Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Μνημόσυνο των πεσόντων και ηρώων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974

Τελέσαμε σήμερα στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Καραβά Κυθήρων το ετήσιο Μνημόσυνο των πεσόντων και ηρώων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974. Υποδεχθήκαμε τον Δήμαρχο του κατεχόμενου Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και την αντιπροσωπεία από τον Καραβά της Κύπρου, με το οποίο ο Δήμος μας είναι αδελφοποιημένος και διατηρεί πολυετείς αδελφικούς δεσμούς.



Η Γη είχε τον πιο ζεστό καταγεγραμμένο Ιούνιο!

Η Γη είχε τον πιο ζεστό καταγεγραμμένο Ιούνιο μήνα της ζωής της, αλλά ενδεχομένως και το πιο θερμό καταγεγραμμένο έτος της ζωής της!

Τρεις από τους μεγαλύτερους κλιματικούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του JapanMeteorological Agency, της NASA and του NationalOceanic and Atmospheric Administration(NOAA), συμφωνούν πως ο Ιούνιος που πέρασε ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί.

Spiegel: Χαλάρωση της λιτότητας σχεδιάζουν οι «θεσμοί»

Τη «χαλάρωση» των όρων λιτότητας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της δυσμενούς κατάστασης της οικονομίας, σχεδιάζουν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel»




Guardian: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 100 χρόνια για ιδιωτικοποιήσεις 50 δις ευρώ


Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αεροδρόμια και μαρίνες, και αυτό γρήγορα, στο πλαίσιο της τρίτης συμφωνίας διάσωσής της. Όμως είναι ρεαλιστικό ένα τέτοιο σχέδιο; διερωτάται σε σημερινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian.


Washington Post: Ψάχνετε τα προβλήματα του ευρώ; Κοιτάξτε τη Φινλανδία!




Η αμερικανική Washington Post σε άρθρο της δείχνει μία οικονομία της Ευρωζώνης ως παράδειγμα για τα προβλήματα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος -και, όχι, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά μία απροσδόκητη χώρα υπόδειγμα: Η Φινλανδία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ναι μεν το ευρώ δεν προκάλεσε την παρατεταμένη υφεσιακή τάση της φινλανδικής οικονομίας, αλλά εγείρει ουσιαστικά το ερώτημα εάν εμποδίζει την υπέρβασή της.

Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994

 Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΑγιορείτης μοναχός, ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Οι θαυμαστές του όλο και πληθαίνουν και του πιστώνουν θαύματα και προφητείες επί παντός του επιστητού. Το 2015 ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν δήμαρχος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία. Είχε ακόμα 8 αδέλφια. 

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 25-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6








Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Χορός στις Καλοκαιρινές!!


Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τον χορό στις Καλοκαιρινές!!

Αύριο Σάββατο 25 Ιουλίου!!


Με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου  Αγ. Πελαγίας Κυθήρων!











Πηγή : facebook Σταματίνα Ταμβάκη

«Σπάει» η κινητικότητα στο Δημόσιο – Βασικό κριτήριο η ειδικότητα


Σε «σπάσιμο» της διαδικασίας γενικής κινητικότητας που είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως συνέχεια της «μίνι κινητικότητας» σε επί μέρους διαδικασίες προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ποταμός 800 χρόνια ιστορίας


Η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Ποταμού σας προσκαλούμε στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Μανώλη Καλλίγερου, μελετητή των Κυθήρων, βραβευμένου από την ακαδημία Αθηνών, και εκδότη της εφημερίδας “Κυθηραϊκά”, για την ιστορία του χωριού του Ποταμού.





«Χοντρό» τραπεζικό παιχνίδι, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά: Πώς η ΕΚΤ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών!


Την ώρα που τα ρολά των τραπεζών έχουν «κατέβει» και ενώ η τραπεζική αργία και τα capital controls αποτελούν μια καθημερινότητα, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Ασφαλώς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, αλλά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στον τραπεζικό «χάρτη» της χώρας, στην κατεύθυνση της παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων.

Η πτώση της χούντας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς.....








Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 24-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6








Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Αποτρέψαμε το χειρότερο

Γιούνκερ: Αποτρέψαμε το χειρότερο
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt κάνει τον απολογισμό των τελευταίων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων.

«Αποτρέψαμε το χειρότερο και μάλιστα όχι επειδή ήμασταν τόσο απίστευτα έξυπνοι, αλλά επειδή φοβόμασταν», τόνισε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε αν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν καλό από οικονομική και ηθική άποψη.

"Πέρασε" το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα - 36 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα - 36 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της βουλής το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μετρά αυτή τη φορά 36 απώλειες.
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 230 βουλευτές, 63 «όχι» (εκ των οποίων 31 του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ 5 βουλευτές ψήφισαν παρών. Δύο ήταν οι απόντες, ο κ. Κυριαζίδης και ο κ. Χαρακίδης.

Παρουσίαση Βιβλίου "Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"



Πηγή : facebook VISIT KYTHERA

ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σήμερα, Πέμπτη 23/7 στις 21:00, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων και την Κινηματογραφική Λέσχη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα προβάλει την τέταρτη ταινία στη σειρά «Βραδιές Σινεφίλ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη», την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους και σχετικά λιγότερο γνωστή ταινία του Αγγελόπουλου, που εντούτοις σύμφωνα με ορισμένους κριτικούς παραμένει ένα από τα καλύτερά του έργα.
Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.







Αλίκη Βουγιουκλάκη 1934 – 1996

Αλίκη ΒουγιουκλάκηΗ «εθνική σταρ της Ελλάδος» γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι. Τρεις μέρες αργότερα αρρώστησε με πνευμονία και αμέσως οι γονείς της φώναξαν ιερέα να τη βαφτίσει. Το όνομα που της έδωσαν: Αλίκη - Σταματίνα. 





Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 23-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6








Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού
διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουλίου  2015 και ώρα 19:30 εκδήλωση με θέμα :
«ΠΟΤΑΜΟΣ, 800 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Αγροτικός Συναιτερισμός Ποταμού Κυθήρων : ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ

                         


   Ο  Αγροτικός Συναιτερισμός Ποταμού  Κυθήρων  πάντα κοντά στον αγρότη  για να βοηθήσει και    να  βελτιώσει την παραγωγή ελαιολάδου ως προς την ποιότητα  και την ποσότητα, διοργανώνει με την ευγενική  προσφορά  του κ.Κουβουτσάκη Νικόλαου Τεχνολόγου Γεωπόνου   το  Σαββάτο  25 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού στον χώρο της Φιλαρμονικής στον Ποταμό Κυθήρων  με θέμα :

<<ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ>>

Πηγή : Αγροτικός Συναιτερισμός Ποταμού  Κυθήρων


     

Μήνυμα Τσίπρα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου

Μήνυμα Τσίπρα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή μουΣαφές μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη συνεργατών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε: "Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής".

Σαν Σήμερα - Αιματηρή διαδήλωση στην κατεχόμενη Αθήνα

Ιταλοί έφιπποι καταδιώκουν διαδηλωτές στην κατεχόμενη ΑθήναΣτις 22 Ιουλίου 1943 κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά της επικείμενης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία, με πολυπληθές μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο πνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις κατοχής.
Στις 14 Ιουλίου 1943 οι εφημερίδες δημοσίευσαν γερμανική ανακοίνωση που ανέφερε:

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 22-07-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Tι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για καταθέσεις και πλειστηριασμούς


Tι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για καταθέσεις και πλειστηριασμούς Tην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και προβλέπει την εξυγίανση τυχόν προβληματικών τραπεζών με ίδια μέσα (το λεγόμενο bail in) περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη βουλή.

Επίσης ένα μεγάλο μέρος είναι «αφιερωμένο» στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είχαν συνταχθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή με πρόεδρο τον αρεοπαγίτη Ιωάννη Χαμηλοθώρη και είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Αίγινας


Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αίγινα, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Στυλιανή Χρυσουλάκη και από τον Ειδικό του Σύμβουλο κ. Σταύρο Πλατή.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -21 Ιουλίου- ΑΛΛΟΤΕ, στα 1928

Ο Κώστας Καρυωτάκης κάθησε κάτω από έναν ευκάλυπτο στην παραλία της Πρέβεζας και με μια σφαίρα στην καρδιά βρήκε την αιώνια γαλήνη.
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα που έγραψε λίγη ώρα πριν, στο καφενείο «Ο Ουράνιος Κήπος», δίνει χρήσιμες συμβουλές σε υποψήφιους αυτόχειρες...
«Είναι καιρός να φανερώσω την τραγωδία μου. Το μεγαλύτερό μου ελάττωμα στάθηκε η αχαλίνωτη περιέργειά μου, η νοσηρή φαντασία και η προσπάθειά μου να πληροφορηθώ για όλες τις συγκινήσεις, χωρίς τις περισσότερες, να μπορώ να τις αισθανθώ. Εζήτησα μόνο την ιδεατή ατμόσφαιρά της, την έσχατη πικρία.

Αλέξανδρος ο Μέγας 356 π.Χ. – 323 π.Χ.

 Αλέξανδρος ο ΜέγαςΜακεδόνας στρατηλάτης, από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 21-07-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

"Η Ελλάδα έδωσε εντολή να καταβληθούν 6,8 δισ. ευρώ στους δανειστές"

Η Ελλάδα έδωσε εντολή να καταβληθούν 6,8 δισ. ευρώ στους δανειστέςΕντολή για την καταβολή 6,8 δις ευρώ στους δανειστές φέρεται να έχει δώσει Ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με μηνύματα κορυφαίων οικονομικών δημοσιογράφων στο Twitter μεταξύ των οποίων ο Πητερ Σπιγκελ των Financial TImes που πριν από λίγο προώθησε την πληροφορία από τον προσωπικό του λογαριασμό. Την σχετική είδηση, μετέδωσε και το Bloomberg.

Πηγή enikos.gr

Κύθηρα - Μες το Τσιρίγο τ'όμορφο γεννήθηκε η Αφροδίτη

imageΤι θα δεις
Τη µεσαιωνική Παλιόχωρα, που τα ερείπιά της ξεπροβάλλουν µέσα από δύο φαράγγια. Τη Χώρα και το ενετικό της κάστρο. Τα χωριά Πιτσινάδες και Αρωνιάδικα, µε σπίτια από το 18ο αιώνα. Το µονοπάτι από το χωριό του Μυλοπόταµου οδηγεί στους Νερόµυλους, κάνε µπάνιο στις φυσικές πισίνες µε τα τιρκουάζ νερά που σχηµατίζουν οι καταρράκτες. Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, δυτικά του Μυλοπόταµου. Τη ρεµατιά Αµήρ-Αλή στον Καραβά. Από το Καψάλι πάρε το καραβάκι για τη Χύτρα, έναν επιβλητικό, γεµάτο σπηλιές βράχο µεσοπέλαγα. Το ηλιοβασίλεµα από τη µονή της Αγίας Ελέσσης και από το µεσαιωνικό κάστρο στην Κάτω Χώρα Μυλοποτάµου.

Ελένη Χάρου : ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Οι Δραγονάρες, η μικρή και η μεγάλη, είναι δύο βραχονησίδες κοντά στις ανατολικές ακτές των Κυθήρων. Η ονομασία προέρχεται από το Ιταλικό drago nera που σημαίνει μαύρος δράκος, διότι μοιάζουν σαν δυό δρακόντισσες ξαπλωμένες στη θάλασσα.



Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 20-07-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πού ανεβαίνουν & πού πέφτουν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – Ποιες οι τελευταίες εκτιμήσεις


Σε… θρίλερ εκτυλίσσονται εφέτος οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Και αυτό διότι ενώ ο βασικός παράγων διαμόρφωσης των βάσεων -οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων- οδηγεί σε πτώση τους, καθώς είχαμε χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το 2014 σε βασικά μαθήματα (π.χ., Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαία, Βιολογία), η δραστική συρρίκνωση του αριθμού των μετεγγραφών (έως και 80% στο ΕΜΠ και το ΑΠΘ) και η ανησυχία των γονέων για τις εξελίξεις μετά και το capital control επηρέασαν σημαντικά την επιλογή σχολών – «πολλοί γονείς απέτρεψαν τα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, γεγονός που δεν μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια και μπορεί να προκαλέσει ανατροπές στη διαμόρφωση των βάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» ο μαθηματικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης.

Την "επανίδρυση" της Ευρωζώνης προτείνει ο Ολάντ

Την επανίδρυση της Ευρωζώνης προτείνει ο Ολάντ
Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια "ισχυροποιημένη οργάνωση" της ευρωζώνης και να συγκροτήσει, μαζί με τις χώρες που θα το επιθυμούσαν, μια "εμπροσθοφυλακή", γράφει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.





Μηδενικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά οικόπεδα

Έληξε ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σάββατο 18 Ιουλίου 2015)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε επιφυλακή η  Περιφέρεια Αττικής 

Σήμερα, Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015, συνεδρίασε εκ νέου στην Περιφέρεια, η  Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης με σκοπό το συντονισμό των υπηρεσιών που παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών.



Κύπρος: Από το Πραξικόπημα στην Εισβολή


Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Χ. ΟυίλσονΤο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 1974, ήταν αιματηρό και χρειάστηκε δύο ημέρες για να επικρατήσει πλήρως. Σε συνδυασμό με τη διαφυγή του Μακαρίου, δεν άφησε τους χουντικούς συνωμότες να χαρούν τον «θρίαμβό» τους. Την αρχική ευφορία διαδέχθηκε η αμηχανία και στη συνέχεια η ανησυχία και η αναστάτωση. Τα γεγονότα είχαν λάβει διαφορετική τροπή απ’ ότι υπολόγιζαν.


Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων : Γραπτόν Κήρυγμα

d_oikoumeniki_synodos_xalkidona_2
ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ & ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ 
ΤΗΣ Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
19-07-2015

Ἡ σημερινή Κυριακή, χριστιανοί μου, εἶναι ἀφιερωμένη στή μνήμη τῶν 630 Θεοφόρων Πατέρων τῆς Δ' Οἰκουμ. Συνόδου πού ἔγινε τό 451. Σ' αὐτή τή Σύνοδο οἱ Ἅγιοι Πατέρες ἔπρεπε νά καταρρίψουν μιά πλάνη πού εἶχε νά κάνει μέ τίς δύο φύσεις τοῦ Χριστοῦ. Οἱ αἰρετικοί ἔλεγαν ὅτι ὁ Χριστός εἶχε μόνο μία φύση τή θεία, πού ἀπερρόφησε τήν ἀνθρώπινη, ἐνῶ βέβαια ἡ ὀρθόδοξη διδασκαλία λέγει ὅτι ὁ Χριστός εἶναι τέλειος Θεός καί τέλειος Ἄνθρωπος, ἐκτός ἁμαρτίας. 

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 19-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6