Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ … ΤΟ ΘΑΥΜΑ

«Στα Κύθηρα συμβαίνει κάτι μοναδικό, που ο Γιώργος Σεφέρης το είχε περιγράψει για την Κύπρο. Και μου έκανε εντύπωση αυτός ο παραλληλισμός που μπορεί να κάνει κανείς: Είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης –σε δύσκολα χρόνια για την Κύπρο, γράφοντας στην Αμμόχωστο την εισαγωγή στα κυπριακά του ποιήματα– ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος όπου το θαύμα λειτουργεί ακόμα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα Κύθηρα. Με όλο τον σεβασμό στην ποίηση του Σεφέρη, με όλο τον σεβασμό, πραγματικά, στην μοναδικότητα της Κύπρου, επιτρέψτε μου να πω ότι για μένα, στα Κύθηρα το θαύμα λειτουργεί ακόμα.»
Από την αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Κυθήρων.

Φιλαρμονική Ποταμού : Πρόσκληση σε συναυλία Μουσικής Δωματίου

Η Φιλαρμονική Ποταμού σας
προσκαλεί στην ανακαινισμένη αίθουσά της,
σε μια συναυλία μουσικής δωματίου με τους εκλεκτούς σολίστες:

DARRAGH MORGAN βιολί
ADI TAL βιολοντσέλο

σε έργα των
Bach,Telemann, Handel-Halvorsen, Schnittke και
Linda Buckley

Θα ακουστεί επίσης, σε πρώτη εκτέλεση και το 2λεπτο κομμάτι "my name" του Παναγιώτη Λευθέρη.

Η συναυλία θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαϊου και ώρα 20:30 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, πάνω από το Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και είναι μια συνεργασία της Φιλαρμονικής Ποταμού με το βρετανικό σύνολο Allcomers Music.

                                                                      Είσοδος ελεύθερη


Πηγή: facebook Φιλαρμονική Κυθήρων 


Η ιστορία της Eurovision

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι ετήσιος θεσμός στο χώρο της μουσικής, που διοργανώνει η E.B.U. (European Broadcasting Union). Γιουροβίζιον (Eurovision) είναι το δίκτυο δορυφόρων και επίγειων σταθμών, που μεταφέρει το σήμα της E.B.U. σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά.



Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 23-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

3 βήματα για να χάσεις τα περιττά κιλά


3 βήματα για να χάσεις τα περιττά κιλάΓια να χάσεις τα κιλά που σε απασχολούν ανώδυνα, με ασφάλεια αλλά και μόνιμα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου σε τρία βασικά σημεία:

Ψυχολογία: Θα πρέπει να εντοπίσεις  τα κίνητρα σου και αυτά να αποτελέσουν για εσένα κινητήριο δύναμη. Αναλογίσου γιατί θέλεις να χάσεις βάρος, πως θα νιώθεις όταν θα έχεις χάσει τα περιττά κιλά, πόσο θα αλλάξει η ζωή σου, τι επίδραση θα έχει η αλλαγή στο σώμα σου στην αυτοπεποίθηση σου και στις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους κ.ο.κ. 

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr

Πηγή : enikos.gr

Όλα τα σενάρια-φωτιά για το μεγάλο παζάρι με το ΦΠΑ

Όλα τα σενάρια-φωτιά για το μεγάλο παζάρι με το ΦΠΑΜεγάλο αγκάθι στην πορεία της διαδικασία αναδεικνύεται το παζάρι για το ΦΠΑ, καθώς η πρόταση-«φωτιά» των δανειστών για την ύπαρξη δύο συντελεστών προκαλεί πονοκέφαλο στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο περιθώριο των τεχνικών εργασιών στο Brussels Group κατατέθηκε μία νέα πρόταση με έναν χαμηλό συντελεστή στο 11% ή 12% και έναν αυξημένο στο 23%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα προκληθούν μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

Στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα η Περιφερειάρχης Αττικής

Εμφάνιση αντικύθηρα - ρΔΟΥΡΟΥ.jpg
Στα Αντικύθηρα και Κύθηρα βρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στα δύο νησιά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Το Κίνημα του Ναυτικού

Το Αντιτορπιλικό «Βέλος»Συνωμοτική ενέργεια ομάδας αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού για την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών και την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το Κίνημα που ετοίμαζαν από το 1969 δεν εκδηλώθηκε, γιατί προδόθηκε στις 22 Μαΐου 1973. Ακολούθησαν αθρόες συλλήψεις και βασανισμοί.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 22-05-2015






Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Γνωρίζοντας τα μυστικά ... για μια τέλεια κούπα καφέ !!!

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Πηγή : Κώστας Μπέλπας

Τίνα Ταμβάκη : O Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος στα Κύθηρα. (φωτο )

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 21 Μαϊου,με αφορμή την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη.

Εισήγηση Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην Ολομέλεια του Δικτύου «Ελ. Σκούρα»

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα της χειραφέτησης ανδρών και γυναικών από τα στερεότυπα της ευκολίας»

Εμφάνιση ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΘΙ.jpgΗ Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετείχε σήμερα στην τρίτη Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Στην εισήγησή της, η Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων:

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ: Ο Παύλος και ο Παυλάκης

Τα Κύθηρα κατά τον ενάμιση αιώνα εθνικού βίου έχουν υποδεχθεί δύο Βασιλείς και δύο Προέδρους. Οι ανώτατοι άρχοντες που έχουν τιμήσει το νησί μας με την επίσκεψή τους είναι ο Γεώργιος Α΄ (Ιούνιος 1864), ο Παύλος Α΄ (10-10-1948), ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος (21-5-2000) και ο Προκόπιος Παυλόπουλος (21-5-2015).
ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ: Ο Παύλος και ο Παυλάκης

Ο ναυτικός όμιλος Κυθήρων αυτές τις μέρες βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για την αγορά 6 νέων εκπαιδευτικών σκαφών ιστιοπλοΐας τύπου laser bug.

Ο ναυτικός όμιλος Κυθήρων αυτές τις μέρες βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για την αγορά 6 νέων εκπαιδευτικών σκαφών ιστιοπλοΐας τύπου laser bug.
Τα σκάφη αυτά είναι κατάλληλα για την εκπαίδευση νέων επίδοξων ηλικίας έως 16 ετών. Θα βρίσκονται στα Κύθηρα στις αρχές του Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα αναμένετε να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου.

Η Ανάληψη του Κυρίου

Θεοπατερική εορτή, που αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Χριστού επί της Γης. Εορτάζεται από την Εκκλησία την 40η ημέρα από την Ανάσταση του Κυρίου (21 Μαΐου το 2015). Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Ανάληψη.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 21-05-2015






Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Αφού δεν πήγε στην Προεδρία πήγε στις Κάννες

Ο ΓΑΒΡΑΣ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ
Τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη, καταχειροκρότησαν όρθιοι οι θεατές στις Κάννες, στην επίσημη προβολή (18/5) της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας του «Ζ», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Η προβολή της θρυλικής ταινίας πραγματοποιήθηκε με απόφαση του φετινού φεστιβάλ Καννών να τιμήσει τον Κώστα Γαβρά στο πλαίσιο τού τμήματος Cannes Classics.

Παράταση στο Πρόγραμμα για την Ανθρωπιστική


Screen Shot 2015-05-19 at 12.41.34 AMΤην απόφαση να δώσει παράταση δέκα ημερών στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο «6ο Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα και το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς υπό το γενικό τίτλο Athens Food Festival 2015»

Εμφάνιση 2015-05-10 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.JPG 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής  στο «6ο Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα και το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς υπό το γενικό τίτλο Athens Food Festival 2015», τα οποία διοργανώθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ) στο Εκθεσιακό κέντρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ ΓΑΖΑ

«Ίσως καθήσεις πάν’ απ’ το χωριό μας
σαν εφιάλτης τρόμου, εχθρέ του ήλιου
αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου
θα αντιστέκομαι...»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ ΓΑΖΑ
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστίνιους και ανυπολόγιστες καταστροφές και έληξε με υποχώρηση του Ισραήλ, οι κάτοικοι της Γάζας αποφάσισαν να αποδείξουν ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμα και μέσα στα χαλάσματα.

Η Μάχη της Κρήτης

Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πάνω από την ΚρήτηΜε την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 20-05-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ελένη Χάρου : ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΥΓΗ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΛΑΚΟΒΙΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1897

Το παρακάτω κείμενο που μεταφέρω από το 1ο φύλλο της εφημερίδας «ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΥΓΗ» περιγράφει ποιο ήταν το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς κατά τη μπελ εποκ. Οι γυναίκες της εποχής εκείνης δέσμιες αυτών των προσόντων, πολλές φορές υπέφεραν. Π.χ. για να φαίνονται οι πατούσες τους μικρές, περιόριζαν το πόδι σε μικρό νούμερο παπούτσι με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το περπάτημα και να γεμίζουν κάλους.

Τέσσερα ροφήματα που καίνε λίπος

Τέσσερα ροφήματα που καίνε λίποςΠροσπαθείτε να χάσετε βάρος, ακολουθείτε πιστά την δίαιτά σας, είστε συνεπείς στο ραντεβού σας στο γυμναστήριο, αλλά χρειάζεστε κάτι ακόμη για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά; Ευτυχώς για όλους εμάς, η φύση έχει μεριμνήσει προσφέροντάς μας βότανα που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας και καταπολεμούν το λίπος. Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Πηγή : enikos.gr

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη


Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει απαρέγκλιτα το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης απέναντι στις προθέσεις κατάργησής του, όπως αυτές εκφράστηκαν εσχάτως. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναβαθμίζεται με την «κατάργηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Δημότη» αλλά με τις συμμετοχικές διαδικασίες, με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία.

Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης


Screen Shot 2015-05-19 at 12.41.34 AMΗ Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει κάθε πολίτη ότι το πρόγραμμα για την Ανιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης για το οποίο οι αιτήσεις ένταξης πολιτών σε αυτό ανήλθαν μέχρι σήμερα στις 212.897 λήγει την Τετάρτη 20 Μάη 2015. Μπορείτε λοιπόν μέχρι και την Τετάρτη να απευθυνθείτε στο λογιστή σας, στα ΚΕΠ Κυθήρων καθώς και στην ιστοσελίδα: https://www.anthropocrisis.gr/anthropocrisis/ για να δείτε εάν πληρείτε τα κριτήρια και μπορείτε άμεσα να αιτηθείτε υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Vincent Pinel «Σχολές, κινήματα και είδη στον κινηματογράφο» εκδ. Μεταίχμιο

H μεγάλη περιπέτεια του παγκόσμιου κινηματογράφου, από την ταινία δράσης ως το γουέστερν, εξιστορείται μέσα από τις 90 και πλέον ενότητες του βιβλίου αυτού, οι οποίες συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
O τόμος χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται 14 κατηγορίες εντός των οποίων κατανέμονται τα γνωστά είδη και υποείδη του κινηματογράφου.

Η Γενοκτονία των Ποντίων

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 19-05-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τίνα Ταμβάκη : "Έκθεση Λαϊκής Τέχνης στον Καραβά Κυθήρων.".



Την Κυριακή 17 Μαϊου,το Εργαστήρι Χειροποίητων Ειδών του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μάθε με να σε μάθω" από τον Καραβά Κυθήρων,εγκαινίασε την πολιτιστική-λαϊκή έκθεση στον χώρο του Παλαιού Σχολείου του Καραβά.

«Παραλύουν» τα νοσοκομεία την Τετάρτη

«Παραλύουν» τα νοσοκομεία την ΤετάρτηΓιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από τουπουργείο Υγείας.
Πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων, παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), καθώς σε αρκετά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.
Πηγή : enikos.gr

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία μαθήσεων μαστού»

Γιωργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης ΠειραιάΕνημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία μαθήσεων μαστού» διοργανώνουν, την Τρίτη 19.5.2015 και ώρα 19.30., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας– Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10) η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και η Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ».



ΤΖΟΡΤΖ ΜΙΛΕΡ-Στην κορυφή του Χόλιγουντ με ρίζες από το Τσιρίγο...

O Mad Max από τα Κύθηρα  Ο Τζορτζ Μίλερ κάθισε στα έδρανα της Ιατρικής, εργάστηκε στα επείγοντα, αλλά τελικά γνώρισε τη διεθνή καταξίωση μέσα από την τριλογία του «Mad Max». Μια καριέρα γεμάτη λάμψη, βραβεία, μεταξύ αυτών και ένα Οσκαρ, καλλιτεχνική αποδοχή και εισπρακτικές επιτυχίες. Ωστόσο, πίσω από την αίγλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και τη διεθνή καταξίωση ανακαλύπτει κανείς την ευαισθησία για την πατρίδα, το φως των προγόνων και τον νόστο για έναν τόπο που (αν και δεν γεννήθηκε εκεί) θεωρεί τη δική του Ιθάκη, δηλαδή τα Κύθηρα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΟΙ ΦΙΛΟΙ MΟΥΣΕΙΩΝ KYΘΗΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ελπίζουμε ότι από του χρόνου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) θα εορτάζεται στο Νέο μας Αρχαιολογικό Μουσείο. Φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σάς προτείνουμε μια επίσκεψη στο χωριό του Καραβά, όπου το Εργαστήρι ‘‘Μάθε με να σου μάθω’’ του Συλλόγου «Όμορφος Καραβάς» παρουσιάζει στο Δημοτικό Σχολείο μια λαογραφική έκθεση και σύγχρονες χειροτεχνίες. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 17 Μαΐου στις 6 μ.μ. και η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε απόγευμα έως τις 27 Μαΐου από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Η ιστορία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους για την εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου (παλαιότερα του εξαταξίου Γυμνασίου) στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το Υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου. Καθιερώθηκαν το 1964 με την ονομασία «Εισιτήριες Εξετάσεις», λόγω της ύπαρξης πληθώρας υποψηφίων και των περιορισμένων θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 18-05-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.





Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Πολύπλοκος μηχανισμός, φτιαγμένος από χαλκό, τοποθετημένος μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900. Βρέθηκε σε βάθος 60 μέτρων από σφουγγαράδες σ' ένα ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα, μαζί με αγάλματα, όπως ο γνωστός Έφηβος. Αποτελούσαν πολύτιμα αντικείμενα, που μετέφερε ρωμαϊκό πλοίο από τη Ρόδο στη Ρώμη επί εποχής Ιούλιου Καίσαρα στα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.

Πρόσκληση Σχολής Γονέων

p_megalokonomosΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Τό  Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στόΠνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 7 μ.μ., θά γίνῃ ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων.
Ὁμιλητής ὁ Αἰδ/τος Πρωτ/ροςπ.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος,
Θεολόγος,  Γεν. Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
μέ θέμα 
Προγαμιαῖες  σχέσεις
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ' εὐχῶν.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ   
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 17-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών