Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αγία Πελαγία επί της Γερμανικής κατοχής



Αυτές οι φωτό είναι από δημοπρασία που τελείωσε πριν λίγο στο ebay. Δείχνουν την Αγία Πελαγία επί της Γερμανικής κατοχής με την τοποθέτηση κανονιών, Γερμανών στρατιωτών και την ύπαρξη κάποιου είδους φυλακίου προς τον λόφο του ξενοδοχείου Μαρού.








Οι «απολαβές» των Δήμων για το 2015

Στα 2,5716 δισ. ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα ανέλθει το 2015 το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας. Σύμφωνα με έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή το ποσό αυτά θα αφορά, 2,2073 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκατ. ευρώ.


Η πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων

 Η πρώτη τουφεκιά της Ελληνικής Επανάστασης έπεσε στις 21 Μαρτίου 1821 στα Καλάβρυτα. 600 ένοπλοι αγωνιστές, με επικεφαλής τους Σωτήρη Χαραλάμπη (1760-1826), Ασημάκη Φωτήλα (1761-1835), Σωτήρη Θεοχαρόπουλο (?-1854), Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη (?-1841), Βασίλειο (1785-1872) και Νικόλαο (1790-1865) Πετμεζά εισήλθαν στα Καλάβρυτα και πολιόρκησαν τους Τούρκους, που είχαν καταφύγει σε τρεις οχυρούς πύργους.

Θα προχωρήσει κανονικά η νέα Κυβέρνηση στις προσλήψεις 15.000 ατόμων

Σε περίπου 22 εκ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της επαναφοράς 4.000 περίπου «διαθεσίμων» και απολυμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.







Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σήμερα, πρώτη μέρα της Άνοιξης, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την οποία μου αρέσει να λέω Ημέρα Παγκόσμιας Ποίησης. Κι επειδή, ουδείς παγκοσμιότερος ενός εθνικού ποιητή που μέσω της γλώσσας διερευνά το όριο της ανθρώπινης ύπαρξης, ας ακούσουμε τον παγκόσμιο πορτογάλο:

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 21-03-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Χαρχαλάκης Στράτος : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Το δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη στο οποίο προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας ούτε με εξέπληξε ούτε φυσικά με εντυπωσίασε, εξάλλου είμαι ένας από τους χιλιάδες που εδώ και πολύ καιρό δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τον κύριο Πρωτοψάλτη και τις απόψεις του. Προφανώς δεν έχει κατανοήσει πλήρως ότι δεν ασκεί πλέον την πολυπόθητη για εκείνον εξουσία και του είναι αφάνταστα δύσκολο να συνηθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τους κατόχους των οποίων επί 8 χρόνια περιφρονούσε. Προφανώς είναι δύσκολο για κάποιον που επί 8 χρόνια δημάρχευε ως τοπικός Αυτοκράτωρ ξαφνικά να παίρνει τόσες απαντήσεις και τόσα επιχειρήματα όσα ποτέ του δεν άκουσε κατά πρόσωπο μέσα στο Δ.Σ., κάτι που ομολογούν πλέον οι πάντες. Φυσικά, τα όσα προσβλητικά γράφει για εμένα ο κ. Πρωτοψάλτης απαντώνται από το ίδιο το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που έχει καταγράψει την αλήθεια και τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν (ευχαριστώ πολύ Βαλέριε που είσαι ΠΑΝΤΑ εκεί).

Ελένη Χάρου : ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΦΩΤΟ)


Τα παλιά χρόνια, όταν τα σπίτια μύριζαν πετρέλαιο και καλοσύνη, για φωτισμό χρησιμοποιούσαν τις λάμπες πετρελαίου, τους καντηλιεράτους και τους λύχνους του λαδιού. Οι λάμπες ήταν κρεμαστές οροφής, ή επιτραπέζιες, ή επιτοίχιες. Οι λάμπες οροφής, εξαιρετικά έργα τέχνης, ήταν από μπρούτζο, ή από μαντέμι με βάζο για το δοχείο του πετρελαίου από οπαλίνα, ή από πορσελάνη ζωγραφισμένα με χρυσό και σμάλτο, ή από φαγιάνς.

Εαρινή Ισημερία

 Αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Συμπίπτει πάντα με την 20η ή 21η Μαρτίου για το βόρειο ημισφαίριο και τις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου για το νότιο ημισφαίριο. 
Εαρινή ισημερία ονομάζεται στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας και σηματοδοτεί ως εκ της ονομασίας της την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους.

Astarti- Tzortzopoulos estate : συμμετοχή στο "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας- Σταδιοδρομίας¨

Astarti - Tzortzopoulos EstateH Αστάρτη και ο Χάρης Τζωρτζόπουλους θα συμμετάσχουν στο 3ήμερο "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-Σταδιοδρομίας" που διοργανώνεται από τον καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.




Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, 2014 –2020»

Η έννοια της Δια Βίου Μάθησης βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) εκπροσωπούν με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τους στόχους του Ιδρύματος.


Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 20-03-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Πρόσκληση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Περιφέρεια Αττικής : Ημερίδα: «Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών – Ενημέρωση για το 2015»



Ημερίδα με θέμα «Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών - Ενημέρωση για το 2015» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, Ερμίνας Κυπριανίδου.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Βρετανική Διοίκηση. Διαβατήριο Κυθηρίου (1849).

Δείγμα από Διαβατήριο Κυθηρίου που εξέδιδε η Βρετανική Διοίκηση.











ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ : Ανακοίνωση σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρα 16-3-2015


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 16-3-2015 στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη, Κώστας Μαριάτος, από την πλειοψηφία και από την αντιπολίτευση οι Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Λαχανάς, Μανώλης Χάρος, Δημήτρης Λουράντος και Αντώνης Πρωτοψάλτης, ο οποίος ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος στη θέση του αείμνηστου Μανώλη Στάθη.

Διάσωση ηλικιωμένου στα Μητάτα Κυθήρων

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ανεύρεσης ενός ηλικιωμένου στην περιοχή ανάμεσα στα Βιαράδικα και Μητάτα Κυθήρων.








Οδηγός νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου



Θέματα που αφορούν στον προληπτικό έλεγχο δαπανών, που διενεργούν οι Υπηρεσίες Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαο Αγγελάρα.



Kythera LIbrary: Σαν σήμερα 19 Μαρτίου 1960

Ένας περιπλανώμενος επαναστάτης βασανισμένος ποιητής επιστρέφει στην πατρίδα.







Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 19-03-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έκτακτο Δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


Πηγή : tsirigofm.blogspot.gr

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού



Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για ζητήματα Πολιτισμού και Νεότητας, Εύη Αποστολάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πολιτιστικών πρωτοβουλιών με βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο ορίζοντα.
Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές εξέτασαν θέματα όπως: τις δυνατότητες υλοποίησης καλλιτεχνικών δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, με την έγκριση και τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Κούλα Κασιμάτη "Σμύρνη: τα μείζονα Κύθηρα / Οι Κυθήριοι στην Ιωνία (18ος - 20ός αιώνας)" GUTENBERG, 2014
Οι Κυθήριοι στη Σμύρνη που μετανάστευσαν από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και παρέμειναν εκεί μέχρι την Καταστροφή (1922) εμφανίζουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό που τους κατέστησε ξεχωριστούς σ’ αυτή την περιοχή. Η ανά χείρας έκδοση χωρίζεται σε τρία Μέρη:
Το Πρώτο Μέρος αφιερώνεται στη μετάβαση των Ελλήνων στην Ιωνία και ιδιαίτερα στη Σμύρνη. Περιγράφονται σημαντικοί σταθμοί στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου αυτού.

Βρετανική Διοίκηση. Αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ιερού Ναού της Αγίας Άννας στη Χώρα Κυθήρων (δεκαετία 1840).


Αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ιερού Ναού της Αγίας Άννας στη Χώρα Κυθήρων (δεκαετία 1840).







Ο ΕΝΦΙΑ έφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Ο ΕΝΦΙΑ έφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμείαΟι φορολογούμενοι έκαναν το «πατριωτικό τους καθήκον» Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο φόρος ακινήτων να αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος.
Παρά την γκρίνια, τις αστοχίες και την έντονη κριτική που ασκήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες για τον ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και στο δημόσιο ταμείο εισέρρευσαν έσοδα τα οποία ξεπερνούν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Η Χύτρα άνοιξε



Η Χύτρα και πάλι ανοιχτή όλη μέρα καλή σαιζόν και καλές δουλειές στη Φρόσω και σε όλο το επιτελείο!!!










Οδυσσέας Ελύτης 1911 – 1996

Οδυσσέας ΕλύτηςΈλληνας ποιητής και ζωγράφος. Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ο Οδυσσέας Αλεπουδέλης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν ο μικρότερος από τα έξι παιδιά του Λέσβιου επιχειρηματία Παναγιώτη Αλεπουδέλη και της συμπατριώτισσάς του Μαρίας Βρανά.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 18-03-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις

Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσειςΤου Τάσου Δασόπουλου
Η συμπλήρωση 20 νέων κωδικών που θα αφορούν το περιουσιολόγιο αναβάλλει για μετά το Πάσχα την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών παρά το γεγονός ότι ο νόμος επιβάλλει την έναρξη της προθεσμίας κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων από την 1 μέχρι και τις 30 Απριλίου κάθε έτους φέτος η διαδικασία θα καθυστερήσει κάποιες μέρες.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 16 Μαρτίου



Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Αντώνιος Πρωτοψάλτης του Στεφάνου ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ενώπιον του κ. Δημάρχου, καταλαμβάνοντας την θέση του εκλιπόντος Μανόλη Στάθη, ύστερα και από την αποποίηση εκλογής του κ. Ζαχαρία Κυπριώτη και της κας. Αγγελικής Κασιμάτη. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 10. 

Συνάντηση αύριο της Περιφερειάρχη Αττικής με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού


Συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20 – 22) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη θα έχει αύριο Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δυο πλευρών, καθώς επίσης και η δυνατότητα ανάληψης σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού.

Την Περιφερειάρχη Αττικής θα συνοδεύει η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και νεότητας, Εύη Αποστολάκη.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής 

Τίνα Ταμβάκη : Θεατρική παράσταση"Το όνειρο του σκιάχτρου"


Μια φανταστική παράσταση απολαύσαμε το Σαββατοκύριακο το απόγευμα,7 και 8 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου από την θεατρική ομάδα "Φως".
"Το όνειρο του σκιάχτρου" είναι ένα έργο του Ευγένιου Τριβιζά.Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους πιό αγαπημένους συγγραφείς, μικρών και μεγάλων. Η μαγεία και η μοναδική φαντασία της γραφής του, στο Όνειρο του Σκιάχτρου, μας μεταδίδει μηνύματα επίκαιρα και στην εποχή μας.Σας ευχαριστούμε κ.Ευγένιε για το μαγικό αυτό ταξίδι.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες : Ανακοίνωση σχετικά με την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της παράταξης, και την αναπλήρωση της θέσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τον θάνατο του κου Εμμανουήλ Γ. Στάθη



Παρασκευή 13/3/2015


Σήμερα 13/3/2015 στα Κύθηρα, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική  Παράταξη "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", με αφορμή την απώλεια του Εμπνευστή-Ιδρυτή της και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου κου Εμμανουήλ Γεωργίου Στάθη(Σπιθέα).
Μετά την τοποθέτηση αρκετών μελών της παράταξης για την τεράστια απώλεια του φίλου και συνοδοιπόρου Μανώλη Στάθη, διεξήχθη συζήτηση για τον σχεδιασμό, την πορεία και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της παράταξης.
Ο Πρόεδρος της παράταξης κος Δημήτριος Λουράντος, πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα την κα Αγγελική Κασιμάτη. 
Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της παράταξης, προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, στην οποία η κα Κασιμάτη εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Παράταξης.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Η ΑΚΑΤΑΠΟΝΗΤΗ ΚΟΥΛΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η τρέχουσα εβδομάδα εξελίχθηκε αυτοδικαίως σε γυναικεία υπόθεση.
Ξεκινήσαμε με την Ερατώ (και τις υφάντρες των Κυθήρων), συνεχίσαμε με την Κριστίνα (τη Ρίτα και την Άρτεμη), με την Κατερίνα τη μικρή και την Κατερίνα τη μεγάλη, με τη Χλόη και την συνέντευξή της.
Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη εάν ξεχνούσαμε την σταθερότερη φίλη της Βιβλιοθήκης μας: την καθηγήτρια Κούλα Κασιμάτη.

Κάθε Σάββατο, όταν βρίσκεται στα Κύθηρα, μας επισκέπτεται και μας ενημερώνει για την πορεία των μελετών της, για τα παλαιά και τα καινούργια, για το Αετοπούλειο και την Πάντειο αλλά κυρίως για τους Κυθήριους στην Αυστραλία, στην Αίγυπτο, στη Σμύρνη. Και κάθε νέο της βιβλίο το καταθέτει αμέσως στην Βιβλιοθήκη μας.

Νικόλας Άσιμος 1949 – 1988

Νικόλας ΆσιμοςΟ τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι γονείς του ήταν από την Κοζάνη, όπου ο Νικόλας έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το σχολείο. Ως έφηβος, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, του έγινε επίσημη πρόταση από την ομάδα της Κοζάνης, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε.

Γιώργος Γαβρίλης : Συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά - Πανεπιστημίου Πειραιά

Οι δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρων συνεργασιών ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης, στην διάρκεια συνάντησης, που είχαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαο Γεωργόπουλο.



Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 17-03-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τίνα Ταμβάκη : Mουσικοθεατρική παράσταση Ωδείου "Αναγέννηση"


Υπήρχε κάποτε στο σύμπαν μιά χώρα,την έλεγαν Μελοδοχώρα....


Την υπέροχη παράσταση "Μελοδοχώρα και πλανήτης Γη" απολαύσαμε από τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους σπουδαστές του Ωδείου "Αναγέννηση"στο Πνευματικό Κέντρο στον Ποταμό Κυθήρων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 5.30μμ.

Στην παράσταση συμμετείχαν:

Πριγκίπισσα:Ειρήνη Πετροχείλου.
Μελωδομελωδία:Μαρία Καλλιγέρου.
Αδαμαντία Κασιμάτη,Μελωδομουσική.
Μελωδοαρμονία:Παναγιώτα Βαφειά.
Μελωδοχρόνος:Παναγιώτης Πρωτονοτάριος.

Μελωδονότες:
Εμμανουέλα Καλλιγέρου,Παναγιώτης Μπουτέλης,Ξένια Διαμαντάκη,Θοδωρής Κατσούλης,Αλέξανδρος Λογοθέτης,Βαρβάρα Κατσανεβάκη,Άννα Κωνσταντίνου.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώτρια και χορηγός του 4ου Ημιμαραθώνιου Αθήνας


Εμφάνιση Ημιμαραθώνιος 2015.jpg«Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας προανάκρουσμα του μεγάλου – του αυθεντικού κλασσικού Μαραθώνιου, συνδυάζει την ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών ιδιοτήτων, με την καλλιέργεια και ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών του αθλητισμού, του συναγωνιστικού πνεύματος και των κλασσικών ιδανικών του αθλητισμού».

Βρετανική Διοίκηση. Άδεια οπλοφορίας (1858) Κυθηρίου.






Βρετανική Διοίκηση. Άδεια οπλοφορίας (1858).




Δήμος Κυθήρων : ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΕΡΕΥΣΗΣ»

Ο Δήμος Κυθήρων προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με συμπλήρωση τιμολογίου και κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή σε € για την για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας : Αποκατάσταση βλαβών δικτύων ύδρευσης.
Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των: 59.987,41 πλέον ΦΠΑ 23% : 13.797,10 €, σύνολο 73.784,51 €.
Ο διαγωνισμός θα γίνει την 18.3.2015 ημέρα Τετάρτη με ώρα έναρξης: 9:00 και ώρα λήξης ώρα 10:00 στο Δημαρχείο Κυθήρων .

Θόδωρος Καρύδης : Ο Τσιριγώτης που βρίσκεται στη λίστα με τούς πλουσιότερους Αυστραλούς

karidis
Επτά ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στη λίστα  (2014) των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών, που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό BRW. Στην τέταρτη ελληνική θέση βρίσκεται ο 78χρονος Θ. Καρύδης με 500 εκατομμύρια δολάρια. Ο κος Καρύδης κατάγεται από τα Κύθηρα και ήταν ιδιοκτήτης της αλυσίδας Theo's Liquor Store πριν την πουλήσει για να επεκταθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ η αυτοκρατορία του περιλαμβάνει επίσης τέσσερα ξενοδοχεία και 48 καταστήματα. Ο Κυθήριος επιχειρηματίας άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στο Σίδνεϊ το 1995 και ήταν ένα ντελικατέσεν.


Πηγή : http://www.action24.gr/


Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

 Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων από τις 16 έως τις 23 Μαρτίου 2015.
Μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό πραγματοποιούνται πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων, που διοργανώνουν δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής στο δρόμο.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 16-03-2015

   





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών