Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Πέφτει η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση

Πέφτει η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωσηΓενικά αίθριος θα είναι σήμερα Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΤΟ Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Το Κουντουνάκι» της Αγνής Στρουμπούλη Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά

«Παραμύθια με ρυθμό, παραμύθια με λέξεις που γυρίζουν και ξαναγυρίζουν κάνοντας κυκλάκια – κουλουράκια. Κι ένα κουντουνάκι που λαλεί κάθε φορά που τα χεράκια κινούνται...»
Το Κουντουνάκι, ένα βιβλίο που ανθολόγησε η Αγνή Στρουμπούλη και εικονογράφησε η Εριφύλη Αράπογλου, περιλαμβάνει 30 παραμύθια της προφορικής παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κάτω Ιταλία, όπου ζούσαν Έλληνες κι αφηγούνταν παραμύθια.
Θησαυρό σε παμπάλαιο μπαούλο χαρακτηρίζει η Αγνή Στρουμπούλη τα λαϊκά παραμύθια. Θησαυρό που αποκαλύπτεται σ’ όποιον έχει τη λαχτάρα ζωής ενός παιδιού και την πείρα ζωής ενός ενηλίκου.
Το ‘‘Κουβακάκι’’ από τη Σμύρνη που μεταμορφώνεται σε μια ωραία κοπέλα με μια καρότσα χρυσή και που παντρεύεται το βασιλόπουλο.

Ελένη Χάρου : Ο ΞΕΝΟΛΑΟΣ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ξενολαό στην Κυθηραϊκή παράδοση λέμε το τάγμα των ξωτικών και των δαιμόνων, που κάνουν παρέλαση τις νύχτες στα λαγκάδια με μεγάλο θόρυβο και όργανα. Πολλοί ξωμάχοι πίστευαν ότι είδαν, ή άκουσαν την παρέλαση του ξενολαού. Μάλιστα έλεγαν ότι στο τέλος της πομπής ήταν ένας κουτσός δαίμονας, «το κουτσοδαιμόνιο» Αλλοίμονο σ’ αυτόν που έπεφτε πάνω τους! Θα έμενε παράλυτος, ή θα έχανε τη μιλιά του. Πώς δημιουργήθηκε στα Κύθηρα αυτή η παράδοση ανάμεσα στις τόσες άλλες; Φαίνεται ότι αυτή η παράδοση απηχεί την αλγεινή εντύπωση που άφησαν στον Κυθηραϊκό λαό οι συχνές επιδρομές των πειρατών. Είναι γνωστό ότι τα Κύθηρα δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα, λόγω της γεωγραφικής θέσης τους ανάμεσα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, όπου οι πειρατές καραδοκούσαν.

Το Πορτρέτο των Μηνών

Ο όγδοος μήνας του ισχύοντος Γρηγοριανού έτους, με διάρκεια 31 ημέρες.
Κατά τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους ονομαζόταν Sextilis, δηλαδή έκτος, επειδή κατείχε την έκτη θέση στο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο. Την ονομασία αυτή διατήρησε και αργότερα, όταν προστέθηκαν δύο ακόμη μήνες, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, και ο Σεξτίλις κατείχε την όγδοη θέση στο δωδεκάμηνο, πλέον, ρωμαϊκό ημερολόγιο.
Το 8 π.Χ. ο Sextilis μετονομάστηκε σε Αουγκούστους (=σεβαστός), από την τιμητική προσφώνηση στον αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο, στον οποίο αφιερώθηκε, επειδή τον μήνα αυτό ο Οκταβιανός ανήλθε για πρώτη φορά στα υψηλά αξιώματα και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο (τερματισμός Εμφυλίου Πολέμου, κατάληψη της Αιγύπτου κ.ά.).

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 1-08-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να περιορίσει τον... Γιούνκερ

FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να περιορίσει τον... ΓιούνκερΟ Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιοριστούν οι εξουσίες της Κομισιόν σε κάποιους τομείς και να αναδιαρθρωθούν ριζικά, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε θέλει να ανατεθούν κάποιες από τις εξουσίες της Κομισιόν σε πολιτικά ανεξάρτητες αρχές- για παράδειγμα μια ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνιστικότητας και εσωτερικής αγοράς- υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να δρα ως η κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να φροντίζει για την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο τύπου 29/7/2015



Το «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΤΕΒΑ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αθήνα, 28/7/2015

Την 13η Ιουλίου 2015, κατατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι προτάσεις συμμετοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ.

Ολοκλήρωση προγραμμάτων ΚΔΒΜ Κυθήρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τέσσερα (4) εκπαιδευτικά τμήματα που πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου του Μάθησης του Δήμου Κυθήρων. Το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κυθήρων έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες αφενός να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και αφετέρου να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ)

Οι παίκτες της Ουρουγουάης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 1ου Παγκοσμίου ΚυπέλλουΗ FIFA αποφάσισε η πρεμιέρα του νέου θεσμού να γίνει στην Ουρουγουάη, που ήταν η κάτοχος του ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου και παράλληλα γιόρταζε τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησίας της. Ήταν η πρώτη και μοναδική διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έγινε χωρίς προκριματικό γύρο.
Η FIFA κάλεσε όλες τις εθνικές ομάδες - μέλη της να συμμετάσχουν, αλλά το ταξίδι στην άλλη άκρη της γης ήταν σχεδόν απαγορευτικό, κυρίως για τις ευρωπαϊκές ομάδες. Οι οικονομικές συνθήκες της εποχής ήταν δύσκολες, εξαιτίας και του Χρηματιστηριακού Κραχ το 1929.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 30-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Αν το κόμμα ψηφίσει διαφορετικά πέφτει η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Τσίπρας: Αν το κόμμα ψηφίσει διαφορετικά πέφτει η κυβέρνησηΔραματικά διλήμματα θέτει ο πρωθυπουργός στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν αύριο (30/07), καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά να μην υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, στέλνει το μήνυμα πως: «αν το κόμμα ψηφίσει διαφορετικά πέφτει η κυβέρνηση».

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΣΕΛΙΔΕΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (Δευτέρα, 27/7)

1. Επίσκεψη δημάρχου Ευστρ.Χαρχαλάκη (συνοδευόμενου από την σύμβουλο Σουμέλα Μαρουλίδου) στη Βιβλιοθήκη, συνάντηση με τους εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης και προγραμματισμός δράσεων (θεσμική ολοκλήρωση της ΔΒΚ με την υπαγωγή της στο υπό σύστασιν Πνευματικό Κέντρο, εργασίες υποδομής, εκπαιδευτικά προγράμματα, λοιπές εκδηλώσεις) για την επόμενη περίοδο (Σεπτέμβριος 2015 – Μάιος 2016).
2. Εισαγωγή δωρεάς Νο 325 από τον φίλο της Βιβλιοθήκης, Κώστα Χειμώνα: σειρά έργων Ν.Καζαντζάκη (7ττ), Αυτοβιογραφία Μ.Θεοδωράκη (7ττ), Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο ΙΙ «Βιογραφία Τσε» και 18 δίσκοι ακτίνας κλασσικής μουσικής.

Ως τις 26 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής Πρακτικές πληροφορίες


Ως τις 26 Αυγούστου 2015, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο site της ΗΔΙΚΑ (https://www.idika.org.gr/teba/) οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 - 2020/ ΤΕΒΑ. Το Πρόγραμμα εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις και αφορά σε υλική βοήθεια, όπως παροχή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών ατομικής υγιεινής κλπ.
Σημειώνεται ότι την 13η Ιουλίου 2015, κατατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι προτάσεις συμμετοχής, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου και από τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες διανομές.

Σαν Σήμερα : Μίκης Θεοδωράκης 1925 –

Μίκης ΘεοδωράκηςΣπουδαίος συνθέτης, πολιτικός και συγγραφέας· από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας.
Ο Μιχαήλ (Μίκης) Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου 1925, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του (ανώτερος δημόσιος υπάλληλος) πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας: Μυτιλήνη (1925-1928), Σύρο και Αθήνα (1929), Ιωάννινα (1930-1932) Αργοστόλι (1933-1936), Πάτρα (1937-1938), Πύργο (1938-1939) και Τρίπολη (1939-1943).

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 29-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το μενού της «κρίσης» σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου

Το μενού της «κρίσης» σε ελληνικό εστιατόριο του ΒερολίνουΜενού εμπνευσμένο από την ελληνική κρίση σερβίρει ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, με πιάτα που ονομάζονται «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης», «Σοιμπλέξιτ», «Τροϊκεξολοθρευτής», «Καλαμάρι ΔΝΤ» και «Γλυκιά Άντζι».
Το ελληνικό εστιατόριο «Ζ» στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες πιάτα που φέρουν ονόματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και την ελληνική κρίση.

Δήμος Κυθήρων : Ετήσιες εκδηλώσεις με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου.



Η καθιερωμένη επίσκεψη του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά της Κύπρου έλαβε χώρα στα Κύθηρα από 24 μέχρι 27 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Καραβά και Κυθήρων και των πολυετών αδελφικών σχέσεων των δύο περιοχών. Το Σάββατο 25/7 τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο των πεσόντων της Κυπριακής τραγωδίας στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.

Δελτίο τύπου Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων


Εμφάνιση DSCF5670_2.JPGΜε επιτυχία κλείνει την Τρίτη 28/7 η πρώτη περίοδος ιστιοπλοΐας που διήρκησε 3 εβδομάδες… Περισσότερα από 15 παιδιά έμαθαν τις βασικές αρχές ιστιοπλοΐας και με σύμμαχο τον καιρό έμαθαν να δαμάζουν την θάλασσα των Κυθήρων …
Η δεύτερη περίοδος αρχίζει την Τετάρτη 29/7. Στα μαθήματα ιστιοπλοΐας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 9-16 ετών και θα διεξάγονται με τη μέγιστη ασφάλεια από έμπειρη προπονήτρια ιστιοπλοΐας στο Καψάλι στον πίσω γιαλό.

Σαν Σήμερα : Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη πολεμική αναμέτρηση που γνώρισε ο κόσμος μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου 1914, όταν η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Σερβίας και τελείωσε με την ταπεινωτική ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της στις 11 Νοεμβρίου 1918. Ονομάστηκε Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ή Μεγάλος Πόλεμος, επειδή εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης και αναμίχθηκαν σ’ αυτόν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 28-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ

images-1Ενημέρωση για τον αριθμό υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ
[22.07.2015]

Ελένη Χάρου : Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΣΤΑ ΡΑΦΤΑΚΙΑΝΙΚΑ ΤΩΝ ΦΡΑΤΣΙΩΝ


Ο Άγιος Παντελεημονας στα Κύθηρα τιμάται σε δυο ναούς, στην Παλιοπολη και στα Φρατσια. Ο ναός των ΦΡΑΤΣΙΩΝ αναφέρεται σαν ενορία απο το 1721, στην οποία απογράφονταν οι οικογένειες Καλοκαιρινού-Παντολέου και Βιαρου-Ραφτακη. Αυτή η τελευταία οικογένεια είναι οι πρόγονοι του μεγάλου μας τροβαδούρου Αττίκ απο την πλευρά της μητέρας του, που ήσαν και ιδιοκτήτες του ναού. Είναι μονόχωρος καμαροσκέπαστος, στεγασμένος με σχιστόπλακες.


Πηγή : Eleni Harou (facebook)

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΠΟΤΑΜΟΣ - 800 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σήμερα, Κυριακή 26/7 (στις 19:30) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού και η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ποταμός, 800 χρόνια ιστορίας».
Την ιστορία του μεγαλύτερου και σημαντικότατου οικισμού του νησιού μας θα παρουσιάσει ο ερευνητής της κυθηραϊκής ιστορίας Εμμανουήλ Π. Καλλίγερος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και αφιερώνεται στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού, Αναστασίου Φλωρόπουλου.

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Άγιος Παντελεήμων

 Άγιος ΠαντελεήμωνΜεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 27 Ιουλίου.
Ο Παντολέων, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας του Ευστόργιος ήταν ειδωλολάτρης και η μητέρα του Εύβουλη χριστιανή. Βαπτίστηκε χριστιανός από τον ιερέα και γιατρό της πόλης Ερμόλαο κι έλαβε το όνομα Παντελεήμων.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 27-07-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πόσοι υπάλληλοι στελεχώνουν το Δημόσιο – Μικρή μείωση προσωπικού το Μάιο – Όλη η κατανομή ανά υπουργείο

Επικαιροποιημένα στοιχεία για την κατανομή του προσωπικού που στελεχώνει την ελληνική Δημόσια Διοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναρτώντας στην «Απογραφή» την κατανομή των υπαλλήλων που απασχολούνται στις δημόσιες υπηρεσίες και μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.





Το Grexit δοκίμασε τις σχέσεις Μέρκελ - Σόιμπλε


Στις 17 Ιουλίου, την ημέρα των 61ων γενεθλίων της, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ανέβηκε στο βήμα της γερμανικής Βουλής και κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι αν σπρωχτεί η Αθήνα εκτός Ευρωζώνης θα υπάρξει «χάος και βία». 



Πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια μετά οι επικεφαλής στην Αθήνα

Από την Τρίτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και δανειστών ενώ Τετάρτη  ή Πέμπτη θα φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν θα βρεθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα, οπότε εκ των πραγμάτων οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα.

Εβίτα Περόν 1919 – 1952

Εβίτα Περόν
Ηθοποιός από την Αργεντινή, δεύτερη σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής, Χουάν Περόν, με καθοριστική συμβολή στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, αντικείμενο λατρείας από τους φτωχούς και απόκληρους της χώρας («ντεσκαμισάδος») και ποπ είδωλο στη Δύση.

Η Μαρία Εύα Ντουάρτε γεννήθηκε στο Λος Τόλδος της Αργεντινής στις 7 Μαΐου του 1919. Ήταν ένα από τα εξώγαμα τέκνα του γαιοκτήμονα Χουάν Ντουάρτε και της Χουάνα Ιμπαργκούρεν. Και οι δύο γονείς της είχαν καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων. 

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων :ΚΥΡΙΑΚΗ Η' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (26-07-2015) ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ


osioparthenomartys_paraskevi_2
Μέ αὐτό τό θαῦμα ὁ Χριστός μας, μᾶς δίδαξε ὅτι ὅποιος ἔχει κοντά του τό Θεό καί ἐμπιστεύεται τή ζωή του σ' Αὐτόν μπορεῖ«κάθε βιοτική μέριμνα - φροντίδα νά τήν ἀποθέση σ' Αὐτόν»(Χερουβικό Θ. Λειτουργίας). Γιά νά γίνεται αὐτό ὁ χριστιανός πρέπει νά τρέφεται μέ τήν πνευματική τροφή τῶν Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας μας. Ἡ ἱερή ἐξομολόγηση εἰρηνεύει τήν ψυχή τοῦ πιστοῦ καί ἡ Θ. Κοινωνία τόν ἐνδυναμώνει στή βιοπάλη του, διότι τά Μυστήρια ὄχι μόνο παρέχουν, ἀλλά καί περιέχουν τήν Θεία Χάρη. Αὐτή τήν στενή σχέσι καί ἕνωσι μέ τόν Σωτῆρα Χριστό ἐβίωσε καί ἡ σήμερα ἑορταζόμενη Ἁγία Παρθενομάρτυς Παρασκευή καί αὐτή ἡ Θεία καί οὐράνια τροφή τῶν Θείων Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας μας ἔτρεφε καί ἐστήριζε στούς ἀγῶνες της τήν Ἁγία τοῦ Θεοῦ.


Ὁ Κύριός μας, ὅπως ἀκούσαμε στό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα, χριστιανοί μου, ἦταν ἀδύνατο νά βρεῖ ἡσυχία ἀκόμη καί στόν ἐρημικό ἐκεῖνο τόπο πού εἶχε ἀποσυρθεῖ, ὅπως ἀναφέρει ὁ Εὐαγγελιστής Ματθαῖος. Γιατί ὁ λαός πρῶτον εἶχε ἀνάγκη τήν ἰαματική του δύναμη πάνω στίς ἀσθένειες πού τόν βασάνιζαν καί δεύτερον γιατί πεινοῦσε καί διψοῦσε νά ἀκούσει τά γλυκά γεμᾶτα παρηγοριά καί εἰλικρίνεια λόγια Του.






Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 26-07-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6