Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αυτά είναι τα «κόλπα» που σκαρφίζονται οι καταθέτες για να σηκώνουν πάνω από 60 ευρώ την ημέρα

Αυτά είναι τα «κόλπα» που σκαρφίζονται οι καταθέτες για να σηκώνουν πάνω από 60 ευρώ την ημέρα
Ουδείς αμφισβήτησε την ευρηματικότητα του Έλληνα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Ακόμη λοιπόν και όταν του μπλοκάρουν τα χρήματά του, θέτοντάς του ένα πολύ αυστηρό όριο για να προμηθεύεται μετρητά –το γνωστό 60αρι- βρίσκει τον τρόπο για το… κάτι παραπάνω.
Ποια είναι όμως τα «κόλπα» που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;



Με εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώµατος στο δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015, επισημαίνονται τα εξής:
- Εντός του τετραγώνου, που φέρει κάθε απάντηση (ΟΧΙ - ΝΑΙ) από κάτω της, ο εκλογέας με τη χρήση σταυρού θα δηλώνει την προτίµηση του.

ΥΠΟΙΚ: Προβοκάτσια το δημοσίευμα των Financial Times

ΥΠΟΙΚ: Προβοκάτσια το δημοσίευμα των Financial Times«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times το οποίο κάνει λόγο για «κούρεμα» των καταθέσεων πάνω από τις 8.000 ευρώ.



Σαν σήμερα : Η Μάχη της Μαντινείας

Ο θάνατος του Επαμεινώνδα στη Μαντίνεια
Μετά τη Μάχη των Λεύκτρων (371 π.Χ.), η κυριαρχία της Θήβας στον ελλαδικό χώρο ήταν αναμφισβήτητη. Αθήνα και Σπάρτη βρίσκονταν σε προφανή παρακμή.

Οι Θηβαίοι, με επικεφαλής του στρατηγούς Πελοπίδα και Επαμεινώνδα, είχαν δημιουργήσει στην Πελοπόννησο το Κοινό των Αρκάδων, με φιλικές προς αυτούς πόλεις. Η Σπάρτη προσπάθησε να το διασπάσει, προσεταιριζόμενη κάποιες από αυτές τις πόλεις, προκειμένου να ανακτήσει τον βαρύνοντα ρόλο της στη Πελοπόννησο. Τα κατάφερε με τη Μαντίνεια, αλλά αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε τον Επαμεινώνδα, που πέρασε για τέταρτη φορά τον Ισθμό για να βάλει τάξη στην ηγεμονία της Θήβας.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 04-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6








Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της Πατρίδας μας

Δήλωση του Γιώργου Πατούλη, Προέδρου της ΚΕΔΕ και μέλους της Ομάδας υποστήριξης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Ακύρωση του δημοψηφίσματος, άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού.
Η Χώρα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας…

Κώστας Καραμανλής: “Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια”

Κώστας Καραμανλής: “Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια”Μήνυμα ενότητας από τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έκανε έκκληση για ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων». Σε δραματικούς τόνους, ο κ. Καραμανλής, που αποτελεί σημείο αναφοράς για στελέχη και ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς εντός και εκτός “Νεοδημοκρατικών Τειχών” επέμεινε στην ανάγκη διασφάλισης του Ευρωπαϊκού κεκτημένου της Χώρας και αποφυγής της ρήξης.

ΣΕΔ: Η θέση της χώρας μας στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη

ΣΕΔ: Η θέση της χώρας μας στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη«Την απόλυτη προσήλωσή του στο γεγονός ότι η θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη» εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Θεωρούμε απαράδεκτη εξέλιξη το κλείσιμο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου, γεγονός που πρώτη φορά συμβαίνει σε αναπτυγμένη χώρα, μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο».

Εισβολή στη Βουλή

Οι επιδρομείς χειρονομούν κατά του κτιρίου της ΒουλήςΣτις 5 Ιουλίου 1964 επρόκειτο να διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα. Τη χώρα κυβερνούσε η Ένωση Κέντρου, με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου του 53%. Ο Παπανδρέου, μόλις είχε επιστρέψει από το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε δεχθεί αφόρητες πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον για λύση του Κυπριακού. Τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας διεκδικούσαν τρεις βουλευτές, πίσω από τους οποίους ήταν στοιχημένες οι τρεις βασικές πολιτικές παρατάξεις της εποχής. Ο απόστρατος στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας εκπροσωπούσε την κυβερνητική Ένωση Κέντρου, ο ασφαλιστής Γεώργιος Πλυτάς τη δεξιά ΕΡΕ και ο καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Κιτσίκης την αριστερή ΕΔΑ.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 03-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

"Η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν…"

Η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν…«Εάν η Ευρώπη συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το ταμείο δεν θα καταφέρει να επιβιώσει» τονίζει ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Χέρφριντ Μίνκλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF δήλωσε πως μια έξοδος τηςΕλλάδας θα προκαλούσε κυρίως γεωπολιτικά και όχι οικονομικά προβλήματα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Μια σειρά για μικρούτσικα αλλά και μεγαλούτσικα παιδιά:
Φωτεινή Στεφανίδου «άλφα βήτα», «ένα-δύο-τρία», «χρωματίζω» Εκδόσεις Σίγμα.

Τρία βιβλία με αινίγματα και ζωγραφιές που προσεγγίζουν τα γράμματα, τους αριθμούς και τα χρώματα μέσα από την τέχνη του λόγου και της ζωγραφικής.
«Όταν καλούμαι να εικονογραφήσω ένα βιβλίο, η εικονογράφηση αυτή καθαυτή δεν είναι το πρώτο που σκέφτομαι. Η τοιχογράφηση ενός σπιτιού έπεται της δόμησής του. Κατασκευάζω λοιπόν μικρή μακέτα του βιβλίου, αριθμώ τις σελίδες του, σημειώνω τις περιοχές του κειμένου, φαντάζομαι τα χαρτιά του, το δέσιμο, ψάχνω το σχήμα του (αν δεν έχει δοθεί από πριν). Κατά τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας ωριμάζουν το κείμενο και οι εικονογραφικές ιδέες.

Ελένη Χάρου : ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ

Σήμερα γιορτάζει το σπουδαιότερο παλαιοχριστιανικό μνημείο των Κυθήρων. Στο λόφο του Παλιόκαστρου, εκεί που ήταν η αρχαία πρωτεύουσα των Κυθήρων, τα Άνω Κύθηρα του Θουκυδίδη με το φημισμένο ναό της Αφροδίτης, εκεί είναι ο ναός του αγίου Κοσμά, που ανήκει στον 7ο αι. και έχει εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από αρχαίο οικοδομικό υλικό.

Φόνος για ένα αυτογκόλ

Στις 22 Ιουνίου του 1994 ο αμυντικός της Κολομβίας Αντρές Εσκομπάρ σημείωσε γκολ εις βάρος της ομάδας του στον αγώνα με τις ΗΠΑ για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Αμερικανοί νίκησαν τελικά με 2-1 και ουσιαστικά καταδίκασαν την ομάδα της Κολομβίας σε αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Από εκείνη τη στιγμή, η μοίρα του Εσκομπάρ ήταν προδιαγεγραμμένη από τη μαφία του στοιχήματος.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 02-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Πλατφόρμα Α’ vs Πλατφόρμα Β’

Πληροφορίες, κάνουν λόγο για διαφωνίες εντός της Κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Τη συζήτηση άνοιξαν οι υπαινιγμοί του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ όπου σχολίασε: «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η Κυβέρνηση, το δημοψήφισμα το φέραμε για να επιτύχουμε συμφωνία».

Τουρίστες κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην Κέρκυρα

Τουρίστες κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην ΚέρκυραΤην ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην Κέρκυρα κατέβασαν 4τουρίστες την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις τουρίστες, ένας Τούρκος και 3 Γερμανοί, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου την Κυριακή, στην περιοχή Γουριά της Κέρκυρας, όπου διέμεναν, όταν στις αποσκευές τους βρέθηκε η ελληνική σημαία, που νωρίτερα είχαν κατεβάσει από το Ενετικό φρούριο.
Οι τουρίστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 
Πηγή : enikos.gr

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Εις τας ελληνικάς καλένδας

Οι Ελληνικές καλένδες ήταν μια ανύπαρκτη ημερομηνία και η φράση σήμαινε την αναβολή ενός γεγονότος και τη μετάθεσή του σε ανύπαρκτη ημερομηνία. Η έκφραση καθιερώθηκε από τη ρωμαϊκή εποχή για όσους ήταν αναξιόπιστοι οφειλέτες.
Από το calo (καλώ) στο calendae κι από κει και το σημερινό calendar, καλεντάρι. Στα ελληνικά η λέξη calendae πέρασε ως δάνειο καλένδαι ή καλάνδαι. Αντίστοιχη λέξη στους Έλληνες η νουμηνία.

Άγιοι Ανάργυροι

Με την ονομασία αυτή είναι γνωστές ομάδες αγίων, που ήσαν γιατροί και, σύμφωνα με την παράδοση, παρείχαν αφιλοκερδώς και αναργύρως (δωρεάν) τις υπηρεσίες τους προς τους πάσχοντες. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μνημονεύονται «οι άγιοι και θαυματουργοί Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, Κύρος και Ιωάννης, Παντελεήμων και ΕρμόλαοςΣαμψών και Διομήδηςκαι πάντες οι Άγιοι Ανάργυροι».

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 01-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Η αριστερή παρένθεση λαμβάνει τέλος;


Αν βγει «ΝΑΙ» από το Δημοψήφισμα η Κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές «χωρίς συζήτηση» τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος!
«Αν υπερασπιστεί ο Ελληνικός Λαός το δικαίωμα του, το επόμενο βήμα, νομίζω είναι η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ο Καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά.

Όλες οι λεπτομέρειες για το δημοψήφισμα

Όλες οι λεπτομέρειες για το δημοψήφισμαΜε βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, δείτε εδώ όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή, 5 Ιουλίου:
Ώρες ψηφοφορίας
Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 7 μ.μ. της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015.

Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Ρούντολφ ΕςΑιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του Ναζιστικού Κόμματος. Έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της 30ης Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου 1934 σ' ένα τουριστικό θέρετρο στα περίχωρα του Μονάχου. Πρωταγωνιστές, από τη μία πλευρά ο Αδόλφος Χίτλερ και οι άμεσοι συνεργάτες του Γκέρινγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ και από την άλλη τα ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), που είχε επικεφαλής τον φίλο και συναγωνιστή του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ. Η έκφραση «Η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», όπως έμεινε στην ιστορία το περιστατικό, αναφέρεται σε ένα επεισόδιο από τους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 30-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ (ΙΔ΄ 27-31)

Εὐθέως δὲ ἐλάλησεν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς λέγων· θαρσεῖτε, ἐγώ εἰμι· μὴ φοβεῖσθε. Ἀποκριθεὶς δὲ αὐτῷ ὁ Πέτρος εἶπε· Κύριε, εἰ σὺ εἶ, κέλευσόν με πρός σε ἐλθεῖν ἐπὶ τὰ ὕδατα. Ὁ δὲ εἶπεν, ἐλθέ. Καὶ καταβὰς ἀπὸ τοῦ πλοίου ὁ Πέτρος περιεπάτησεν ἐπὶ τὰ ὕδατα ἐλθεῖν πρὸς τὸν Ἰησοῦν. Βλέπων δὲ τὸν ἄνεμον ἰσχυρὸν ἐφοβήθη, καὶ ἀρξάμενος καταποντίζεσθαι ἔκραξε λέγων· Κύριε, σῶσόν με. Εὐθέως δὲ ὁ Ἰησοῦς ἐκτείνας τὴν χεῖρα ἐπελάβετο αὐτοῦ καὶ λέγει αὐτῷ· ὀλιγόπιστε! εἰς τί ἐδίστασας;


Πηγή : Kythera Library (facebook)

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Παράταξης Αττικής “Δύναμη Ζωής”



Στις 5 Ιουλίου ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής σημασίας, μια απόφαση που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 




Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε, υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά, να πούμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στα Μνημόνια και τις πολιτικές που εδώ και χρόνια διαλύουν τη ζωή και τη χώρα, υπονομεύουν το μέλλον μας και οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην υποταγή.

Capital Control - Οδηγός επιβίωσης

Capital Control - Οδηγός επιβίωσηςΑπό σήμερα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:
«Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.

Στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων – Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - ΦΩΤΟ

Στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων – Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - ΦΩΤΟΟι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 6 Ιουλίου και το ημερήσιο όριο ανάληψης ανά κάρτα θα είναι 60 ευρώ, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς και οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τα υποκαταστήματα που θα είναι ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν μόνο τους συνταξιούχους.

Δείτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Τα Δημοψηφίσματα στην Ελλάδα

To δημοψήφισμα είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Διενεργείται, κυρίως, με πρωτοβουλία των οργάνων της πολιτείας ή και ομάδας πολιτών υπό προϋποθέσεις, προκειμένου το εκλογικό σώμα με την ψήφο του να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.
Το πρώτο δημοψήφισμα έγινε στη Μασαχουσέτη το 1778 για την έγκριση από τους κατοίκους της πολιτείας αυτής του Αμερικανικού Συνάγματος. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από τη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, και την Ελβετία, όπου οργανώθηκε συστηματικά η άσκησή του με το Σύνταγμα του 1848. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο θεσμός του δημοψηφίσματος καθιερώθηκε στα Συντάγματα πολλών χωρών του κόσμου.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 29-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γιώργος Κασιμάτης: Επέκταση δανειακής-προγράμματος συνιστά αναγνώριση χρέους!...

«Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας, οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα μας εκβιάζουν απροκάλυπτα. Το λάθος ξεκίνησε από το Φεβρουάριο, οπότε η κυβέρνηση δέχτηκε την παράταση του προγράμματος χωρίς να δηλώσει ότι αρνείται τη δανειακή σύμβαση ως εκτός ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου επειδή το χρέος είναι παράνομο, όπως κατέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής», είπε στο Ράδιο 9,84 ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης

Το ημερολόγιο της δραχμής, γεμάτο με κρίσεις, υποτιμήσεις και μερικές... πτωχεύσεις!

1833: Στις 8 Φεβρουρίου (20 με το ισχύον ημερολόγιο) με διάταγμα της αντιβασιλείας (ανα)γεννιέται η δραχμή. Επισήμως εισάγεται το ισχύον διεθνώς διμεταλλικό νομισματικό σύστημα. Στην πράξη, όμως, λειτουργεί ο μονομεταλλισμός του αργύρου.


Λάμπρος Κωνσταντάρας 1913 – 1985

Στιγμιότυπο από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965)Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που διέπρεψε στο απαιτητικό είδος της κωμωδίας.
Αθηναίος βέρος, Κολωνακιώτης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913 στην οδό Πλουτάρχου 13, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη σχέση του με τον αριθμό 13. Γιος χρυσοχόου, δούλεψε κοντά στον πατέρα του και αφού πέρασε δύο χρόνια στη Σχολή Υπαξιωματικών του Ναυτικού στην Κέρκυρα και ασχολήθηκε παθιασμένα με το ποδόσφαιρο, το 1931 βρέθηκε στο Παρίσι για να σπουδάσει την τέχνη του χρυσοχόου.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 28-06-2015


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6