Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου




Απόσπασμα που αναφέρεται στην Περιφερειάρχη  Αττικής, Ρένα Δούρου, από το ολοσέλιδο άρθρο της σημερινής (3/1/15) γερμανικής Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ και της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλέτσερ, με τίτλο «Κάτι καινούργιο» σχετικά με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα :

 «(…) Πάντως, η Ρένα Δούρου έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά. Την αποκαλούν «μικρή πρωθυπουργό», καθώς έχει αναλάβει τη θέση της περιφερειάρχη της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Εδώ ζει σχεδόν το 40% από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων.

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Χαράλαμπος Σκλάβος, Παράδειγμα εργατικότητας, παράδειγμα παραγωγικότητας!

Χθες παρά το τσουχτερό κρύο, παρά τον δυνατό Βοριά,
παρά τα 90 του χρόνια, (έχει γεννηθεί το 1925), πήρε το αγροτικό του αυτοκίνητο, πήγε στις "πελάδες", έτσι λέγεται η περιοχή, να δει τις πατάτες του, αν τις χάλασε ο καιρός!
Με την ευκαιρία έβγαλε μερικές για να τις απολαύσει φρέσκιες στο τηγάνι!
Όταν υπάρχουν ακόμη τέτοια γηρατειά, τι να φοβηθεί η Ελλάδα;
Το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων μας δείνει αισιοδοξία την νέα χρονιά!

Σαν Σήμερα : Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά

Σερ Ουίλιαμ ΠάρκερΟι παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στα εσωτερικά της χώρας μας ξεκίνησαν αμέσως σχεδόν με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, εξαιτίας και του τρόπου που επετεύχθη η απελευθέρωση του Γένους. Ένα τέτοιο γεγονός ήταν η υπόθεση Πατσίφικο και τα επακολουθήσαντα «Παρκερικά».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων οικονομικού χαρακτήρα με την αποστολή απατηλών e-mails.



Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά, που φαίνεται να έχουν σταλεί από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής, προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν προσωπικά τους στοιχεία (αριθμό πιστωτικής κάρτας, ταυτότητα, διαβατήριο, Α.Φ.Μ. κλπ).




Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στην πράξη, με έργα, εκεί όπου απαιτείται η παρουσία και η επέμβασή της: στο πλευρό των πολιτών



Η Περιφέρεια Αττικής δεν περίμενε την εκδήλωση και την κορύφωση της κακοκαιρίας, προκειμένου να θέσει το μηχανισμό της σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Λειτουργώντας σε 24ωρη βάση και παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε από την πρώτη στιγμή των έντονων καιρικών φαινομένων: α) να διατηρήσει όλες τις κεντρικές αρτηρίες ανοικτές,

Δήμος Κυθήρων : Εκδηλώσεις Πρωτοχρονιάς


Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου υποδέχθηκε ο Δήμος και το νησί μας το νέο έτος 2015. Στη Δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, εργαζόμενοι στο Δήμο, εκπρόσωποι Αρχών και Υπηρεσιών και κάτοικοι του νησιού. Ο Σεβασμιώτατος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο νησί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Την Δοξολογία τέλεσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και ο Αρχιμ. π. Φρουμέντιος Δημητρίου. 

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 3 - 1 - 2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης και Γιώργος Καλλίγερος : Το ΜΑΣΤΟΡΕΙΟΝ στο Λιβάδι

Αναπαλαιωμένα μηχανάκια mod1960 και 1965, από Γιάννη και Γιώργο Καλλίγερο
















Ανδρέας Δρίτσας, Όμιλος Εξυπηρετητών, Ευχές



Δούρου Ρένα : Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στο ιταλικό περιοδικό «Πανοράμα»

Το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Πανοράμα» δημοσιεύει στο τελευταίο του τεύχος δισέλιδη συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου για τις πολιτικές εξελίξεις. Αποσπάσματα.


  • Η πολιτική της τρόικας απέτυχε και οι εκλογές είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο και για να επαναφέρουμε την πολιτική κανονικότητα. Για να το πούμε απλά: είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας.

Τη Σαλαμίνα επισκέφθηκε την Πρωτοχρονιά ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος


Παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, όπου μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. 

Παρακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη Δήμαρχο, τους Αντιδήμαρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Διοικητή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Εκεί συζητήθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα στο νησί για την συνέχιση του έργου της ΕΥΔΑΠ και των όμβριων στην Λεωφόρο Φανερωμένης.

Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic : Ευχές

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!



Ioannis Maronitis : H πρώτη εικαστική παρέμβαση του 2015

Σας περιμένουμε στην πρώτη εικαστική παρέμβαση του 2015












Visitkythera : Ευχές



Εκλογική άδεια . Τι προβλέπει η νομοθεσία;

Μιας και η 25η Ιανουαρίου πλησιάζει, καλό θα είναι οι ετεροδημότες να γνωρίζουν πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούνται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Πιο αναλυτικά, αριθμός των ημερών εκλογικής αδείας κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση που απαιτείται να διανύσουν οι εκλογείς. Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Σαν Σήμερα : Κεντρικόν Σχολείον

 Το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο νεοελληνικό κράτος. Μαζί με το Ορφανοτροφείο και τα Αλληλοδιδακτικά Σχολεία, αποτέλεσε τον πρώτο καρπό της εκπαιδευτικής πολιτικής του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Κυβερνήτης έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παιδεία και τη θεωρούσε πρωταρχικό του στόχο για την ανασυγκρότηση του έθνους.

Προσωπικά Δεδομένα : Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων οικονομικού χαρακτήρα με την αποστολή απατηλών e-mails.
Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά, που φαίνεται να έχουν σταλεί από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής, προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν προσωπικά τους στοιχεία (αριθμό πιστωτικής κάρτας, ταυτότητα, διαβατήριο, Α.Φ.Μ. κλπ).

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 2 - 1 - 2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος : Ευχές



Άγιος Βασίλειος ο Μέγας 330 – 379

 Άγιος Βασίλειος ο ΜέγαςΕξέχουσα προσωπικότητα της Χριστιανικής Εκκλησίας, σπουδαίος ιεράρχης και κορυφαίος θεολόγος, γι’ αυτό και ανακηρύχτηκε Άγιος και Μέγας. Είναι ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες. Η μνήμη του εορτάζεται την 1η Ιανουαρίου από τους Ορθοδόξους (14 Ιανουαρίου απ’ όσους ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) και στις 2 Ιανουαρίου από τους Καθολικούς. Η μνήμη του συνεορτάζεται στις 30 Ιανουαρίου, κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, μαζί με τους δύο άλλους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Περιφέρεια Αττικής :1η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής




Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Αίγινα



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Π. Χατζηπέρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αίγινα όπου επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης των ρεμάτων  του νησιού που βρίσκονται σε εξέλιξη.






Περιφέρεια Αττικής : Τρέχει κάτι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;


Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 οι Υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με κοινή τους απόφαση ρύθμισαν το ζήτημα της τακτοποίησης πληρωμών Δημοσίων επενδύσεων του έτους 2014 και της χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν ότι η εκτέλεση των εντολών χρηματοδότησης έργων (κατανομές) θα πραγματοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2014.

Νίκος Ι. Μαγουλάς : Φωτογραφίες από την πεσμένη Αντλία Ανεμόμυλο λόγω ισχυρών ανέμων στα Φράτσια

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΠΕΣΕ Η ΑΝΤΛΙΑ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΕΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΝΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 1864-1964 ΣΤΙΣ 31 .1.1965 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.






Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 1 - 1 - 2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ο «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» παραμένει στον λιμένα ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Πειραιάς 31-12-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ : Α) Υ.Ν.Α. / ΔΘΣ Β 
Β) ΥΕΝ/ ΓΕΜΜΕ
Γ) ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : ΚΥΘΗΡΩΝ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ 
Δ) Πρακτορεία ΑΝΕΚ : ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Η ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» παραμένει στον λιμένα
ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

Ιανουάριος, ο Πρώτος Μήνας

 Ο πρώτος μήνας του έτους, κοινώς Γενάρης. Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του θεού των Ρωμαίων Ιανού, ο οποίος θεωρούταν προστάτης των πρώτων αρχών και αιτίων. Η καθιέρωση του ως πρώτου μήνα του έτους έγινε το 450 π.Χ. από τους Ρωμαίους. Για τους αρχαίους Έλληνες η πρώτη του έτους ήταν η  21η Ιουνίου. Οι Βυζαντινοί ακολούθησαν τους Ρωμαίους στο ζήτημα του ημερολογίου και έτσι καθιέρωσαν τον Ιανουάριο ως πρώτο μήνα, πράγμα που  διατηρήθηκε και στο Ιουλιανό ημερολόγιο και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας


Άγιος Βασίλειος ο ΜέγαςΖῇ Βασίλειος, καὶ θανὼν ἐν Κυρίῳ.
Ζῇ καὶ παρ᾽ ἡμῖν, ὡς λαλῶν ἐκ τῶν βίβλων,
Ἰανουαρίοιο θάνες, Βασίλειε, πρώτῃ.


Βιογραφία

Χρόνια πολλά, καλά και ευτυχισμένα !!!

Χρόνια Πολλά ! ! !

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στράτος Χαρχαλάκης : Πρόσκληση για την Επίσημη Δοξολογία που θα τελεστεί για το Νέο Έτος


Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Δούρου Ρένα : Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης





Επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης πραγματοποίησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Την Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Γιώργος Πρωτόπαππας, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Βάττης, ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού, Πέτρος Παπαδάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Νανά Κάραγιαν.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Βλάβες λόγω καιρικών φαινομένων στα Κύθηρα



Αποκατεστάθη η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του Νότιου τμήματος του νησιού των Κυθήρων μετά από ολονύχτιες προσπάθειες του αποδεκατισμένου προσωπικού της ΔΕΗ στο νησί. Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την ΔΕΗ το νησί. Υπάρχει και η συνεχής καταστροφή των ηλεκτρικών συσκευών λόγω των αυξομειώσεων της τάσεως πράγμα το οποίο η ΔΕΗ πρέπει να αποκαταστήσει τάχιστα με τοποθέτηση σταθεροποιητή τάσεως.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου σχετικό με το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30-12-2014

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 30/12 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων στην τελευταία του συνεδρίαση για το έτος 2014, υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ για την επιστολή που απέστειλε στους αρχηγούς των παρατάξεων σχετικά με την υποβολή προτάσεων μέχρι τέλος Ιανουαρίου για τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου περιόδου 2015-2020. Παράλληλα ανέφερε ότι ζήτησε ενημέρωση για τη μη εκτέλεση του δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ παρά τη λήξη του απαγορευτικού απόπλου το μεσημέρι (12:00) της 29/12.

Kythera Library : Ευχές








ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ! / HAPPY NEW YEAR!

Στράτος Χαρχαλάκης : Τι περιμένουν οι Δήμαρχοι από τη νέα Κυβέρνηση

Οι μικροί Δήμοι και κυρίως οι νησιωτικοί χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης ακριβώς γιατί συνιστούν ιδιαίτερες γεωγραφικές ενότητες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ηπειρωτική Χώρα. Οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά ειδικών ζητημάτων και προβλημάτων που απαιτούν την ενεργή παρέμβαση της Πολιτείας. Καλώς ή κακώς ο τρόπος οργάνωσης και συγκρότησης της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένος και δύσκολα θα αλλάξει.

Οι εργαζόμενοι στο Γ.Α.Κ. Τοπικό Αρχείο Κυθήρων μας στέλνουν τις Ευχές τους





Στην αυγή του 2015 σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και καλή δύναμη στο έργο σας.








Έλλη Παπαγγελή - Ellie Papageli: ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.


Στιγμές από την ανασκαφή που εργάστηκε εθελοντικά τα καλοκαίρια του 2011, 2012 και 2013 στα όμορφα Κύθηρα, στην περιοχή Παλαιόκαστρο. Τα ευρήματα ήταν ελληνιστικών, ρωμαϊκών και πρωτοβυζαντινών χρόνων.




Περιφερειάρχης Αττικής: Σε απόλυτη ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για την κακοκαιρία



Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επισκέφθηκε, μαζί με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για την Πολιτική Προστασία, Ιωάννα Τσούπρα, το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον εκχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι. Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά με την κακοκαιρία στην Αττική:

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 31-12-2014





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Tο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των κτιρίων της χώρας - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες από το 2015


Στην τελική ευθεία για την έναρξη της υποχρεωτικής διαδικασίας ηλεκτρονικής καταγραφής των δημοσίων και ιδιωτικών ακινήτων της χώρας βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, δίδοντας σε πρώτη φάση οριστικές λύσεις ιδιοκτησίας στα περίπου 500.000 αυθαίρετα που βρίσκονται σε φάση τακτοποίησης.
Tο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των κτιρίων της χώρας, το οποίο θα βρίσκεται σε μόνιμη διασύνδεση με το Kτηματολόγιο, τη ΔEH και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών, τίθεται πρακτικά σε εφαρμογή τον ερχόμενο Iανουάριο του 2015, φέρνοντας καθοριστικές αλλαγές στον ισχύοντα τρόπο έκδοσης των νέων οικοδομικών αδειών.

Η διάλυση των Beatles

Οι Beatles, η μεγαλύτερη ποπ μπάντα του πλανήτη, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγουν από τη φθορά του χρόνου. Ήταν 10 Ιουνίου του 1970, όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ ανακοίνωνε ότι οι Beatles δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ πια μαζί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση των «σκαθαριών» είχε αρχίσει.






Περιφέρεια Αττικής : Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων έχει λάβει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Περάματος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Κορυδαλλού.

Ο στόχος των μέτρων είναι αφενός μεν να υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών, που έχουν ανάγκη και αφετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής.

Στην διάθεση του κοινού βρίσκονται οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

Την Τετάρτη η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Την Τετάρτη η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου ΕισοδήματοςΑύριο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε επιπλέον 999 δικαιούχους. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Διεθνές αρχαίο ηλιακό ρολόι βρέθηκε στο Πολύχρονο Χαλκιδικής

iliako roloi
Είναι ένα από τα λιγοστά ρολόγια παγκοσμίως και δείχνει σωστή ώρα Ρώμης, Γαλλίας και Κίνας.






Κωνσταντίνος Λουράντος : «Θα πούμε την Αλήθεια»

Κωνσταντίνος ΛουράντοςΠαρατηρώντας τις συζητήσεις και τις διάφορες αναλύσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στα διάφορα μίντια, δεν μπορείς να αποφύγεις την καταιγίδα ερωτημάτων που πέφτουν στους εκπροσώπους των δύο μεγάλων παρατάξεων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλο ... ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ερωτήσεις που καταθέτουν τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις οποίες απαιτούν εδώ και τώρα άμεσες και πειστικές απαντήσεις...
«Τι θα κάνετε αν βγείτε Κυβέρνηση στις εκλογές που έρχονται;»

Πράσινη Γραμμή

 Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ελεύθερων και των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου. Λέγεται και «Γραμμή Αττίλα» μετά το 1974 και εκτείνεται σε μήκος περίπου 300 χιλιομέτρων. Η «Πράσινη Γραμμή» χωρίζει τη Λευκωσία σε δύο τομείς, καθιστώντας τη σήμερα τη μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα στον κόσμο.
Η ιστορία της ξεκινά το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου 1963, όταν από ένα φαινομενικά ασήμαντο επεισόδιο ξέσπασαν δικοινοτικές ταραχές μεγάλης έντασης και έκτασης, με την Τουρκία να απειλεί με επέμβαση στη Μεγαλόνησο.

Κυβέρνηση προς Περιφέρειες : Μειώστε κατά 6,25 % τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών το 2015

Με την α.π  29531 / 25 Ιουλίου 2014 Κοινή Απόφαση τους οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών δίνουν οδηγίες στις Περιφέρειες για τη σύνταξη του προϋπολογισμού τους για το έτος 2015. Στο άρθρο 5 και ειδικότερα στην παράγραφο Α1) αναφέρεται ότι : " ....Η πίστωση που εγγράφεται στον Π/Υ ως έσοδο για την κάλυψη δαπανών που αφορούν στη μεταφορά μαθητών, πρέπει να είναι ίση με το ύψος του ποσού που δαπάνησε η περιφέρεια για τη μεταφορά μαθητών, κατά το σχολικό έτος 2013-2014 (Σεπτέμβριος 2013 – Ιούνιος 2014), μειωμένη κατά 6,25%...". Με απλά λόγια η Κυβέρνηση λέει στις Περιφέρειες ότι για το έτος 2015 θα τους μεταβιβάσει μειωμένες πιστώσεις  κατά 6,25% σε ότι αφορά τις μεταφορές των μαθητών.


Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 30-12-2014





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ : ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Ε.Μ.Υ.ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (30-12-2014) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 7-9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.  ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Την ακύρωση των 4 διαγωνισμών Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, αποφάσισε η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ

Την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής με ΣΔΙΤ, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, ύστερα από σχετική εισήγηση της πρόεδρου του, Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Γιώργος Παπανδρέου : Νέο Κόμμα



Αυτή τη στιγμή στελέχη από όλη την Ελλάδα πηγαίνουν στο κτίριο που στεγάζεται το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου,  στην Πειραιώς, προκειμένου να υπογράψουν τη διακήρυξη του νέου κόμματος που δημιουργεί ο ΓΑΠ.