Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Aνακαλύφθηκαν καταποντισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις στο αρχαίο λιμάνι της Κορίνθου


Σημαντικά ευρήματα καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων στο αρχαίο λιμάνι της Κορίνθου στο Λέχαιο, βγήκαν στο φως κατά την περίοδο 2013 - 2014.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, μέσω του προγράμματος Λιμένος Λεχαίου (Lechaion Harbour Project), που αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα (αναγνωρισμένο από το υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογική σχολή), αποκαλύφθηκαν και αποτυπώθηκαν 2.750 τ.μ. καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εκτείνονται σε 911 μέτρα ακτογραμμής.

Οικόπεδο 11. Κύθηρα, το δικό μας ενεργειακό οικόπεδο.


Το Οικόπεδο 11 είναι αυτό που καλύπτει τον Μεσσηνιακό, Λακωνικό κόλπο, αλλά και τη Θάλασσα Κυθήρων. Το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με παρουσίαση πού έκανε στο Λονδίνο ο Υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε τίποτα σχετικό με την "περιβαλλοντική αδειοδότηση" του χώρου διενέργειας περαιτέρω ερευνητικών δραστηριοτήτων ή ακόμη και πιθανών εξορύξεων στο μέλλον.

Ολη η αλήθεια για το ψωμί από αλεύρι ζέας

Ολη η αλήθεια για το ψωμί από αλεύρι ζέας
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά γνωστά στον άνθρωπο. Αναφέρεται και ως Ζειά και ορισμένες φορές μπλέκεται με το γερμανικό Dinkel ή την σίκαλη, ακόμα και με το 

Στράτος Χαρχαλάκης, Δημήτρης Λουράντος : Κυθηραικές Συμμετοχές στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης αποφάσισε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου. Η επιτροπή, που συγκροτείται βάσει του άρθρου 178 του ν. 3852/2010. Από τα Κύθηρα εκτός τον κ. Στράτο Χαρχαλάκη που περιλαμβάνεται
αυτοδικαίως(τακτικό μέλος) σαν  Δήμαρχος, συμμετέχει και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Λουράντος (αναπληρωτής από τους Πολίτες (Δημότες) της Περιφέρειας Αττικής).

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής

Εορτάζουν σήμερα οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη ( 2 Ιανουαρίου) έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού. Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν 

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μανόλης Χάρος: Συμμετέχει στο 6ο Συμπόσίο Κυθηραϊσμού που θα γίνει στο Σύδνεϊ

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του 6ου Συμποσίου Κυθηραϊσμού που θα γίνει στο Σύδνεϊ στις 6 & 9 Νοεμβρίου 2014 θα είναι ο γνωστός καλλιτέχνης Μανόλης Χάρος Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων, ο οποίος θα εκθέσει μια σειρά των έργων του τα οποία απεικονίζουν τοπία.

O Μανόλης Χάρος σπούδασε χαρακτική και ζωγραφική στο Παρίσι και είχε την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα το 1981. 


Κυνηγετικός Σύλλογος Κυθήρων : Εξετάσεις για νέους κυνηγούς, στο Δασονομείο Κυθήρων στις 5/10/2014


Την Τετάρτη 5/10/2014 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για νέους κυνηγούς, στο Δασονομείο Κυθήρων από κλιμάκιο του Δασαρχείου Πειραιά, που θα επισκεφτεί το νησί μας. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι: 
1.μία φωτογραφία, 
2.φωτοτυπία του δελτίου κατοχής κυνηγετικού 3.όπλου, βεβαίωση μονίμου κατοικίας 
4.και μία αίτηση. 
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραλάβουν από τον Σύλλογο το ερωτηματολόγιο το Σαββάτο 1/11/2014 από


Δήμος Κυθήρων: Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης : Ζητάει προσφορές ενδιαφερομένων για καθαρισμό του Δημοτικού σχολείου Ποταμού

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να πραγματοποιήσει γενικό καθαρισμό στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων, (τέσσερις 4 αίθουσες και 2 τουαλέτες), ζητεί προσφορές από καθαριστές/καθαρίστριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου, (διαθέτουν σχετικό τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών).
Οι προσφορές θα πρέπει να σταλούν σφραγισμένες στο Δήμο Κυθήρων μέχρι την Τρίτη στις 12:00’ το μεσημέρι.

Δήμος Κυθήρων : Σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα της πολεοδομικής εξυπηρέτησης των Κυθήρων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/10 στο Δήμο στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δημοτικοί Σύμβουλοι και κλιμάκιο ιδιωτών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων που δραστηριοποιούνται στα Κύθηρα. Θέμα της σύσκεψης το φλέγον ζήτημα της πολεοδομικής εξυπηρέτησης των Κυθήρων από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά. Αναλύθηκαν εις βάθος όλα τα σχετικά ζητήματα και προτάθηκαν άμεσες ενέργειες για τις οποίες θα συνεχίσει να υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου με τους Μηχανικούς.

Ευστράτιος Χαρχαλάκης : Επιστολή σχετική με τους Βανδαλισμους που συνέβησαν σε προστατευμένα μνημεία της χώρας



Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του tsirigofm.blogspot.gr σχετικά με τους βανδαλισμούς που εντόπισε σε προστατευμένα μνημεία στη χώρα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης έστειλε επιστολή προς την Εφορία  Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και προς το Αστυνομικό τμήμα Κυθήρων.

Πιο Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κυθήρων αναφέρει στην επιστολή του :

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.

«Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό» είναι το πνεύμα που διέπει την Ημέρα.

Πηγή : sansimera.gr

Οι Άγγλοι και το λιμάνι στο Διακόφτι

  • Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από το βιβλίο του διμοδιδάσκαλου Ιωάννου Π. Κασιμάτη. Αναφέρεται στις ενέργειες τη τότε αγγλικής διοίκησης για την κατασκευή λιμανιού στο Διακόφτι Κυθήρων. " Κατά την 29ην Ιουλίου 1858 ο Μέγας  Αρμοστής της Αγγλίας εις τας Ιονίους νήσους Λόρδος Ιωάν. Γιουγκ, εις διάγγελμά του προς την Ιόνιον Γερουσίαν περιέλαβε την

1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας : άμεση ενημέρωση, επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

children_eikona2
H Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής έπειτα από την εγκύκλιο που της απέστειλε η Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας, του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενημερώνει ότι τέθηκε σε ισχύ από την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, η Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας, με αριθμό κλήσης το 1107 που λειτουργεί δωρεάν σε καθημερινή 24ωρη βάση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Παιδιού (www.0-18.gr) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:



Περιφέρεια Αττικής :Σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.



Η ψηφοφορία για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης θα επαναληφθεί σε προσεχή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνεδρίασης, καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε τα 2/3 του Σώματος (δηλαδή συνολικά 67 ψήφους), όπως ορίζει ο Νόμος.
Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι παρατάξεις «Αττική - Συμμέτοχοι στο Αύριο – Παύλος Χαϊκάλης» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Ανταρσία σε Κυβέρνηση – Ε.Ε. - ΔΝΤ».

Τάκης Χατζηπέρος : Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην αρχαιολογική υπηρεσία Πειραιά για θέματα και των Κυθήρων


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Διευθύντρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας Πειραιά κ. Χρυσουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας, όπως:

-   Η ανασκαφή του κάστρου των Αντικυθήρων
-   Το μουσείο της Χώρας Κυθήρων
-   Η δημιουργία του πρώτου επισκέψιμου αρχαιολογικού       χώρου στην Παλαιόπολη Κυθήρων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πολιτική Είδηση

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας στη δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τις ΝΕΚΕ (Ναυτική Επαγγελματική Κατάρτιση και Επιμόρφωση), προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.   Περισσότερα Εδώ~~~~~

Στα «σκαριά» Ενιαίος Κώδικας-μαμούθ για την Αυτοδιοίκηση – Τι αλλάζει στον «Καλλικράτη» – Ποιος ο ρόλος νέας Επιτροπής

Στη σύσταση «Επιτροπής Κωδικοποίησης Δικαίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τροπολογία που έχει κατατεθεί, στο νομοσχέδιου «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών 

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 29/10 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου.
Αρχικά ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα διεξοδικά και αναλυτικά για σειρά ζητημάτων και συγκεκριμένα:

- για τις ενέργειές του στο ζήτημα της συγκοινωνίας και τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και για την ανάγκη πραγματοποίησης δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου προς Αντικύθηρα με το τοπικό πλοίο για ολόκληρο το διάστημα ακινησίας του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Γιώργος Προβόπουλος: Από κεντρικός τραπεζίτης (σχεδόν) αγρότης στα Κύθηρα


Γ.Προβόπουλος: Από κεντρικός τραπεζίτης (σχεδόν) αγρότης
Απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις επαγγελματικές προτάσεις που του έγιναν, και του έγιναν αρκετές, και αποφάσισε να εγκατασταθεί στα Κύθηρα, όπου διαθέτει εξοχικό, και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το λάδι. Ο λόγος για τον πρώην διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, που σύμφωνα με τον Βηματοδότη, παρασκεύασε ένα εξαιρετικής ποιότητας αγουρέλαιο.

Καλυψώ Μιχαλακάκη : Η συμπατριώτισσά μας, Διευθύντρια του 2ου ΔΣ Νέου Φαλήρου, συντονίζει εκδήλωση με θέμα " Κοινωνική Υποστήριξη Σχολείων και Οικογενειών"

Η κ. Καλυψώ Μιχαλακάκη,  Διευθύντρια του 2ου ΔΣ Νέου Φαλήρου, συντονίζει εκδήλωση με θέμα "Κοινωνική Υποστήριξη Σχολείων και Οικογενειών", την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 στις 6.00 μμ στο χώρο του σχολείου. Ομιλητές θα είναι η κ. Ελένη Μπάκα, Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Πειραιά και η κ. Μαίρη Καρακατσίδη, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια.

Αντικύθηρα : Το αρχαίο ναυάγιο με τα μάτια του δύτη Νίκου Γιαννουλάκη


Ακόμα μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη η οποία προκαλεί δέος και θαυμασμό στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι αυτή του ναυαγίου των Αντικυθήρων.


Σχεδόν 60 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, ένας ιστορικός κόσμος έρχεται σιγά σιγά στο φως και αποδεικνύει μέρα με τη μέρα την σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. 

Ήξερες ότι το καλύτερο λίπασμα βρίσκεται στον σκουπιδοτενεκέ σου;

Η κομποστοποίηση αποτελεί μία φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Έτσι αξιοποιούμε τα οργανικά απορρίμματα όπως φλούδια, χαρτοπετσέτες κ.α. και παράλληλα αποκτάμε πλούσιο, θρεπτικό χώμα για τις γλάστρες μας.
Το κομπόστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εδαφοβελτιωτικό, λίπασμα για το γκαζόν, συμπλήρωμα στο χώμα των γλαστρών, μαγιά για κομποστοποίηση και είναι ιδανικό για όλα τα φυτά.
Γιατί να κάνω κομποστοποίηση;

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Ποταμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (φωτογραφίες).

Εμφάνιση ΠΟΤΑΜΟΣ2.jpgΜε λαμπρότητα γιορτάστηκε η επαίτιος της 28ης Οκτωβρίου και στον Ποταμό. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κυρία Αναστασία Χατζή, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων.




 

Περιφέρεια Αττικής : Ανακοίνωση για το θέμα των καθαριστριών


Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών. Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:


  • Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
Περισσότερα Εδώ~~~~



Γράφει η Σταματίνα Ταμβάκη : ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.

Aδιαμφισβήτητα πλέον, ένα από τα στολίδια του νησιού μας για το οποίο είμαστε περήφανοι, είναι η δανειστική βιβλιοθήκη στα Κοντολιάνικα Κυθήρων.
Είμαστε περήφανοι ως Κυθήριοι, όχι απλά μόνο για την ύπαρξή της, αλλά προπάντων για την στελέχωσή της από εθελοντές συντοπίτες μας οι οποίοι στηρίζουν την λειτουργία της σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας με ιδιαίτερη ευλάβεια και πάθος. Συντοπίτες μας που προτιμούν να μην αναφέρεται το όνομα τους σε άρθρα και εφημερίδες.


AEGEAN: 500.000 εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού από 24 ευρώ

AEGEAN: 500.000 εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού από 24 ευρώ
Τα πρώτα γενέθλια της συνένωσής της με την Olympic Air γιορτάζει η Aegean και προσφέρει 500.000 εισιτήρια για πτήσεις εσωτερικού με τιμή από 24 ευρώ για πτήσεις προς την Αθήνα και από 37 ευρώ για πτήσεις από την Αθήνα.

Πιλοτικό Πρόγραμμα «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» στα σχολεία. Ελπίζουμε του χρόνου να επεκταθεί σε όλα τα Σχολεία !!!

Η πιλοτική δράση του προγράμματος «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» των Υπουργείων Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Χώρα (φωτογραφίες)

Εμφάνιση ΧΩΡΑ8.jpgΜε επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο νησί των Κυθήρων, παρουσία των εκκλησιατικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού. Μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου μετέβησαν όλοι στην πλατεία Στάη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δήμαρχος. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον των Αρχών.

Διεθνές συνέδριο με τίτλο: Νέες τεχνολογίες και τουρισμός

Διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού» διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στις 31 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο «Astrir Egnatia» της Αλεξανδρούπολης. Το συνέδριο έχει στόχο την ανάλυση προοπτικών και των σύγχρονων τάσεων στον τουρισμό, αλλά και την προσέγγιση επιτυχημένων πρακτικών και την ανάδειξη του ρόλου των νέων τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού.

Επιστημονική μελέτη (2012) για το μινωικό Ιερό Κορυφής στα Κύθηρα ( Άγιος Γεώργιος, Βουνό)

  • Όταν ο ανασκαφέας της Πύλου Καρλ Μπλέγκεν έλεγε ότι «η μελέτη είναι η εκδίκηση των θεών για τη χαρά που νιώθει κανείς με την ανασκαφή», δεν θα μπορούσε να… φανταστεί πόσο πολύ θα ταίριαζε η περιγραφή αυτή σε μια άλλη αρχαιολογική θέση, εξίσου σημαντική, στο Ιερό Κορυφής στον ΄Αγιο Γεώργιο στο Βουνό Κυθήρων.

Οι Επιστημονικοί Φορείς αναλαμβάνουν δράση. ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΕ : Παρουσίαση της μελέτης για την πραγματική αξία του Ελληνικού, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το ΤΕΕ διοργανώνει ειδική εκδήλωση,με θέμα: «Παρουσίαση της Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (ΜΠΕΑ)». Στην πρόσκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους πολίτες, ενώ στην διάρκεια της θα αναπτυχθούν παρεμβάσεις, με στόχο την ύπαρξη ενός πραγματικού διαλόγου, που υπερασπίζεται τη διαφάνεια και συμβάλλει στη διαμόρφωση των κατευθύνσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης με την κοινωνία ενεργή, συμμέτοχη και πληροφορημένη.

Τάκης Χατζηπέρος : Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στον Πόρο και στην Τροιζηνία


Το Σάββατο 25/10/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Γαλατά Τροιζηνίας και συναντήθηκε με δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο και διευθυντή του κέντρου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κέντρου και ιδιαίτερα η παντελής έλλειψη οδηγών διακομιδών με αποτέλεσμα γιατροί να οδηγούν το ασθενοφόρο εγκαταλείποντας το πόστο τους. Επίσης επισημάνθηκε η έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων όπως γυναικολόγος, παιδίατρος κλπ, καθώς και η έλλειψη αγροτικών γιατρών στα ορεινά χωριά της περιοχής, μερικά των οποίων έχουν να πάνε χρόνια. Συμπερασματικά διαπιστώθηκε πλήρης υποβάθμιση του τομέα υγείας της περιοχής Τροιζηνίας.

Ναυτικός όμιλος Κυθήρων:«Δελτίο τύπου για τη διεξαγωγή του 4ου δρόμου Σεμπρεβίβας»

Ο καιρός τελικά μας έκλεισε το μάτι και με τη συμμετοχή πάνω από 100 αγωνιζομένων αλλά και πλήθος κόσμου διοργανώθηκε με επιτυχία για 4η φορά ο δρόμος της Σεμπρεβίβας την Κυριακή το πρωί 26 Οκτώβρη.

Οι διαγωνιζόμενοι γέμισαν τους δρόμους του Λιβαδιού και του Καλάμου με χαμογελαστά πρόσωπα δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στα 3, 6 και 10 χλμΗ διοργάνωση ήταν και αυτή την φορά υποδειγματική. Μοιράστηκαν αναμνηστικά t-shirt σε όλους τους αθλητές στο χρώμα της σεμπρεβίβας με το λογότυπο του αγώνα. 

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο τύπου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωμβρίου

Με επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο νησί των Κυθήρων. Ο επίσημος εορτασμός έγινε στη Χώρα με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του κ. Δημάρχου, των Αρχών του νησιού και των δασκάλων και μαθητών των σχολείων του νησιού. Στη συνέχεια άπαντες μετέβησαν στην πλατεία Στάη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Αφιέρωμα-Πως κάλυψε Αυστραλιανός Τύπος το Έπος του ‘40

Αφιέρωμα-Πως κάλυψε αυστραλιανός Τύπος το Έπος του ‘40
Αφιέρωμα για το πώς ο Αυστραλιανός Τύπος της εποχής κάλυψε το «ΌΧΙ» των Ελλήνων στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αλλά και τις ηρωικές τους μάχες στα βουνά της Αλβανίας, δημοσίευσε η αγγλική έκδοση του "Νέου Κόσμου". Κύριο χαρακτηριστικό των δημοσιευμάτων αυτών ήταν ότι «οι Έλληνες μετά το ηρωικό ΟΧΙ αγωνίστηκαν σαν ήρωες και απώθησαν τους Ιταλούς».



Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων : ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ BLS/AED ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Μετά από τα σεμινάρια που είχε πραγματοποιήσει ο Σύλλογος για το BLS/AED τον Ιούνιο που μας πέρασε, οι προτεινόμενοι για εκπαιδευτές του αντικειμένου παρακολούθησαν με επιτυχία το ανάλογο σεμινάριο στην Αθήνα, από την ομάδα του πιστοποιημένου από το ERC εκπαιδευτή κύριου Κώστα Μπαχτή με επιτυχία και χρήστηκαν δόκιμοι εκπαιδευτές του BLS/AED. Στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουν τη δόκιμη περίοδο όπως την θέτει το ERC και θα είναι έτοιμοι να εκπαιδεύουν κόσμο πλέον και στο νησί μας.

Να σημειώσουμε ότι από τα 4 άτομα που πέρασαν το σεμινάριο οι δύο είναι υπάλληλοι του νοσοκομείου μια του ΕΚΑΒ και μία ιδιώτης, ακόμα εκκρεμεί η εκπαίδευση άλλων τριών ατόμων από το νησί που για προσωπικούς λόγους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν αυτή την φορά το σεμινάριο.Στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν και οι προετοιμασίες για τον επόμενο κύκλο σεμιναρίων που θα οργανώσει πάλι ο Σύλλογος.


Ιατρική Είδηση

Δισεκατομμύρια δολάρια σε εργατοώρες και νοσήλια, εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία, τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής σε συνδυασμό με αυτή της τεχνολογίας! ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η συγκλονιστική συνάντηση του Γερμανού μουσικού με την ηλικιωμένη επιζήσασα της σφαγής των Ναζί. Η συναυλία – καταγγελία για τα 317 θύματα στο Κομμένο της Άρτας.

Η σφαγή στο Κομμένο είναι ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Γερμανών στην Ελλάδα. 


Τον Αύγουστο του 1943 οι κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό της Άρτας και σκόρπισαν τον θάνατο με βάρβαρο τρόπο. 






Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

(ΕΜΥ) : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΠιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):
1. Σήμερα Τρίτη (28-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική).

Ελενα Μαγείρου: Εγκατέλειψε τον καλό μισθό της πολυεθνικής και έκανε παραδοσιακό ξενώνα στα Κύθηρα [εικόνες]




Στο μεσαιωνικό χωριό του Μυλοπόταμου, που είναι ξακουστό για τον καταρράκτη του (τη «Νεράιδα») και τους 22 νερόμυλούς του, έστησε τον παραδοσιακό ξενώνα της, την «Πορφυρούσα», η Eλενα Μαγείρου.

Aλλη μία που, κατά τον στίχο του Σεφέρη, «πήραμε τη ζωή μας˙λάθος! κι αλλάξαμε ζωή» στα Κύθηρα, με ή χωρίς άνω τελεία.

Η Ελενα Μαγείρου ήταν κάτοικος της Αγίας Παρασκευής και στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, με μισθό 800.000 δραχμές το ‘99.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γεωπόνος στο Γεωπονικό 

Εργασία προοπτικές

Μεγάλες ανατροπές στην αγορά εργασίας φέρνει η κρίση αλλά και η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.

Περισσότερα Εδώ~~~~~

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ για τα παρακάτω θέματα: ΥΔΟΜ / Έκδοση Αδειών - Δημόσια έργα – Αυθαίρετη δόμηση

ΤΕΕ | Τεχνικό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΟι Μηχανικοί των Κυθήρων εξέδωσαν Δελτίο Τύπου θίγοντας σοβαρά θεσμικά θέματα που άπτονται της κατασκευαστικής δραστηριότητας, τα οποία επηρεάζουν ευθέως την αναπτυξιακή και οικονομική κατάσταση στο νησί .

Όμιλος Εξυπηρετητών : Πρόσκληση για παιχνίδι. Από Παρασκευή 7/11/2014


Στον Oμιλο Εξυπηρετητών, που αποτελεί ένα μοναδικό "Πνευματικό Φάρο" στο Κέντρο της Αθήνας, βασικός λειτουργός είναι ο συμπατριώτης μας Γεωπόνος κ. Ανδρέας Δρίτσας με τη σύζυγό του.

Andreas DritsasΑυτό το χειμώνα προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο χαρά, δημιουργία και φαντασία!

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4 ετών και πάνω.


Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 


Ιωάννης Σπηλιόπουλος(ο Κυθήριος) : Ελαιογραφία της περιόδου των Κυθήρων 1939-1956


Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975.


"Ότι απέμεινε από την Κατοχή" Ελαιογραφία της περιόδου των Κυθήρων 1939-1956.

Έργο με το οποίο συμμετέχει ο καλλιτέχνης στην έκθεση του Εικαστικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.


Πηγή : Μίνα Σπηλιοπούλου Μπούτση (facebook)

Ιστορική αναπαράσταση του έπους του '40: Το «ΟΧΙ» αναβιώνει 74 χρόνια μετά [εικόνες]


Καθώς οι περισσότεροι πολεμιστές του Αλβανικού μετώπου, κλείνουν τον φυσικό τους κύκλο, έχοντας μπει στην 9η δεκαετία της ζωής τους μία ομάδα 12 Ελλήνων, αναβιώνει τα κατορθώματα τους αναπαριστώντας τις ιστορικές στιγμές.

Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων : Παρουσιάζει το Θεατρικό μονόπρακτο " Η Βέρα " στην αίθουσα του Πειραικού Συνδέσμου


Θεατρικό Εργαστήρι ΚυθήρωνΟ Πρόεδρος και ιδρυτής του Θεατρικού Εργαστηρίου Κυθήρων σε συνεγασία, με το Θεατρικό Οργανισμό Κάππα, παρουσιάζουν το Θεατρικό μονόπρακτο " Η Βέρα " του Δ. Κεχαίδη σε 1 παράσταση. Καραίσκου και Σωτήρος στον Πειραιά. Πρωταγωνιστούν Γιώργος Κανέλλης, Δημήτρης Μαρσέλος και Κων/νος Κάπα. Σάββατο στις 9:00 μ.μ.
 
Εισητήρια προπωλεί και πωλεί μόνο ο Θεατρικός Οργανισμός Κάππα. 

πληροφορίες - Προπώληση Εισιτηρίων :
 

"4ος δρόμος της Σεμπρεβίβας" (Φωτογραφίες)


Την Κυριακή 26-10-2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο "4ος δρόμος της Σεμπρεβίβας" που ήταν χορηγία της οικογένειας του κ.Γιώργου Χάρου(Βλαστού) από την Αυστραλία. Μετά την βράβευση των νικητών η γιορτή συνεχίστηκε με πίτσες και αναψυκτικά σε όλους.




"Επιστροφή στο χωριό" Στο Τσιρίγο μας!!

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας (Δείτε εδώ) την Κυριακή 26-10-2014 προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Επιστροφή στο χωριό" της Ευτυχίας Φράγκου, το νησί μας



Πηγή: Alphatv.gr

Συνταξιοδοτική Είδηση

Πώς θα πάρετε σύνταξη στα 50Πώς θα πάρετε σύνταξη στα 50. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές διατάξεις οι οποίες είναι «κρυφές»