Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ... ΤΡΙΠΕΛΑΓΟ

Σε αυτό το θαλασσινό τρίστρατο όπου σμίγουν, με τον απροσδιόριστο τρόπο που έχουν οι υδάτινες επικράτειες, τρία πελάγη, το Μυρτώο – το Ιόνιο – το Κρητικό, ξεκινάει το ταξείδι του το Τριπέλαγο.

Το Τριπέλαγο, ηλεκτρονική έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων, θα φιλοξενεί κείμενα κοινωνικού προβληματισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης γύρω από τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις τέχνες, τους ποικίλους συμβολισμούς και τις στοχαστικές προσαρμογές της κυθηραϊκής μας κληρονομιάς μέσα στην σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.

Η σύνθεση των κειμένων θα είναι ανοιχτή στο βαθμό που δεν θίγεται η ομοιογένεια ύφους και ο ρυθμός αναρτήσεων θα είναι χαλαρός εξαρτώμενος από τον ζήλο των συντακτών. Η αρχισυνταξία θα έχει εποπτικό χαρακτήρα για να εγγυάται την ενότητα μέσα στην διαφορά. Οι αρχικοί συντάκτες γνωστοί και κατά καιρούς συνεργάτες σε ορισμένα ευτυχή εγχειρήματα, αλληλοεπιλέχθηκαν όπως τα πληρώματα σε αβέβαιες εξορμήσεις: με πίστη σε έναν απροσδιόριστο στόχο και ελπίδα ότι οι συνεργάτες που μέλλονται για νά ’ρθουν θα είναι καλύτεροι από αυτούς τους κατ’ ανάγκην θαλασσοπόρους.
Η διεύθυνση του Τριπέλαγου είναι https://tripelago.wordpress.com και περιμένει τις αναγνώσεις, τα σχόλια, τις συνεργασίες (και) των φίλων της Βιβλιοθήκης.

Πηγή : Kythera Library ( facebook )