Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Προφυλακίστηκαν οι Ιάκωβος Γιοσάκης και Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος για το παραδικαστικό Νο 2

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του  κυκλώματος Νο2. Επίσης, προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν και οι δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος…και Γ. Ασλάνης..



ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ : ΈΝΑ ΠΟΙΗΜΑ

«Το γνωρίζω πως είναι πολύ οκνηροί»
είπεν ο Μίνως «αυτοί στο Καστρί,
όλη μέρα στον ήλιο – της νύχτας τ’ αστρί 
κυβερνά η Αστάρτη κι όχι η θεία μου βουλή.
[...]





Καταγγελία Toussaint: Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το μνημόνιο θα αύξανε το χρέος

Στην κατοχή της Επιτροπής Αλήθειας έγγραφο του ΔΝΤ που αποδεικνύει ότι οι δανειστές γνώριζαν ότι το Μνημόνιο θα αύξανε το δημόσιο χρέος








Η Περιφέρεια στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας


Στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας από της (11/6/15) το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, καθώς η Περιφέρεια συμμετέχει με ένα δρώμενο που ακολουθείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: τη φωταγώγηση του κεντρικού κτιρίου της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ στα ίδια χρώματα βάφονται και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας που θα υποδεχθεί την αυριανή πορεία.








Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής : Τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής

Είναι φανερό ότι ορισμένοι επιχειρούν να «ξαναγράψουν» την πραγματικότητα σχετικά με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή Αττικής. Μάταια και άτεχνη η προσπάθεια. Και τούτο για τους εξής λόγους:




Ο Πύργος των Αθηνών


Με την ονομασία αυτή είναι γνωστό το υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας κι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης την εποχή της αποπεράτωσής του το 1971. Βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Μεσογείων 2-4 και είναι μετά την Ακρόπολη το πλέον αναγνωρίσιμο κτίριο της πρωτεύουσας. Θα μπορούσαμε να πούμε με υπερβολική δόση αυθαιρεσίας ότι είναι η απάντηση της σύγχρονης Ελλάδας στους αρχαίους προγόνους της. Έχει ύψος 103 μέτρα και αποτελείται από 28 ορόφους, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα χαμηλότερο κτίριο ύψους 65 μέτρων. Όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 13-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6






Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Βράβευση Ελαιολάδων Συσκευαστηρίου στην Αίγινα


Η Περιφερειακή Ενότητα και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης, Χατζηπέρος εκφράζουν την μεγάλη ικανοποίηση τους για την παγκόσμια αναγνώριση αγροτικών προϊόντων που παράγονται στα νησιά της περιφέρειας Αττικής. Πρόσφατα τα ελαιόλαδα έξτρα παρθένο και βιολογικό του Αιγινήτικου συσκευαστηρίου του κ.Philippe Polli βραβεύτηκαν με δύο χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Ν. Υόρκη και στο Τόκυο.

Ελένη Χάρου : Η ΚΥΘΕΡΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΙΤΕΣ

Τα Κύθηρα είχαν την τύχη να τα εξυμνήσουν μεγάλοι των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο Φώσκολος, που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο από Ζακυθινιά μητέρα και αναδείχθηκε σε εθνικό ποιητή της Ιταλίας. Σ’ ένα από τα ωραιότερα έργα του, στις «Χάριτες» ο Φώσκολος γράφει για τα Κύθηρα. Σ’ αυτό το έργο περικλείεται όλος ο συμβολισμός της ομορφιάς. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην Αφροδίτη και στις ακόλουθές της, τις Χάριτες. Περιγράφει λοιπόν ο ποιητής πώς ήταν η γη πριν κατέβουν οι Χάριτες. Ήταν η πρωτόγονη κατάσταση με αγριάνθρωπους ανθρωποφάγους.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10 Ιουνίου



Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις επιβληθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πειθαρχικές ποινές (οι οποίες δεν έχουν χαρακτήρα εμπιστευτικό ή απόρρητο) που είναι οι εξής: α) Μιχαήλ Πρωτοψάλτης: έκπτωση από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, β) Λάζαρος Βέζος, Αντώνιος Λαχανάς, Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, Καλλιόπη Καρύδη: αργία 6 μηνών από τα καθήκοντά τους, γ) Γεώργιος Κομηνός, Γεώργιος Σκλάβος, Δημήτριος Καλλίγερος: απαλλαγή από τις κατηγορίες – μη επιβολή ποινής. 

Επικαιροποίηση των στοιχείων της ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο



Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να αντιμετωπίζει υπεύθυνα τις συνέπειες της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, συνδράμοντας στο έργο της την Πυροσβεστική υπηρεσία. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση μέσα από τις μετρήσεις στις οποίες προχωρά, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας, το Αστεροσκοπείο σχετικά με την ύπαρξη αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης, η οποία έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο.

ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Το 1984 οι αδελφοί Ταβιάνι γύρισαν την ωραιότερη ίσως κινηματογραφική ταινία τους, το σενάριο της οποίας βασίστηκε σε έξι διηγήματα του Λουίτζι Πιραντέλο.
Από τη πλούσια διηγηματική παραγωγή του νομπελίστα Ιταλού συγγραφέα, η οποία, καθώς έλεγε ο ίδιος, «αποτελείται από πολλούς μικρούς καθρέφτες», οι Ταβιάνι επέλεξαν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές.

Άννα Φρανκ 1929 – 1945

Άννα ΦρανκΝεαρή Γερμανοεβραία, ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το ημερολόγιο, που κρατούσε κατά τη δίχρονη παραμονή της οικογένειας της σ' ένα κρησφύγετο στο γερμανοκρατούμενο Άμστερνταμ, είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα και πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως.
Η Ανελίς «Άνε» Μαρί Φρανκ (Annelies «Anne» Marie Frank) γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη στις 12 Ιουνίου του 1929.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 12-06-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Επιστολή του δημάρχου Κυθήρων στον Τσίπρα: Πάρτε πίσω την αδικία με τον ΦΠΑ – Έχουμε τον ίδιο συντελεστή με την Αθήνα!


Πηγή : aftodioikisi.gr

Δίστομο: 71 χρόνια μετά


Δίστομο: 71 χρόνια μετάΟ Αργύρης Σφουντούρης μας υποδέχτηκε στην αυλή του δημαρχείου. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με έναν τυπικό εβδομηνταπεντάχρονο άντρα, η ιστορία που σημάδεψε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και τα τραύματα που κουβαλά στην ψυχή του από τότε, τον κάνουν να ξεχωρίζει.


Ήταν μόλις 4 ετών, όταν έχασε τους γονείς τους και άλλους τριάντα δύο συγγενείς, στην σφαγή του Διστόμου, η οποία έγινε σαν σήμερα, στις 10 Ιουνίου του 1944 και στοίχισε την ζωή σε 218 άτομα, ανάμεσα στα οποία 38 παιδιά.

Εξωραϊστικός σύλλογος Καψαλίου «Η Κυθέρεια Αφροδίτη» : Έκτακτη συγκέντρωση μελών

Ο  εξωραϊστικός σύλλογος Καψαλίου  «Κυθέρεια Αφροδίτη», προσκαλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να παραβρεθούν  στην έκτακτη συνέλευση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου  ώρα 5:00 μμ. στο μεζεδοπωλείο Κάπαρη με θέμα συζήτησης:
“Τρέχοντα προβλήματα του Καψαλίου και ενέργειες αντιμετώπισης τους.”  
Παρακαλούνται να προσέλθουν όλα τα μέλη και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η παρουσία όλων των κρίνεται απαραίτητη !!!

Ο πρόεδρος 
Ερικ Ντεφέβερ 

Πηγή : Κώστας Μπέλμπας 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ....ΕΡΩΤΑΣ από τον Βασίλη Ιωάννου

ΙΟΑΝΝΟΥ.jpgΈνα βιβλίο γεμάτο μουσικές είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του ραδιοφωνικού παραγωγού του Galaxy92 , Βασίλη Ιωάννου.

Ο παραγωγός που είναι αδελφός της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Star (και ραδιοφωνικής παραγωγού του Δρόμου 89.8) Ράνιας Τραγόμαλλου, καταγράφει  στοχασμούς και σκέψεις που αφορούν την ύπαρξη, τον έρωτα, τη ζωή κι όχι μόνο. 
Όπως γράφει το δελτίο Τύπου "μετέωρος ο δημιουργός ανάμεσα στους στίχους που ξεχειλίζουν από συναισθήματα ακροατών που αφουγκράζεται και συνταυτίζεται μαζί τους στη ραδιοφωνική συχνότητα που αποτελεί το ζωτικό επικοινωνιακό μέσο της ψυχής του, καταγράφει όσα ζει καθημερινά". 

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

To ξενοδοχείο "Bilderberg"Ανεπίσημη ετήσια σύναξη 120-130 προσωπικοτήτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των ΜΜΕ. Η ελιτίστικη αυτή ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που δίνει τροφή και υλικό στους λάτρεις της συνωμοσιολογίας.
Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 11-06-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Στιγμές απο την καθημερινή ζωή σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Μαρία Πετροχείλου, Καντάδες στη ΧώραΟι 11 φωτογραφίες που είχαν επιλεγεί το 2014 για την ομαδική έκθεση «Η σύγχρονη ζωή στα Επτάνησα» στην Κέρκυρα επ’ ευκαιρίας των 150 ετών από την ένωση των Επτανήσων, και η οποία τελικά ακυρώθηκε. / Eleven photographs originally selected in 2014 to represent Kythera & Antikythera in the group exhibition “Contemporary Life in the Ionian Islands” on Corfu, on the occasion of the 150th anniversary of the union of Ionian Islands with Greece; the exhibition was unfortunately cancelled.

Δήμος Κυθήρων : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά όλους, κατά το πλείστον Φρατσιώτες, για των από μέρος τους δωρεάν παραχώρηση τεμαχίων των οικοπέδων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγκαία διαπλάτυνση της κεντρικής επαρχιακής οδού Χώρας – Ποταμού, στην περιοχή «Ξεροσοβάλα».

Ο Δήμος Κυθήρων θεωρεί πως η πράξη αυτή ανταποκρίνεται απόλυτα στην διαχρονική αντίληψη και αξιέπαινη τοπική μας νοοτροπία.

Εκ του Δήμου


Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει τα πρώτα στοιχεία των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να ενεργεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή (Σάββατο, 6/6/15) όταν εκδηλώθηκε η επικίνδυνη πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Έτσι, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σε συνεννόηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς, προχώρησε σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

Ανακοίνωση Ν.Ο.Κ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων πιστός στο ραντεβού του θα πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι μαθήματα κολύμβησης σε Αβλέμονα και Καψάλι. Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από φέτος θα επαναλειτουργήσει μετά από 25 χρόνια αδράνειας το τμήμα ιστιοπλοΐας με  6 σκάφη τύπου laser bug ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 9 – 16 ετών. Τα τμήματα του Ομίλου για φέτος θα είναι:

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Ναύαρχο Δημήτριο Κιοσσέ

Εμφάνιση ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ.bmp

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του αείμνηστου Ποριώτη Ναύαρχου Δημήτριου Κιοσσέ, επίτιμου Αρχηγό ΓΕΝ, παρευρέθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Η Σφαγή του Διστόμου


Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 10-06-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σε 24 ώρες διασώθηκαν περισσότεροι από 450 παράνομοι μετανάστες

Σε 24 ώρες διασώθηκαν περισσότεροι από 450 παράνομοι μετανάστεςΜέσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περισσότεροι από 457 παράτυπα εισελθόντες μετανάστες. Ο συγκεκριμένος εντοπισμός  ξεκίνησε από τις 8/6 και τελείωσε σήμερα στις 9/6 και ώρα 07.30.

Τέλος, οι παραπάνω ενέργειες έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Καλύμνου και της Κω.

Πηγή : enikos.gr

ΣΚΑΝΔΕΙΑ, Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η Σκάνδεια, το αρχαίο επίνειο των Κυθήρων είναι η σημερινή Παλιόπολη. Συνηθίζεται μια Βυζαντινή νεκρόπολη να τη λέμε Παλιόχωρα, ενώ μια αρχαία τη λέμε Παλιόπολη. Η Σκάνδεια ιδρύθηκε πριν τον Τρωικό πόλεμο και κατά τον Ησύχιο η λέξη σημαίνει ένα είδος περικεφαλαίας. Η ερμηνεία αυτή συνειρμικά μας οδηγεί σε μια ιστορία που διηγείται ο θείος Όμηρος. Ο Αυτόλυκος, λέει, ο γιος του Ερμή και της Ιόλης ήταν παππούς του Οδυσσέα. Αυτός κάποτε έκλεψε μια περικεφαλαία και όταν βρέθηκε στη Σκάνδεια των Κυθήρων τη χάρισε στον Αμφιδάμαντα τον Κυθήριο, ως δώρο για τη φιλοξενία στα Κύθηρα. Ο Αμφιδάμας, που έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, τη χάρισε στο Μόλο από την Κρήτη, κι αυτός στο γιο του το Μηριόνη και τελικά ο Μηριόνης τη χάρισε στον Οδυσσέα. 

Περί ανυπόστατων καταγγελιών για τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα της Περιφέρειας Αττικής


Προκαλούν θυμηδία τα κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που θα όφειλαν να γνωρίζουν, εκ της θέσεώς τους στο πρόσφατο παρελθόν, τα της διαχείρισης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και εμφανίζονται σήμερα να προσπαθούν να δημιουργήσουν «θόρυβο» άνευ περιεχομένου, μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων.
Επειδή η Περιφερειακή Αρχή ασκεί υπεύθυνα διοίκηση, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών και του δημοσίου, επαναλαμβάνει για όσους καλόπιστα παρασύρονται από τα «πυροτεχνήματα» μεγαλόστομων ανακοινώσεων αναφορικά με τη διαχείριση του ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, μία παρατήρηση η οποία είναι υπεραρκετή:

Ντόναλντ Ντακ

Ο Ντόναλντ Ντακ (Donald Duck), μία λευκή πάπια με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ρούχα ναύτη, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες της Walt Disney. Τεμπέλης, άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ζει μαζί με τα τρία ανίψια του, τον Χιούι, τον Ντιούι και τον Λιούι.
«Γεννήθηκε» από το πενάκι του Ντίσνεϊ το 1934 κι έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στις 9 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Wise Little Hen (Η μικρή σοφή πουλάδα). Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας, στην έντυπη διασκευή της ταινίας.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 09-06-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναπροσαρμόζει το σχέδιο για τον ΦΠΑ η κυβέρνηση

Αναπροσαρμόζει το σχέδιο για τον ΦΠΑ η κυβέρνησηΑναπροσαρμογές στην πρόταση της για το ΦΠΑ εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή αποδεκτή φόρμουλα με τους πιστωτές σε ένα μέτρο που επηρεάζει όλους τους Έλληνες καταναλωτές.

Οι αναπροσαρμογές αυτές όμως, σε καμία περίπτωση, όπως διαμηνύουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε έσοδα ύψους 1,8 δις ευρώ όπως ζητούν οι δανειστές ή να υπερβαίνουν σημαντικά το εκτιμώμενο εισπρακτικό αποτέλεσμα της ελληνικής πρότασης.

Αγκυροβολία πλοίων στον Όρμο Βοιών και το στενό Ελαφονήσου μεταξύ Κυθήρων - Νεαπόλεως


Ομόφωνα αντιτίθεται  το Περιφερειακό Συμβούλιο στο περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο συντελείται στον Όρμο  Βοιών, στη Λακωνία. Πρόκειται για περιοχή χαρακτηρισμένη Natura  η οποία μάλιστα γειτνιάζει με αρχαιολογικό χώρο μεγάλης αξίας.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4ης Ιουνίου 2015 και αφορά στο σοβαρό ζήτημα  θαλάσσιας ρύπανσης και κατάχρησης ελλιμενισμού που συντελείται στην περιοχή.

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 10-6-2015 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 10-6-2015 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


1. Έγκριση Δαπανών για Εκδηλώσεις με τον Αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου Εισηγητής: Δήμαρχος.
2. Έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κυθήρων, έτους 2015 και συναφών δαπανών. Εισηγητής: Δήμαρχος.

Μετά από δέκα χρόνια εκμετάλλευσης της παραλίας στο Μελιδόνι αναγκάζομαι να σταματήσω !!!


Τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση τους αναφέρω παρακάτω. Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους Κυθήριους που όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν με τα καλά τους λόγια και προέτρεπαν τους τουρίστες να επισκεφτούν την παραλία !!! Ενώ γνώριζαν ότι η κατάσταση του δρόμου θα δυσανασχετούσε τους περισσότερους, πρότειναν το Μελιδόνι ανεπιφύλακτα. Αυτό συνέβαινε διότι ήταν σίγουροι ότι τελικά οι επισκέπτες θα φύγουν ενθουσιασμένοι καθώς είναι γνωστό ακόμη και για τους πιο κακοπροαίρετους ότι το Μελιδόνι δεν ήταν «μπίζνα» !!! Ήταν μεράκι !!!

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων

Η 8η Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στους πάσχοντες από εγκεφαλικούς όγκους και τις οικογένειές τους.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων (World Brain Tumor Day) ξεκίνησε το 2000 με πρωτοβουλία της γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Deutsche Hirntumorhilfe e.V» («Γερμανική Ένωση Εγκεφαλικών Όγκων»).

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Με νέα έρευνα, διάρκειας πέντε ετών, οι ενάλιοι αρχαιολόγοι επιστρέφουν στα Αντικύθηρα για να δώσουν απάντηση στα νέα επιστημονικά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Όπως προτάθηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθούνδοκιμαστικές ανασκαφικές τομές σε θαλάσσιες περιοχές του ναυαγίου με πυκνή κεραμική, αλλά και με έντονα σήματα μεταλλικών στόχων, καθώς και σε σημεία όπου υπάρχουν ενδείξεις για ένα, ίσως και δύο ναυάγια.

Σκληρή αντίδραση από την ΠΕΔ Ν.Αιγαίου στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ – Σε ετοιμότητα τα νησιά

Σκληρή και αποφασιστική αντίδραση στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με το ζήτημα του Φ.Π.Α., ως μοναδικό θέμα συζήτησης.

Τα κριτήρια & οι προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ – Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Τις προϋποθέσεις τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015 του ΟΓΑ καθορίζεται με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε και ορίζει όλο το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας.




Καπετάν Άγρας 1880 – 1907

 Καπετάν ΆγραςΈλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Σαράντος Αγαπηνός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο, όπου ο πατέρας του Ανδρέας Αγαπηνός, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπηρετούσε ως εφέτης.


Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων :ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 7-6-2015

agioi_pantes_
(Κατά Ματθαῖον ι' 32-33, 37-38 καί 27-30)

Μετά τήν Κυριακήν τῆς Πεντηκοστῆς ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία τιμᾶ τούς Ἁγίους Πάντες. Δηλαδή, ὅλους μαζί τούς ἁγίους καί ἁγίες μας, ὁσίους καί μάρτυρες, ἱερεῖς καί λαϊκούς καί μοναχούς ἁγίους, διότι ἐκεῖνοι οἱ ἅγιοι ἀπό τῆς ἱδρύσεως τῆς Ἐκκλησίας μας (Πεντηκοστή) μέχρι καί τῆς συντελείας ἔγιναν καί θά γίνονται θεοφόροι, ἀφοῦ ἔγιναν δοχεῖα τῆς Χάριτος τοῦ Θεοῦ, ὅπως καί οἱ ἅγιοι Ἀπόστολοι κατά τήν ὥραν τῆς Πεντηκοστῆς. Μέ τήν σημερινή αὐτή ἑορτή ἡ Ἐκκλησία μας μᾶς τονίζει ὅτι ἡ Πεντηκοστή δέν εἶναι ἕνα γεγονός πού κάποτε ἔγινε καί πέρασε, ἀλλά ἕνα διαρκές παρόν. Ἀφοῦ οἱ ἅγιοι μας, μέ τήν χάρη πού ἔλαβαν ὅλοι ἀπό τόν Θεό, αὐτό ἀκριβῶς τό διαρκές παρόν τῆς Πεντηκοστῆς ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ μαρτυροῦν.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 07-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών