Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

H «Ράχη του Καπή», όπου εκτελέστηκαν 800 ΚαλαβρυτινοίΈνα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.
Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα.

Ρένα Δούρου : Η Περιφερειάρχης Αττικής στη διημερίδα «Οι παραλίες στους Δήμους»

  
Τις εργασίες της διημερίδας με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους – Πολεοδομικές, νομικές και περιβαλλοντικές παράμετροι για τη βέλτιστη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού», την οποία διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, άνοιξε με ομιλία της η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κερδηθεί το στοίχημα της προστασίας του παραλιακού μετώπου –«στοίχημα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Αττικής. Το μέλλον των πολιτών της».

Στράτος Χαρχαλάκης : Συνάντηση του Δήμαρχου Κυθήρων με τον Υπουργό Υγεία κ. Μάκη Βορίδη


Με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε εμφατικά από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων Χώρας Κυθήρων και Ποταμού Αντικυθήρων.

Περιφέρεια Αττικής : Πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

Σειρά σημαντικών θεμάτων συζήτησε την Παρασκευή, κατά την πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.  Οι αποφάσεις ελήφθησαν όλες ομόφωνα. Ειδικότερα,  η Εκτελεστική Επιτροπή  του Συνδέσμου ομόφωνα επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση, την οποία εξέφρασε η πρόεδρος, σχετικά με την κατάργηση των τεσσάρων διαγωνισμών για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

100 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις και ανέργους από το ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε η προδημοσίευση των προσκλήσεων για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020, ύψους 100 εκατ. Ευρώ.


32η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Θέματα ημερήσιας διάταξης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 16  Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).




Εφαρμογή: “Βελτιώνω την Πόλη μου”

Όλο και περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα υιοθετούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Βελτιώνω την Πόλη μου» που είναι μία από τις πλατφόρμες της ερευνητικής ομάδας URENIO για τις ευφυείς πόλεις. 








Ανεμοστρόβιλος : Αλεξανδράδες Κυθήρων Αγ. Γεώργιος


Τη Δευτέρα 18/12/2014 ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε το καμπαναριό του Αγ.Γεώργιου στις Αλεξανδράδες Κυθήρων.


φωτογραφίες Αλεξάνδρα Πετροχείλου





Πρόγνωση καιρού : 13/12/2014

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το Καψάλι το χειμώνα


Το Καψάλι Κυθήρων το χειμώνα, βροχερό ή Χριστουγεννιάτικο  για κάποιους από εμάς που το ξέρουμε μόνο καλοκαίρι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Φωτογραφία : Εleni harou













Εργασία : Νέο Voucher, αναμένεται να ωφεληθούν 8000 άνεργοι με επίδομα έως 2550 € και επιχειρήσεις

Στο νέο Voucher αναμένεται να ωφεληθούν 8000 άνεργοι με επίδομα έως 2550 €.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και έως 6μηνη εργασία πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:


Κυθηραϊκή Ένωση Φίλων Αθλητισμού (ΚΕΦΑ) : Σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά από πολύμηνες διεργασίες για την θεσμική συγκρότηση του ΚΕΦΑ και την επιτυχή ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση του Συλλόγου μας η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της διετούς δραστηριοποίησης των μελών μας γύρω από τον Αθλητισμό στα Κύθηρα. Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 έλαβε χώρα η πρώτη Γενική Συνέλευση και την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα και ανετέθησαν καθήκοντα στα μέλη του.

Παναγιώτης Χατζηπέρος - Συνάντηση με Εθελοντές Διασώστες

Χωρίς καμία ουσιαστική υλική βοήθεια από την πολιτεία, βρίσκεται η Εθελοντική Δραστηριότητα. Τα έξοδα λειτουργίας  καλύπτονται από τους Εθελοντές ενώ σε πολλές περιπτώσεις  το κράτος βάζει εμπόδια στη δράση τους. 
Αυτή ήταν η διαπίστωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ.Παναγιώτη Χατζηπέρου από τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε με τους συντονιστές των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης για το έργο τους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθελοντικό Διασωστικό Κίνημα.  

Η κατανομή και τα μόρια για 53.192 προσλήψεις συμβασιούχων



Κλείδωσαν 53.192 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας με την τελική κατανομή των θέσεων σε δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, ΟΑΕΔ, αποκεντρωμένες διοικήσεις και οι άνω των 29 ετών κερδίζουν διπλάσια μοριοδότηση σύμφωνα με τον πίνακα μοριοδότησης καθώς και την τελική κατανομή όλων των θέσεων που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ρένα Δούρου : Τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχείριση απορριμάτων


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για ανακύκλωση







Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδων

 Άγιος ΣπυρίδωνΣημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος. Είναι, επίσης, πολιούχος Άγιος του Πειραιά. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 14 Δεκεμβρίου από την Καθολική.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε περί το 270 στην Άσκια, τη σημερινή Άσσια Αμμοχώστου, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καταγόταν από ταπεινή οικογένεια και ήταν μάλλον εύπορος για τα μέτρα της εποχής, αφού είχε στην κατοχή του αγροτική γη και κοπάδια προβάτων.

Περιφέρεια Αττικής : Εγκληματική επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Άμεση αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής




Σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2014, υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δέχθηκαν επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ίλιον. Η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής ήταν άμεση τόσο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών όσο και προς τις αστυνομικές αρχές.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και ζήτησε να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για τη σύλληψη και τη δίωξη των υπευθύνων της επίθεσης ενώ επικοινώνησε και με τα οικεία αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου μετέβη άμεσα στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και να συνδράμει τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Ηλεκτρονική ανανέωση κάρτας ανεργίας

Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ, ανακουφίζοντας πλήθος εγγεγραμμένων ανέργων που αναγκάζονταν να σχηματίζουν ουρές στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Η ηλεκτρονική ανανέωση γίνεται διαδικτυακά από το site του Ο.Α.Ε.Δ., μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.


Δήμος Κυθήρων : Η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της νέας ενάλιας έρευνας στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων



Στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της νέας ενάλιας έρευνας στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων παρέστη και μίλησε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. 

Η εκδήλωση έγινε στην επιβλητική αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που είναι ένας εκ των μεγάλων χορηγών της νέας έρευνας, ανάμεσα σε χιλιάδες παλαίτυπα και ιστορικά βιβλία.

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 12/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ : ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Ε.Μ.Υ.ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (10-12-2014) ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Θεομηνία και καταστροφές στον Πόρο


Τις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Πόρου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Διαπίστωσε τις μεγάλης έκτασης ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις περιουσίες των κατοίκων ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου. Δήλωσε ότι οι ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό.



I love kythera: Ανεμοστρόβιλος

                                          
I Love Kythera.comΑνεμοστρόβιλος έξω από την Πλατιά Άμμο σήμερα
Φωτογραφία Κοσμάς Τζωρτζώπουλος.











75 θέσεις εργασίας στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

assets_LARGE_t_183761_53565746Το ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 75 (εβδομήντα πέντε) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας μας, που εδρεύει στην Αθήνα και των Περιφερειακών Υπηρεσιών αυτής, που εδρεύουν ανά την Επικράτεια και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:


Ανακοίνωση του ΥΦΥΠΑΑΝ Γεράσιμου Γιακουμάτου για το Ελληνικό Σήμα

elliniko-simaΤο «Ελληνικό Σήμα» γίνεται πραγματικότητα με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και πλέον τα ελληνικά μας προϊόντα αποκτούν αναγνωρίσιμη εθνική σφραγίδα ποιότητας για τις διεθνείς αλλά και την εγχώρια αγορά.

Ελένη Χάρου : Ποιμενική συμφωνία στα Κύθηρα

Τις φωτογραφίες αυτές τις αναρτώ για να εξυμνήσω την εξοχή των Κυθήρων, το επαρχιακό καταφύγιο και όνειρο εκατοντάδων ανθρώπων.










Τα δικαιολογητικά για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9


ΓΓΠΣΤα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτείται να προσκομίζουν στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι, που υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έτους 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ορίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου.


Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης


Ρένα ΔούρουΣυνάντηση με το προεδρείο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΠΟΕΟ) είχε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, παρουσία και του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά. Στη συζήτηση, όπου παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρ. Καραμάνος, τέθηκε σειρά θεμάτων σχετικά με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αττικής αναφορικά με την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

Λήγουν στις 18 Ιανουαρίου τα διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτων

Στις 18 Ιανουαρίου 2015 λήγει η ισχύς των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από την Τροχαία, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει το σχετικό προεδρικό διάταγμα και οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο.


Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 11/12/2014



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής - Δήμος Πόρου : Η κυβέρνηση να συνδράμει άμεσα το Δήμο Πόρου

Σήμερα, δύο μέρες μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Πόρο και την έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου Πόρου και της Περιφέρειας Αττικής, ήλθε η ώρα της παρέμβασης της κεντρικής κυβέρνησης.





Jean-Paul Sartre : «Είμαι καταδικασμένος να είμαι ελεύθερος.»

Τα βραβεία Νόμπελ, θεσπισμένα το 1901, αμφισβητήθηκαν από πολλούς κι έγιναν αντικείμενο πόθου περισσοτέρων.







Δρομολόγια Πορφυρούσα


Εκτάκτως από 22/12/2014 - 01/01/2015 τα δρομολόγια του F/B Πορφυρούσα θα διαμορφωθούν ως εξής 






Έλεγχος πτυχίων στο Δημόσιο

Σε ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών, προκειμένου να υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή πρόσληψη,  παραίτηση, συνταξ/ση, μετάταξη, μετάθεση – δημοσίου υπαλλήλου, θα προβαίνουν εφεξής οι υπηρεσίες.






Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Κυθήρων - Ψήφισμα



Μετά τη γνωστοποίηση του απροσδόκητου θανάτου της συνταξιούχου συναδέλφου και παλιού μέλους του Συλλόγου μας, Πόπης Φατσέα, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και αποφάσισε τα εξής:

Δήμος Κυθήρων: Επέκταση διαδρόμου Αερολιμένα Κυθήρων

Για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» (ΚΑΚ/ΑΑΩ), απαιτείται η παραχώρηση έκτασης στη Β.Α. πλευρά του ΚΑΚ/ΑΑΩ.






Ελένη Χάρου: Λουραντιάνικα ή Κάτω Χωρίον - απόκρυφες ομορφιές των Κυθήρων



Κοντά στο Κάτω Λειβάδι υπάρχει ένας παλιός συνοικισμός, τα Λουραντιάνικα, το χωριό των Λουράντων, που άλλοτε ονομαζόταν Κάτω Χωρίο.











Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Η Έλινορ Ρούσβελτ με μία αφίσα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του ΑνθρώπουΗ Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.


Πηγή : sansimera.gr

Τοποθέτηση Βουλευτή Α΄Πειραιά & Νήσων Δρίτσα Θεόδωρου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α΄Πειραιά & Νήσων και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα κατά τη συζήτηση στις 07/12/2014 στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015.






Δήμος Κυθήρων: Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κυθήρων

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 8/12 η Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μηνά Κορώνη. Παρών στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης.







Περιφέρεια Αττικής : Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας στον Πόρο


Άμεση ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον Πόρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου Ιωάννας Τσούπρα, παρενέβη τεχνικό συνεργείο ενώ παραμένουν στο νησί, για την παροχή αρωγής και βοήθειας, δύο Bob Cat, δέκα φορτηγά, δύο φορτωτές, ένα Grader και δύο JCB της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 10/12/2014



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Κυθήρων : Αιτήσεις μετατάξεων στο Δήμο Κυθήρων




Πηγή: Διαύγεια

Υποτροφίες κληροδοτήματος "Μαρίας Στάη"

Επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με την καθυστέρηση προκήρυξης των υποτροφιών του κληροδοτήματος "Μαρίας Στάη" ζήτησε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με σημερινή παρέμβασή του. 







Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση - ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τα ζώα

Ο Δήμος Κυθήρων ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 4039/2012 και 4235/2014, δημιουργεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς








Η Περιφερειάρχης Αττικής σε ανοικτή συνέλευση – διαβούλευση με τους πολίτες στο Ρέντη

Σε ανοικτή συζήτηση με πολίτες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρέντη μετείχαν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες που έχει ξεκινήσει η νέα Περιφερειακή Αρχή.

Μαρία Ρεπούση : Ερώτηση της Βουλευτή σχετικά με την Υποστελέχωση Πολεοδομίας Πειραιά

Με την εφαρμογή του ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι  πολεοδομικές υπηρεσίες της νομαρχίας που ήδη λειτουργούσαν  μεταβιβάστηκαν στους δήμους όπου βρισκόταν η έδρα τους.
Ο δήμος Πειραιά από  το 1981 έχει δική του πολεοδομική υπηρεσία ,η οποία διαχειρίζεται θέματα αρμοδιότητας των ορίων της περιοχής του. Από το 2011, οπότε και μεταβιβάστηκε η νομαρχιακή πολεοδομική διεύθυνση, λειτουργεί και δεύτερο τμήμα που αφορά τις περιοχές Αγκίστρι, Αίγινα, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Πέραμα, Κορυδαλλό αλλά και τους δήμους ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ ,ΠΟΡΟΥ για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Σαν Σήμερα :Υποβρύχιο Δελφίν

 Το πρώτο μάχιμο υποβρύχιο του ελληνικού στόλου, που διεκδίκησε μια παγκόσμια πρωτιά. Στις 9 Δεκεμβρίου 1912 έγινε το πρώτο υποβρύχιο στην παγκόσμια ναυτική ιστορία που εκτόξευσε τορπίλη κατά εχθρικού πολεμικού πλοίου και συγκεκριμένα του τουρκικού καταδρομικού «Μετζηδιέ» (Medjidieh), στο πλαίσιο του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Αν και η βολή ήταν αποτυχημένη, το «Δελφίν» έγραψε ιστορία.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Συνάντηση με Εθελοντές Διασώστες



Χωρίς καμία ουσιαστική υλική βοήθεια από την πολιτεία, βρίσκεται η Εθελοντική Δραστηριότητα. Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται από τους Εθελοντές ενώ σε πολλές περιπτώσεις το κράτος βάζει εμπόδια στη δράση τους. 

Αυτή ήταν η διαπίστωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ.Παναγιώτη Χατζηπέρου από τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε με τους συντονιστές των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης για το έργο τους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθελοντικό Διασωστικό Κίνημα. 

Ο κ Χατζηπέρος παρακολούθησε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου την 7η Πανελλήνια Άσκηση Διάσωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πυροσταθμό του Αγίου Ανδρέα (Ν. Βουτσά). Στην άσκηση συμμετείχαν 12 Εθελοντικές οργανώσεις και 80 διασώστες. Ο κ. Χατζηπέρος παρακολούθησε 3 σενάρια διάσωσης. 

Ο τουρισμός, μοχλός ανάπτυξης και απασχόλησης στην Περιφέρεια Αττικής


Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κα Ερμίνα Κυπριανίδου, o Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος καθώς και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής κα Ελένη Δημοπούλου, παρέστησαν στην έκθεση Τουρισμού Greek Τourism Expo 2014, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και φιλοξενείται στην Αττική .

Ρένα Δούρου : Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Προέδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη

Εμφάνιση PERIF_PARAOL.JPG
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τον Προέδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη σε θέματα χορήγησης δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ,, Βιβή Τζαβαλιά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ιωάννα Καρυοφύλλη, Αριστείδης Πανανός) και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (Κωνσταντίνος Σιάχος, Γεωργία Ζωγράφου).