Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σταμάτης Καλλίγερος : Εκλέχθηκε Ομόφωνα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

Εκλέχτηκε ομόφωνα στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή από επιτροπή που σύμφωνα με το νόμο αποτελείται από καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων. 5 καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 1 Καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και 1 καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου.

Οι θετικές εισηγητικές εκθέσεις παρουσιάστηκαν από δύο Καθηγητές Αλλοδαπών Έγκριτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο της Firenze  και του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο Σταμάτης Καλλίγερος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Γιος του Σπύρου Καλλίγερου από τα Πιτσινιάνικα και της Νίκης Αλεξοπούλου από την Αμαλιάδα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οπού και αποφοίτησε το 1996 χρονιά που τον σημάδεψε γιατί την ίδια χρονιά και πριν αποφοιτήσει έχασε τον πατέρα του.


Απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Συστήματα Διαχείρισης της Ενέργειας & προστασίας του περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Διδακτορικό Δίπλωμα από την Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

 Μετά από μια πορεία στον ιδιωτικό και αμιγώς δημόσιο τομέα εκλέχτηκε το 2009 μέλος ΔΕΠ στην βαθμίδα του Λέκτορα  σε ένα από τα πιο Παλιά Ιδρύματα της Χώρας την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τον Ιούλιο που μας πέρασε εκλέχτηκε ομόφωνα στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Είναι ο Εθνικός Τεχνικός Υπεύθυνος για την Πετροχημική Βιομηχανία και Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τυποποίησης και στο ΝΑΤΟ.

Είναι παντρεμένος με  την Ελένη Δημοπούλου, Διπλωματούχο Ναυπηγό Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, από το Μελίσσι Ξυλοκάστρου και έχει αποκτήσει δύο παιδιά τον Σπύρο και την Νίκη-Ιωάννα.




Η Ιστοσελίδα και οι συνεργάτες της του εύχονται, με την ευκαιρία της εκλογής του να έχει Υγεία και κάνει εμάς, όλους τους Τσιριγώτες, την οικογένειά του και τον πατέρα του που τον βλέπει από εκεί ψηλά,  περήφανους.


kythiranews.gr