Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Κυθήρων : Καψάλι, Ειδική επιστημονική εσπερίδα σχετικά με τη νέα διεθνή ενάλια αρχαιολογική έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων


Την Παρασκευή 4/10 το βράδυ θα λάβει χώρα στο Καψάλι, που θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ως το σημαντικότερο αρχαίο ναυάγιο στον κόσμο. 


Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων, διοργανώνουν οι φορείς και χορηγοί της έρευνας με σκοπό την από κοινού γνωριμία και αμοιβαία ενημέρωση των πολλών εμπλεκομένων στην έρευνα φορέων, ιδρυμάτων και οργανώσεων, ιδιωτικών και κρατικών. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι την εν λόγω εκδήλωση θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία μόνο οι κατ΄ όνομα προσκεκλημένοι των διοργανωτών.

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κυθήρων, ζητήθηκε από τους διοργανωτές η κάλυψη της εκδήλωσης από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., που έγινε αποδεκτή.

Στο ίδιο πλαίσιο, το πρωί του Σαββάτου 4/10 (μετά τις 12:00), στην προβλήτα Καψαλίου, θα μπορούν όσοι πολίτες – δημότες –επισκέπτες το επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την επιστημονική και ερευνητική ομάδα, να συνομιλήσουν με τα μέλη της διεθνούς αποστολής και να ενημερωθούν για τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό κατάδυσης που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Κυθήρων έχει θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, χωρίς ωστόσο να αποτελεί φορέα διοργάνωσής της.
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή : kythira.gr