Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ελένη Χάρου : KOΜΠΟΝΑΔΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Ένας αγαπημενος προορισμός στα Κύθηρα είναι η παραλία της Κομπονάδας που απλώνεται σε μεγάλη έκταση προς το Μυρτώο Πέλαγος. Βρίσκεται ανάμεσα στο Καλαδί και στη Φυρή Άμμο του Καλάμου. Από το Καλαδί την χωρίζουν τα επιβλητικά φρύδια του Μανταλά. Σ' αυτή την ολοκάθαρη παραλία καταλήγει το μεγαλύτερο λαγκάδι των Κυθήρων, το λαγκάδι της Κακοσπηλαίας, που αρχίζει από το Δρυμώνα περνάει από τα Φατσάδικα, από το Κατούνι και καταλήγει στη θάλασσα της Κομπονάδας κατεβάζοντας απίστευτο όγκο νερού σε περίοδο έντονης βροχόπτωσης, ο οποίος απειλεί τις γειτονικές περιουσίες.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ανακοίνωση

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους Κυθήριους και φίλους των Κυθήρων που έχουν εμπλουτίσει αυθόρμητα τις συλλογές της με βιβλία και άλλες δημοσιεύσεις. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε πλέον σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρου για τη σωστή στέγαση των βιβλίων, ακόμα και αποθηκευτικού, ενώ κάποια από τα εισερχόμενα δεν είναι πάντοτε κατάλληλα ή χρήσιμα για δανειστική βιβλιοθήκη.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 27/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ανεβαίνει ο υδράργυρος και στα εργασιακά

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος και στα εργασιακάΞεκινάει ο διάλογος για την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας στη χώρα με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου και κυρίως ο τρόπος κήρυξης των απεργιών να έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο.

Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να συναντήσει τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ και στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση του επικεφαλής του ILO με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΦΛΑΓΟΝΟΣ


Ο άγιος Στυλιανός στα Κύθηρα γιορτάζει φιλοξενούμενος στο ναό του αγίου Αντωνίου στο δρόμο του Καψαλιού. Απόψε ο εσπερινός έγινε με αστραπόβροντα και βροχή. Μέσα στο εκκλησάκι υπήρχε μια θαλπωρή, μια γλυκιά ατμόσφαιρα μοναδική. Ακολούθησαν κατά τα ειωθότα ο παραδοσιακός Τσιριγώτικος άρτος και τα κεράσματα με τσίπουρο που προσφέρουν οικογένειες που έχουν μικρά παιδάκια, διότι ως γνωστόν ο άγιος Στυλιανός είναι προστάτης των νηπίων.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 26/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα Νοεμβριανά (1916)

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Βασιλιάς ΚωνσταντίνοςΟ Νοέμβριος του 1916 βρίσκει την Ελλάδα με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και μία στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο εθνικός διχασμός είναι προ των πυλών...
Στις 3 Νοεμβρίου, οι αγγλογάλλοι, που είναι στο πλευρό του Βενιζέλου, αξιώνουν την παράδοση τεράστιων ποσοτήτων πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση των Αθηνών. Το αίτημά τους θα απορριφθεί τέσσερις ημέρες αργότερα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Τα καινούργια αποκτήματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων συμπεριλαμβάνουν μια μικρή αλλά επιλεγμένη συλλογή συγγραμμάτων με θέμα την ιστορία και λαογραφία της Κρήτης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, τόσο θεματικά όσο και βιβλιογραφικά, οι δύο τόμοι με τίτλο «Κρήνες και Κάστρα της Κρήτης» (Ηράκλειο, Σφακιανός, 1990). Πρόκειται για 416 συνολικά σελίδες εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένες με το χέρι από τον Μιχάλη Εμμ. Πατεράκη. Με εξαίρεση λίγες φωτογραφίες, κείμενο και εικόνες έχουν φιλοτεχνηθεί με μεράκι από το συγγραφέα – ακόμα και η βιβλιογραφία και τα παραρτήματα!


Πηγή Kythera Library (facebook)

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 25/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 23-11-2015

Υπεγράφη από το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΑΙΓΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ κ. Ιωάννη Ηλιάδη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου "Ανακαίνιση Δημοτικών Χώρων Υγιεινής" ποσού 19.039,11€ με το ΦΠΑ και ολική προθεσμία περάτωσης τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ελένη Χάρου : ΤΟ ΚΑΤΟΥΝΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΤΑΡΙΩΝ

Το Κατούνι είναι ένας μικρός γραφικός οικισμός στην περιφέρεια Λειβαδίου που κατά την παράδοση είναι παλαιότερος του 17ου αι. Οι πρώτοι κάτοικοι στο Κατούνι είχαν το επώνυμο Σεμιτέκολος, μια οικογένεια Βενετική, που ήρθε στην Ελλάδα με την 4η σταυροφορία και από την Κρήτη ήρθε στα Κύθηρα γύρω στα 1400. Αργότερα εγκαταστάθηκε και η βυζαντινή οικογένεια Βάρδα, που με άλλες βυζαντινές οικογένειες ήρθαν στα Κύθηρα μετά την Άλωση. Η λέξη Κατούνι μάλλον προέρχεται από το καντούνι που σημαίνει σοκάκι, άκρη οικίας, άκρη χωραφιού.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 24/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Βάζουν μπρος για το δεύτερο κύμα μέτρων

Βάζουν μπρος για το δεύτερο κύμα μέτρωνΑσφαλιστικό, εργασιακό και - νέα - φορολογική μεταρρύθμιση περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση του μνημονίου, μετά την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM ) των 10 + 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα...
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Πηγή : enikos.gr

Η ιστορία του Jukebox

Το Jukebox είναι ένα ημιαυτόματο μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής. Πήρε τ' όνομά του από την λέξη jook ή juke, που στην αφροαμερικάνικη αργκό σημαίνει χορός, πανδαιμόνιο, και τη λέξη box, που σημαίνει κουτί.
Δημιουργός του ήταν ο Λούις Γκλας, ένα τοπικό στέλεχος της General Electric. Μέσα σε ξύλινο κουτί τοποθέτησε ένα φωνογράφο Έντισον με 4 ακουστικούς σωλήνες και μία υποδοχή για νομίσματα. Ο καθένας με 5 σεντς μπορούσε να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 23/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Το πρώτο βήμα για την εισαγωγή ηλεκτρονικών διαδικασιών στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εμφάνιση PHOTO TABLET.jpg

Ψηφιακές ταμπλέτες διανεμήθηκαν στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από την έναρξη της 35ης Συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εισαγωγή ηλεκτρονικών διαδικασιών στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με αφορμή τα προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση

Εμφάνιση kats.2.jpg
 Εμφάνιση kats.2.jpg

Εμφάνιση kats.2.jpg
«Ο απλός Νεοδημοκράτης αισθάνεται ντροπή.
Μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία μετατράπηκε σε φιάσκο και όνειδος για την παράταξη.
Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο, τόσο σε αυτούς που είχαν την ευθύνη της διαδικασίας όσο και στην εταιρεία που , αποδεδειγμένα, δεν ήταν σε θέση να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει μπροστά με ενότητα, με εσωκομματικές διαδικασίες που δεν θα απαξιώνουν την παράταξη και δεν θα προσβάλλουν τους Νεοδημοκράτες.

Έρχεται «ψαλίδι» στα επιδόματα λόγω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Έρχεται «ψαλίδι» στα επιδόματα λόγω του Ελάχιστου Εγγυημένου ΕισοδήματοςΕιδική αναφορά στον Προϋπολογισμό για το 2016 γίνεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) για το οποίο προγραμματίζεται η βαθμιαία εθνική εφαρμογή του από την 1η Απριλίου 2016 και μετά, με στόχο την πλήρη εφαρμογή του έως το τέλος του επόμενου έτους.
Τονίζεται όμως ότι υπάρχει η δέσμευση για συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των παροχών σε χρήμα, όσο και σε είδος, των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των παροχών ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών σε ολόκληρο των τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Πηγή : enikos.gr