Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών : Συζήτηση με θέμα "ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"

Σας καλούμε στην ανοικτή συζήτηση των νησιωτικών φορέων πού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πειραιά
στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.Αγ Κωνσταντίνου 3, (πεζόδρομος, δεξιά του δημοτικού θεάτρου)2ος όροφος. Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε όλοι οι 

Kythera Library : ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η ιστορία της Πετρόσουπας, με τις ποικίλες παραλλαγές της, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες εκδοχές της απαντά στα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ.
Τρεις περιπλανώμενοι οδοιπόροι (κυνηγοί, στρατιώτες ή καλόγεροι) φτάνουν σε ένα χωριό χτυπημένο από την ανέχεια και την καχυποψία όπου κανείς δεν τους υποδέχεται και κανείς δεν τους φιλοξενεί.

Αποφάσεις του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Κυθήρων


Αποφάσεις της 7/12/2014 α)Το Δ.Σ. ομόφωνα δέχεται την ανάρτηση ομαδικών φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του Λυκείου Κυθήρων όπου θα εμφανίζονται πρόσωπα των μαθητών, υπό τον όρο της σύμφωνης γνώμης των αντίστοιχων κηδεμόνων.
β) Η έρευνα στοματικής υγιεινής, από μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στο Λύκειο Κυθήρων γίνεται δεκτή εφόσον α ερωτηματολόγια είναι ενιαία και δεν περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα.
Πηγή : Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Κυθήρων

Δημοτικό Συμβούλιο την 22-12-2014 . Συζήτηση προϋπολογισμού 2015

Την Δευτέρα  22-12-2014 και ώρα 18.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων. 
Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται τα παρακάτω 2 θέματα: 
 
1.Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Κυθήρων οικονομικού έτους 2014


2.Έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης Δήμου Κυθήρων 2014

Η Εισηγητική Έκθεση του προϋπολογισμού αναφέρει : 


Περιφέρεια Αττικής : Εντατικοί έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς


Εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, με παρεμβάσεις και οδηγίες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας  Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της άσκησης των αρμοδιοτήτων της.

Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης


 Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2002 και στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.


Πηγή : sansimera.gr

Διέρρευσε το υλικό της απόπειρας δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη (ηχητικό και βίντεο)


Το ηχητικό και οπτικό υλικό της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο διέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής από το parapolitika.gr. Για άγνωστους λόγους αυτό το υλικό δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Σαν σήμερα απεβίωσε ο μεγάλος εθνικός ευεργέτης Ζωρζής Δρομοκαΐτης - Γ. Σουρής "Εις τα θεμέλια του Φρενοκομείου"

Ζωρζής (Γεώργιος) Δρομοκαΐτης
Χιώτης έμπορος και εθνικός ευεργέτης (Δρομοκαΐτειο)











Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλει τη δίωξη προϊσταμένων Διοικητικού των Δήμων που αρνούνται τον έλεγχο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλοντας τη «στοχοποίηση» των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού και Προσωπικού των δήμων που δεν έδωσαν στοιχεία για τον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

Ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ για άμεση κατάργηση τροπολογίας που ουδόλως συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των ΠΕΠ


 Ύστερα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ), υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την «άμεση κατάργηση του άρθρου 24Α του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας...... 





Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 20/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ελένη Χάρου : Παλιά μαθητικά τετράδια

Στα παλιά μαθητικά τετράδια τα εξώφυλλα απεικόνιζαν τοπία, πόλεις, μνημεία, μικρά παιδάκια, ζώα, ήρωες, εφευρέτες, θρησκευτικές παραστάσεις κ.α.









"Παγώνει" για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων

Παγώνει για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Η διάταξη κατατίθεται μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας προβλεπόταν είχε τεθεί σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι.

Η Αμφίπολη στις 10 κορυφαίες ανακαλύψεις στον κόσμο

Η Αμφίπολη στις 10 κορυφαίες ανακαλύψεις στον κόσμοΤο περιοδικό «Archaeology» δημοσίευσε τις 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις στον κόσμο για το 2014. Η εντυπωσιακή ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα. 

Γιώργος Σουρής : Ένα σατυρικό ποίημα του συμπατριώτη μας Γ. Σουρή το 1883 ...Φόροι.


    Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,

    ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα

    σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι

    κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα

    Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει

    βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.


Πρόσκληση του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κομηνού για συζήτηση με του παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο παζάρι του Ποταμού

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κομηνός καλεί τους παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο παζάρι του Ποταμού,
σε συζήτηση σχετικά με την λειτουργία του εν λόγω παζαριού,
την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 6:30’ μμ
στο γραφείο του Δήμου, στον Ποταμό.
εκ του Δήμου

Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Πλήρης απόκλιση απόψεων Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε συνάντηση, που προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Αβραάμ Γούναρης, και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.



Διατάξεις του Ν.4304/2014 για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο Ν. 4304/2014 (ΦΕΚ 234Α/23-10-2014), «Έλεγχο των Οικονομικών και Πολιτικών κομμάτων και των Αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνονται εκτός των άλλων διατάξεις που αφορούν στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις φλόγες «Κατράντζος» και «Μινιόν»

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Επρόκειτο για εμπρησμούς και αποδόθηκαν από τις αρχές σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτήρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και της απουσίας χωρισμάτων στους ορόφους.

Χριστούγεννα στο Πεδίο του Άρεως

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
27 – 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Είσοδος Ελεύθερη  





Δημοτικό Συμβούλιο την 22-12 - 2014 με 10 θέματα


Την Δευτέρα  22-12-2014 και ώρα 16.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων. 

Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται τα παρακάτω 10 θέματα: 




Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Αίγινα για τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Ιδρύματος «Άγιος Διονύσιος»


Την Αίγινα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος   εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, για τις εκδηλώσεις του πολιούχου του νησιού Άγιου Διονύσιου.




Γιώργης Δρυμωνιάτης : Στη φάτνη των ονείρων (Διήγημα)

Δεν ήταν δα και τα πρώτα Χριστούγεννα που θα τα πέρναγε μόνος. Δεκάδες χρόνια τώρα τον συντρόφευε η μοναξιά, ιδίως τις γιορτινές για τον άλλο κόσμο μέρες. 
Σχεδόν μισούσε τις γιορτές των ανθρώπων. Γι’ αυτόν δεν ήταν γιορτές. Ήταν το αποκορύφωμα της συνεχούς λύπης, που έδερνε τη μοναχική ψυχή του. Δεν ήταν εντελώς επιλογή του η μοναξιά. Η μοίρα του είχε φροντίσει γι’ αυτήν πιο πολύ από αυτόν. Σε παιδική ακόμα ηλικία είχε χάσει και τους δύο γονείς του. Ένα μοναχοπαίδι χωρίς γονείς, στην πιο ευαίσθητη ηλικία, μοιάζει σαν καρυδότσουφλο στον ωκεανό , σαν τρίχα από χάδι μες στους τυφώνες της ζωής. Γι’ αυτό και απεχθανόταν τις γιορτές, αν και του άρεσε να βλέπει τους άλλους ευτυχισμένους να γιορτάζουν. Δεν ζήλευε ,ούτε παραπονιόταν, απλώς απεχθανόταν. Όπως θα έκανε ο κάθε σοφός που θα βρισκόταν στη θέση του. Ο αδικημένος κι ανήμπορος, με ήττα της ύπαρξης μοιάζει.

Ανακοίνωση : Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Κυθήρων


Το νέο Δ.Σ. στην πρώτη του συνεδρίαση, στις 7/12/2014, συγκροτήθηκε σε σώμα.


Πρόεδρος η Γιάννα Καραβοκύρη

Γραμματέας Φωτεινή Γιαμτσίδου
Ταμίας Μαίρη Καλλιγέρου
Αντιπρόεδρος Μάνος Τριφύλλης
Μέλος Ελενα Μαγείρου.
Όλοι εκλέχτηκαν ομόφωνα.

Πηγή : Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Κυθήρων

Δημόσιο: Ο χάρτης της διαθεσιμότητας

Το “χάρτη” της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο παρουσιάζει η ΑΔΕΔΥ μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε μετά τη σημερινή της κινητοποίηση, ζητώντας «την αποτροπή των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν». 

Τις 50.000 συμβάσεις που αναμένεται να προκηρύξει άμεσα το ΑΣΕΠ θα «μοιραστούν» 126 ειδικότητες.

Στο ΑΣΕΠ υποβάλλεται για έγκριση η προκήρυξη των 50.000 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας την οποία έχει ετοιμάσει ο ΟΑΕΔ.....




UNICEF Greece : Το έργο της UNICEF για τα παιδιά στην Ελλάδα:

Προωθούμε το Μητρικό Θηλασμό στην Ελλάδα. Αναγνωρίσαμε τα 3 πρώτα Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη, το «Αττικόν», το «Έλενα» και το «Μητέρα» που ακολουθούν τα 10 Βήματα που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF.

Δείτε περισσότερα στο www.unicef.gr

Ομάδα Φίλων Βιβλιοθήκης : Από την Εθνική Ελλάδος στη Δημοτική Κύθήρων


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη της Βιβλιοθήκης, στους φίλους που έχουν αγκαλιάσει το έργο μας και γενικότερα στο αναγνωστικό κοινό των Κυθήρων ότι η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη εμπλουτίσθηκε προσφάτως, και μάλιστα από σημαντική πηγή. 






Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάθεση Τροπολογίας, για το λεγόμενο «φιλικό διακανονισμό», μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. – ΣΕΠ Α.Ε. COSCO


Με αιφνίδια Τροπολογία που κατατέθηκε χθες, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η κυβέρνηση, προφανώς αντιλαμβανόμενη  ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει, φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή, τη λεγόμενη συμφωνία του «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ Ο.Λ.Π. και COSCO.

Στράτος Χαρχαλάκης : Επίσκεψη στην Πλατειά Άμμο και τον Καραβά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κυθήρων μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους κα. Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου και κ. Παν. Ζαντιώτη


Επίσκεψη στην Πλατειά Άμμο και τον Καραβά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με τους Δημοτικούς Συμβούλους κα. Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου και κ. Παν. Ζαντιώτη το απόγευμα της Δευτέρας 15/12. 

Στην Πλατειά Άμμο τον Δήμαρχο περίμεναν οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού και του παρουσίασαν τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. 
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος με τη συνοδεία του συζήτησαν με τους κατοίκους του Καραβά σειρά ζητημάτων της περιοχής, με έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 18/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ελένη Χάρου: Μπαούλα γεμάτα μνήμες

Τα παλιά χρόνια οι ταξιδιώτες για τις αποσκευές τους χρησιμοποιούσαν μπαούλα μεταλλικά απέξω και ξύλινα από μέσα για να προστατεύουν τα πράγματά τους από την υγρασία.









Οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το τέταρτο τρίμηνο να καταβληθούν αύριο 18 Δεκεμβρίου σε 720 χιλιάδες δικαιούχους. 




Ρένα Δούρου : Συνάντηση της Περιφερειάρχη με την πρέσβη του Ισραήλ


Συνάντηση με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν – Άμπα, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια Αττικής. Η συζήτησή τους περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως, για παράδειγμα, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Παράλληλα αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών και πόλεων.

Συνάντηση Δήμαρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη με εκπροσώπους όλων των Κυθηραϊκών και Αντικυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής

Με εκπροσώπους όλων των Κυθηραϊκών και Αντικυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/12 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Κομηνού και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη.






Θοδωρής Δρίτσας : Παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας



«Με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3823/15.12.2014 επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Μεϊμαράκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών και μέλος της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε να παραταθεί η λειτουργία της Επιτροπής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων, της οποίας η θητεία λήγει στις 31/12/2014.

Χαρχαλάκης Στράτος : Συνάντηση Δήμαρχου Κυθήρων με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο


Ο νέος δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετά το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου.
Ο δήμαρχος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο εικονική παράσταση του μηχανισμού των Αντικυθήρων και εξερχόμενος του γραφείου, δήλωσε πως προσήλθε να λάβει την ευχή του Αρχιεπισκόπου λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου και να συζητήσει μαζί του θέματα συνεργασίας του Δήμου με την Φιλανθρωπική οργάνωση Αποστολή.

Η ιστορική πτήση των αδελφών Ράιτ

Η ιστορική πτήση των αδελφών ΡάιτΣτις 17 Δεκεμβρίου 1903, σ' ένα απόμερο ψαροχώρι των ΗΠΑ, δύο κατασκευαστές ποδηλάτων πέταξαν το πρώτο αεροπλάνο, αλλάζοντας τον κόσμο για πάντα. Η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διάρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα και διάνυσε απόσταση 37 μέτρων, λιγότερο από το μήκος ενός σημερινού Airbus Α320 ή ενός Boeing 747. Ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος πραγματοποίησε μια απολύτως ελεγχόμενη μηχανοκίνητη πτήση με ένα αεροπλάνο βαρύτερο από τον αέρα.

Γιάννης Μανιάτης: «Αποτελεσματικές δράσεις από το ΥΠΕΚΑ για την προστασία των Ιστορικών και Πολιτιστικών μας Μνημείων»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίνεται κονδύλιο 71.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της δράσης «Διερεύνηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών παραμέτρων στα υλικά των αρχαίων μνημείων».




Σχόλιο του Θοδωρή Δρίτσα για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη σχετικά με την τροπολογία για τον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί !

Η κοινή δήλωση που έκανα χθες (14/12/2014) με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο και Απόστολο Αλεξόπουλο αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια. Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής της συνεδρίασης της 11/12/2014 (βλ. σελ 105, 297-299, 309-311).

Προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου για το Ελληνικό

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου (της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) αίτηση αναθεώρησης κατά της υπ’ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου και ανοίγοντας το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 17/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Κυθήρων : Βήμα Διαφάνειας η Ιστοσελίδα του Δήμου


Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη διενέργεια προμηθειών και υπηρεσιών των δήμων και των πάσης φύσεως συνδέσμων τους, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου και των ιδρυμάτων τους, με απόφαση του δημάρχου προβλέπεται η απευθείας ανάθεση προμηθειών έως του ποσού των 15.000,00€ σε ετήσια βάση, κατά κωδικό αριθμό είδους [ΚΥΑ 27319/2002, εκδοθείσα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2§13 του Ν. 2286/1995, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 13§3 Ν.2503/1997] και εργασιών - υπηρεσιών έως του ποσού των 20.000,00€ (πλέον Φ.Π.Α.) σε ετήσια βάση, κατά κωδικό αριθμό είδους [Απ.Υπ.Οικ. 35130/737/09.08.2010, δυνάμει της οποίας αυξήθηκαν τα χρηματικά όρια του άρθρου 83§1 Ν.2362/1995].

EMY: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Διπλό μπόνους στη ρύθμιση για τους συνεπείς οφειλέτες


Διπλό μπόνους με μείωση επιτοκίου και μεγαλύτερο κούρεμα των προσαυξήσεων έρχεται για περίπου 30.000 οφειλέτες εφόσον «αντέξουν» και παραμείνουν στην παλιά ρύθμιση των 48 δόσεων αντί να μεταφερθούν στις 72 και 100 δόσεις της νέας ρύθμισης.


Υπουργείο Εργασίας: Θα κληρώσει 141 κατοικίες σε διάφορες περιοχές - Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.



Απογραφές δικαιούχων για συμμετοχή σε κληρώσεις 141 κατοικιών σε διά­φορες περιοχές της χώρας, θα διενεργήσει ο ΟΑΕΔ με αποφάσεις του υπο­υργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.



Περιφέρεια Αττικής : «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»


Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής, με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, προχωρά στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους».

Στράτος Χαρχαλάκης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο


Ο νέος δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος μετά το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου.







Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα Φιλαρμονικής Ποταμού

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ









Πολιτική Προστασία : Χρήσιμες οδηγίες προστασίας από πλημμύρες


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Εάν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
  • Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.