Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ : Βρύσες και πηγές στα Κύθηρα

Στα Κύθηρα υπάρχουν περισσότερες από 70 πηγές. Οι περισσότερες λειτουργούν μέχρι σήμερα (από τις πιο γνωστές είναι του Καραβά, του Μυλοποτάμου, των Βιαραδίκων, των Μητάτων, της Αγίας Πελαγίας, της Γωνίας, των Τριφυλλιανίκων).

Κάποιες έχουν στερέψει (Στα Κουφάρικα, στους Φούρνους, στο Καλαμίτσι, στο Καψάλι το νερό της Αφροδίτης).




Υπουργείο Περιβάλλοντος : Σε ιδιώτες και δήμους για 50 χρόνια τα κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια



Τις διαδικασίες με τις οποίες κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια μπορούν να περιέλθουν στη διαχείριση ή στην κυριότητα δήμων και ιδιωτών για χρονικό διάστημα ως και 50 έτη περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.



Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA 2014

Με τη δυναμικότερη συμμετοχή των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Κυθήρων στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA 2014. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε σε υψηλό επίπεδο καθώς παρών σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ο κ. Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ.κ. Κορώνης και Κασιμάτη, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Τραβασάρου Ειρήνη, ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Παν. Γιαννιώτης αλλά και πολλοί Κυθήριοι που είτε κατοικούν στη Θεσσαλονίκη είτε βρέθηκαν στην έκθεση επί τούτου.

Αποκάλυψη για την Αμφίπολη : "Επιχείρηση" ανάλογη με τα Ελγίνεια έστησαν οι Άγγλοι το 1916

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Λεφατζής, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης.





Δείτε πως αποκαλούν την χώρα μας στο εξωτερικό - Ποιο είναι το μοναδικό κράτος που μας αποκαλεί ΕΛΛΑΣ;


Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα... Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας. 






Πρόσκληση για συνεδρίαση προς τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής Δήμου Κυθήρων

Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί τα μέλη της  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων στις 01-12-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 


1 Υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων εξόδων.

Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη - σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό



Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015, με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ποιο είναι το ακριβότερο φυσικό ελληνικό προϊόν ομορφιάς και μακροζωίας στον κόσμο;

Ο λόγος, για το σαφράν ή τον «κόκκινο χρυσό» όπως αλλιώς λέγεται ένα από τα σπανιότερα και πιο πολύτιμα μπαχαρικά παγκοσμίως , που παράγεται στο Μακεδονικό κάμπο με τιμή πώλησης που μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ το κιλό! 


Κυνηγητικός Σύλλογος Κυθήρων : Eμπλουτισμός του νησιού με πέρδικες Γκρέκα


Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει αποφασίσει μέσα στο 2015 να ξεκινήσει εμπλουτισμό του νησιού με πέρδικες Γκρέκα, που υπήρχαν στο νησί παλιότερα και θα προέρχονται από το εκτροφείο της Δ΄.Κ.Ο.Σ.Ε. Εντός του χρόνου θα ξεκινήσει και η προμήθεια των υλικών για την κατασκευή μεταφερόμενων κλωβών απελευθέρωσης.  Για να μην έχουμε όμως φαινόμενα υβριδισμού, μιας και παλαιότερη μελέτη που έχει γίνει έχει δείξει ότι όλα τα πουλιά που είχαν λάβει μέρος στην μελέτη ήταν υβρίδια, χρειαζόμαστε την βοήθεια 


Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 29/11/2014

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/
άνεμος επιφανείας στα 10μ.

Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών







Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ: Μπούμπλικοι δρόμοι στα Κύθηρα


Στα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης τοποτηρητής στα αγγλοκρατούμενα Κύθηρα (ρεζιντέντε) ήρθε ο Άγγλος Τζών Μακφέιλ, μηχανικός, δραστήριος, στην εποχή του οποίου έγιναν μεγάλα έργα υποδομής. 










Προθεσμία, Πηγάδια - Γεωτρήσεις : Έως 31-12-2014, οι πολίτες θα μπορούν με δήλωση καταχώρησης να δηλώσουν τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια που διαθέτουν χωρίς πρόστιμο.

Έως 31-12-2014, οι πολίτες θα μπορούν με δήλωση καταχώρησης να δηλώσουν τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια που διαθέτουν χωρίς πρόστιμο (εφόσον δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα). Οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται στον Δήμο Κυθήρων (για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα) που θα τις προωθεί στην αρμόδια διεύθυνση Υδάτων. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις.

Πρόγραμμα ΟΓΑ για παροχή χρηματικών βοηθημάτων και επαίνων

Στις 18/11/2014 δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του  Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα  και του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνη Μπέζα  για την υλοποίηση του Προγράμματος  Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε  πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος : Διασφαλίζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, προωθείται η τουριστική ανάπτυξη και ρυμοτομική ανάπλαση του Μικρολίμανου

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή των διοικητικών κυρώσεων για τις κατασκευές της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» στο Μικρολίμανο και τη διατήρηση των κατασκευών αυτών μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής.

Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων : Συνεδριάζει την Δευτέρα 1-12-2014 και ώρα 16.00 με 13 θέματα

Την Δευτέρα 1-11-2014 και ώρα 16.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων. 


Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται τα παρακάτω 3 θέματα: 

1.Παραχώρηση χρήσης απορριμματοφόρου οχήματος,  από το Δήμο Πειραιά .
2.Επικύρωση απόφασης ΝΠΔΔ Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων που αφορά την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2014.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) κ. Ηρακλή Δρούλια καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των ενεργειών ανέγερσης των δύο νέων σύγχρονων εξαθέσιων Δημοτικών Σχολείων των Κυθήρων, βορείου και νοτίου τμήματος. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε την αταλάντευτη θέληση της Δημοτικής Αρχής για άμεση έναρξη των σχετικών διαδικασιών που έχουν σταματήσει επί αρκετά χρόνια. Ήδη προ ολίγων ημερών ο κ. Δήμαρχος απέστειλε επιστολές στις συναρμόδιες υπηρεσίες για την συγκρότηση επιτροπής κρίσης καταλληλότητας για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βορείου Τμήματος, σε οικόπεδο που και στο παρελθόν κρίθηκε κατάλληλο και αναγκαίο και για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρισμού του ως χώρου ανέγερσης σχολείου και έτσι παρέχεται η δυνατότητα απόκτησής του είτε από τον ΟΣΚ είτε από τον Δήμο.

Βγάζουν τους δήμους από το «παιχνίδι» των απευθείας μισθώσεων παραλιών

Οι Κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και όχι οι κατά τόπους δήμοι, θα έχουν πλέον την αρμοδιότητα για απευθείας παραχώρηση για απλή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας.
Οι ΟΤΑ πλέον βγαίνουν από το «παιχνίδι» και θα έχουν τη δυνατότητα μόνο να διαπραγματεύονται τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών, αλλά θα εισπράττουν μόνο τα προβλεπόμενα έσοδα από τη μίσθωση παραλιών (50 -50 με το Δημόσιο).

Ανακοίνωση : Οι Wedding Singers (Μαυρογιώργης Κουντουρόγιαννης) , χρειάζονται τη βοήθειά σας!

Οι Wedding Singers, χρειάζονται τη βοήθειά σας!
Θέλαμε καιρό να συμπράξουμε με τις αγάπες μας, OMNIAH και Lilis bros, οπότε αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής μας! 

Όσοι/ες μας αγαπάτε μπαίνετε στον σύνδεσμο από κάτω, πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, γίνεται πράσινο και στη συνέχεια πατάτε VOTE..δύσκολο?! 

Δώστε λίγη αγάπη,μας τρώνε! Αέραααααααααα.......

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 28.11.2014

Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος


Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας
στα 10 μ


Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αρτεμις Παπαδημητρίου Καλαιτζάκη : Ομορφες Δημιουργίες




Όμορφες Δημιουργίες από την συμπατριώτισσά μας
κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου Καλαιτζάκη







Παναγιώτης Μελάς : Ανακοίνωση σχετικά με όσα ακούστηκαν για χρηματισμό του Βουλευτή προκειμένου να ψηφίσει θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση, μετά από όσα έχουν λεχθεί τελευταία:
Ψευδή, αισχρά, βρώμικα και κακοήθη είναι τα όσα ελέχθησαν, περί χρηματισμού μου, για να ψηφίσω θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο άνθρωπος, που το έγραψε στο FaceBook και το έστειλε στη Βουλευτή  κα Ξουλίδου, όπως μου είπε η ίδια,  ονομάζεται «Γιώργος Σούκουρας»  και μου είναι παντελώς άγνωστος.
Είναι απαράδεκτο, να αναφέρονται τέτοια αισχρά ψέματα και δεν ξέρω, γιατί ελέχθησαν, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται.

Περιφέρεια Αττικής : 29η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής




Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιες οι αλλαγές και ποιους αφορούνΜέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015 έχουν διορία οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων με διπλώματα που χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, να τα αλλάξουν.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν σε οδηγούς μοτοποδηλάτων, οι 

Κόστος Θέρμανσης : Συγκρίσεις μεταξύ διαφόρων συστημάτων

Αρκετά έχουν αλλάξει από πέρυσι όσον αφορά το κόστος της εκάστοτε επιλογής, έτσι με βάση τις νέες χρεώσεις για πετρέλαιο, ρεύμα, αλλά και φυσικό αέριο δημιουργήσαμε τον παρακάτω συγκριτικό πίνακα, για να δείτε τι συμφέρει και πόσο για την θέρμανση του σπιτιού σας. Το μηνιαίο κόστος αφορά τον μήνα Δεκέμβριο και βασίζεται στις παραδοχές που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίνακα.

Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής : Πρόσκληση για τη λογοτεχνική βραδιά: «Επτανήσιοι Λογοτέχνες του 19ου αιώνα… ...με λογισμό και μ’ όνειρο»


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής
σας προσκαλούν   στη λογοτεχνική βραδιά:
«Επτανήσιοι Λογοτέχνες του 19ου αιώνα…
...με λογισμό και μ’ όνειρο»,

την  Παρασκευή, 5  Δεκεμβρίου  2014, στις 19.30 μ.μ.,
στον Φιλολογικό Σύλλογο ‘Παρνασσός’, στην πλατεία Καρύτση,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 χρόνων
από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

                                               Είσοδος ελεύθερη


Greenpeace Greece : Η υπεραλίευση μας αφορά!

 Τα πλοία-τέρατα καταβροχθίζουν όλα τα ψάρια! Μερικά από αυτά μπορούν να αλιεύουν μέχρι 350 τόνους ψαριών σε μια ημέρα! Συχνά, εκτός από τα ψάρια, πιάνουν και άλλα θαλάσσια είδη όπως δελφίνια, καρχαρίες και θαλάσσιες χελώνες και πολλά ακόμα, που ρίχνονται πίσω στη θάλασσα νεκρά. Αυτές οι πρακτικές απειλούν την υγεία των ωκεανών μας και την επιβίωση των μικρών αλιευτικών κοινοτήτων. 

Και αυτό… απλά δεν είναι δίκαιο. 

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ: http://grnpc.org/IgHP7

Στράτος Χαρχαλάκης : Συνάντηση του Δήμαρχου Κυθήρων με τον Αντιπεριφερειάρχη Νησων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρο είχε  ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, παρόντος και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μανόλη Χάρου. Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και αξιοποίησης της βιοενέργειας και βιομάζας που μπορεί να παραχθεί από οργανικά απορρίμματα.

Ρένα Δούρου : Ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ


«Στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά σήμερα μια νέα εποχή, μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 27.11.2014

Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος


Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας 
στα 10 μ


Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ξεπαγώνει το “Εξοικονομώ” στους Δήμους

Επί πλέον χρηματοδότηση που ξεμπλοκάρει τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την εκτέλεση έργων των Δήμων μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΩΝ ΟΤΑ», ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ :Πολύτιμη δωρεά της Έφης Σακελλαράκη

Ιδιαιτέρως τιμητική για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων υπήρξε η πρόσφατη δωρεά από τη σύντροφο του αρχαιολόγου, κ. Έφη Σακελλαράκη, του επιστημονικού απολογισμού της ανασκαφής που διηύθυνε ο αείμνηστος Γιάννης Σακελλαράκης στον Άγιο Γεώργιο στο Βουνό. 





Παναγιώτης Χατζηπέρος : Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα έργα της ΕΥΔΑΠ στην Σαλαμίνα


Έως τις 14 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μετατόπισης αγωγού της ΕΥΔΑΠ στην Λεωφόρο Φανερωμένης στη Σαλαμίνα. Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκτιμώντας ότι το κλείσιμο του δρόμου την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία των καταστημάτων τους. 

Ο Geobukan Budoclub G. Zantiotis : Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Car Krav Maga Seminar

Geobukan Budoclub G. ZantiotisΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Car Krav Maga Seminar στο Geobukan Budo Academy (G.B.A.) Βάρης με συμμετοχή πάνω από 50 άτομα. Ανάλογο σεμινάριο είχε διοργανωθεί πριν 2 χρόνια στο Geobukan Budo Academy Νέου Φαλήρου στο ΣΕΦ με εισηγητή τον τότε GIT Amnon Darsa. 

Αυτή τη φορά εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο δικός μας Φώτης Παγώνης, Expert 2 o oποίος πλαισιώθηκε από τον Γιώργο Ζαντιώτη G5 και διοργανωτή του σεμιναρίου, τον Κώστα Λαμπρινούδη G2 (G.B.A. ΒΑΡΗΣ), τον Τζανέτο Πλαγιαννάκο G2 (G.B.A. ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ & G.B.A. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) και τον Γιώργο Σταματίου G3 (TATSUO SUZUKI ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ & ΚΑΛΥΒΙΑ).

Νέα θεωρία για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο διάσημος αστρονομικός υπολογιστής που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο, είναι πιθανώς ακόμη πιο αρχαίος από τις έως τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, ενός Αργεντινού και ενός Αμερικανού ερευνητή. Το ναυάγιο πιστεύεται ότι συνέβη τον πρώτο αιώνα π.Χ. (μεταξύ 85 και 60 π.Χ.), ενώ ο μηχανισμός εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 και 150 π.Χ. Όμως η νέα εκτίμηση τοποθετεί την έναρξη του ημερολογίου του μηχανισμού στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

Δήμαρχος Κυθήρων : Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα

Συνάντηση διάρκειας περίπου δύο ωρών είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης με τον Αντιπρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» κ. Ιωάννη Ιωαννίδη. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της εταιρείας Olympic Shipping and Management S.A. που διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχονται από το Ίδρυμα, καθώς ο κ. Ιωαννίδης είναι μεταξύ άλλων

Η ΛΑΓΟΥΔΟΤΡΥΠΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ : Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου, άλλοτε (στα 1865)

Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου, άλλοτε (στα 1865) κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Ένας μαθηματικός, ο Λιούις Κάρολ, ψάχνει απαντήσεις σε φιλοσοφικά ερωτήματα, κάνοντας βαρκάδα και προσπαθώντας να διασκεδάσει την πλήξη της 11χρονης Άλις Λίντελλ, σκαρώνει μια ευφάνταστη και ευφυή ιστορία, δίνοντας συγχρόνως ζωή στις απορίες και στα οράματα της παιδικής ψυχής.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με εκπροσώπους Σωματείων εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»

Εμφάνιση helpspiti.jpgΣυνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου . Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν σχετικά με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και το παρεχόμενο έργο, η ευθύνη υλοποίησης του οποίου ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας ενώ Διαχειριστικός φορέας του προγράμματος είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α ..

Σύλλογος Γονέων Λυκείου Κυθήρων : Νέο Δοικητικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκαν χτες Δευτέρα 24/11/2014 το απόγευμα οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου γονέων του Λυκείου Κυθήρων.
Τα νέα μέλη των Συλλογικών οργάνων, κατά σειρά ψήφων, είναι τα παρακάτω :
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μάνος Τριφύλλης
Γιάννα Καραβοκύρη
Μαρία Καλλιγέρου
Φωτεινή Γιαμτζίδου
Έλενα Μαγείρου


Σήμερα γιορτάζει ο Όσιος Στυλιανός ο Παφλαγών

Άγιος της Χριστιανοσύνης. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία  στις 26 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Στυλιανός καταγόταν από την Παφλαγονία (περιοχή της βόρειας Μικράς Ασίας) και έζησε πιθανόν τον 4ο αιώνα. Την περιουσία που κληρονόμησε από τους γονείς του τη μοίρασε στους φτωχούς, θεωρώντας έγκλημα να πεινούν οι πολλοί και αυτός να ζει πλουσιοπάροχα. Κατόπιν αποφάσισε να αφοσιωθεί στη λατρεία του Θεού. Έγινε μοναχός και ασκήτεψε στην έρημο, ζώντας σε μια σπηλιά.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 26.11.2014

Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος



Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ



Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών