Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Εγκαίνια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτας-Κρήτης – Πότε θα διεξάγεται το δρομολόγιο

Εγκαινιάζεται από σήμερα, Σάββατο , η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας Κρήτης, με το εβδομαδιαίο δρομολόγιο Καλαμάτα – Κίσσαμο του επιβατηγού- οχηματαγωγού «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ/ΑΝΕΚ.




Το δρόμο προς την αγορά εργασίας βρίσκουν οι 8.663 επιλαχόντες των voucher 18-24 και 25-29 – Πότε αναρτώνται οι νέοι πίνακες

Έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων στα προγράμματα.

Αλλαγές… 22ωρών στο συνταξιοδοτικό δημοσίων υπαλλήλων – Ποιες ρυθμίσεις φέρνει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Σε ρυθμίσεις διαφόρων συνταξιοδοτικών θεμάτων δημοσίων υπαλλήλων επικεντρώνεται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, υπογεγραμμένο από τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Μάρδα. Με το νομοσχέδιο εισάγονται προσθήκες στο συνταξιοδοτικό καθεστώς συγκεκριμένων περιπτώσεων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέθηκε σε διαβούλευση το πρωί της Τρίτης, 17 Ιουνίου στις 11.00, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 18 Ιουνίου στις 09.00. Δηλαδή η διαβούλευση διήρκεσε μόλις… 22 ώρες.

Με το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου τροποποιούνται διατάξεις του Π.Δ. 169/2007. Αναλυτικότερα, οι εξής:΄

Κάθε Τετάρτη απόγευμα το παζάρι στο Λειβάδι

Καλή αρχή  στο Παζάρι του Λειβαδίου για το 2015
Κάθε Τετάρτη απόγευμα




Πηγή: facebook Ειρήνη Βενέρη - Τραβασάρου






Η καταστροφή των Ψαρών

Πίνακας λαϊκού ζωγράφουΚατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 20-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6










Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Στο Φανάρι η Περιφερειάρχης έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη "Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του Πατριάρχη μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη"

Εμφάνιση συναντηση με Πατριάρχη 2.JPG
Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα του στο Φανάρι. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. Κατά τη διάρκειά της η Περιφερειάρχης Αττικής, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρο, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί και από κοντά στον Παναγιώτατο για την ονομαστική του εορτή και να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Πανελλαδικές: Οι χαμηλοί βαθμοί ρίχνουν τις βάσεις

Πανελλαδικές: Οι χαμηλοί βαθμοί ρίχνουν τις βάσεις
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των βαθμών τωνΠανελλαδικών Εξετάσεων στα σχολεία, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση όλων των μαθημάτων. 
Η ανακοίνωση εκτιμάται, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, ότι θα αναδείξει αισθητά λιγότερους αριστούχους συγκριτικά με άλλες χρονιές και μεγάλο αριθμό γραπτών κάτω από τη βάση, γεγονός που με τη σειρά του θα προκαλέσει σημαντική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα Επιστημονικά Πεδία.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση για τον φωτισμό του Κάστρου


Υστέρα από συνεργασία του Δήμου Κυθήρων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, το Κάστρο της Χώρας θα φωτίζεται από 19-6-2015 έως 25-9-2015 καθημερινά.




Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Πώς είδαν οι Αθηναίοι την ολική έκλειψη Ηλίου του 1936

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 1936 έγινε η μοναδική ολική έκλειψη ηλίου του 20ου αιώνα, που ήταν ορατή στην Ελλάδα. Ο «Ριζοσπάστης» της επομένης, έχοντας ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον προσφάτως αποβιώσαντα ρώσο συγγραφέα Μαξίμ Γκόργκι, τον «αητό της μπολσεβίκικης επανάστασης» όπως τον αποκαλεί, βρίσκει τον χώρο για να περιγράψει το αστρονομικό φαινόμενο και τον αντίκτυπό του στην πρωτεύουσα...

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 19-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π.

Όλοι εμείς, ενεργοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Το μεγάλο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης,  δεν πωλείται γιατί:
  1. Αποτελεί τον βασικό κρίκο σύνδεσης των νησιών μας με την ενδοχώρα συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική συνοχή της χώρας.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Αίγινα

Εμφάνιση 11423376_1081181225243251_2933457071587397050_o.jpgΤην Αίγινα επισκεύτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλό του Σταύρο Πλατή.
Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης με το Δήμαρχο του νησιού στο Μεριστό, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Ελένη Χάρου: ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ;


Ο έφηβος των Αντικυθήρων, από τα ωραιότερα έργα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, ως γνωστόν ανασύρθηκε το 1901 από το βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Αφού συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, τοποθετήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Η αρχική επιγραφή που τοποθετήθηκε στον έφηβο έγραφε τα εξής «Ο Πάρις προσφέρων το μήλον εις την Αφροδίτην» Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ’30, με την επέκταση του Μουσείου, μετακόμισαν τον έφηβο στην αίθουσα του Ποσειδώνα με νέα επιγραφή «Άγαλμα χαλκούν, ανελκυσθέν εν έτει 1901 εκ του βυθού της θαλάσσης παρά τα Αντικύθηρα (εξ αρχαίου ναυαγίου) και παριστων πιθανώς τον Περσέα κρατουντα διά της προτεταμένης δεξιάς χειρός την κεφαλήν της Μεδούσης. Είναι έργον αρίστης τέχνης του Δ’ αι. π.χ.»

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο Φανάρι



Ύστερα από πρόσκληση της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, 18/6 και την Παρασκευή, 19/6. Η Περιφερειάρχης θα γίνει δεκτή από τον Παναγιώτατο στο Φανάρι το πρωί της Πέμπτης και ακολούθως, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφθεί παράγοντες και φορείς της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής

Νέφος σκόνης καλύπτει τη Σελήνη

Νέφος σκόνης καλύπτει τη ΣελήνηΤο φεγγάρι περιβάλλεται από ένα μόνιμο νέφος σκόνης, το οποίο πιθανότατα προκαλείται από τα σωματίδια που έχουν εκτιναχθεί μετά από τις συχνές προσκρούσεις σωματιδίων κομητών στην επιφάνεια της Σελήνης. Κάθε σωματίδιο κομήτη που πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στη σεληνιακή επιφάνεια, σηκώνει ψηλά χιλιάδες άλλα μικρότερα σωματίδια της ίδιας της επιφάνειας.

Η λογοτεχνική ανακάλυψη του αιώνα! Αυτό είναι το πρόσωπο του Σαίξπηρ;


Απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων αιώνων θεωρεί ότι έδωσε ο βρετανός βοτανολόγος και ιστορικός, Μαρκ Γκρίφιθς, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το αληθινό πρόσωπο του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πρόσωπο του μεγαλύτερου βάρδου όλων των εποχών είναι αυτό που απεικονίζεται σε πορτρέτο στη βιογραφία του πρωτοπόρου βοτανολόγου Τζον Γκέραρντ, συγγραφία του «The Herball or Generall Historie of Plantes».

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 18-06-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Λεουτσάκος: Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν τα μέτρα που προτείνουν

Λεουτσάκος: Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν τα μέτρα που προτείνουνΗ κοινωνία επί πέντε χρόνια έχει ισοπεδωθεί και δεν μπορεί να δεχτεί νέα μέτρα. Αυτό οι εταίροι μας πρέπει να το πάρουν υπ’ όψιν τους. Προτείνουν μέτρα, τα οποία για να περάσουν σε μια χώρα, χρειάζονται τανκς. Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος στο Βήμα FM.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο τύπου 17/6/2015


Τα αρχεία του ξεκίνησε να ψηφιοποιεί ο Δήμος Κυθήρων μέσα από σχετικό πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος της δράσης αυτής είναι η πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου, μιας μεγάλης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα περιλαμβάνει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις και αποφάσεις δημοτολογίου όλων των Δήμων της Χώρας. 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης

Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΕρημοποίησηςΗ μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες.
Η ερημοποίηση της γης έχει ως συνέπειες, την ανυπολόγιστη απώλεια στο γεωργικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, τη ραγδαία χειροτέρευση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Η Περιφέρεια Αττικής δημοσιοποιεί τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για τις διοξίνες, τα φουράνια και τα PCBs που προέκυψαν λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο


Στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, η Περιφέρεια Αττικής, μετά από τα αποτελέσματα ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων,  δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Συγκεκριμένα εκείνου του Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών. Η έκθεση αξιολόγησης αφορά σε μετρήσεις συγκεντρώσεων διοξινών, φουρανίων, πολυχλωριωμένων διφαινυλίων, κα.

Αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Φωτός 2015 είναι η φετινή Ευρωπαικής Γιορτής Μουσικής στα Κύθηρα με καλλιτέχνες απο όλο το νησι αλλα και guest απο την Λατινική Αμερική.

Ξεκινάμε στον Ποταμό 19 Ιουνίου, Παρασκευή στις 20:00 με την μεγαλύτερη συναυλία του χρόνου. Τέσσερα διαφορετικά χρώματα της παράδοσης θα παρελάσουν με ενδιάμεσες παρεμβολές απο εκπροσώπους των δημιουργικών δυνάμεων της νήσου! Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και στο διαδίκτυο απο το TsirigoTV.
Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κυθήρων
Διοργανωτές Εξωραϊστικό Σύλλογος Ποταμού σε συνεργασία με τους Επαγγελματίες του Ποταμού
Ξέρατε ότι στην Πλατεία του Ποταμού, στο Φεστιβάλ Κυθήρων το 2010 αναδύθηκε η πρώτη γιγάντια πολυσυμμετοχική συναυλία που έφερε την Γιορτή Μουσικής στο νησί μας;

Γυαλιά - καρφιά η «Λεωφόρος»

Ήταν Τετάρτη 17 Ιουνίου 1964, ένα τυπικό καλοκαιριάτικο απομεσήμερο στην Αθήνα με αποπνικτική ζέστη, όταν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι τέθηκαν αντιμέτωποι στον ένα ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με στόχο το νταμπλ, καθώς προερχόταν από την κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος - μοναδικό ρεκόρ στην Α' Εθνική. Ο Ολυμπιακός επιζητούσε τη νίκη για να σώσει τη χρονιά με τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Ο νικητής της συνάντησης θα αντιμετώπιζε στον μεγάλο τελικό την ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Πιερικό με 3-1.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 17-06-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Επίσκεψη του Δήμαρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη στα Βορειοδυτικά Κύθηρα

Τα Βορειοδυτικά Κύθηρα επισκέφθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καραβά κ. Τσάκο και κατοίκους της περιοχής.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών της περιοχής, που ελάχιστα κατά το παρελθόν τέθηκε στο επίκεντρο των τοπικών πολιτικών ανάπτυξης και υποδομών.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 18 εκτελεσθέντες στον Καρατζά Τροιζηνίας



Εμφάνιση 20150614_103700.jpgΤους 18 εκτελεσμένους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944, κατοίκους της περιοχής ΚΑΡΑΤΖΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ, τίμησαν χθες ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι. Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του, οι πράξεις αυτές αποτελούν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας τα οποία δεν παραγράφονται.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Το νεοσύστατο Θεατρικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, με τη συμμετοχή 30 παιδιών όλων των ηλικιών, θα παρουσιάσει το έργο της Φρύνης Δρίζου «Η Συνέλευση των Ζώων». Την επιμέλεια του κειμένου και την ευθύνη της σκηνοθεσίας έχει η υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος, Σοφία Νέζη.

Β’ Βαλκανικός Πόλεμος

Ένοπλη σύγκρουση, που διεξήχθη από τις 16 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου του 1913 (28 Ιουλίου η τυπική λήξη της με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) κατά κύριο λόγο στα εδάφη της απελευθερωμένης από του Οθωμανούς Μακεδονίας, μεταξύ των πρώην συμμάχων του Α' Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912 - 30 Μαΐου 1913). Αντιμέτωποι τέθηκαν από την μία πλευρά η Βουλγαρία και από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Κατά της Βουλγαρίας στράφηκαν η Ρουμανία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος χαρακτηρίσθηκε από την ταχύτητα διεξαγωγής του και τη σκληρότητα των μαχών του.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 16-06-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς πέτρινους φάρους στην Ελλάδα είναι των Αντικυθήρων, στο ακρωτήριο Απολυτάραις. Το 1925 θεμελιώθηκε αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι. Τότε, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, ένα ιστιοφόρο που μετέφερε για την οικοδομή 3.500 οκάδες πορσελάνη (προυτσολιάνα) έπεσε στα βράχια της Απολυτάρας εξ αιτίας του σφοδρού Σιρόκου και το φορτίο βυθίσθηκε.

Φώφη Γεννηματά: Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών


Φώφη Γεννηματά: Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιώνΗ νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ευχαρίστησε τους πολίτες που την ψήφισαν και με δήλωσή της τόνισε ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

«Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.

Πρόσκληση για συνεδρίαση προς τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής Δήμου Κυθήρων


Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί τα μέλη της σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων στις 15-6-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. 
2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. 

Τελική επικαιροποίηση των στοιχείων της ρύπανσης από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο



Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, η  Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των μετρήσεων που διενεργούνται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα στοιχεία αφορούν στην αποτύπωση των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης, σε ενδεικτικές θέσεις.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΕΝΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΠΟΙΗΜΑ

«Το γνωρίζω πως είναι πολύ οκνηροί»
είπεν ο Μίνως «αυτοί στο Καστρί,
όλη μέρα στον ήλιο – της νύχτας τ’ αστρί 
κυβερνά η Αστάρτη κι όχι η θεία μου βουλή.

[...]
Κι έτσι πρίγκηψ παράκτιος απ’ την Αμνισό
στο Μυρτώο σαλπάρει με ιστίο τρανό,
στο Καστρί παιανίζει του Στρατή το χαλκό,
εμβατήριο. Έχει ύφος γλυκό, σχεδόν πατρικό.

Μάνος Χατζιδάκις 1925 – 1994

Μάνος ΧατζιδάκιςΗ μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.
Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 15-06-2015


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Δημόσια Διοίκηση: Οι 4 αλλαγές στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Τέσσερις είναι οι μείζονες αλλαγές που αναμένεται να αναμορφώσουν τη Δημόσια Διοίκηση στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος τη κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης προς όφελος και της οικονομίας.

Κάθε τέλος μια αρχή....


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣΧθες ουσιαστικά , ολοκληρώθηκε και η φετινή σχολική χρονιά, απομένει μόνο η απονομή των τίτλων στα παιδιά μας τη Δευτέρα το πρωί. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν η τελευταία στην ενεργή υπηρεσία.
Ολοκληρώθηκε με την ολοήμερη εκδρομή που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.





Ο Πόλεμος των Φόκλαντς

Η βύθιση της βρετανικής φρεγάτας <em>Αντιλόπη</em>
Ο Πόλεμος των Φόκλαντς ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 1982 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Αντίπαλοι, η Μεγάλη Βρετανία, που κατείχε τα νησιά Φόκλαντς, Νότια Γεωργία και Νότια Σάντουιτς και η Αργεντινή, που τα διεκδικούσε τουλάχιστον από το 1833. Τα Φόκλαντς -Μαλβίνας για τους Αργεντινούς- βρίσκονται στ' ανοιχτά της Αργεντινής και αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών, με 3.000 κατοίκους και περισσότερους πιγκουΐνους.

ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

synaxis_agioreitwn_paterwn_3ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ 
(Κατά Ματθαῖον δ' 18-23)

Τήν δεύτερη Κυριακή (Ματθαίου) μετά τήν Πεντηκοστή, ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τήν ἱερή μνήμη ὅλων τῶν ἁγίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων. Ὅλους ἐκείνους, δηλαδή, τούς ἐν τῷ Ἁγίῳ Ὄρει τοῦ Ἄθωνος ἐν ἀσκήσει διαλάμψαντες. Ὁ κοινός αὐτός ἑορτασμός τοῦ ὁποίου τήν σύνθεσι τῆς Ἱερᾶς αὐτοῦ Ἀκολουθίας μετά τῶν Ἐγκωμίων ἔκανε ὁ Ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης ἔγινε α) διά νά τιμῶνται καί ἐγκωμιάζονται ὅσοι δέν ἔχουν ἰδιαίτερη Ἁσματική Ἀκολουθία, β) γιά νά μήν φαίνονται ἀχάριστοι οἱ μεταγενέστεροι πρός τίς εὐεργεσίες τῶν πνευματικῶν τους Πατέρων καί γ) κυρίως ὅμως γιά νά ἀποτελέσει ὁ ἑορτασμός αὐτός παράδειγμα πρός μίμηση τῆς ἀρετῆς καί τοῦ ζήλου τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 14-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6