Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Κάτω Λιβαδίου

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κλασσικού και Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο Κάτω Λιβάδι προέβη σε δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη μεταφορά των μαθητών του Νηπιαγωγείου Ποταμού.

Ο Σύλλογος καταδικάζει την επιλογή της συγκεκριμένης μεθόδου αντίδρασης κάποιων αυτοκινητιστών, δηλώνει τη συμπραράστασή του στους Γονείς των Νηπίων του Νηπιαγωγείου Ποταμού και εύχεται να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.



ΥΠΕΚΑ: Ηλεκτρονικά οι πράξεις χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων και η Δημοσίευσή τους. Υπάρχουν παλαιότερες Πράξεις Χαρακτηρισμού που ουδέποτε ήρθαν σε γνώση των Ιδιοκτητών τους ;

ΥΠΕΚΑ: Ηλεκτρονικά οι πράξεις χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία από τις 7 Οκτωβρίου, σε ειδικό δικτυακό τόπο του ΥΠΕΚΑ (http://dp.ypeka.gr/) η ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν, καθώς επίσης και των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.).

www.dikaiologitika.gr
Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία από τις 7 Οκτωβρίου, σε ειδικό δικτυακό τόπο του ΥΠΕΚΑ  η ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν, καθώς επίσης και των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.).

Ξενάγηση στο βυθό του Λημνιώνα από το Kythera Dive Center και το Καμάρι Εσπρεσο Μπάρ

Ένα υπέροχο video που μας ξεναγεί στο βυθό του Λημνιώνα. Το video δημιούργησε το Kythera Dive center και το Καμάρι Εσπρεσο Μπάρ.



Προκλητικό βρετανικό δημοσίευμα, για την επιστροφή των Μαρμάρων.


Μέσω ενός δηκτικού άρθρου, το βρετανικό περιοδικό Spectator, απευθυνόμενο προς την κυρία Κλούνεϊ, της λέει πως θα επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αν πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει!
Όπως αναφέρει η Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ πέταξε λίγο μετά τον γάμο της στην Αθήνα για να παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με «την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο». 
«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία,

Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων


Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day), με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν απερημώνονται λόγω μετεγγραφών τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ .Συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ FM»

O Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε σε ερωτήσεις για τα εξής θέματα:
Για τις μετεγγραφές:
Σήμερα τελειώνει μια ιστορία που κράτησε περίπου τέσσερις μήνες, με ένταση σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια. Μαζί με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των ΤΕΙ προσπαθούσαμε από τον Ιούνιο που ανέλαβα να βρούμε μια λύση. Μάλλον βρήκαμε, διότι χθες το βράδυ τελείωσε η προτελευταία μέρα για τις αιτήσεις για μετεγγραφές και σήμερα το βράδυ τελειώνει οριστικά αυτή η περιπέτεια.


23η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

Συνάντηση Δήμαρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη με τον Πρέσβη της Ελβετίας κ. Lorenzo Amberg

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, εξοχώτατο κ. Lorenzo Amberg, στο κτήριο της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του κ. Δημάρχου και σε συνέχεια της γνωριμίας και συνεργασίας των δύο ανδρών στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και της τελετής ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης", όπου παρευρέθη ο κ. Πρέσβης. 


Αυτή είναι υποδοχή ! ! !


Έκπληκτοι οι επιβάτες του "Βιτσέντζος Κορνάρος" είδαν φθάνοντας στο Διακόφτι, μετά τα μεσάνυχτα, να περιμένει μια ομάδα με "πλακάτ". 



Είχαν κατέβει να υποδεχτούν κάποιον! 



Τελικά ο ταξιδιώτης που έτυχε τέτοιας υποδοχής, ήταν ένα συμπαθέστατο τετράποδο!



Η χαρούμενη παρέα, δεν ξεχνά, το χιούμορ ομορφαίνει την ζωή!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κώστας Λουράντος : Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Βορίδη και Λιτζέρη, ενημερώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ελλείψεως φαρμάκων καθώς και εμβολίων το οποίο δεν έχει προηγούμενο

Κωνσταντίνος ΛουράντοςΕπιστολή κοινοποίησε ο κ. Κώστας Λουράντος στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, τον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ Λιτζέρη, όπως και στους Προέδρους ΣΦΕΕ κ. Κώστα Φρουζή και ΠΕΦ κ. Τρύφων Θεόδωρουενημερώνοντας τους  ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ελλείψεων φαρμάκων καθώς και εμβολίων το οποίο δεν έχει προηγούμενο.  

Η Επιστολή του κ. Κώστα Λουράντου έχει ως εξής : 

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας η 17η Οκτωβρίου



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993. Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.

Εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ : Ποιος είναι ο Παίδαρος ;

¨



Ποιος είναι ο Παίδαρος ;

Εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ 

Εύρεση Εργασίας : 62 Προκηρύξεις Δημοσίων Φορέων για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Προθεσμίες

Δεκάδες φορείς του Δημοσίου έχουν δημοσιεύσει προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων. Πρόκειται κατά κανόνα για συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι τίτλοι των προκηρύξεων και βασικά τους στοιχεία βρίσκονται ΕΔΩ  και ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ : Ανακοίνωση : «Με αυθαίρετες υπερβάσεις ακόμα και της ισχύουσας νομοθεσίας η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ»

Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"...Σταθερή στην προσήλωσή της να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά, η κυβέρνηση αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για  την ισχύουσα νομοθεσία αγνοώντας ακόμα και σαφέστατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, ταυτίζεται πλήρως με τα σχέδια της COSCO όταν δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο» για την υπογραφή της σκανδαλώδους έτσι και αλλιώς συμφωνίας του «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ του ΟΛΠ και της εταιρίας. 

Διακοπή ρεύματος στο νότιο μέρος των Κυθήρων την Κυριακή 19/10





Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου θα γίνει διακοπή ρεύματος στο Νότιο μέρος των Κυθήρων από τις 7.30 έως τις 10.00 το πρωί.

"Λουκέτο" στα Ιδιωτικά ΙΕΚ. Τι θα γίνει με τους φοιτητές;



ΦΩΤΟ-Σε ποια ΙΕΚ βάζει λουκέτο ο Λοβέρδος«Λουκέτο» στα Ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.
Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξήγησε ότι αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία.

Ηλεκτρονικός τρόπος Εκδοσης Οικοδομικών Αδειών : Χωρίς να υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής του Μηχανικού ή του Πολίτη και των Υπαλλήλων.Πως θα λειτουργεί το σύστημα.

Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσής μας σχετικά με το νέο τρόπο έκδοσης Οικοδομικών αδειών ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης μπορεί πλέον να ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία της έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας χωρίς να υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής του μηχανικού ή του πολίτη και των υπαλλήλων.  

Επιστολή Δήμαρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τις ανασκαφές στο Κάστρο των Αντικυθήρων

Με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και σε άλλους συναρμόδιους φορείς έστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης με αφορμή έγγραφη ενημέρωση του αρχαιολόγου κ. Άρη Τσαραβόπουλου περί μη συνέχισης των σωστικών ανασκαφών στη θέση "Κάστρο" Αντικυθήρων, οι οποίες διεξάγονται ανελλιπώς από το έτος 2000 με αίτημα της τότε τοπικής Κοινότητας και προσωπικά του νυν Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Ρένα Δούρου, Κώστας Λουράντος : Συνάντηση της Περιφερειάρχη με τον συμπατριώτη μας Πρόεδρο του Π.Φ.Σ

Κωνσταντίνος ΛουράντοςΜε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής συναντήθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την καλύτερη, από κοινού, αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τα δύο μέρη.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχουν πλέον τακτικές συναντήσεις, στις οποίες θα τίθενται όλα τα ανοικτά θέματα και θα αναζητιούνται λύσεις.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Ανακοίνωση σχετικά με την Απόφαση σημερινού Δικαστηρίου

Σε ανακοίνωσή του στο facebook, ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης αναφέρει: " Για μια ακόμη φορά, ταλαιπωρηθήκαμε στα Δικαστήρια της οδού Σκουζέ στον Πειραιά. 

Για μια ακόμη φορά η συνήθης καταγγέλουσα, ήταν εδώ ως μάρτυρας του κατηγοτηρίου.

Η κατηγορία; Παράβαση Καθήκοντος!
Για μια ακόμη φορά, από ανυπόστατες, ψευδής καταγγελίες.

Ανάθεση Υπεραστικών Επιβατικών Μεταφορών χωρίς Διαγωνισμό σε Μεμονωμένα Νησιά.


Σε προχθεσινό μας δημοσίευμα είχαμε αναφερθεί στην επικείμενη Απελευθέρωση Επιβατικών Μεταφορών, τις Ριζικές αλλαγές που επέρχονται και στο σημαντικό  ρόλο των Περιφερειών οι οποίες θα μπορούν να αναθέτουν απευθείας μεταφορικό έργο, σε περιπτώσεις που αυτό είναι πολύ μικρό, όπως σε μεμονωμένα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.  Είχαμε αναρωτηθεί αν τα Κύθηρα περιλαμβάνονται στις νέες ρυθμίσεις.


Αυτά είναι τα 13 αγροτικά προϊόντα που θα επιδοτούνται ! Οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία .

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο εθνικός φάκελος για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική – ΚΑΠ προβλέπει την αναδιανομή της πίτας των 20 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των ενισχύσεων θα είναι στρεμματικό και ανάλογο με το είδος του... προϊόντος για τους αγρότες ή την εκτροφή ζώων για τους κτηνοτρόφους. Τα ποσά επιδότησης από το 2014 μέχρι το 2020 ξεκινούν από 3,6 ευρώ και φθάνουν τα 41,6 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ στη λίστα με τις επιδοτήσεις μπαίνουν 13 προϊόντα. 

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ Γ. ΧαραλαμπόπουλοςΠέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 


Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση και είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, και ήταν από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης, ήταν από τους πρώτους ευρωβουλευτές.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗ :Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων, Ανακοίνωση σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών και τα περιστατικά.

Τα όσα συνέβησαν την Τρίτη 14/10 το απόγευμα κατά την ώρα της αποχώρησης των παιδιών του Νηπιαγωγείου,  είναι γνωστά πια στην Κυθηραϊκή κοινωνία και δε χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτά. Άλλωστε έχουν γνωστοποιηθεί άμεσα σε όσους αρμοδίους ήμουν και είμαι  υποχρεωμένη από τη θέση μου να ενημερώνω.

Πρόσβαση του ΟΓΑ στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου. Διευκολύνει όσους υποβάλουν αίτηση για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).

Μετά από συνεργασία της Διοίκησης του ΟΓΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

Πρόεδρος των Περιφερειαρχών ο Αγοραστός-Τι του ευχήθηκε ο Σαμαράς

Πρόεδρος των Περιφερειαρχών ο Αγοραστός-Τι του ευχήθηκε ο Σαμαράς
Επικεφαλής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξελέγη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός συγκέντρωσε 15 ψήφους από τα συνολικά 25 μέλη του ΔΣ και έτσι εξελέγη πρόεδρος. Επτά ψήφους έλαβε ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και τρεις ψήφους έλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Νέα πορεία όραμα και έργο: Ανακοίνωση σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών


Από αύριο 16 Οκτωβρίου ξεκινάει επιτέλους, η κανονική λειτουργία των Σχολείων του νησιού μας.

Η ευχάριστη εξέλιξη επετεύχθη χάρη, στις συντονισμένες ενέργειες και αποφάσεις, των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών του νησιού.

Την προσπάθειά τους βοήθησαν βέβαιτα, τα γνωστά παπαγαλάκια του Διαδικτύου.


Ξεκίνησαν οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία τους . Οι Μεταφορείς μας ενημερώνουν

Σήμερα το πρωί και μετά από σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση για τους γνωστούς λόγους, ξεκίνησαν οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία τους.


Ενα Λεωφορείο έξω από το Νηπιαγωγείο.


Παράλληλα οι Μεταφορείς εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Θα μειωθούν τελικά οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης;;

Με την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και με δεδομένη την πρόσφατη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών  Υγρών Καυσίμων, η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από 0,990 ευρώ ανά λίτρο.

Προκήρυξη για επιτυχόντες Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Στην επίλυση μιας πολυετούς εκκρεμότητας, που αφορά διοριστέους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν μέσω του αξιοκρατικού συστήματος του Ν. 2190/1994 (νόμος Πεπονή) και έχουν κριθεί ως επιτυχόντες, προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το ΥΔΜΗΔ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014, λαμβάνοντας υπόψη:

Επανέλεγχος νομιμότητας πτυχίων στην Περιφέρεια Αττικής . Ηδη εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών

Το 70% των 2.280 υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί στο πλαίσιο του «Επανελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων». Τον έλεγχο διενεργεί η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας (ν. 3528/07) καθώς και η σχετική νομοθεσία (ν. 4093/12 και ν. 4172/13).

Ελίνα Γαλανοπούλου : Συνέντευξη στην Εφημερίδα «WEEKEND EXPRESS», στη δημοσιογράφο Άννα Τσιάλτα


Mια γυναίκα που παίρνει τα ηνία και γράφει ένα εκπληκτικό βιβλίο που όλοι σας πρέπει να διαβάσετε.  
Η Ελίνα Γαλανοπούλου υπόσχεται πως οι γυναίκες όλα τα μπορούν και οι άντρες όλα τα κάνουν. Μέσα από τις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου της μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο αντρών που όλα γίνονται όπως τα θέλουμε!!  
Απολαύστε την σε μια συνέντευξη εκπληκτική που μας παραχώρησε μόνο για σας… η αλήθεια είναι πως θα αναθεωρήσετε πολλά διαβάζοντας την!



Η μισή γλυπτική διακόσμηση του Παρθενώνα είναι τα «Ελγίνεια»

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και το ελληνικό αίτημα προς τη Βρετανία για την επιστροφή του, ήρθαν πάλι στη διεθνή επικαιρότητα με αφορμή της επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα. Ποια ακριβώς όμως είναι τα «Ελγίνεια», που βρίσκονται Λονδίνο; Στην ουσία πρόκειται για τη μισή, και πλέον, διασωθείσα γλυπτική διακόσμηση του Ναού.

Κων/νος Αρβανιτόπουλος : Στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR :«Φεύγω από τα Μνημόνια δε σημαίνει πως επιστρέφω στις κακές συνήθειες του παρελθόντος»

Ο Βουλευτής της Α Πειραιά και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή LiveU της Πόπης Τσαπανίδου. 
Μεταξύ άλλων δήλωσε: 
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, που ήταν μια αναγκαία διαδικασία προκειμένου να σταματήσει η επιζήμια εκλογολογία, ξεκινάει η διαπραγμάτευση για έξοδο από το Μνημόνιο με σχέδιο, μέθοδο και συγκεκριμένη πρόταση. 

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μέλι Κυθήρων : "Γαστρονόμος" - τεύχος Οκτωβρίου μαζί με την "Καθημερινή" Αφιέρωμα στις Παραγωγούς Μαρία και Αθανασία Πρωτοψάλτη και το ΑΘΑΜΑΡΙ τους


Ειδική αναφορά στο εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι που παράγουν στα Κύθηρα οι αδερφές Μαρία και Αθανασία Πρωτοψάλτη (κόρες του Γιάννη Πρωτοψάλτη) κάνει το περιοδικό "Γαστρονόμος" - τεύχος Οκτωβρίου - που διανέμεται μαζί με την "Καθημερινή". Το περιοδικό επισημαίνει ότι πρόκειται για θαυμάσιο Τσιριγώτικο μέλι με διακριτικό άρωμα θυμαριού. Δε μοιάζει με άλλα νησιώτικα μέλια, καθώς είναι αληθινά φινετσάτο και λεπτόρρευστο, χωρίς να στερείται ουσίας. Το περιοδικό επικροτεί τόσο το προϊόν όσο και την καλόγουστη συσκευασία. Να σημειώσουμε ότι η Μαρία Πρωτοψάλτη σπουδάζει Χημικός και 

Απελευθέρωση Επιβατικών Μεταφορών : Ριζικές αλλαγές, Σημαντικός ο ρόλος των Περιφερειών οι οποίες θα μπορούν να αναθέτουν απευθείας μεταφορικό έργο, σε περιπτώσεις που αυτό είναι πολύ μικρό, όπως σε μεμονωμένα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Περιλαμβάνονται τα Κύθηρα ;


Σημαντικές αλλαγές στον τομέα των επιβατικών μεταφορών έρχονται το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα επηρεάσουν πιθανότατα το υφιστάμενο καθεστώς στα Κύθηρα.
Στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το τελικό σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς των ΚΤΕΛ καθώς δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι βασικοί άξονες να παρουσιαστούν στο τέλος Οκτωβρίου σε κλιμάκιο της τρόικας.

Δήμος Κυθήρων : Ζητάει από τη Δ/νση Μεταφορών Πειραιά και Νήσων έγκριση πραγματοποίησης δρομολογίων δημόσιας χρήσης προσωρινού χαρακτήρα έως ότου ελεχθούν οι Συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Με κατεπείγον έγγραφο του αρμοδίου Αντιδημάρχου (αρ.πρωτ. 4878/13-10-2014) και κατόπιν συνεργασίας του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Μεταφορών Πειραιά και Νήσων η έγκριση πραγματοποίησης δρομολογίων δημόσιας χρήσης προσωρινού χαρακτήρα μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος μεταφοράς των μαθητών των σχολείων των Κυθήρων, που έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων και ελέγχου των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η επιστολή......


Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων : Ο φιλοΚυθήριος Πρόεδρος του καλεί στην Ημέρα Προσφοράς 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 12:00 – 18:00 στο κτίριο του Ελληνικού ICOMOS με σύνθημα "Ούτε ένας πολίτης χωρίς φαγητό! Ούτε ένα παιδί χωρίς φροντίδα!"

Ioannis MaronitisΟ Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, σε συνδυασμό με τα γυρίσματα Ντοκιμαντέρ από τον Σκηνοθέτη κ. Αντώνη Κωνσταντουδάκη, με θέμα τα σπίτια αγάπης και φιλοξενίας αστέγων και απόρων πολιτών μας, που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος. 

Με σύνθημα "Ούτε ένας πολίτης χωρίς φαγητό! Ούτε ένα παιδί χωρίς φροντίδα!" ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων & Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO κ. Μαρωνίτης Ιωάννης δημιούργησε ένα Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, ένα καταφύγιο για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Δήμαρχος Κυθήρων : Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ/ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ


Την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ/ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Ο Δήμαρχος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας και για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει δημόσια ενημέρωση των πολιτών.

ΣτΕ: Υποχρεωτική η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό. Η οριοθέτηση δεν δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα

Η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3354/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι «τα αυθαίρετα κτίσματα ανεγειρόμενα εν μέρει ή εν όλω εντός του αιγιαλού ή εντός της θάλασσας, κατεδαφίζονται υποχρεωτικώς».


Οι ειδικές διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «αποσκοπούν στην άμεση και αποτελεσματική προστασία του αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου και επιβάλλουν την αποκατάσταση της μορφής τους, η οποία έχει αλλοιωθεί με την χωρίς άδεια ανέγερση πάσης φύσεως τεχνικού έργου, κτίσματος ή κατασκευάσματος». 

Ανδρέας Λοβέρδος συνέντευξη στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο": Tι είπε για το θέμα των μετεγγραφών;

Συνέντευξη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο» με τις δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Βάλια Πετούρη








Κυθηραική Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών : Προσκύνημα στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Αμυγδαλέζα.

Η Κυθηραική Αδερφότητα Πειραιώς – Αθηνών, διοργάνωσε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου προσκυνηματική επίσκεψη μετά αρτοκλασίας στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Αμυγδαλέζα (Σταμάτα). Συμμετείχαν πάνω από 100 συμπατριώτες μας, μεταβαίνοντας στο Μοναστήρι είτε με το λεωφορείο είτε με ιδιωτικά μέσα. Μετά τον εσπερινό μοιράστηκαν γλυκίσματα και τσίπουρο στους προσκυνητές. 

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ρένα Δούρου : Περιφερειάρχης Αττικής, στή σημερινή Γενική Συνέλευση για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) :Οι Περιφέρειες πρέπει να παίξουν «έναν νέο ρόλο: για την προστασία του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος».


Ρένα ΔούρουΤην ανάγκη της κοινωνίας για μια μαχητική, διεκδικητική ΕΝΠΕ που θα αποτελέσει πρότυπο νέας αντίληψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογράμμισε στην ομιλία της, εκ μέρους της "Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας", η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας,«μπορεί να είναι παράλληλα και πρόκληση δράσης για την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση»  και επισήμανε ότι οι Περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν μια διπλή πρόκληση:

Μανόλης Σοφίος : Η συμβολή του στη δημιουργία του αεροδρομίου δεν υπήρξε απλά ηθική. Υπήρξε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.

Στον απόηχο της ονοματοδοσίας του αεροδρομίου,ευχαριστώ και δημόσια τον καθηγητή κ.Γεώργιο Κασιμάτη που ανέφερε τον Μανώλη Σοφίο.
 Ωστόσο γνώριζαν κι άλλοι αλλά δεν μπήκαν στον κόπο. Για να μαθαίνουν λοιπόν όσοι αγνοούν και να θυμηθούν όσοι γνωρίζουν και οφείλουν αλλά ξεχνούν, ο Μανώλης Σοφίος ήταν ο πρώτος μεγάλος οραματιστής για τη δημιουργία αεροδρομίου στα Κύθηρα , τη στιγμή που άλλα μεγαλύτερα νησιά δεν μπορούσαν ούτε να το φανταστούν


Έναρξης δραστηριοτήτων Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 10/10 ξεκίνησαν και επίσημα οι δραστηριότητες της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών(ΚΑΠΑ). Να υπενθυμίσουμε ότι στην ΚΑΠΑ λειτουργούν κάθε Παρασκευή μετά της 8μ.μ τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων όχι όμως μόνο για τους μικρούς της φίλους αλλά και για μεγαλύτερα άτομα.




Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου : Εκδοση Βεβαιώσεων Παλαιότητας

Αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης βεβαιώσεων παλαιότητας, και ύστερα από συνεργασία με νομικό, ο Δήμος Κυθήρων διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Ο εκάστοτε Δήμαρχος έχει καταρχήν αρμοδιότητα για την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 58 Ν. 3852/2010, αλλά και κάθε βεβαίωσης η έκδοση της οποίας προβλέπεται ρητά από το νόμο, ως εμπίπτουσα στις αρμοδιότητές του. 


Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωμβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.


Δημήτρης Λουράντος : Επιστολή σε Δήμαρχο, Αντιδημάρχους για γνωστοποίηση εγγράφως των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, χρέη τρίτων και οφειλέτες


Επιστολή προς Δήμαρχο και Αντιδημάρχους έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Λουράντος προκειμένου να γνωστοποιηθούν κρίσιμα μεγέθη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου . Η επιστολή έχει ως εξής :

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι

Σας παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε αναλυτικά και γραπτώς :

Τους λογαριασμούς καταθέσεων του Δήμου Κυθήρων, που να δείχνουν το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου και το αν υπάρχουν δεσμευμένα με οποιοδήποτε τρόπο χρηματικά ποσά.