Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Περιφέρεια Αττικής : Ημερίδα: «Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών – Ενημέρωση για το 2015»



Ημερίδα με θέμα «Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών - Ενημέρωση για το 2015» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, Ερμίνας Κυπριανίδου.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Κοσμήτορας της ΕΣΔΥ Αλκιβιάδης Βατόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ  Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού  και ο Δ/ντης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Κ.Τ. Αθηνών Ευάγγελος Πασβούρης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, των Δήμων, των Νοσοκομείων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε εν όψει της εαρινής και θερινής περιόδου 2015, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων φορέων και την έγκαιρη εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών, τα οποία ευθύνονται για την εμφάνιση περιστατικών μετάδοσης Ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας.

Η Περιφέρεια Αττικής, θεωρώντας το θέμα υψηλής προτεραιότητας, ολοκληρώνει εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες και θα πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα τους προβλεπόμενους ψεκασμούς/ προνυμφοκτονίες σε σημεία υπερτοπικής σημασίας αρμοδιότητάς της. Στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου και η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής