Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Κατάσχονται 1,95 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς πρώην υπουργών

Κατάσχονται 1,95 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς πρώην υπουργώνΒαριά η λυπητερή και με πολλούς αποδέκτες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής καθώς προχωρά σε κατασχέσεις 1,95 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών ενώ 19 πρόσωπα παραπέμπονται για φορολογικές παραβάσεις.
Δείτε τη συνέχεια στο enikonomia.gr
Πηγή : enikos.gr

Αγία Βαρβάρα

 Αγία ΒαρβάραΜεγαλομάρτυς της Χριστιανοσύνης. Η μνήμη της εορτάζεται σε Ανατολή και Δύση στις 4 Δεκεμβρίου, και στις 17 Δεκεμβρίου σε όσες εκκλησίες ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η Βαρβάρα έζησε τον 3ο αιώνα επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας ή στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου. Η παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρει ότι έζησε στην περιοχή της Τοσκάνης.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 4/12/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Κομισιόν: Κίνδυνος επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για τους Έλληνες

Βρυξέλλες, Του Θάνου Αθανασίου
Κομισιόν: Κίνδυνος επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για τους ΈλληνεςΜε το φάσμα της επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων για όλους τους Έλληνες πολίτες, έρχεται για ακόμη μία φορά αντιμέτωπη η Ελλάδα, καθώς από τη μία αρνείται να δεχτεί βοήθεια από τη Frontex για την καταγραφή των παράτυπων μεταναστών και τη φύλαξη των συνόρων, από την άλλη αποδεικνύεται πως η ίδια δεν μπορεί να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων της ζώνης Σένγκεν από μόνη της.

Δήμος Κυθήρων : Πρόσληψη δύο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας 8 μηνών για την εφαρμογή στο νησί μας του δημοφιλούς προγράμματος "Άθληση για Όλους"



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο (2) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας 8 μηνών για την εφαρμογή στο νησί μας του δημοφιλούς προγράμματος "Άθληση για Όλους" που υλοποιείται από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Φορέας υλοποίησης για το Δήμο μας είναι το ΝΠΔΔ "Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων".

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Ελένη Βενάρδου θα διαβάσει χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα παιδιά. Θα ακολουθήσουν οργανωμένες δραστηριότητες και παιχνίδια που θα διοργανώσει η Αγγελική Σγούρου.







Πηγή : Βιβλιοθήκη Κυθήρων ( facebook )



Τα Δεκεμβριανά (1944)

Με την ονομασία αυτή είναι γνωστή η ένοπλη σύγκρουση, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, μεταξύ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των κυβερνητικών και βρετανικών δυνάμεων από την άλλη. Ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 1944 με την αιματηρή κατάληξη του συλλαλητηρίου της Πλατείας Συντάγματος και τελείωσε τυπικά με την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζαςστις 12 Φεβρουαρίου 1945. Ήταν το προανάκρουσμα του Εμφυλίου Πολέμου (1946 - 1949).
Η αντιπαράθεση αυτή προήλθε από το κενό εξουσίας, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής τον Οκτώβριο του 1944.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 3/12/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων και την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Σαν Σήμερα η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και επίσημα στο ελληνικό κράτος. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα (1 Νοεμβρίου 1913), ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 5ος είχε παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα επικυριαρχίας επί της μεγαλονήσου. Αιώνες αιμάτων και δακρύων στη μαρτυρική Κρήτη έβρισκαν επιτέλους την ιστορική τους δικαίωση.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 1/12/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η πρόταση του Τσίπρα στους Ευρωπαίους: Η επόμενη Σύνοδος να γίνει σε ελληνικό νησί

Η πρόταση του Τσίπρα στους Ευρωπαίους: Η επόμενη Σύνοδος να γίνει σε ελληνικό νησί Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας καλωσόρισε τη συνάντηση που, όπως είπε, γίνεται για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και μάλιστα στη δίνη μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης και πρότεινε, η επόμενη Σύνοδος να γίνει σε ένα ελληνικό νησί.
«Να γίνει στα σύνορα ΕΕ - Τουρκίας, που πρέπει να γίνουν σύνορα συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα γιορτάζει ο Απόστολος Ανδρέας!!

 Απόστολος ΑνδρέαςΈνας από τους 12 Αποστόλους, ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος, επειδή πρώτος αυτός, μαζί με τον αδελφό του Πέτρο, κλήθηκε να ακολουθήσει τον Ιησού. Η μνήμη του γιορτάζεται από τη Χριστιανοσύνη στις 30 Νοεμβρίου.
Ο Ανδρέας καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του αλιέα Ιωνά. Ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, όπως και ο αδελφός του Πέτρος, έχοντας ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τη δυτική όχθη της λίμνης Τιβεριάδας (Γεννησαρέτ). Το όνομά του είναι ελληνικό (Ανδρέας σημαίνει γενναίος, από τη λέξη ανδρεία), σύνηθες μεταξύ των ελληνιζόντων Εβραίων της εποχής εκείνης. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο εβραϊκό ή αραμαϊκό όνομα γι’ αυτόν. Και τα δυο αδέλφια φαίνεται να είχαν πνευματικές ανησυχίες, γι’ αυτό είχαν ενταχθεί στον κύκλο των μαθητών του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ελένη Χάρου: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ «ANSONIA» ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Οι Κυθήριοι μετανάστες στην Αμερική και Αυστραλία, εκτός από την πολυτιμότατη οικονομική βοήθεια, έστελναν στους δικούς τους στα Κύθηρα από σπίρτα μέχρι γουναρικά, ρουχισμό, παπούτσια, είδη προικός, ρολόγια, μπαούλα κ.α. Σε πάρα πολλά σπίτια των Κυθήρων υπάρχουν αναμνήσεις από την επικοινωνία των Κυθήρων με μεγαλουπόλεις της Αμερικής και της Αυστραλίας, όπου οι Κυθήριοι ίδρυσαν αδελφότητες.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 30/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον υποθαλάσσιο αγωγό ΕΥΔΑΠ Σαλαμίνας-Αίγινας


Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, όχι όλα καλοπροαίρετα, για την καθυστέρηση του διαγωνισμού για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας και για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και για αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να δηλώσω τα εξής :
Η παράταση της δημοπράτησης του έργου αποφασίσθηκε με την υπ’ αριθμ.2333/6-11-2015Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία εξέτασε (4) ενστάσεις κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, λόγω της Δ΄τάξεως του μελετητικού πτυχίου που απαιτεί ο διαγωνισμός, αλλά και (6) αιτήματα για παράταση της ημερομηνίας του διαγωνισμού.

O Πούτιν... αγρίεψε - Οικονομικά αντίποινα στην Τουρκία

O Πούτιν... αγρίεψε - Οικονομικά αντίποινα στην ΤουρκίαΤον οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε και με τη βούλα ο Βλάντιμιρ Πούτινως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, υπογράφοντας διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων στηνΆγκυρα.
Απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, φρένο στις προσλήψεις Τούρκων εργαζόμενων, επαναφορά της βίζας μεταξύ των δύο χωρών, είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο διάταγμα που υπέγραψε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος, δίνοντας παράλληλα εντολή στην κυβέρνησή του «να ολοκληρώσει μια λίστα αγαθών και υπηρεσιών στα οποία τα οικονομικά μέτρα (…) δεν θα εφαρμοστούν».

Σαν Σήμερα: Microsoft: Το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

Ο Πολ Άλεν και ο Μπιλ Γκέιτς29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.
Η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, στο διακεκριμένο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.