Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων και την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, μετά τον σεισμό του 2006, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο υπέστη πολλές ζημιές, εντάχθηκε στο εκπνέον τότε ΕΣΠΑ προκειμένου να επισκευασθεί και να ανακαινισθεί, έργο που ολοκληρώνεται αισίως εντός του 2015. 
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Κατσαφάδος, δεν προβλέφθηκε και δε μελετήθηκε η επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου, με αποτέλεσμα η ανακαίνιση να έχει συμπεριλάβει μόνο τα 190 τ.μ στεγασμένων χώρων που προϋπήρχαν και είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εστιάζοντας στο τεράστιο ανασκαφικό έργο στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ο κ. Κατσαφάδος θεωρεί ότι η νέα προγραμματική περίοδος «είναι μία χρυσή ευκαιρία, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί κι έτσι να μπορέσουν να στεγαστούν πολλά περισσότερα ευρήματα», προσθέτοντας πως «επιθυμία τόσο των τοπικών αρχών όσο και των κατοίκων των Κυθήρων είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες κτιριακής επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων για την κατασκευή επιπλέον 210 τ.μ. σύγχρονων στεγασμένων χώρων, με στόχο τη δημιουργία νέων εκθεσιακών αιθουσών.»

Επιπλέον, στην ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει την ανάγκη πρόσληψης εποχικού προσωπικού για την άρτια λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Πηγή : Γραφείο Κώστα Κατσαφάδου