Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης : Ραπέλ στο Κατούνι

Η Ομάδα ποτέ δε σταματά να εκπαιδεύεται και να δραστηριοποιείται.

Πάλι ο Διονύσης στη θέση του εκπαιδευτή μας, μας υπενθύμισε την τεχνική του ραπέλ.

Εμείς ξεπερνάμε τους εαυτούς μας κάνοντας οτιδήποτε μας προσφέρει εμπειρία και γνώση για να είμαστε έτοιμοι!




Απόφαση Δ.Σ του Δ.Σ.Α για τις πρακτικές των δικηγορικών - «εισπρακτικών» εταιριών

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ομόφωνα αποδοκιμάζει και καταδικάζει....

Σπύρος Γιαννιώτης, Γιώργος Καμπανέλλης : ΕΚΦΡΑΣΗ live


ΕΚΦΡΑΣΗ live...

ο Γιώργος ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ με την Όλγα ΠΑΝΤΕΛΗ & κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ με τον Γιώργο ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ...

Μαζί και ο δικός μας Σπύρος ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ.

reserve  στο: 6936 775 522.
ώρα έναρξης: 23:30, ποτό 8 ευρώ.




Πηγή : facebook (Γιώργος Καμπανέλλης)






Aπόφαση-τελεσίγραφο του ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων


Τελεσίγραφο στο υπουργείο Οικονομικών, να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας μέσα σε έξι μήνες, έστειλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.





Περιφέρεια Αττικής: 27η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής


 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 20/11/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Ελένη Χάρου : Η λίμνη της παλιόχωρας


Ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά αξιοθέατα των Κυθήρων που συγκεντρώνει ιστορικό, αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον είναι η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Παλιόχωρας, η Βυζαντινή πρωτεύουσα των Κυθήρων. 

Είναι χτισμένη πάνω σε μια μικρή βραχώδη έκταση που την περιζώνει μια βαθειά και απότομη χαράδρα που διακλαδίζεται και σχηματίζει το γκρεμό 


Ρένα Δούρου : Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα

Το Εθνικό πάρκο Σχινιά Μαραθώνα επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Η Περιφερειάρχης κι ο αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκαν στο χώρο κι ενημερώθηκαν για τα προβλήματά του από τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης, Κίμωνα Χατζημπίρο καθώς και τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη.

Τζάκι και σόμπες ξύλου: Οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία μας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη ξεκίνησαν να ανάβουν το τζάκι στο σπίτι για να ζεσταθούν, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ζήσουμε πάλι κατάσταση αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις από τους καπνούς από τα τζάκια των σπιτιών.
Εκτός όμως από τον κίνδυνο της βεβαρημένης ατμόσφαιρας, οι κίνδυνοι

Γράφει ο Στράτος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων : Δραστηριότητες στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 14.11.2014

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μέρος της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Θεσσαλονίκης που αφορά τους εμπορικούς επισκέπτες. Η έκθεση από αύριο ανοίγει τις πύλες της στο ευρύ κοινό.  
Σήμερα το πρωί είχα τη χαρά να παραστώ και να μιλήσω στην ημερίδα με θέμα: «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και παρουσίαση ενός μοντέλου του» που συνδιοργάνωσαν η Φιλοσοφική και η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το αγροτικό τιμολόγιο



Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση του Αγροτικού Τιμολογίου να προσκομίσουν στα καταστήματα της ΔΕΗ τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία έχουν ενημερωθεί εγγράφως με σχετική επιστολή. Αν τα δικαιολογητικά δεν υποβληθούν εμπρόθεσμα, η ΔΕΗ θα συνεχίσει μεν την παροχή ρεύματος αλλά με ακριβότερο τιμολόγιο από το αγροτικό. Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζει η ΔΕΗ σε σημερινή ανακοίνωση:

Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 15.11.2014




Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ

Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

25 Συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή

Η σύντομη λίστα

Για να ζήσουμε τη ζωή μας με απλότητα χρειάζονται δύο βασικά βήματα.

1. Να διευκρινίσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για μας.

2. Να πετάξουμε από τη ζωή μας ότι δεν είναι.

Η μακριά λίστα


Kythera Library : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Νοεμβρίου ΑΛΛΟΤΕ στα 1851


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Νοεμβρίου ΑΛΛΟΤΕ στα 1851 κυκλοφόρησε στην Αμερική το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ‘‘Μόμπυ Ντικ’’ του Χέρμαν Μέλβιλ. Ο σαλεμένος καπετάνιος Αχαάβ και ο αφηγητής Ισμαήλ είναι πρόσωπα γνωστά σε μικρούς και μεγάλους. Ο Αχαάβ που δε φοβάται Θεό, καπετάνιος που συμπεριφέρεται σαν Θεός, ξεκινά ένα ταξίδι έχοντας ανεξόφλητους λογαριασμούς με τη λευκή φάλαινα. Οδηγεί πλοίο και πλήρωμα σε μια μάχη μεταξύ των δυνάμεων της 
φύσης και του ανθρώπου, μεταξύ της ανθρώπινης θέλησης και του άλογου περιβάλλοντος, μεταξύ του καλού (ό,τι είναι για τον καθένα καλό) και του κακού (ό,τι είναι για τον καθένα κακό), 


ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις μέχρι 40.000 ευρώ για startups – Νέα προγράμματα 100 εκατ. €

Νέα ευκαιρία χρηματοδότησης θα έχουν τόσο οι νεοφυείς επιχειρηματικές δραστηριότητες (startups) όσο και εταιρίες σε λειτουργία με κονδύλια που ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα “σπάει” σε δύο δράσεις, όπου για καθεμία από αυτές θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ. Πηγές του υπουργείου εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρξει κάποια “πριματοδότηση” για τους νέους και για τις γυναίκες.

Χρήστος Πάλλης : Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ στο περίπτερο του Δήμου Κυθήρων

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης επισκέφτηκε πριν από λίγο το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων

 Πηγή : Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Διεθνές Συνέδριο για τα Επτάνησα στο Παρίσι. Θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου

Διεθνές Συνέδριο  για τα Επτάνησα στο ΠαρίσιΓκραβούρα που απεικονίζει το Αργοστόλι.

Iστορικοί, θεωρητικοί της Τέχνης και της αρχιτεκτονικής αλλά και προσωπικότητες μέσα απ΄τον χώρο της λογοτεχνίας και του πολιτισμού συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864): πολιτισμικές επιπτώσεις ενός διπλωματικού ελιγμού» που διοργανώνεται στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού. Πρόκειται για χώρο άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα της διοργάνωσης - η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της γαλλικής πρωτεύουσας- καθώς εκεί ιδρύθηκε η πρώτη έδρα Νεοελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως το 1801.

Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη

 Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ρένα Δούρου : Δήλωση της περιφερειάρχη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (Κυριακή, 16 Νοεμβρίου)


«Τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, νεκροί και τραυματίες, δεν αποτελούν νομοτέλεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Είναι αποτέλεσμα ανεπαρκών και ελλειμματικών πολιτικών. Είναι αποτέλεσμα της ταχύτητας στους δρόμους. Κάθε συντεταγμένη Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύει τους πολίτες της από τις τροχαίες συγκρούσεις με τις κατάλληλες πολιτικές πρόληψης κι ενημέρωσης.

Ναυάγιο Αντικυθήρων, το χρονικό των ανακαλύψεων.

Η kithera.gr ανταποκρινόμενη στης ανάγκες και της απαιτήσεις της εποχής μας, δημιούργησε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο υποβρύχιο αρχαιολογικό χώρο στο κόσμο. Μετά από έρευνα και μελέτη του υπάρχοντος υλικού, σχεδιάστηκε μια στοχοθετημένη παρουσίαση, που να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βρει συγκεντρωμένο όλο το υλικό που χρειάζεται,

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Πρόσκληση για συνεδρίαση προς τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής Δήμου Κυθήρων

Ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί τα μέλη της  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων στις 14-11-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1.Σύνταξη προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014.
2.Ρύθμιση βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Κυθήρων. 3.Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014. Πηγή : Δήμος Κυθήρων

                               

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 14.11.2014




Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ

Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νέα Πορεία Όραμα και Έργο : Δήλωση σχετικά με το έργο της παράκαμψης των Μυρτιδίων


Σχετικά με όσα ακούστηκαν σε συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο ΑΝΤΕΛΙΝ, δύο συμπατριωτών μας, για το έργο της παρακάμψης των Μυρτιδίων έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Ελέχθη ότι με την ανοχή μας, ο ανάδοχος του έργου, κέρδιζε επιπλέον χρήματα 8% τον χρόνο! 
Ότι αν το έργο κόστιζε 200.000€, θα ελάμβανε 16.000€ επιπλέον κάθε χρόνο, επί επτά χρόνια που κράτησε, πήρε επιπλέον 112.000€!!!

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων από Lego ( Βίντεο )

pws leitoyrgei omichanismos twn antikithirwn
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Τα Κύθηρα στο Mediterranean Folklore Festival Κωνσταντινούπολη


Το Mediterranean Folklore Festival είναι ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2014.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με ομάδες από τον Βόλο,τη Νάουσα, την Αθήνα, την Κύπρο και τα Κύθηρα!


Συνάντηση ΚΕΔΕ - ΠΟΕ ΟΤΑ: προσλήψεις στους Δήμους

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ
Για την ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους, και ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, έκαναν λόγο τόσο τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όσο και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.







50.000 υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας


Δικαίωμα για έξοδο στη σύνταξη ακόμα και χωρίς όριο ηλικίας έχουν 50.000 «παλαιοί ασφαλισμένοι» που εργάζονται στο Δημόσιο ή καλύπτονται από τα ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες).








Συνταγματικός ο νόμος για τα αυθαίρετα


Αυθαίρετα: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - ΣτΕ - Συνταγματικός ο νόμος για αυθαίρεταΣυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον νόμο 4178/13 για τα αυθαίρετα. Ανατρέποντας την 30ετή νομολογία του για το ζήτημα, η ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να απορρίψει τις προσφυγές και να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τρόπο διαχείρισης της παράνομης δόμησης.


Στράτος Χαρχαλάκης : Συναντήσεις με το Μητροπολίτη Ανθιμο και το Δήμαρχο Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Συνεχιζοντας τις προγραμματισμενες επαφές στη Θεσσαλονίκη συναντηθηκαμε σημερα με τον Παναγιωτατο Μητροπολιτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο και συζητησαμε μαζι του τις προοπτικες προσκυνηματικου τουρισμου προς τα Κύθηρα. Ο Παναγιωτατος δηλωσε λατρης των Κυθηρων καθως τα εχει επισκεφθει πολλες φορες ενω απο το νησι μας καταγοταν ο γεροντας του Μητροπολίτης Θήρας κ. Γαβριήλ Καλοκαιρινος. 

Κύθηρα, Πρόσκληση σε Διημερίδα: "Μάθε για το παιδί"

Σας προσκαλούμε σε Διημερίδα, 
το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 18:30 – 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού
και την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 16:00 - 21:00 στο Λεοντσίνιο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτού
        
Συνδιοργανωτές: η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. 24ης Περιφέρειας Αττικής, κα Βαγή Φρόσω (MEd),  η τ. Σχολική Σύμβουλος κα Μέλλου Ελένη (PhD), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων στα πλαίσια της Σχολής Γονέων 

Ρένα Δούρου : Συνάντηση με το Προεδρείο του ΑΣΔΑ για το πάρκο Τρίτση

Συνάντηση με το Προεδρείο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, είχε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στα γραφεία του Συνδέσμου.
Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Σπύρος Τζόκας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 13.11.2014





Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 
Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ
Πρόγνωση καιρού   Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δέκα υπηρεσίες και εφαρμογές ώστε να αποφύγετε να αφήσετε τα ίχνη σας κατά την περιήγησή σας στο Internet, ενώ παράλληλα θα προφυλάξετε τα δεδομένα και κλήσεις που ανταλλάσσετε.

Η ιδιωτικότητα και η κρυπτογράφηση είναι μερικές έννοιες που «ακούγονται» πολύ, ενώ και μεγάλες εταιρίες αρχίζουν να δίνουν σημασία, όπως οι Apple και Google που προσφέρουν κωδικοποίηση στα iOS και Android από προεπιλογή, καθώς και το Facebook που είναι διαθέσιμο και μέσω του Tor.



EMY : ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Πρόγνωση καιρούΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-11-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-11-2014) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-11-2014) ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.  ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:


Κώστας Λουράντος : Πρόεδρος Π.Φ.Σ. "Οι διοικούντες .... ζουν σε άλλο κόσμο" !

Χθες ο Π.Φ.Σ. εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελληνική επικράτεια δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "... το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν ο ασθενής το λαμβάνει την ώρα που υπαγορεύει η αγωγή του. ο δε ελλειπής ή ο καθυστερημένος εφοδιασμός της αγοράς, σημαίνει κατ΄ ουσίαν έλλειψη".
Πριν εκδώσουμε το Δελτίο Τύπου, ζήτησα τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του ΕΟΦ να μου εξηγήσει τι συμβαίνει ώς αρμόδιος για την ΠΛΗΡΗ κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων πολιτών σε φάρμακα..

Πως δεν θα πληρώσετε φόρους ως το Μάρτιο - παράθυρο "ανάσα" στη ρύθμιση ωφειλών

Κι όμως υπάρχει τρόπος να μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ σε φόρους για τους επόμενους πέντε μήνες και επιπλέον, αν έχετε τη δυνατότητα αποταμίευσης, να μην πληρώσετε ούτε πρόστιμα ούτε και τόκους. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αναστείλετε την πληρωμή φόρων ως το Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχει αποκλειστική προθεσμία για τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε η Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους δήμους  με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4305/2014, προβλέπεται ότι «η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου συντελείται υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας (6) μηνών από την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει. 

Ημερίδα από τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
“ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ” στο κτίριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα, Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό

Τάκης Χατζηπέρος : Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Αίγινα

Εμφάνιση ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ.JPG
Με εκπροσώπους φορέων και πολίτες της Αίγινας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του το προηγούμενο τριήμερο 7-9 Νοεμβρίου. Κεντρική διαπίστωση αποτέλεσαν οι τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά και η κυβερνητική εγκατάλειψη του πανέμορφου αυτού  νησιού. 

Μονοπάτι M36, Διακόφτι - Αγία Μονή : Η 8η διαδρομή . Πεζοπορία που συνδέει το Διακόφτι με την Αγία Μονή


Για μονοπάτι M36 ανηφορίζει απαλά προς τις πλαγιές της Αγίας Μόνης, που περιβάλλo νται από φασκόμηλο, θυμάρι και θάμνους της Erica

Πρόκειται για ένα Παλιό Μονοπάτι  που  καταλήγει στην Ιερά Μονή Της Αγίας Μόνης.   Από την κορυφή η θέα είναι πανοραμική σε όλο το νησί.




Ρένα Δούρου : Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, ΤΕΕ Ιλίου

Το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, ΤΕΕ Ιλίου επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρο Τζόκα.

Τα Κύθηρα και οι Φωτογραφικές Συναντήσεις στο περιοδικό wip

Μία από τις σημαντικότερες φωτογραφικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα είναι το ψηφιακό περιοδικό wip (Work IProgress = εργασία σε εξέλιξη), δημιουργία του ταλαντούχου σχεδιαστή και φωτογράφου Σίμου Σαλτιέλ στη Θεσσαλονίκη. Ο Σίμος συμμετείχε για πρώτη φορά στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως γράφει, «οι συζητήσεις και οι προτάσεις που έγιναν για το μέλλον του περιοδικού καθώς και η δυναμική παρουσία όλων των φωτογράφων, με οδήγησαν στη σκέψη να ετοιμάσω ένα τεύχος αφιερωμένο στις 13ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων».

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ : Μεταμόρφωσαν «χωματερή» σε αστική όαση

Για τον ευρωπαϊκό Νότο και τις αποκαλούμενες χώρες της κρίσης, η οικολογία, η ανακύκλωση, η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, μοιάζουν συχνά μία απρόσιτη «πολυτέλεια». Και όμως. Μία χώρα πρωτοπόρος στην «πράσινη ανάπτυξη», όπως η Σουηδία, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη ότι η αγάπη για το περιβάλλον μπορεί να περάσει από τη θεωρία στην πράξη και να γίνει τρόπος ζωήςΗ κάποτε μολυσμένη περιοχή Sickla Point στο Χάμαρμπι όπως είναι σήμερα (φωτογραφία: Lennart Johansson).

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 12.11.2014




Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 
Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ
Πρόγνωση καιρού   Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στράτος Χαρχαλάκης : Δήμαρχος Κυθήρων, Δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Μητροπολιτη Νεαπολεως και Σταυρουπολεως κ. Βαρναβα


"...Σήμερα είχα την χαρά να συναντήσω τον Σεβασμ. Μητροπολιτη Νεαπολεως και Σταυρουπολεως κ. Βαρναβα στα γραφεία της Ιερας Μητροπολεως στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ευγενης, πραος και απλος. Συζητησαμε πολυ ώρα για την οργάνωση του προσκυνηματικου τουρισμού από τη μεγάλη Μητροπολη του προς τα Κύθηρα. Εδειξε έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον.  Τον ευχαριστούμε πολύ..."

Άγιος Μηνάς Αλοιζιάνικα


Του Αγίου Μηνα σήμερα, η γιορτή στα Αλοίζιανικα !!



Πηγή Φωτογραφία Γιάννης Κασιμάτης

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος : Διοργάνωση Παιχνιδιού ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ


Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από 6 - 9 μμ διοργανώνονται παιχνίδι από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα

Πηγή : Κυθηραϊκός Σύνδεσμος 


Μια απλή λύση, που μπορεί να σώσει πολλές παιδικές ζωές!


Γνωρίζατε Οτι  Κάτι τόσο ΑΠΛΟ όσο ΜΙΑ κουνουπιέρα μπορεί να σώσει ζωές στις αναπτυσσόμενες χώρες?  

Η ελονοσία, η αναιμία και άλλες ασθένειες απειλητικές για τη ζωή των παιδιών, μπορούν ν 'αποφευχθούν, εάν οι οικογένειες προστατεύουν τα μωρά τους με κουνουπιέρες.

Η UNICEF , διένειμε πέρυσι 30 εκατομμύρια κουνουπιέρες,