Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μονοπάτι M36, Διακόφτι - Αγία Μονή : Η 8η διαδρομή . Πεζοπορία που συνδέει το Διακόφτι με την Αγία Μονή


Για μονοπάτι M36 ανηφορίζει απαλά προς τις πλαγιές της Αγίας Μόνης, που περιβάλλo νται από φασκόμηλο, θυμάρι και θάμνους της Erica

Πρόκειται για ένα Παλιό Μονοπάτι  που  καταλήγει στην Ιερά Μονή Της Αγίας Μόνης.   Από την κορυφή η θέα είναι πανοραμική σε όλο το νησί.






Αξίζει να επισκεφθείτε το Μοναστήρι.   Έχει κατασκευαστεί το 19ο αιώνα,  χάρη στη σημαντική συμβολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (ήρωας Της Ελληνικής Επανάστασης)  και άλλες χορηγίες. Παρατηρείστε  ΤΟ καμπαναριό ΤΟ οποίο είναι χαρακτηριστικό δείγμα Της Κυθηραϊκής Τέχνης. 

Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, Ο πατήρ Μόρμορης με ασύρματο από τα κελιά Της Μονής είχε ενημερώσει τους συμμάχους για την εισβολή Γερμανικών Πλοίων.  

Σήμερα, σε ένα από τα κελιά της μονής, ο Πατήρ Γεώργιος Αδικημενάκης έχει ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής κεριών.


Από την Αγία Μονή μπορείτε να επιστρέψετε με τα πόδια στο Διακόφτι με τον ίδιο τρόπο, ή να συνεχίσετε στο μικρό ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι να συναντήσετε την αρχή του μονοπατιού Μ37, η οποία κατεβαίνει στο Διακόφτι, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο (η επιλογή Μ37 θα προσθέσει άλλα 6,6km, 2,50 ώρες επιπλέον με τα πόδια).





_DSC9966








_DSC9979

_DSC9984

_DSC9986

_DSC9989

_DSC9998


Πηγή: http://www.kytherahiking.com/