Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κυθηραϊκή Κοινωνία της Καλιφόρνιας : Τα νέα τους. Οι συμπατριώτες μας στην Καλιφόρνια γιόρτασαν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα.


Η Κυθηραϊκή Κοινωνία της Καλιφόρνιας την 5 Οκτωβρίου 2014 γιόρτασε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στον Ελληνικό Ορθόδοξο  Ναό της Αναστάσεως. Με την ευκαιρία αυτή έγιναν και άλλες εκδηλώσεις.



Κυθηραική Ενωση Καλιφόρνια
Μετά την ακολουθία και την αρτοκλασία από τον πατέρα Michael Prevas, οι συμπατριώτες μας μέλη και φίλοι της Κοινότητας συναντήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας όπου παρατέθηκε γεύμα και ακολούθησε γλέντι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με προσευχή και ακολούθησε ομιλία και υποδοχή από την πρόεδρο κ. Katherine Stathis.

2014Panigyri 13



IMG 0395



   Στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο εις μνήμην των δωρητών και αφού                διαβάστηκαν τα ονόματα τους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.


   Κατά τη διάρκεια του γεύματος, προβλήθηκε βίντεο, από το Iloveythera.com      με τίτλο "Κύθηρα, 5 έτη σε 5 λεπτά."

   Ο Γιάννης Βαρελής και το προσωπικό του, ετοίμασε μια υπέροχη ποικιλία από      νόστιμα ορεκτικά που περιλάμβανε και τη διάσημη σπανακόπιτα του Γιάννη με    σπιτικό φύλλο!





   Το γεύμα περιλάμβανε ελληνικές σπεσιαλιτέ όπως κοτόπουλο με ελαιόλαδο          λεμόνι και ρίγανη, και αρνί με κριθαράκι.


   Επίσης για επιδόρπιο προσφέρθηκε γαλακτομπούρεκο και μπακλαβάς.





   Ακολούθως τα μέλη μνημόνευσαν εκείνους που απεβίωσαν τον περασμένο          χρόνο.




   Δυστυχώς, λίγες μόνο ημέρες πριν από το γεύμα, μαθεύτηκε η είδηση για το        θάνατο του Στρατή Θεοδωρακάκη , του Διευθυντή της Φιλαρμονικής                Ορχήστρας Κυθήρων για πάνω από 60 χρόνια.
   Ας είναι η μνήμη τους αιώνια.

2014 Υποτροφίες


   Η Πρόεδρος, Katherine Stahthis παρέδωσε την υποτροφία για το 2014 στο          Steven Nickolas ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα στο Gonzaga University και    ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο γεύμα.



   Τα μέλη παρακολούθησαν ένα βίντεο που έστειλε ο Steven για να εκφράσει        την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του σχετικά με την υποτροφία.
   Ο  Στήβεν σπουδάζει πολιτικός μηχανικός.

2014 Τιμητικό Κυθηραϊκό Βραβείο






Η Vikki Vrettos Fraioli απένειμε το φετινό Τιμητικό Κυθηραϊκό Βραβείο στην Cathy Zamenes . Η Cathy οργανώνει το γεύμα κάθε χρόνο με επιτυχία και είναι πάντα εκεί πρόθυμη να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας.


Ο John "Tasso" Conomos και η Eva Cominos που πρόσφατα επισκέφθηκαν τα Κύθηρα μοιράστηκαν μαζί με τα μέλη του σωματείου τα νέα από το νησί.




Η Vikki Vrettos Fraioli αναφέρθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων, και σε ένα ταμείο που οργανώθηκε και συντηρείται από την Κυθηραϊκή Ένωση της Αυστραλίας για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους των αναγκών εφοδιασμού της βιβλιοθήκης.

Μέχρι σήμερα, η KSOCA έχει συλλέξει 2.125 δολάρια από δωρεές για το σκοπό αυτό.

Διατίθενται δυο βιβλία μέσω της KSOCA των James Prineas - Κύθηρα από τον αέρα , και της Kristina Williamson - Ένα χρόνο στα Κύθηρα .


Πηγή : Κυθηραική Κοινωνία της Καλιφόρνιας