Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δούρου Ρένα : Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής στο ιταλικό περιοδικό «Πανοράμα»

Το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Πανοράμα» δημοσιεύει στο τελευταίο του τεύχος δισέλιδη συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου για τις πολιτικές εξελίξεις. Αποσπάσματα.


  • Η πολιτική της τρόικας απέτυχε και οι εκλογές είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από το αδιέξοδο και για να επαναφέρουμε την πολιτική κανονικότητα. Για να το πούμε απλά: είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας.
  • Πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τους έλληνες: κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 είχε υποσχεθεί ότι θα αναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο που μας είχε επιβάλει η τρόικα. Όταν πήρε την εξουσία, δεν αναδιαπραγματεύτηκε ποτέ τίποτα. Δέχτηκε μόνο να επιβάλει την πολιτική λιτότητας.
  • Η διαφθορά παραμένει ο τρόπος λειτουργίας των δύο κυριότερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων (των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ και των συντηρητικών της Νέας Δημοκρατίας) τα οποία, για δεκαετίες, ήταν τα μοναδικά που εναλλάσσονταν στην εξουσία, χρησιμοποιώντας το δημόσιο τομέα σαν να ήταν ο δικός τους «ιδιωτικός μηχανισμός» προπαγάνδας.
  • Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ελπίδα όχι μόνο στους ιταλούς, αλλά σε όλους τους ευρωπαίους που σήμερα υπόκεινται τις πολιτικές λιτότητας χωρίς καμία οικονομική ανάπτυξη. Με μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ένα νέο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Πηγή : Περιφέρεια Αττικής