Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το συνέδριο για τη "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική" στο διαδίκτυο


Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των δήμων σχετικά με την ανάγκη υλοποίησης του νέου, αποκεντρωμένου, με δημόσιο χαρακτήρα, δίκαιου και βιώσιμου οικολογικά και οικονομικά μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, ήταν ο στόχος του πρόσφατου διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ.

Reuters: Ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες επιταχύνθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ξεπερνώντας το ένα δισ. ευρώ εν όψει της τριήμερης αργίας, είπαν την Παρασκευή στο Reuters δύο τραπεζικές πηγές.Οι εκροές ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση την Τετάρτη και την Πέμπτη ε νόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Ε.Μ.Υ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (22-2-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. 
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας κάθε λαού και κάθε περιόδου είναι ο καθημερινός βίος, κεφάλαιο που μένει συνήθως υποφωτισμένο από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έτσι αποκρύπτεται η ποικιλία των αντιθέσεων και των λεπτών αποχρώσεων και σχηματίζεται η λανθασμένη αίσθηση ότι τα κύρια ιστορικά γεγονότα (πόλεμοι, συμφωνίες, νομοθεσία, καλές τέχνες) συμβαίνουν είτε σε συνθήκες εργαστηρίου είτε σε ένα αδιαφοροποίητο κοινωνικό πλαίσιο.

Το σύμβολο της ειρήνης

 Το διχαλωτό αυτό σχήμα είναι το νεώτερο σύμβολο της ειρήνης που αναδύθηκε από το αντιπολεμικό κίνημα της δεκαετίας του '60. Τα άλλα δύο πιο γνωστά είναι ο κλάδος ελαίας των Αρχαίων Ελλήνων και το ιουδαϊκο-χριστιανικό περιστέρι. 
Σχεδιάστηκε από τον βρετανό εικαστικό καλλιτέχνη Τζέραλντ Χόρτομ για την οργάνωση «Επιτροπή Δράσης κατά του Πυρηνικού Πολέμου». Παρουσιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1958, ενόψει μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των πυρηνικών όπλων στο Λονδίνο. Ο Χόλτομ ήταν ένας αντιρρησίας συνείδησης, που αρνήθηκε τη στράτευση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δούλεψε σε μια φάρμα στο Νόρφολκ.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση σχετικά με το ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών

Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι με στόχο την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, κρίνεται απαραίτητη η πιστή τήρηση των παρακάτω:

Ανακοίνωση ΚΔΒΜ Κυθήρων

Έναρξη μαθημάτων στο ΚΔΒΜ Κυθήρων

Στις 24 Φεβρουαρίου (Τρίτη) θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο ΚΔΒΜ Κυθήρων. Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες στη Χώρα (Γυμνάσιο) και η έναρξη τους ανά τμήμα θα γίνει σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:


Ειδική επιτροπή θα εξετάσει το θέμα χαρτογράφησης των βοσκοτόπων

Η σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που άμεσα συνδέονται με τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων.
Aυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, με περιφερειάρχες, εκπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, κτηνοτροφικών οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 21-02-2015

                





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Λουράντος : Δήλωση για τα αποτελέσματα της Διαπραγμάτευσης

1. Δεν υπάρχει πλέον κατώτερο όριο πρωτογενούς πλεονάσματος.
2. Η τρόικα δεν υπάρχει έγινε θεσμοί. Και το βασικότερο θα ελέγχουν τα στοιχεία που θα τους δίνει η ελληνική κυβέρνηση και δε θα ελέγχουν μόνοι τους τα πάντα σαν δερβέναγες.

Δεν υπάρχει πλέον ούτε λιτότητα ούτε δυστυχία του λαού αλλά υποχρέωση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που μεταξύ μας έτσι κι αλλιώς έπρεπε να χουν ξεκινήσει.

Ελένη Χάρου: Οι δάσκαλοι μας

Όσοι από μας φοίτησαν στα δημοτικά σχολεία των Κυθήρων κατά τη δεκαετία του ’50 και πρωτύτερα και αργότερα, μέσα σ’ αυτή τη φωτογραφία θα ανακαλύψουν κάποιες αξέχαστες μορφές δασκάλων που γλύκαναν τα παιδικά μας χρόνια.





Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση

Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι με στόχο την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, κρίνεται απαραίτητη η πιστή τήρηση των παρακάτω:

1. Για κάθε αιτούμενο πιστοποιητικό ή βεβαίωση κάθε είδους, είναι απαραίτητη η υποβολή σχετικής αίτησης από τον πολίτη, με την αναγραφή όλων των στοιχείων του και

Νέα Πορεία Όραμα και Έργο : Ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 18-2-2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 18-2-2015 στις 17.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Μηνάς Κορώνης, Μαρία Κασιμάτη, Γιάννης Κατσανεβάκης, από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Λαχανάς και Δημήτρης Λουράντος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

ΕΣΕΕ: Τόσο κοστίζει το τραπέζι της Σαρακοστής

ΕΣΕΕ: Τόσο κοστίζει το τραπέζι της ΣαρακοστήςΜειώσεις τιμών στα θαλασσινά τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα, που φτάνουν και ξεπερνούν το 10%, καταγράφουν οι μετρήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην αγορά.
«Στα υπόλοιπα τρόφιμα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι, υπάρχουν μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 5%», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ... ΤΡΙΠΕΛΑΓΟ

Σε αυτό το θαλασσινό τρίστρατο όπου σμίγουν, με τον απροσδιόριστο τρόπο που έχουν οι υδάτινες επικράτειες, τρία πελάγη, το Μυρτώο – το Ιόνιο – το Κρητικό, ξεκινάει το ταξείδι του το Τριπέλαγο.

Στον "αέρα" πάνω από 500.000 σπίτια


Στον αέρα πάνω από 500.000 σπίτιαΠάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να χάσουν τον ύπνο τους μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει ήδη να αποστέλλει ειδοποιητήρια με τα οποία τους γνωστοποιεί ότι διεκδικεί τα σπίτια τους.

Γιώργος Κασιμάτης: Ο Ελληνας και Τσιριγώτης Επικεφαλής του europarlTV

kasimatis
Για όσους ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά θέματα ο κ. Γιώργος Κασιμάτης είναι ένα πολύ γνωστό πρόσωπο, με μακρά θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο. Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και εν συνεχεία ανέλαβε τη διεύθυνση του διαδικτυακού καναλιού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (europarlTV) στις Βρυξέλλες. Είναι ένας πολύ καλός

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα

Την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα νησιά του Αργοσαρωνικού συζήτησαν σε συνάντηση τους ο υπουργός αναπληρωτής Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Μεθάνων, του Πόρου, της Ύδρας, των Σπετσών, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Ο Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει το θέμα, παραδέχθηκε ότι είναι σοβαρό και δεσμεύτηκε να εξεταστούν όλες οι προσφορότερες λύσεις.

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

 Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.
Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 20-02-2015

                   





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου LANE SEA LINES, Πειραιάς 18-2-2015

ΠΡΟΣ
Α) ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. / ΔΘΣ Β'
Β) ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. / ΓΕΜΜΕ
Γ) ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Δ) ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ : ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ παραμένει στον λιμένα Κισσάμου.

Δήμος Κυθήρων : Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων το απόγευμα της Τετάρτης 18/2


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Τετάρτης 18/2 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Αρχικά ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Κηφισίας κ. Γιώργο Θωμάκο που πριν λίγες μέρες δέχθηκε ληστρική επίθεση μέσα στο σπίτι του, ενώ αναφέρθηκε στην απώλεια της μεγάλης ευεργέτριας Βασιλικής Στρατηγού, ευχόμενος η προσφορά της προς τον τόπο να βρίσκει διαρκώς μιμητές.  Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά:

Ελένη Χάρου : Αγία Πελαγία με του βοριά τα κύματα



Χειμωνιάτικες φωτογραφίες της Αγίας Πελαγίας από το φακό της κ. Ελένης Χάρου.












Περιφέρεια Αττικής : Δημόσια Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για την επιλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης


Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων προκειμένου να επιλεγεί ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής του νέου Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Αττική πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 15:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ( Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου – Χολαργός).

Παράσταση "Τσικνοβαλεντίνος"


Απίστευτες στιγμές γέλιου μας χάρισε η παράσταση "Τσικνοβαλεντίνος" που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14/2 και Ημέρα των Ερωτευμένων στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων.
















Η Ελλάδα δεν φροντίζει για το κλίμα της


Η Ελλάδα δεν φροντίζει για το κλίμα τηςΣτις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα και η Ολλανδία αναφορικά με τις πολιτικές που προστατεύουν το κλίμα του πλανήτη και θέτουν την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό καταδεικνύει ανεξάρτητη ανάλυση του Δείκτη Κλιματικών Επιδόσεων (Climate Change Performance Index - CCPI) τον οποίο εκδίδει κάθε χρόνο η Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων CAN-Europe.

Αγία Φιλοθέη 1522 – 1589


 Αγία ΦιλοθέηΟσιομάρτυς της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Η μνήμη της εορτάζεται στις 19 Φεβρουαρίου και στις 12 Οκτωβρίου στη Σύναξη των Αθηναίων Αγίων.

Η Ρεγγίνα ή Ρηγούλα Μπενιζέλου, όπως ήταν το κοσμικό της όνομα, γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα. Ήταν κόρη του Αθηναίου προύχοντα και λόγιου Άγγελου Μπενιζέλου και της Συρίγης Παλαιολογίνας.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 19-02-2015

                   





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Η Οργάνωση των Υπηρεσιών των Δήμων και η υιοθέτηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όπως διατυπώθηκε από την Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ στην πρώτη της συνεδρίαση. Τις εργασίες της Επιτροπής παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.

Η Βαρδιόλα του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Κάλαμος)

Ενετικός πύργος - παρατηρητήριο (βαρδιόλα2,5 χλμ βόρεια από το χωριό Κάλαμος, πάνω από την παραλία «Φυρή Άμμος»  στη νοτιοανατολική πλευρά των Κυθήρων. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει ενσωματωθεί στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Είναι προφανές ότι έχει τροποποιηθεί και έχει ασβεστωθεί (!) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι κακόγουστο  και επιπλέον η επέμβαση που δέχτηκε βοήθησε στη διατήρηση του.

Πανεπιστήμια: Με έγγραφη δέσμευση η επιστροφή των «αιωνίων» φοιτητών


Πανεπιστήμια: Με έγγραφη δέσμευση η επιστροφή των «αιωνίων» φοιτητώνΤη μέθοδο της «συμφωνίας» μεταξύ πανεπιστημίων και φοιτητών επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «αιωνίων» φοιτητών.

Έτσι μια έγγραφη δέσμευση θα υπογράφουν σύντομα στις γραμματείες των τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι ήδη διαγραφέντες φοιτητές που επιθυμούν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα»

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα»Στην Ελλάδα της κρίσης οι μαθητές δεν χάνουν τις αισθήσεις τους από την αγωνία λόγω διαγωνίσματος και οι δάσκαλοι ψάχνουν τη λύση σε ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και πιο έντονο, μέσω των προγραμμάτων σχολικών συσσιτίων.

200 εκ. ευρώ για «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες – Τα έργα που χρηματοδοτούνται

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 200 εκ ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η πρόοδος και να υπάρξουν λύσεις για τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων».


Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr/

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου

Στο Μυλοπόταμο, πάνω από ένα γραφικό όρμο, βρίσκεται το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, το μεγαλύτερο από τα τρία ομώνυμα σπήλαια των Κυθήρων. Τα άλλα δύο βρίσκονται στον Κάλαμο και την Αγία Πελαγία αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με τους τοπικούς θρύλους τα σπήλαια αυτά ενώνονται μεταξύ τους.   Ήδη από το 13ο αι. οι Κυθήριοι μετέτρεψαν τον προθάλαμο του σπηλαίου σε χώρο εκκλησιαστικής λατρείας, ενώ οι ξένοι

Σαν Σήμερα :Ελλάδα και ΝΑΤΟ

 Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα. Η χώρα μας διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος, ενώ ο κόσμος βίωνε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Μιχάλη Κύρκου.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 18-02-2015

                    





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κύθηρα, διοικητικώς περιφερόμενα

Όταν στη πρώτη περίοδο Γαλλικής κυριαρχίας των Ιονίων Νήσων (1797-1799), συγκροτούνται 3 «Νομοί» κατά το γαλλικό πρότυπο,[1] ο νοτιότερος ονομάζεται «Νομός Αιγαίου», και περιλαμβάνει τη Ζάκυνθο και τα Κύθηρα. Γιατί «Νομός Αιγαίου»; Το όνομα δεν δικαιολογείται για τη «κεντροβαρική» Ζάκυνθο, και υπαινίσσεται βλέψεις πολιτικές[2]. 
Ισχύει πάντως για τα Κύθηρα – σύνορο του Ιονίου προς το «Αρχιπέλαγος».     
Η μεταιχμιακή γεωγραφία πλούτισε με αντινομίες αυτό το πρώτο και τελευταίο Ιόνιο νησί, γεωλογική προέκταση του Μαλέα, πλωτή γέφυρα της Κρήτης, που ισορροπεί ανάμεσα σε κόσμους από τη «Μινωική» εποχή.[3]
Αλλά στα ελληνικά διοικητικά χρονικά αυτή η αμφισημία εκφυλίστηκε σε πρωτοφανή (ακόμα και για τη φαιδρά πορτοκαλέα) σειρά από παλινωδίες – καθώς τα Κύθηρα περιφέρονταν «τήδε κακείσε», από νομό σε νομό.

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : «Οι δημοκρατίες απορρίπτουν τα τελεσίγραφα»

Για δύο κείμενα, το πρώτο εκ των οποίων θεωρήθηκε κατ΄ αρχήν θετικό από την ελληνική πλευρά και το δεύτερο βρίσκονταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Σαν Σήμερα : Η καθιέρωση του Πολιτικού Γάμου

 To 1982 εισήχθη και στη χώρα μας ο πολιτικός γάμος, 200 χρόνια μετά την καθιέρωσή του από τη Γαλλική Επανάσταση. Έως τότε ίσχυε η υποχρεωτική ιερολογία του γάμου (θρησκευτικός γάμος), που είχε καθιερωθεί με Νεαρά του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ' του Σοφού το 893 μ.Χ. («Μη ερρώσθαι τα συνοικέσια άνευ της ιεράς ευλογίας»).

Ελένη Χάρου : «DISTRETTO CASTRISSO» ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Η γοητεία που ασκούν τα εσωτερικά χωριά των Κυθήρων, ιδιαίτερα στους διανοούμενους που ονειρεύονται ήρεμες διακοπές, είναι αδιαμφισβήτητη. Ένα από αυτά είναι τα Καστρισιάνικα, παλαιότατος συνοικισμός, ίσως και πριν το 1537. Οπωσδήποτε με την καταστροφή της Παλιόχωρας από το Βαρβαρόσα , πολλοί εγκαταστάθηκαν στα Καστρισιάνικα και άλλα γειτονικά χωριά που επί Βενετοκρατίας αποτελούσαν την περιφέρεια του Καστρίσου. Αυτά τα χωριά είναι εκτός από τα Καστρισιάνικα , ο άγιος Θόδωρος, οι Πιτσινάδες, τα Γιωργάδικα, τα Περλεγκιάνικα, τα Ντουριάνικα, τα Γερακιτιάνικα, τα Αρωνιάδικα, τα

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr δεν πήγε και πολύ καλά το πρώτο στάδιο διαβούλευσης που επιχείρησε να θέσει σε λειτουργία με την γνωστή επιστολή της η κα Δούρου. Οι δήμο δεν κατάλαβαν και δεν φαντάστηκαν τι ακριβώς έπρεπε να απαντήσουν. Οπως ειπώθηκε λοιπόν στο συνέδριο ο ΕΣΔΝΑ αναλαμβάνει να συντάξει σχετικό οδηγό για να καθοδηγήσει τους δήμους σε μια δεύτερη φάση διαλόγου. 

Kythera Library : Η ΑΠΑΝΩ ΓΕΙΤΟΝίΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΩ ΓΕΙΤΟΝίΑ και «Το διδακτήριον του Γυμνασίου Κυθήρων»

Η πόλις Κυθήρων έχει σχήμα επίμηκες. Την διασχίζει από νότου εις βορράν και εις μήκος ενός χιλιομέτρου η εθνική οδός Καψαλίου – Αγίας Πελαγίας. Επί της οδού αυτής ευρίσκονται όλα τα καταστήματα και επ’ αυτής συγκεντρούται γενικώς όλη η ζωή και η κίνησις. Επειδή δε το μήκος της είναι σχετικώς μεγάλο, δύο κυρίως είναι τα συγκεντρώνοντα την κίνησίν της σημεία. Το περί την αγοράν (μαρκάτον), νότιον και παλαιότερον και το της θέσεως Καρβέλλα, βόρειον και νεώτερον. Διά τους λόγους αυτούς, καίτοι η πόλις εκτείνεται συνεχής και δεν χωρίζεται εις συνοικισμούς, έχει αναπτυχθή από ετών πολλών ανυπόφορος τοπικισμός. Η «απάνω γειτονία» και η «κάτω γειτονία».


Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 17-02-2015

                        





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επιθεώρηση έργων στην Σαλαμίνα

Εμφάνιση IMG_20150216_112644.jpg
Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (Λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Αφορμή  η επανέναρξη των σχετικών έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης, και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους,  προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.

drakakis tours : Αναζητεί υπάλληλο κατά τη σεζόν 2015 (Απρίλιο – Οκτώβριο).

Το ταξιδιωτικό γραφείο drakakis tours ζητεί άτομο ηλικίας  25 – 45 ετών να εργαστεί στον τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων  κατά τη σεζόν 2015 (Απρίλιο – Οκτώβριο). 

Απαραίτητα προσόνταΓνώση Αγγλικών (τουλάχιστον επιπέδου Lower), Γνώση χειρισμού Η/Υ, Δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας

Παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους όπως επικοινωνήσουν μαζί μας στο 27360.31160 και να αποστείλουν το βιογραφικό τους μέσω e-mail : drakakis@otenet.gr 

Πηγή : drakakis tours

Μιά ενδιαφέρουσα έκδοση : Ο κώδικας του επισκόπου Κυθήρων Νεκταρίου Βενέρη

Η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, μέσα στο πλαίσιο των εκδόσεών της, εγκαινίασε τα προηγούμενα χρόνια τη σειρά «Πηγές της Κυθηραϊκής Ιστορίας», στην οποία, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Χρύσας Μαλτέζου, περιλήφθηκαν εκδόσεις ληξιαρχικών βιβλίων ναών, νοταριακών κωδίκων και απογραφών του νησιού, που αποτελούν πολύτιμη πηγή για τους μελετητές της κυθηραϊκής ιστορίας αλλά και γενικότερα της ιστορίας του βενετοκρατούμενου ελληνισμού. Με το νέο βιβλίο, στο οποίο εκδίδεται ο κώδικας του επισκόπου Νεκταρίου Βενέρη, εγκαινιάζεται η δεύτερη σειρά των εκδόσεων της Εταιρείας με θεματική τις «Πηγές

Eυκαιρίες για μικρούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα!

Νέες ευκαιρίες για μικρούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα!Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, νέες ευκαιρίες για τους πιο ευάλωτους δίνονται από την Action Finance Initiative (AFI), μια Αστική, Μη Κερδοσκοπική εταιρία, με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE.

Ο Ετήσιος Χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών

Το Σάββατο 7-2-2015 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών (ΚΑΠΑ) στο κέντρο Αρίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Πίτας και με ομιλία από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΠΑ κ. Βρεττό Κυπριώτη. 

Τα προαπαιτούμενα για την ενεργοποίηση νέου ΕΣΠΑ

Αγώνα δρόμου για να καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο ΕΣΠΑ κάνει η κυβέρνηση, με στόχο την ταχύτερη ενεργοποίηση του προγράμματος, που αποτελεί το βασικότερο αναπτυξιακό εργαλείο τα επόμενα χρόνια. 
Άμεσο προαπαιτούμενο είναι η υλοποίηση του νόμου για τη διαχείριση του προγράμματος, καθώς και η υποβολή έως τα τέλη Φεβρουαρίου των σχεδίων δράσης για την «Έξυπνη Εξειδίκευση», τα οποία θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε περιφερειακό και τομεακό πρόγραμμα. Αντίστοιχα, εντός του Μαρτίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το σχέδιο δράσης για το σύνολο του προγράμματος.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων : Ο Ετήσιος Χορός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία !!!


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚυθήρωνΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου Πιέρρος. Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα όχι μόνο με την παρουσία του αλλά και με την αγάπη του που δείχνει στο Σύλλογο τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τον στις ενέργειες και τις δράσεις που πραγματοποιεί. 

Έτσι και φέτος ανακοινώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ Συλλόγου και Δήμου Κυθήρων καθώς και με την Επιτροπή

Συμπεράσματα : Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»

Με την καταγραφή των βασικών συμπερασμάτων ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το τριήμερο Διεθνές συνέδριο για «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ. Στα συμπεράσματα τονίζεται, μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν το κρίσιμο και επείγον ζήτημα στη βάση της εφαρμογής του προγράμματος που έχει καταθέσει η νέα Περιφερειακή Αρχή.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 16-02-2015

                          







Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Το Πορφυρούσα πάει για δεξαμενισμό από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 έως και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

022Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ, το πλοίο Πορφυρούσα αναμένεται να πραγματοποιήσει τις εργασίες συντήρησης του στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή Βασιλειάδη στον Πειραιά, απο τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 εως και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.
Το πλοίο βρίσκεται εκτός δρομολογίων

Περιφέρεια Αττικής : 5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 19  Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΛΗΘΕΙΑ 24 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων διοργανώνει Σεμινάρια Κινηματογράφου με εισηγητή τον σκηνοθέτη Γιώργο Διδυμιώτη.
Αντικείμενο διδασκαλίας είναι η ιστορία του κινηματογράφου, τα εργαλεία της κινηματογραφικής αφήγησης και ενδεικτικά ζητήματα τεχνικής, σημειωτικής και αισθητικής, διανθισμένα με παραδείγματα από την ανθολογία ενός αιώνα ζωής και δημιουργίας της έβδομης τέχνης.