Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δείτε τους νέους αναλυτικούς χάρτες του Μετρό της Αθήνας

Δείτε τους νέους αναλυτικούς χάρτες του Μετρό της Αθήνας από το ypodomes.comΣτην δημοσιότητα σας δίνει σήμερα το ypodomes τους νέους ενημερωμένους χάρτες για το Μετρό της Αθήνας. Πρόκειται για 4 χάρτες, ένα για κάθε γραμμή με λεπτομέρειες, συνδέσεις με άλλες γραμμές ή άλλα μέσα και χρήσιμες πληροφορίες. Ας δούμε αναλυτικά τους 4 χάρτες:

Η Οδύσσεια του Εμμανουήλ Κασιμάτη

Emmanuel Cassimatis«Έχω μερικές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, όπως για παράδειγμα που περπατούσα ξυπόλυτος με τα άλλα παιδιά του χωριού από και προς το σχολείο. Εκείνες τις εποχές δεν υπήρχαν παπούτσια! Είχαμε μόνο ένα ζευγάρι το οποίο φορούσαμε την Κυριακή στην εκκλησία. Στην εκκλησία φυσικά πηγαίναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θυμάμαι η εκκλησία ήταν Του Σταυρού στα Πιτσινιάνικα. Μάλιστα πήγαινα στο Ιερό, έβαζα και τη στολή που είχαν τα παπαδάκια και βοηθούσα τον παπά στην λειτουργία.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διοργάνωσε η Γ΄Γυμνασίου







Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 8.00 μμ. στο στούντιο του Tsirigofm στο Λειβάδι Κυθήρων,πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διοργάνωσε η Γ΄Γυμνασίου ώστε να συγκεντρώσουν οι μαθητές χρήματα για την σχολική τους εκδρομή στην Κρήτη στις 22 Απριλίου. 







Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα «Το Χωνί»

Ανοικτά και δημοκρατικά, με ευθύνη και σοβαρότητα υπέρ της κοινωνίας
Εμφάνιση Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.jpgΆρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στην εβδομαδιαία εφημερίδα, «Το Χωνί», της Κυριακής (1η Μαρτίου 2015), στο πλαίσιο αφιερώματος για τους έξι πρώτους μήνες της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής.
«Έργα και ημέρες της πρώτης αριστερής διοίκησης στην περιφέρεια Αττικής. Οι συγκρούσεις, οι απόψεις και η νέα φιλοσοφία που δείχνει ότι ένας δρόμος είναι εφικτός», σημειώνει η εφημερίδα.

Συνοπτική αποτίμηση των εκλογών - του Καθηγητή Γ. Κασιμάτη

Τα βασικά δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης με ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας μηνύματα για τη νέα κυβέρνηση, την Ευρώπη και τα απερχόμενα ή «απερχόμενης» πολιτικής κόμματα είναι τα εξής:

1.    Πρώτο δεδομένο: Η «αντιμνημονιακή» στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Το γενικό αποτέλεσμα των

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση προς τους επαγγελματίες Ν.Κυθήρων

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση των επαγγελματιών, ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Κομηνός και ο Κος Μηνάς Κορώνης πρόεδρος της τουριστικής ανάπτυξης, θα ενημερώσουν την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 14.00 στο δημαρχείο, για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν από τον Δήμο για την αύξηση του τουρισμού στα Κύθηρα. Θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση επί του θέματος. Καλούνται όλοι οι επαγγελματίες των Κυθήρων να παραστούν για να παραθέσουν την άποψη τους.
Ευχαριστούμε.


Πηγή : Τίνα Ταμβάκη 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν από 13 χρόνια: Η Ελλάδα αποχαιρετά τη δραχμή!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν από 13 χρόνια: Η Ελλάδα αποχαιρετά τη δραχμή! Την 1η Μαρτίου του 2002 αποσύρεται από την κυκλοφορία η δραχμή από νόμιμο χρήμα στην Ελλάδα μαζί με άλλα έντεκα ευρωπαϊκά νομίσματα και το ευρώ γίνεται το κοινό νόμισμα για τις δώδεκα χώρες της Ευρώπης.
Η δραχμή είναι ένα από τα αρχαιότερα νομίσματα του κόσμου. Από τον 7ο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι έφτιαξαν το πιο εξελιγμένο νόμισμα της εποχής, τη δραχμή! Ήταν το πρώτο νόμισμα που κατασκευαζόταν με καλούπια. Έτσι, όλα τα κέρματα ίσης αξίας ήταν όμοια στη μορφή, ακριβώς όπως συμβαίνει και στις μέρες μας.

H Βίγλα του Αϊ-Γιώργη στο Βουνό

Βίγλα στην κορυφή βράχου κοντά στο παρεκκλήσι του «Αϊ-Γιώργη του Βουνού» ανάμεσα στο Διακόφτι και τον Αβλέμονα. Ήταν από τις πιο σημαντικές στα Κύθηρα καθώς επιτηρούσε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του νησιού από το Βορρά μέχρι το νότιο άκρο καθώς και το σημαντικό θαλάσσιο πέρασμα του Κάβο Μαλλιά, στέλνοντας μηνύματα για διαφαινόμενες απειλές μέχρι τα Αντικύθηρα και την Κρήτη.

Πρόσκληση για συνεδρίαση προς τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής Δήμου Κυθήρων


Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί τα μέλη της  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων στις 3-3-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1.Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. 

Πάνος Καμμένος, Ρένα Δούρου, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και οι στρατιωτικοί γιατροί στα Αντικύθηρα.

'
"…στα αποκαΐδια που άφησε η μνημονιακή λαίλαπα, όλοι οι κάτοικοι του νησιού θα λάβουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όλη η Ελλάδα μία αγκαλιά, στην πράξη..."





Γιώργος Κασιμάτης - Γιώργος Κατρούγκαλος (Υπουργός) : Άρθρο Καταλύτης για το Νόημα των Διαπραγματεύσεων και την Ασκούμενη Κριτική. Καταγγελία για αφαίρεση κρίσιμης παραγράφου από το άρθρο τους στο ΒΗΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΚΑΣΙΜΑΤΗ που τεκμηριώνει γιατί η παράταση δεν πρέπει επ´ ουδενί να περάσει από την βουλή
Δείτε την επίμαχη παράγραφο που αφαιρέθηκε και αποκαλύπτει την μεθόδευση των βαρόνων για να επιφέρουν πλήγμα στην μάχη που δίνει η Ελλάδα προς όφελος των δανειστών! Καταγγελία – βόμβα Κατρούγκαλου για το ΒΗΜΑ! Παρέλειψαν σκόπιμα παράγραφο από το άρθρο του!

Η selfie του Καμμένου με την Δούρου στο ελικόπτερο πηγαίνοντας για Κύθηρα - Αντικύθηρα ! ! !

Στα Αντικύθηρα πηγαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος​ και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σκοπός της επίσκεψης είναι οι εξετάσεις στους κατοίκους.
Οι δύο τους δεν παρέλειψαν να βγάλουν και μια selfie φωτογραφία μέσα στο αεροπλάνο. 

Ελένη Χάρου : ΣΠΑΛΕΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Η βαφική τέχνη είναι πανάρχαια και τα Κύθηρα ασφαλώς επηρεάστηκαν από την Κρήτη που έχει μακριά παράδοση. Ο Αριστοτέλης έγραψε ένα έργο «Περί χρωμάτων» που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τα φυσικά χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι πριν εισβάλλει η χημεία στην καθημερινότητα. Τα φυσικά χρώματα με τα οποία έβαφαν τα νήματα και τα υφάσματα προέρχονταν από φυτά (ρίζες, φύλλα, καρπό, φλοιό, πέταλα) από ζωικούς οργανισμούς (πορφύρα) και από ορυκτά (σίδηρο, χαλκό, χρώμιο) Πολλές αυθεντικές παραδοσιακές γυναικείες φορεσιές στα Κύθηρα (σπαλέτα) είναι βαμμένες με ριζάρι που δίνει ένα ωραίο βυσσινί χρώμα. Άλλες φορεσιές έχουν ωραίο σκούρο μπλέ χρώμα που το πετύχαιναν βράζοντας τα υφάσματα με λουλάκι, η με ελιές.

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων

Παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης αστικών λυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε αλλά και να λειτουργούμε ικανοποιητικά σύγχρονες υποδομές διαχείρισης αποβλήτων».

Τίνα Ταμβάκη : Πρώτο μάθημα παραδοσιακών χορών στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο



Από το πρώτο μάθημά μας, παραδοσιακών χορών στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα Κυθήρων, σήμερα το απόγευμα.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Κυριακή στις 6.00 μμ. με 7.30 μμ. με την δασκάλα χορού κ. Χριστίνα Βασιλοπούλου. Σας περιμένουμε όλες και όλους να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να ξεδιπλώσουμε τις χορευτικές μας ικανότητες!

ΙΚΑ: Online από την 1 Μαρτίου η θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας

Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να θεωρήσουν το βιβλιαρίο υγείας για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016, αφού όλες οι σχετικές διαδικασίες μπορούν να γίνονται από τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Τη δυνατότητα αυτή για την αυτόματη

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 2-03-2015

   





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα! Το έθιμο αιώνων στο νησί μας συνεχίζεται!

Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ξεκινάει από την Ιερά Μονή και φθάνει στην Χώρα, την πρωτεύουσα!
Εκεί παραμένει όλη την διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής.
Την Δευτέρα του Πάσχα, αφήνει την Χώρα για να περιοδεύσει σε όλα τα χωριά του νησιού.
Η περιοδεία αυτή διαρκεί 15 ημέρες, δεν υπάρχει Κυθήριος που να μην βγεί να προσκυνήσει την "Εικόνα".
Παλαιότερα σε κάθε χωριό την ημέρα που περνούσε η Εικόνα, διοργανωνόταν πανηγύρι! Αυτή την διαδρομή παρακολουθήσαμε και σήμερα.

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα

Αύριο Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενοι από ομάδα ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους. Την Περιφερειάρχη Αττικής θα συνοδεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος,  ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, θα συνοδεύει ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής


UNICEF Greece : Καθαρό νερό και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής για όλους!

Καθαρό πόσιμο νερό και επαρκές αποχετευτικό σύστημα: Μπορεί να φαίνεται ένα ασήμαντο δικαίωμα για την ανθρωπότητα, την ώρα που διανύει την τρίτη της χιλιετία. Όμως, σχεδόν 900 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη, αντλούν νερό από πηγές αμφιβόλου καθαρότητας, ενώ περίπου 2,6 δισεκατομμύρια (4 στους 10), ζουν σε συνθήκες υγιεινής που είναι ασυμβίβαστες με την υγεία και την ασφάλεια.
Η UNICEF προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής με απλές,

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (φωτογραφίες από τις κυρίες Ελένη Χάρου και Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου)

Χρόνια πολλά. Ευχόμαστε η Παναγία να προστατεύει όλους μας !!!










Γιώργος Κασιμάτης: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού της κόκκινης γραμμής (video)


Καταπέλτης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, λέγοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεκτή τη δανειακή σύμβαση – μνημόνιο με τους όρους που επιπλέον πιέζει να μπουν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τότε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε όλο τον κόσμο για τα όσα έχει πει και δεσμευτεί. 

Η «λίστα Κολοκοτρώνη»: Ο πρώτος αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός από τους πλούσιους για τη χρηματοδότηση της επανάστασης

Το 1821 είναι ημερομηνία-σταθμός για την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης. Ύστερα από 4 αιώνες σκλαβιάς κάτω από τον τουρκικό ζυγό, ο αγώνας για την απελευθέρωση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο, από την πόλη της Καλαμάτας. 
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ελληνικό έθνος αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα και μια άμεση λύση έπρεπε να βρεθεί από την Κυβέρνηση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ 27.02.2015- 15.06.2015

Καλό Μήνα


Στο Ιουλιανό και αργότερα στο Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει 31 ημέρες. Από τις 19 μέχρι τις 23 Μαρτίου ο ήλιος μπαίνει στον αστερισμό του Κριού. Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιείται η αστρονομική έναρξη της άνοιξης με τη λεγόμενη  «εαρινή ισημερία», δηλ. την ίση χρονική διάρκεια ημέρας και νύχτας.

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων : Α΄Κυριακή των Νηστειών

kyriaki_orthodoxias_1
ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Α' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (1-3-2015)

Σήμερα, ἡ πρώτη Κυριακή τῶν νηστειῶν ὀνομάζεται Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας. Σάν σήμερα ἡ ἁγία μας Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μέ θρίαμβο κατεδίκασε τήν εἰκονομαχία καί ἀνεστήλωσε τίς ἱερές εἰκόνες.΄










Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 1-03-2015

           





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών