Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 27-01-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 27-01-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου Συντήρηση Ασφαλτόστρωση οδού προς παραλία Χαλκού έως 31-3-2015 και αποδοχή του αιτήματος του αναδόχου του ιδίου ως άνω έργου για διακοπή των εργασιών.

2. Εγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου  Ασφαλτόστρωση οδών οικισμού Διακόφτι έως 31-3-2015 και αποδοχή του αιτήματος του αναδόχου του ιδίου ως άνω έργου για διακοπή των εργασιών.

3.Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μηνών.
Πηγή : Δήμος Κυθήρων





Στεγανοποίηση Ταράτσας

Για να διαλέξουμε και να προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα στεγανοποίησης λαμβάνουμε υπόψη κυρίως τα παρακάτω :
  • Αν υπάρχουν κλίσεις στην ταράτσα (όταν βρέχει τα νερά φεύγουν στις υδρορροές ή λιμνάζουν επάνω στην επιφάνεια;)
  • Τη χρήση που θα γίνεται επάνω στην επιφάνεια (απλή επίσκεψη ή χρήση της ταράτσας με τραπέζι και καρέκλες;)

Κυνηγετικός Σύλλογος Κυθήρων : Κοπή Πίτας


Με μια σεμνή τελετή και εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Kυνηγετικός Σύλλογος Κυθήρων έκοψε την πίτα του στη καφετέρια la stada, παρουσία του Αντιδημάρχου κύριου Κομηνού Γεώργιου καθώς και των δημοτικών συμβούλων Μεγαλοκονόμου Παναγιώτη και Πρωτοψάλτη Μιχαήλ και μελών του Συλλόγου αλλά και φίλων. Πριν τη κοπή της πίτας έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου για την κατάσταση του Συλλόγου και τα πεπραγμένα ως τώρα καθώς και τους μελλοντικούς στόχους. 

Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του Λύκου : Γιατί κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές!

Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό.
Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.
Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που κλασικά παράτησαν δυο εκδρομείς, άκουσα βήματα.
Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα μια μικρή κοπέλα να έρχεται, κρατώντας ένα καλάθι.



Λεόνιντας ντα Σίλβα 1913 – 2004

 Λεόνιντας ντα ΣίλβαΒραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, από τους κορυφαίους παίκτες του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Ήταν γνωστός με τα παρατσούκλια «Μαύρο Διαμάντι» και «Άνθρωπος - Λάστιχο». Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938, ενώ του αποδίδεται η ανακάλυψη της ποδοσφαιρικής κίνησης του «ανάποδου ψαλιδιού».
Ο Λεόνιντας ντα Σίλβα, γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1913 στο Ρίο ντε Ζανέιρο και άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Σαν Κριστοβάο το 1931.

10 πράγματα για τα οποία θα πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε

10 πράγματα για τα οποία θα πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστεΚάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. Αλλά στη ζωή, μερικές φορές πρέπει να σταματάς κάποια πράγματα, προτού να αρχίσεις κάτι άλλο. Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα...











Μοντέλο συμψηφισμού ρεύματος και οχι χρημάτων για τα φωτοβολταϊκά

Μοντέλο συμψηφισμού για τα φωτοβολταϊκάΟι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να εκμεταλλευτούν τη σχέση παραγωγής - κατανάλωσης προκειμένου να μειώσουν πλέον το κόστος ηλεκτροδότησης. Με το Νόμο 4203/2013 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η δυνατότητα αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά και μικρές ανεμογεννήτριες. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα συμψηφισμού παραγόμενης – καταναλισκόμενης ενέργειας από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά.

Το όνομα Κύθηρα . Ακύθηρος λεγόταν ο στερούμενος θέλγητρων άνθρωπος ! ! !

Το όνομα Κύθηρα (Τσιρίγο) έχει βαθιά στην ιστορία τις ρίζες του. Ο Όμηρος το αναφέρει στο επικό του έργο, την Ιλιάδα, ενώ η θεά Αφροδίτη , η θεά του Έρωτα, ταυτίζεται με το νησί και παίρνει το όνομα Κυθέρεια ( Ακύθηρος λεγόταν ο στερούμενος θέλγητρων άνθρωπος). 

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντικατάσταση του πλοίου «Βιντσέντζος Κορνάρος» από το παλαιό πλοίο «Άγιος Γεώργιος» στη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα – Κίσσαμος.



Μόνον ως απαράδεκτη, μπορεί να χαρακτηριστεί η αντικατάσταση του πλοίου «Βιντσέντζος Κορνάρος» από το παλαιό πλοίο «Άγιος Γεώργιος» στη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα – Κίσσαμος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Η δρομολόγηση μάλιστα του νέου πλοίου, σε ώρες που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, είναι δείγμα της αυθαιρεσίας με την οποία έχουν μάθει ορισμένοι να λειτουργούν, χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως πρόβατα.

Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 24-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Γιώργης Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης) : Αν είχα δύναμη Θεού

Γιώργης Δρυμωνιάτης
Αν είχα δύναμη Θεού,
δεν θα άλλαζα απλά την πολιτική των ανθρώπων,
μα τους ανθρώπους πρώτα - πρώτα της πολιτικής.
Δεν θα άλλαζα την ψήφο των πολιτών,
μα τους πολίτες θα άλλαζα, που ψηφίζουν.

Θα άλλαζα πρώτα-πρώτα εμένα,
προσπαθώντας να γίνω ένας πιο δίκαιος Θεός
που δεν θα ανεχόμουνα τους νόμους των αδίκων.
Τι κρίμα! Είμαι άνθρωπος. Μικρούλης. Ανθρωπάκος
που καν εμένα αδυνατώ ν' αλλάξω.
Που, όχι δύναμη Θεού,
μα ούτε του μέρμηγκα τη δύναμη δεν έχω.

γ.π.κ-δρ.

Πηγή : Γιώργης Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης) facebook

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος, Die Linke, Bernd Riexinger

Εμφάνιση Photo Die Linke.jpgΣυνάντηση με τον συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος Die Linke, Bernd Riexinger, είχε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η συνάντηση συνέπεσε με επίσκεψη ομάδας γερμανών και αυστριακών δημοσιογράφων στην Περιφερειάρχη, η οποία οργανώθηκε από το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Κώστας Κατσαφάδος : Δελτίο τύπου για την επίσκεψη σε Αίγινα και Αγκίστρι

Εμφάνιση ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ4.jpgΓια το «χτίσιμο» μιας νέας Ελλάδας που ανήκει σε όλους  μίλησε  ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Α’  Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στην αίθουσα εκδηλώσεων του  ξενοδοχείου «Δανάη» στην Αίγινα.
Οι 350 και πλέον κάτοικοι του νησιού που είχαν κατακλύσει την αίθουσα για να ακούσουν την ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή, απέδειξαν εμπράκτως την στήριξή τους στον φίλο τους που είναι πάντα δίπλα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Δρομολόγιο Πειραιάς Κύθηρα σήμερα Παρασκευή 23.1.2015. Θα γίνει από το πλοίο Παναγία Τήνου στις 20.00.


Με  το πλοίο Παναγία Τήνου, αντί του Βιτσέντζος Κορνάρος, θα γίνει το δρομολόγιο Πειραιάς - Κύθηρα στις 23.1.2015, και ώρα 20.00 σήμερα Παρασκευή. Με το ίδιο πλοίο θα γίνει και το δρομολόγιο Κύθηρα - Πειραιάς στις 25.1.205 και ώρα αναχώρησης 21.15. 


kythiranews

Άρθρο του Στάθη Λεουτσάκου, Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΗΣΩΝ "ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ "

«Μπήκαμε στην ανάπτυξη», «η ανάπτυξη έρχεται», «έχω παρκαρισμένες επενδύσεις». Αυτές είναι διάφορες από τις φράσεις που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός για να πείσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ότι υπάρχει και ένας θετικός λόγος για τον οποίο ζητάει την ψήφο τους. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιεί τον τουρισμό και δη την κρουαζιέρα, για να δείξει ότι έχει ήδη καταφέρει κάποια αποτελέσματα.
 Πως έχουν όμως τα πράγματα;

Περιφέρεια Αττικής, Ανακοίνωση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Β. Τουτουντζή σχετικά με τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη

Στις 30/12/2014 αμέσως μετά την εξαγγελία των εκλογών και εντελώς αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνης ανήγγειλε την απόφαση του να επιτρέψει τη δραστηριότητα 267 επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με το εργαλείο βιντζότρατα για αλιεία σε όλες τις παράκτιες περιοχές της χώρας για δήθεν «ερευνητικούς» σκοπούς με ορίζοντα ενός έτους (έως 31/12/2015). Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή διότι:

Ελένη Χάρου : ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ένα ακόμα αξέχαστο ντουέτο στην παραδοσιακή μουσική των Κυθηρων ήταν ο Παναγιώτης Στάθης-Βιζυρης απο το Κεραμουτό (βιολί) και ο Παναγιώτης Κοντολέων-Ροδοκανάκης (λαούτο) 


Ήταν κι αυτοί δημοφιλείς και περιζήτητοι σε χορούς και πανηγύρια και γιορτές και γάμους και εκδηλώσεις.


Ένα από τα βασικά ερωτήματα των ψηφοφόρων λίγο πριν τις κάλπες είναι το «πόσους σταυρούς βάζουμε στις εκλογές;».

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι ψηφοφόροι περιφερειών με 1 έως 3 έδρες έχουν δικαίωμα να βάλουν έναν «σταυρό» προτίμησης, δύο «σταυρούς« στις περιφέρειες που εκλέγουν 4-7 βουλευτές, 3 «σταυρούς» για περιφέρειες με 8-12 βουλευτές και τέσσερις στις περιφέρειες που εκλέγουν από 13 και άνω βουλευτές.

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 23-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος : Δελτίο τύπου για την Προεκλογική ομιλίας του στον ΟΛΠ

Εμφάνιση omilia3.jpg
«Είμαστε εδώ για να ξανανάψει ο πυρσός που είναι στην καρδιά μας και να τον μεταδώσουμε χέρι με χέρι.»
Αυτή η φράση ήταν ικανή  για να ξεσηκώσει τους Πειραιώτες και τους νησιώτες  που έδωσαν βροντερό «παρών» στην προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου.

Τάσος Αβραντίνης: Ο Δικηγόρος που πέτυχε την κατάργηση των αντικειμενικών αξιών .Υποψήφιος Βουλευτής στην Α περιφέρεια Πειραιά και Νήσων με το Ποτάμι.


Ζητώ την ψήφο σας
στις 25 Ιανουαρίου.
Αγωνίζομαι για τον Πειραιά όπου
έχω δουλέψει για χρόνια. Αγωνίζομαι
με τους Πειραιώτες, τους Σπετσιώτες,
τους Υδραίους και τους Ποριώτες,
τους κατοίκους της Αίγινας,
των Κυθήρων, των Μεθάνων και της
Τροιζηνίας. Με αυτούς που έχουν μάθει
να δημιουργούν και να προσφέρουν
σε θάλασσα και σε στεριά. Τα θύματα
ενός συστήματος που αρπάζει τον κόπο
τους για να ταΐσει τους δικούς του.
Μαζί μπορούμε
να νικήσουμε το σύστημα.
Εμπιστευθείτε με και να είστε
βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε.

Η Περιφέρεια Αττικής θέτει σε επαναλειτουργία το ΚΤΕΟ Χολαργού

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, στις 10.30 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου πρόκειται να επισκεφθούν το ΚΤΕΟ Χολαργού (Λ. Μεσογείων) το οποίο με δαπάνη της Περιφέρειας επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, μετά από δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, που έγινε σε

ΕΜΥ : Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού .Πολύ ισχυροί Νοτιάδες με 7 και 8 Μποφώρ

Ε.Μ.Υ.ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ  ΩΡΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (23-01-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ  ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ  ΝΟΤΙΑΔΕΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Γιάννης Κασιμάτης : Για ενα “NewDeal” στην Ευρώπη.(capital.gr) - Υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ στην Α’ Πειραιά

Yannis KassimatisΗ Ευρωζώνη για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, λόγω της οικονομικής πολιτικής που έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται,  παρουσίασε αρνητικό πληθωρισμό ( αποπληθωρισμό).  Η εμπειρία της Ιαπωνίας μας διδάσκει, ότι ο αποπληθωρισμός δεν είναι ότι καλύτερο για την οικονομία μιας χώρας. Γι’αυτό πολλοί μιλάνε για την «χαμένη εικοσαετία» της Ιαπωνίας. Κάτι παρόμοιο δεν θα θέλαμε βεβαίως να δούμε να συμβαίνει στην Ευρωζώνη.

Οι αγορές περιμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την λεγόμενη ‘ποσοτική χαλάρωση’. Σημειώνεται βέβαια ότι η Ε.Κ.Τ έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα και έχει  αγοράσει τιτλοποιημένα τραπεζικά δάνεια, καθώς και καλυμμένα (covered) ομόλογα, χωρίς όμως οι κινήσεις αυτές να παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ελένη Χάρου : ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Το 1965 στις γυμναστικές επιδείξεις του Γυμνασίου Κυθηρων ο αξέχαστος Δημήτρης Κασιμάτης (Τζιμαρας) με τους εκλεκτούς συνεργατες του, τη γυναίκα του, το Γιαννη Στάθη-Σπιθεα και το Βικεντιο Κασιμάτη, που ομόρφυναν τα νεανικά μας γλέντια, έπαιξαν παραδοσιακούς σκοπούς των Κυθηρων και χόρεψαν οι μαθητές. Σ´ αυτούς τους ανθρώπους και σε μερικούς άλλους ακόμα οφείλομε τη διατήρηση της μουσικής παράδοσης των Κυθηρων.




Ο κ. Στάθης Λεουτσάκος, Υποψήφιος Βουλευτής στην Α Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, απαντά στα Ερωτήματα του Kythiranews

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, κ. Στάθης Λεουτσάκος μέσα από το kythiranews απαντάει στους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Κύριε Λεουτσάκο, ποιο το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου για τη χώρα;
Επί πέντε χρόνια οι απερχόμενες κυβερνήσεις, αντί να διαπραγματευτούν με τους δανειστές παρουσιάζοντας ένα δικό μας Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, σύρονται από τις ορέξεις και τα συμφέροντα των «δανειστών».

Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση διαβούλευσης για το Πρόγραμμα “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους”


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής συνάντηση διαβούλευσης για τη διαμόρφωση “Κοινωνικών Συμπράξεων” για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020”.
Στη συνάντηση, που συνδιοργάνωσε η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τους Δήμους Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης - Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος,.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 20-1-2015




Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης 20/01 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Στην αρχή ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής από το ΔΣ στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κυρού Κυρίλλου. Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ σχετικά με τις ζημίες σε λιμενικές και λοιπές υποδομές από τις κακοκαιρίες των τελευταίων εβδομάδων για τις οποίες ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας για την αποκατάστασή τους.