμό

Την Παρασκευή 3/10/2014 (δείτε το προηγούμενο το κάλεσμα του Προέδρου) ξεκίνησε τη χειμερινή δραστηριότητα της η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών (ΚΑΠΑ). Η εκδήλωση ξεκίνησε  με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Δ.Σ κ. Βρεττού Κυπριώτη ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο αλλά κυρίως τα νέα παιδιά που θα πλαισιώσουν και φέτος τα χορευτικά και μουσικά τμήματα της ΚΑΠΑ.



Παγκόσμια Ημέρα των ζώων


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.


Πηγή: sansimera.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων : Συνεδριάζει την Τετάρτη 8/10/2014 και ώρα 17.00 με 27 θέματα

Την Τετάρτη 8/10/2014 και ώρα 17.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων. 

Πρόκειται για την 3η τακτική Συνεδρίαση από την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται τα παρακάτω 27 θέματα: 

Τα άγνωστα Επιδόματα - Βοηθήματα του ΟΑΕΔ, εκτός του επιδόματος ανεργίας


Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζόμενους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.


Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.
Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η στολή των καταδύσεων Exosuit για την έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων πάνω στη θαλαμηγό ΓΛΑΡΟΣ και Ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων

Λόγω του άστατου καιρού έχουν σταματήσει οι ερευνητικές καταδύσεις. Τα σκάφη βρίσκονται στο Καψάλι περιμένοντας να βελτίωση των καιρικών συνθηκών ώστε να συνεχίσουν τις έρευνες. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, μαζί με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο βρέθηκαν στο Λιμάνι του Καψαλίου όπου ο υπεύθυνος των καταδύσεων τους έκανε σύντομη ενημέρωση.

Η στολή των καταδύσεων Exosuit, πάνω στη θαλαμηγό "ΓΛΑΡΟΣ".

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

Παναγιώτης Μελάς : Θα επισκεφθεί τα Κύθηρα το Σαββατοκύριακο

Ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Περιφέρεια Α Πειραιά και Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα, από αύριο Σάββατο. 

Θα έχει συναντήσεις με φορείς,  στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αρκετούς φίλους. 

kythiranews.blogspot.gr

Ρένα Δούρου : Διαχείριση Απορριμμάτων. Ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα και ριζικής αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού με την ενεργή συμμετοχή τόσο του 1ου βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε συνάντηση που είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία της Περιφέρειας, συζήτησαν μεταξύ των άλλων, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ανατροπής της προδιαγεγραμμένης πορείας πλήρους ιδιωτικοποίησής της το ερχόμενο διάστημα. Παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων) με την ενεργή συμμετοχή τόσο του 1ου βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.  

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής

Πάνω από 3.000 κατοικίες στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μπορεί να ωφεληθούν δυνητικά από φοροαπαλλαγές που προτείνει το ΥΠΕΚΑ εφόσον προβούν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους με κόστος έως 15.000 €.

Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα    ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. 

Το μέτρο αυτό, εφόσον εφαρμοστεί θα αποτελέσει παράλληλη δράση του Προγράμματος  "Εξοικονομώ κατ' Οίκον". Στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα υπάρχουν περίπου 4.500 κατοικίες, εκ των οποίων σχεδόν οι 3.000 μπορεί να είναι επιλέξιμες για ένταξη  στο υφιστάμενο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", στο νέο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" 2014 - 2020 όπου (σύμφωνα με πληροφορίες μας) ο επιδοτούμενος προυπολογισμός μπορεί να ανέλθει στα 25.000 €, αλλά και στο προτεινόμενο πρόγραμμα των φοροαπαλλαγών (απομένει να δούμε αν θα εμφανιστεί σχετική πρόβλεψη στον υπό κατάρτιση προυπολογισμό της Κυβέρνησης). 

Παναγιώτης Χατζηπέρος Επίσκεψη στα Κύθηρα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων .


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις έρευνες του ναυαγίου των Αντικυθήρων και την μετονομασία του αεροδρομίου, αλλά κυρίως λόγω του τεράστιου προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών, μετέβη προχθές Τετάρτη στα Κύθηρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντήθηκε με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συζήτησε το φλέγον θέμα που εκκρεμεί σχετικά με την μεταφορά των μαθητών.

Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων. Στράτος Θεοδωράκης : Ο Μαέστρος των Κυθήρων έφυγε.

Ο Στράτος Θεοδωρακάκης διευθύνει τη Φιλαρμονική Ποταμού, 2007

Ο Μαέστρος των Κυθήρων

Πέθανε χθες στην Αθήνα σε ηλικία 87 ετών ο Μαέστρος των Κυθήρων, Στράτος Θεοδωρακάκης. Επί χρόνια διευθυντής και εμψυχωτής  της Φιλαρμονικής Ποταμού, ανελλιπώς παρών σε κάθε γιορτή και τελετή, ο πάντα ευδιάθετος και χαμογελαστός Στράτος Θεοδωρακάκης ήταν μία από τις γνωστότερες και ποιό αγαπητές μορφές των Κυθήρων. Η συμβολή του στον πολιτισμό και στην πνευματική ζωή του τόπου υπήρξε τεράστια και αναντικατάστατη. Τόσο ο άνθρωπος όσο και ο μουσικός θα μας λείψουν.

(Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων) 
Πηγή : ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (politismoskythera.blogspot.gr)

Δημοτική Παράταξη Nέα Πορεία, Εργο και Οραμα : Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στα Κύθηρα και τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 14:00 η σύσκεψη στο Δημαρχείο, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρου, του Δημάρχου των Αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση διεξήχθη έφ όλης της ύλης. Όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε το φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης μας διαβεβαίωσε, ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας προχωρούν στην διόρθωση των πινάκων των δρομολογίων, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου, ώστε αύριο η διαπραγμάτευση να διεξαχθεί επί πραγματικής βάσης.

Δήμος Κυθήρων : Καψάλι, Ειδική επιστημονική εσπερίδα σχετικά με τη νέα διεθνή ενάλια αρχαιολογική έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων


Την Παρασκευή 4/10 το βράδυ θα λάβει χώρα στο Καψάλι, που θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ως το σημαντικότερο αρχαίο ναυάγιο στον κόσμο. 

Νηπιαγωγείο Ποταμού : Ευχαριστήριο από την Προϊσταμένη κ. Αναστασία Χατζή και την Νηπιαγωγό κ. Ειρήνη Κατσαράκη

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας και οι Νηπιαγωγοί Αναστασία Χατζή και Ειρήνη Κατσαράκη, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, για τη άριστη συνεργασία που είχαμε τη σχολική χρονιά που πέρασε 2013-2014. Τους ευχαριστούμε και για την τηλεόραση που μας δώρισαν. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :

Παναγιώτης Μελάς : Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Παιδείας για το Μεγάλο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία των Κυθήρων


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας  κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία των Κυθήρων. 

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Αναστάτωση και αγανάκτηση επικρατεί στη κοινωνία των Κυθήρων και δη στους μαθητές (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) και στους γονείς τους  διότι δεν έχουν διατεθεί μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα) για τη μεταφορά των μαθητών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι μαθητές να μεταβούν στα σχολεία τους, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Μεταγραφές φοιτητών : Παραδείγματα με βάση τις υπό έκδοση Υπουργικές Αποφάσεις για τις μεταγραφές των φοιτητών

Έχω αδερφό/η που σπουδάζει στη μόνιμη κατοικία των γονέων μου. Δεν ανήκω σε ειδική κατηγορία;
Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος για μετεγγραφή δεν εντάσσεται στις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται ελεύθερη μετεγγραφή καθώς ο αδερφός/η πρέπει να σπουδάζει σε πόλη εκτός του τόπου κατοικίας των γονέων. Δηλαδή αν ένας Αθηναίος πρωτοετής της Νομικής Κομοτηνής έχει τον αδερφό του να σπουδάζει στην Αθήνα δεν δικαιούται μετεγγραφή.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δημήτρης Λουράντος : Απέχω από οποιαδήποτε εκδήλωση στην οποία έχω προσκληθεί έως ότου επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των παιδιών του τόπου μου

Ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Κύθηρα Αντικύθηρα νέο ξεκίνημα-ενωμένοι πολίτες" και Δημοτικός Σύμβουλος, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μου δηλώνω:

Απέχω από οποιαδήποτε εκδήλωση στην οποία έχω προσκληθεί ή πρόκειται να προσκληθώ εφόσον θα παρευρίσκονται σ' αυτήν στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης ή της περιφερειακής διοίκησης αν δεν επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των παιδιών του τόπου μου στα σχολεία τους. Καλώ και όλους τους συναδέλφους μου να πράξουν το ίδιο.

Ρένα Δούρου : Περιφερειάρχης Αττικής, Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο μεταφοράς μαθητών. Να το αντικαταστήσουμε μέσα από έναν πλήρη επανασχεδιασμό

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και μαθητές από σχολεία της Αττικής.
Στην εισήγησή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε:

Περιφερειακό Συμβούλιο : Ενδιαφέρουσα ενημέρωση (με αριθμούς ) για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τον Πέτρο Φιλίππου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής


Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα (video από 6.18 λεπτό έως 17.29) ενημέρωση, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Για να δείτε την ενημέρωση (πατήστε εδώ).


Πηγή : patt.gov.gr

Περιφέρεια Αττικής : Διαπραγμάτευση Δρομολογίων Μεταφοράς Μαθητών: Παρασκευή 03/10/2014 ώρα 13:00

Tα Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, που επιθυμούν να υποβάλουν οικονομική προσφορά, για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα οποία δεν υποβλήθηκε οικονομική προσφορά στους σχετικούς διαγωνισμούς και τις διαπραγματεύσεις  που έγιναν την 24η , 26η και 30η Σεπτεμβρίου 2014, να προσέλθουν  ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, την  3η-10-2014και ώρα 13:00 μ.μ. στο κτίριο που βρίσκεται επί της Λεωφ. Συγγρού 15-17 (6ος όροφος).

Πρόσκληση  (πατήστε εδώ ) Δρομολόγια  (πατήστε εδώ )

Πηγή :Περιφέρεια Αττικής

Θοδωρής Δρίτσας : Τοποθέτηση στη Βουλή για τη μετατροπή της φορολογικής εισφοράς των Ελλήνων πλοιοκτητών / εφοπλιστών από υποχρεωτική σε εθελοντική !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα κατά τη συζήτηση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής εκπρόθεσμης τροπολογίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη μετατροπή της φορολογικής εισφοράς των Ελλήνων πλοιοκτητών / εφοπλιστών από υποχρεωτική σε εθελοντική !



Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων : Ενημερωτική επιστημονική ομιλία για τις κεφαλαλγίες και ημικρανίες και για τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης τους (Σάββατο 4/10/2014, 19.00 μμ))

Το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων διοργανώνει ενημερωτική επιστημονική ομιλία για τις κεφαλαλγίες και ημικρανίες και για τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης τους. Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα διαλέξεων του νέου Νοσοκομείου.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη διακοπή κάθε αλιευτικής δραστηριότητας που αφορά στο είδος ξιφίας Μεσογείου για το διάστημα 1η Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2014



H Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εθνικών υποχρεώσεων έναντι της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση των Θυννοειδών και προκειμένου να εφαρμοσθεί η Σύσταση που αφορά διαχειριστικά μέτρα για τον ξιφία της Μεσογείου, το χρονικό διάστημα 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2014, κάθε αλιευτική δραστηριότητα που αφορά στο είδος ξιφίας Μεσογείου θα διακοπεί
(Π.Ε Νήσων / Τμήμα Αλιείας, τηλ.: 213-1602662)

6ο Διεθνές Συμπόσιο του Κυθηραϊσμού, Σύδνεϋ 6-9 Νοεμβρίου 2014

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΣΜΟΥ


Μεταξύ 6 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου 2014, διεξάγεται το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Κυθηραϊσμού στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Γία να δείτε τη θεματική του Συμποσίου  πατηστε εδω. 

21η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Πέμπτη 02/10/2014 και ώρα 15:30 ( με πρώτο θέμα τη μεταφορά των μαθητών)



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 02/10/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).







Η Εκπομπή «Αλάτι της Γης» τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από την ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Ελλάδα την 5/10/2014

Το «Αλάτι της Γης» την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 (ώρα 13:00-15:00) τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από την ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Ελλάδα, μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην παράδοση της επτανησιακής και της αθηναϊκής καντάδας.






Έληξαν με επιτυχία οι Φωτογραφικές Συναντήσεις

Οι 13ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων έληξαν με επιτυχία την Κυριακή 28/9 με την απονομή των καθιερωμένων βραβείων στη γκαλερί Follow Your Art. Πάνω από 60 φωτογράφοι, κριτικοί τέχνης και φοιτητές έφθασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στις Συναντήσεις, με ομάδες από τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και φυσικά την Αθήνα. Διέμειναν από τρεις έως έξη μέρες στα Κύθηρα, τονώνοντας σημαντικά την τοπική οικονομία στο τέλος της τουριστικής σεζόν. 

Γιάννης Σταθάτος

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Το Δυνατό Πουλί σκέφτεται ! ! !

Θα συμφιλιώσω και τις Ομάδες των πουλιών που υπάγονται σε μένα. 
Λες και διάβασαν η σκέψη μου άρχισαν πάλι να πηγαίνουν μαζί στο σχολείο, να συζητούν......

Καταβολή απο τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους (υπαλλήλους στον τουριστικό τομέα, οικοδόμους κλπ) του εποχικού επιδόματος


Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:30, η δε παραλαβή των δικαιολογητικών μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Σταμάτης Καλλίγερος : Εκλέχθηκε Ομόφωνα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

Εκλέχτηκε ομόφωνα στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή από επιτροπή που σύμφωνα με το νόμο αποτελείται από καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων. 5 καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 1 Καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και 1 καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου.

Οι θετικές εισηγητικές εκθέσεις παρουσιάστηκαν από δύο Καθηγητές Αλλοδαπών Έγκριτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο της Firenze  και του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο Σταμάτης Καλλίγερος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Γιος του Σπύρου Καλλίγερου από τα Πιτσινιάνικα και της Νίκης Αλεξοπούλου από την Αμαλιάδα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οπού και αποφοίτησε το 1996 χρονιά που τον σημάδεψε γιατί την ίδια χρονιά και πριν αποφοιτήσει έχασε τον πατέρα του.

Πρόσκληση του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κομηνού για συζήτηση με τους επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας (νέα ημερομηνία)


Καλό Μήνα ! ! !



Είμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα του φθινοπώρου. Έχει 31 ημέρες κι είναι ο πιο κατάλληλος για την καλλιέργεια και τη σπορά των χωραφιών. Ο ελληνικός λαός δίνει και τα ονόματα: Αϊ-Δημήτρης ή Αϊ-Δημητριάτης, Βροχάρης, Σποριάτης ή Σποριάς ή Σπαρτός, Μπρουμάρης (=ομιχλώδης, σκοτεινός) και Παχνιστής (από την πάχνη που πέφτει στους αγρούς). Τον θεωρεί έναν από τους μήνες κατά τους οποίους πρέπει κανείς να πίνει το κρασί ανέρωτο, γιατί τον συμπεριλαμβάνει στην παροιμία: «Όποιος μήνας έχει ΡΟ, δε θέλει στο κρασί νερό». Κατά το ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο 8ος μήνας, γι` αυτό κι ονομάστηκε Οκτόμπερ. Ήταν αφιερωμένος στον Άρη και τον παρίσταναν με μορφή κυνηγού, που έχει λαγό στα πόδια του, πουλιά πάνω απ` το κεφάλι του και ένα είδος κάδου κοντά του. Ο μήνας «των χειμαδιών» και ο γυρισμός των παραδοσιακών μαστόρων στις οικογενειακές εστίες.
   

Εστειλαν ΕΝΦΙΑ 2.430 € στο σεισμόπληκτο και ετοιμόρροπο από το σεισμό του 2006 Ναό της Αγίας Τριάδας Μητάτων στα Κύθηρα


 Για γέλια και για κλάματα είναι οι αποκαλύψεις για τον ΕΝΦΙΑ και τα λάθη που εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ένα ακόμα) είναι πως (όπως φαίνεται από το εκκαθαριστικό) το Υπ. Οικ έστειλε ΕΝΦΙΑ ακόμα και στην Αγία Τριάδα στα Μητάτα Κυθήρων, την εκκλησία που σχεδόν κατέρρευσε με τον μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ στα Μητάτα Κυθήρων ο οποίος  είχε προκαλέσει  μεγάλες ζημιές στις 10 Ιανουαρίου 2006.

Βρεττός Κυπριώτης. Κάλεσμα για την Έναρξη των χειμερινών δραστηριοτήτων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς Αθηνών και αναγγελία δημιουργίας Τράπεζας Αίματος

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ξεκινάει  τις χειμερινές της δραστηριότητες  η Κυθηραϊκή    Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών με  τον αγιασμό που θα γίνει στις 20:00  στον Πειραιά (Ναυαρίνου 7).




Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εκατοντάδες Πηγάδια σημεία Υδροληψίας και Γεωτρήσεις καλούνται να δηλωθούν και απογραφούν στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα

Οπως ανακοινώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ  στις 30-09-2014 (ισχύει και για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα) εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) σύμφωνα με την ΚΥΑ 145893/2014 (ΦΕΚ Β’ 1212).  Η διαδικασία για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη, χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται από όσους ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας αναφέρονται στην ανωτέρω ΚΥΑ μέσω του Δήμου τους. Απαιτείται μόνο η συμπλήρωση του Παραρτήματος Ι (Αίτηση-Δήλωση) της ΚΥΑ 145026/2014 (ΦΕΚ Β’ 31), η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ :



Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις από 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου

Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Το Πρόγραμμα αφορά αρκετούς από τους συμπατριώτες μας Κυθήριους και Αντικυθήριους, τόσο επιχειρηματίες, όσο και ανέργους.
 
Εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

Περιφέρεια Αττικής. Διαπραγμάτευση Δρομολογίων Μεταφοράς Μαθητών: Τρίτη 30/09/2014 ώρα 13:00

Νεά πρόσκληση για διαπραγμάτευση προς τους μεταφορείς μαθητών εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να καλύψει τις γραμμές στις οποίες ακόμη δεν έχει αναδειχθεί ανάδοχος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και γραμμές των Κυθήρων.

Η Πρόσκληση

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

τα Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, που επιθυμούν να

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Παναγιώτης Χατζηπέρος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων: ΔΤ για τη μεταφορά των μαθητών

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις των διαγωνισμών για τις μεταφορές μαθητών, αλλά και τις σχετικές ενέργειες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας.  


Παναγιώτης Χατζηπέρος : Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων






Δημοσίευση της Δημοτικής Παράταξης Νέα Πορεία Όραμα και Εργο


Μαθητές του Γυμνασίου του Λυκείου και γονείς, σήμερα στις 7,15 συγκεντρώθηκαν στο Λιβάδι από κεί ξεκίνησαν την πορεία μέχρι το σχολείο τους. 
Το πρόβλημα συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται, ότι οι ιθύνοντες έχουν καταλάβει το μέγεθός του.
Με αφορμή την πρότασή μας η οποία μοναδικό στόχο είχε την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών του νησιού, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης μας επετέθη με πρωτοφανή τρόπο.

«Antikythera» και... Αντικύθηρα

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αναχωρεί από τα Αντικύθηρα, το νησί με τους μόλις 30 κατοίκους, για τον Πειραιά. Στην υποθαλάσσια περιοχή του νησιού άρχισαν νέες έρευνες, με Αμερικανούς, Ελβετούς και Ελληνες χρηματοδότες, στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο που μετέφερε τον «μηχανισμό των Αντικυθήρων» αλλά και ένα άλλο αρχαίο ναυάγιο.

Δελτίο Τύπου Δήμου - Επιστημονική ημερίδα για την ιστορία του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» του Κυθ. Συνδέσμου το Σάββατο 27/9.

Επιστημονική ημερίδα για την ιστορία του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτριος Στάης» του Κυθ. Συνδέσμου το Σάββατο 27/9. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΚΙΠΑ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο που κατά τις ημέρες αυτές διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών στο νησί σε ζητήματα περιβάλλοντος, νησιωτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών των Κυθήρων για το πρόβλημα της μεταφοράς τους

Σήμερα 29-9-2014 και ώρα 7:30 πμ οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Λιβάδι με προορισμό το σχολείο τους για να διαμαρτυρηθούν  για το πρόβλημα τις μετακίνησης τους.





Ο Σύλλογος του Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα», τίμησε τον κ. Γιάννη Βάρδα για την πολυτεή προσφορά του.



Ο Σύλλογος του Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα», όπου μεγάλο μέρος των μελών είναι Κυθήριοι και Φιλοκυθήριοι με πλούσια δράση, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28/9/2014, τίμησε για την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο, αλλά και στην περιοχή τον επί σειρά ετών πρόεδρό του Γιάννη Βάρδα.


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - Εκδοση αναμνηστικού νομίσματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκδοση αναμνηστικού νομίσματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων  της  ενσωμάτωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα (1864 - 2014).

Το νόμισμα διατίθεται στην κυκλοφορία από 24 Σεπτεμβρίου 2014, σε ποσότητα 750.000 τεμαχίων, τα οποία εμφανίζουν περιμετρικά στον δακτύλιο του κέρματος τα 12 αστέρια της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον εσωτερικό δακτύλιο (πυρήνα) του κέρματος σχέδιο επτάκτινου αστεριού με τις λέξεις:


Ελένη Κονοφάου, Πρόεδρος του ΔΣ


150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1864-2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων : Απάντηση στην πρόταση της παράταξης Νέα Πορεία - Όραμα και Εργο

Όποιος θέλει να δηλώνει πολιτικός της νέας γενιάς και όχι πολιτικάντης παλαιού τύπου έχει χρέος να λέει την αλήθεια και να μην παραπλανά τον κόσμο. Όποιος θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στα πολιτικά πράγματα μετά από μια βαριά εκλογική ήττα οφείλει να είναι συναινετικός και αληθής και όχι να εξαπολύει πυροτεχνήματα που δεν πείθουν κανέναν. 
Με το ζήτημα των μεταφορών των μαθητών ούτε να παίζουμε δικαιούμαστε ούτε φυσικά να το χρησιμοποιούμε για να επιτύχουμε μικρούς πολιτικάντικους στόχους.
Θυμίζω λοιπόν ότι για το θέμα των μεταφορών των μαθητών η νέα Δημοτική Αρχή ενήργησε ήδη ΠΡΙΝ αρχίσει η σχολική χρονιά.

Νέα Πορεία - Όραμα και Εργο : Η πρότασή μας για την άμεση έναρξη της μεταφοράς των μαθητών στα Σχολεία τους.

Έκπληκτοι οι γονείς των μαθητών του νησιού, παρακολουθούν τα διαλαμβανόμενα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών στα Σχολεία τους. Έχουν περάσει ήδη είκοσι μέρες από την έναρξη του Σχολικού έτους και τα σχολεία του νησιού δεν λειτουργούν.

Τέτοιας έκτασης πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν. Κατά την δική μας θητεία, την περίοδο που η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών είχε μεταβιβαστεί στους Δήμους, διαχειριστήκαμε με επιτυχία το ζήτημα μειώνοντας δραστικά το κόστος.


Και όταν όμως η αρμοδιότητα αυτή επέστρεψε στην περιφέρεια, σε κάθε περίπτωση εμπλοκής, μεσολαβήσαμε με επιτυχία,