Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου εκπροσώπους των Ελληνικών υδατοδρομίων


Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των Ελληνικών υδατοδρομίων, και συγκεκριμένα η κ. Ρεβέκα Γκόβα, ο κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης και ο κ. Φώτιος Χατζηανδρώνης, όπου τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στον τομέα αυτόν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη αυτού του είδους της συγκοινωνίας, ιδιαίτερα λόγω του προβλήματος της μη επικοινωνίας των νησιών του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Επίσης δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την αύξηση των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις από την μεταφορά του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα, τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα μέσο αύξησης της επισκεψιμότητας των νησιών της Π.Ε. Νήσων και θα συντελέσουν στην ανάκληση των απωλειών του τουριστικού προϊόντος. 

Πηγή : Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων 



Παιδικά βιβλία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παιδικά βιβλία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»O Απρίλης είναι ο μήνας του βιβλίου. Από την 1η ως την 30η Απριλίου, το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» λέει «χρόνια πολλά» στο παιδικό βιβλίο συγκεντρώνοντας βιβλία για το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε να φθάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία στα παιδιά, μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους:

Καταδικάζει η Ελλάδα την καταστροφή μνημείων από το ISIS στη Μ. Ανατολή


Καταδικάζει η Ελλάδα την καταστροφή μνημείων από το ISIS στη Μ. ΑνατολήΤα «φρικιαστικά εγκλήματα» που διαπράχθηκαν και την «καταστροφή πολιτιστικών μνημείων και μουσείων» από το Ισλαμικό Κράτος καταδικάζει η Ελλάδα, όπως τόνισε η μόνιμη αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα.

Η κ. Μπούρα μίλησε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα «Τα θύματα επιθέσεων και κακομεταχείρισης βάσει εθνοτικών ή θρησκευτικών κριτηρίων στη Μέση Ανατολή». Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ανοικτής συζήτησης είχε αναλάβει η Γαλλία, η οποία προέδρευε του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον μήνα Μάρτιο.

Εντατικοί έλεγχοι για την προστασία του πολίτη - καταναλωτή


Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιεί η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά,  με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του πολίτη-καταναλωτή από το απαράδεκτο φαινόμενο της ελληνοποίησης τόσο των αυγών όσο και των αμνοεριφίων.





Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ο Γ.Δρυμωνιάτης στον ΙΑΝό για την π.ν.π.*

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ
Κάθε φορά που επιστρέφω στην πατρίδα,
πρωτοπερνώ από τον τάφο εκείνο
που έκρυψε ’δω και καιρό βαθιά του
των πρώτων ημερών μου όλο το κάλλος.
«Μάνα… Πατέρα… είσαστε καλά;», ερωτώ.
(Καλά φαίνεται νά’ναι).

Κάθε φορά σταλάζει ένα δάκρυ μου στο μάρμαρο,
λαδώνονται τα χέρια απ’ το καντήλι,
μοσχοβολά λιβάνι ο γύρω ουρανός.
Τους αγαπώ διαρκώς. Χαμογελά ο τάφος.
«Μάνα… Πατέρα… είσαστε καλά;», ερωτώ.
(Καλά φαίνεται νά’ναι).

Κάθε φορά απ’ τις πατούσες μου πετιούνται
ρίζες σκληρές, που εισχωρούν βαθύτερα
απ’ τα θεμέλια αυτού του άσπρου τάφου.

Γρηγόρης Λαμπράκης 1912 – 1963

Γρηγόρης ΛαμπράκηςΓιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 3-04-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Απέδρασε η Β. Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο


Απέδρασε, σύμφωνα με το συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο που κρατούνταν η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Η κ. Σταμάτη, όπως η ίδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης η οποία απορρίφθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρισκόταν σε "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο" καθώς πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα.

Στήριξη στο Δήμο Κορυδαλλού για μεταφορά της δίκης της "Χρυσής Αυγής"


Εντείνει τις πιέσεις ο δήμος Κορυδαλλού για να μη γίνει εκεί η δίκη της Χ.Α.Την κάθετη αντίθεση τους στη διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στον Κορυδαλλό και τη στήριξη τους στο αίτημα του Δήμου για μεταφορά της σε άλλη δικαστική αίθουσα, εξέφρασαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Παιδείας Τάσος Κουράκης στις συναντήσεις που είχαν σήμερα με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και αντιπροσωπεία του Δήμου. 

Όλες οι ανοικτές προκηρύξεις στο δημόσιο – Σε ποιες θέσεις εργασίας μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις

Μία πλήρη λίστα με όλες τις προκηρύξεις που ανοικτές για την υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο, επικαιροποιημένη κατά την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, δημοσιοποίησε του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τι γράφει στους Financial Times πρώην μέλος της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας..

Άρθρο της DeAnne Julius, πρώην μέλους της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, με τίτλο «Για να σωθεί το ευρώ, αφήστε την Ελλάδα να φύγει», φιλοξενούν οι Financial Times.
H DeAnne Julius θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, για να σωθεί η Ευρωζώνη.

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τα νησιά της

Τις οδικές και αθλητικές υποδομές, καθώς και τις υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων των νήσων της Περιφέρειας Αττικής ενίσχυσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής με την υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ και δρομολογώντας την ένταξη του ιδιαίτερα σημαντικού έργου "βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων" στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 ύψους 7,6 εκ. € περίπου.

ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕ: «ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ»


Μια δίκη πιλότος που θα καθορίσει ένα εύλογο ερώτημα πολύτεκνων οικογενειών θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από αίτημα ενός Θεσσαλονιοκού με υπερπολύτεκνη οικογένεια που ζητά να διαπιστωθεί αν παραβιάζει το Σύνταγμα από τη μη μη πρόβλεψη από το κράτος αφορολογήτου ορίου των πολύτεκνων  οικογενειών. 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 2-04-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παναγιώτης Στάθης : Την επαναπρόσληψη απολυμένων της ΕΡΤ διατάζει το Πρωτοδικείο




Την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ στον διάδοχο φορέα, που σχηματίστηκε μετά το «μαύρο» που έριξε στις οθόνες τους κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, διατάσσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με πρόεδρο τον πρωτοδίκη Χριστόφορο Λινό.

Απολογισμός δράσης περιόδου 2014-2015 και προγραμματικές κατευθύνσεις από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή

Σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αλεξανδρής παρουσίασε, όπως είχε υποσχεθεί, τον απολογισμό των πεπραγμένων  του πρώτου χρόνου της θητείας του.
Στον ετήσιο απολογισμό, που γίνεται για πρώτη φορά στον ΔΣΑ, περιλαμβάνονται και οι προγραμματικές κατευθύνσεις για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου.

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

• Οι πιανίστες Δημήτρης Βασιλάκης, Γιώργος Κωνσταντίνου και Αγάθη Λεϊμονή συμπράττουν με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε μία συναυλία με έργα Μότσαρτ, στις 8.30 μ.μ., στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6).

• Εκδήλωση με θέμα «Η σημασία του Καντ για την Ελλάδα», στις 7.30 μ.μ., στο Goethe-Institut (Ομήρου 14).

Η ιστορία της 4χρονης που "παραδόθηκε" στον φωτογραφικό φακό!

Η 4χρονη Adi Hudea σήκωσε τα χεράκια της στη θέα τουφωτογραφικού φακού του Osman Sagirli και παραδόθηκε.




Η ιστορία της 4χρονης που `παραδόθηκε` στον φωτογραφικό φακό!
Το μικρό κορίτσι μπέρδεψε τη μηχανή του με όπλο και "παραδόθηκε", με τον τρόμο να αποτυπώνεται στο πρόσωπό της. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο προσφύγων Atmen κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκίατον περασμένο Δεκέμβριο.

Η 4χρονη από τη Συρία, που σφίγγει τα χείλη από τον φόβο της, ζει με την τραυματισμένη μητέρα της και τα τρία αδέρφια της μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2012.

Η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Osman Sagirli κάνει τον γύρο του κόσμου από τότε που μοιράστηκε στα social media την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας συγκίνηση και θλίψη στους χρήστες του διαδικτύου.


Πηγή : newsit.gr

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Κάποιος να είναι ευτυχισμένος όπου κι αν βρίσκεται, εκεί ακριβώς…

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ: Ένα λιοντάρι στο Παρίσι
Πού μπορεί να οδηγήσει η πλήξη ένα περίεργο και μοναχικό λιοντάρι; Μπορεί άραγε να φτάσει από τη σαβάνα στο Παρίσι;
«Ήταν ένα τεράστιο λιοντάρι. Ένα νεαρό, περίεργο και μοναχικό λιοντάρι. Έπληττε αφόρητα στη σαβάνα του. Έτσι μια μέρα έφυγε για να βρει δουλειά, μια αγάπη, ένα μέλλον.»

Αυτή η αναζήτηση της αγάπης, της προσοχής και της αποδοχής μπορεί να κάνει ένα λιοντάρι να πάρει το τρένο;
«Έφτασε στο Παρίσι με το τρένο και χωρίς αποσκευές. Ήταν η πρώτη του φορά σε μια μεγάλη πόλη. Και όπως ήταν φυσικό, φοβόταν λιγάκι.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την πρόταση εξεταστικής για τα μνημόνια

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιστροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια, καταθέτει εντός της ημέρας Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύβος ερρίφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, παρουσία και του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Τάσου Κορωνάκη. 

Πρωταπριλιά

Συγκομιδή... σπαγγέτι στην Ιταλία (BBC, 1957)Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση. Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 1-04-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον τουριστικό σχεδιασμό των Δήμων



Εμφάνιση tourism seminar.JPGΜε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από φορείς και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου, το διήμερο εντατικό σεμινάριο για το στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Τα 6 κριτήρια για την κινητικότητα στο Δημόσιο – Πότε θα εφαρμοστεί

Ως κίνητρο για την ταχύτερη τοποθέτησή τους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδεσμεύει τους υπαλλήλους και τους επιτυχόντες των διαγωνισμών από τις θέσεις που υπηρετούσαν ή είχαν επιτύχει προκειμένου να συμμετάσχουν στη μίνι κινητικότητα



Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 30-3-2015


Ξεκίνησαν οι επαφές του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Κυθήρων στη Θεσσαλονίκη με τουριστικούς πράκτορες χωρών του εξωτερικού προκειμένου να προωθηθούν τα Κύθηρα ως νέος τουριστικός προορισμός.

Χαρχαλάκης Στράτος : Επιστολή συνεργασίας του Δήμαρχου Κυθήρων προς τον Δήμαρχο Μονεμβασίας

Πάσχα για τα παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πάσχα για τα παιδιά στο Αρχαιολογικό ΜουσείοTο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις πασχαλινές διακοπές. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Παναγιώτης Στάθης : ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ

Δεν τυγχάνει εφαρμογής στα Κύθηρα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την προσωρινη αναστολή εκμετάλλευςης των παραλιών απο το Δήμο, αναφέρει με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης επικαλούμενος το ειδικό νομικό καθεστώς της εγχωρίου που ισχύει για το νησί μας σε αντιδαστολή με την απόφαση που μιλά για "τη δημόσια κτήση των παραλιών". Η εγχώριος είναι πράγματι η σημαντική διαφορά των Κυθήρων σε σχέση με την απόφαση. 

Ο Πύργος του Άιφελ

 Το κτίριο - σύμβολο των Παρισίων και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του κόσμου. Αποτελεί πόλο έλξης για τα εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο (7 εκατομμύρια το 2011) και πηγή σημαντικών εσόδων για την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα μεταλλικό πύργο που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως και κατασκευάστηκε το 1889 από τον Γάλλο μηχανικό Γκιστάβ Άιφελ (1823 - 1923), από τον οποίο πήρε και το όνομά του: Πύργος του ΄Αιφελ (La tour Eiffel στα γαλλικά).

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 31-03-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τιμήθηκαν από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ολυμπιακός και Μαρινάκης

Τιμήθηκαν από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ολυμπιακός και ΜαρινάκηςΤο μεσημέρι της Τρίτης, 30 Μαρτίου 2015, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δωρεά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», τοποθετώντας αναμνηστική πινακίδα στους χώρους της Τράπεζας. 

Η αντίδραση της Διεθνούς Ενωσης για τον επαναπατρισμό μετά το διπλό βρετανικό «όχι» Ντέιβιντ Χιλ: «Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε τα Γλυπτά»


«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη βρετανική απόφαση. Δείχνει πλήρη έλλειψη καλής θέλησης κι έλλειψη κατανόησης της αδικίας που προκύπτει από τη στάση τους» λέει στο «Νσυν» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ στον απόηχο της διπλής βρετανικής άρνησης - τόσο διά του Βρετανικού Μουσείου όσο και του βρετανού υπουργού Πολιτισμού - στο αίτημα διαμεσολάβησης της UNESCO ώστε να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας σχετικά με την επιστροφή των παρθενώνιων Γλυπτών. 

Παναγιώτης Στάθης : ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ);

Παράνομη κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας την εκχώρηση του δικαιώματος στους Δήμους να ενοικιάζουν τις παραλίες έναντι αμοιβής καθώς ,όπως αναφέρει η υπ’  αριθμόν 646/2015 απόφαση του το Ε' τμήματος , αυτές αποτελούν δημόσια κτήση.  Πρόκειται για μια απόφαση η οποία πιθανότατα αφορά και τον Δήμο Κυθήρων , αλλά δεν είναι ακόμα οριστική. Ουσιαστικά το δικαστήριο βάζει προσωρινή φραγή στην δυνατότητα των παράκτιων δήμων να  εκμεταλλεύονται τις παραλίες αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από αυτή  προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λ.π. Το δικαστήριο θεωρεί ότι  αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Eκδήλωση-αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο


Με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνεια παρακολουθήσαμε την Κυριακή,29 Μαρτίου 2015 την εκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Νίκο Γκάτσο,που διοργάνωσε το Ωδείο αναγέννηση Κυθήρων στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα Κυθήρων.
Η βραδιά ήταν άκρως συγκινητική και καθήλωσε τους συντοπίτες μας από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία με τις όμορφες φωνές των σπουδαστών της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου, αλλά και με την απίστευτη παρουσία των ενήλικων τραγουδιστών,μουσικών και δασκάλων του Ωδείου.

Ελένη Χάρου : Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το 1917, κατά την περίοδο του Διχασμού, τα Κύθηρα με την πρωτοβουλία και την υποκίνηση του Κυθήριου βουλευτή του Βενιζελικού κόμματος Παναγιώτη Τσιτσίλια, αποσπαστήκανε από το κράτος των Αθηνών, που κυβερνούσε φιλοβασιλική κυβέρνηση και προσχωρήσανε στο κράτος της Θεσσαλονίκης υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτό το αυτόνομο Κυθηραϊκό «Κράτος» έζησε λίγους μήνες με δικές του τελωνειακές και αστυνομικές αρχές και διαλύθηκε όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Βενιζέλος. Στη φωτογραφία διακρίνεται η διακήρυξη της Αυτονομίας και οι υπογραφές των Κυθηρίων κοινοταρχών που συναίνεσαν σ´ αυτήν.


Πηγή : Ελένη Χάρου 

Κύθηρα - Αντικύθηρα: ο βυθός,οι κάτοικοι, χθες και σήμερα

Πως ζουν οι 19 κάτοικοι των Αντικυθήρων με ίδια φορολογία κατοίκου του Κολωνακίου; Πως είναι να βουτάς στο Ναυάγιο το '76 με τον Κουστώ; ΄Ενα ξεχωριστό οδοιπορικό.

 ΄Ενα ξεχωριστό οδοιπορικό στα Κύθηρα με αφορμή τη νέα έρευνα του Ναυαγίου στο απέναντι νησί των Αντικυθήρων.

Ο Τιτανικός έγινε… μουσείο – ΦΩΤΟ

Ο Τιτανικός έγινε… μουσείο – ΦΩΤΟΤο Μουσείο του Τιτανικού είναι γεγονός και βρίσκεται στο Branson του Μισούρι. Το μουσείο στεγάζεται μέσα σε ένα αντίγραφο του ομώνυμου πλοίου που επιπλέει στο νερό, δίνοντας την ψευδαίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται στον Τιτανικό.

Η καταστροφή της Χίου

Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.

Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Διπλό «όχι» από το Λονδίνο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα



Διπλό «όχι» από το Λονδίνο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα«Όχι» στην επιστροφή των Γλυπτών και «όχι» στη διαμεσολάβηση της UNESCO είπαν η βρετανική κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας για ακόμη μία φορά σε αδιέξοδο τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί λύση στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ

Παρουσιάζουμε τους τίτλους των εργασιών για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο) που εκπονήθηκαν στη Βιβλιοθήκη μας με την βοήθεια ειδικής βιβλιογραφίας (κυρίως της Κυθηραϊκής) τα τελευταία δύο χρόνια (Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2015):
01. Ενετοκρατία στα Κύθηρα
02. Παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του Καβάφη

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 30-03-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» «Διπλός ο ρόλος σήμερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»



Σε δήλωσή της με αφορμή την έκδοση του νέου ένθετου «Περιφέρεια» της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκήνιο», η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στον κρίσιμο, διπλό ρόλο που πρέπει να παίξει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται «να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας» και να αντιμετωπίσει «αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση, κινητοποιώντας δομές, συντονίζοντας δράσεις και συνδυάζοντας χρηματοδοτικά εργαλεία». «Οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναντικατάστατο ρόλο, προκειμένου η κοινωνία να υπερβεί τη σημερινή, δύσκολη συγκυρία, με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη», τόνισε η ίδια.

Σαρωτικοί έλεγχοι στις συντάξεις του Δημοσίου – Ψάχνουν νέα σκάνδαλα – Ποιοι & πώς θα ελεγχθούν

«Μαϊμούδες» και νέα σκάνδαλα- μικρά ή μεγάλα- αναζητά το ΓΛΚ στις συντάξεις του Δημοσίου, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να «χτενίσουν» συνταξιοδοτικές πράξεις των προηγούμενων 18 μηνών, μεταβολές στο ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων, αλλά και προκαταβολές συντάξεων για αιτήσεις που στη συνέχεια απορρίφθηκαν.


Δήμος Κυθήρων : Συνάντηση του Δήμαρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη με τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Π.Ν. Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη


Με  τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Π.Ν. Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης. Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση τεχνικών και οργανωτικών ζητημάτων για την προγραμματισμένη συναυλία της Φιλαρμονικής του Π.Ν. στα Κύθηρα στις 31 Ιουλίου 2015, που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα του κ.Δημάρχου που έχει εγκριθεί από τον Αρχηγό του Π.Ν. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν 45 μουσικοί και τραγουδιστές του Π.Ν. και θα πραγματοποιηθεί, υπό το φως της Πανσελήνου, στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου της Χώρας.

Η ιστορία της Θερινής Ώρας

 Η θερινή ώρα (Day Time Saving ή Summer Time στα αγγλικά) είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον 20ο αιώνα για την καλύτερη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση ενέργειας. Μετά την πετρελαϊκή κρίση των αρχών της δεκαετίας του ‘70 απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα και εφαρμόστηκε και στη χώρα μας. Το μέτρο συνίσταται στην τοποθέτηση των ρολογιών κατά μία ώρα μπροστά συνήθως κατά το διάστημα ανάμεσα στην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Κατρούγκαλος: Έτσι θα γίνουν οι αλλαγές για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο


Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τις επερχόμενες νομοθετικές του πρωτοβουλίες, θα δημιουργήσει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι οργανισμοί των υπουργείων να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης και της κοινωνίας, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων


Εκδόθηκαν οι Υπουργικές Αποφάσεις - Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση:

1) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 1.1: «ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» του ΕΠΑΛ 2007-2013
Επιλέξιμες Δράσεις: Διάλυση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το αλιευτικό εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» μηχανότρατα.
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1 είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες μηχανοτρατών.


2) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013
Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν στις Δράσεις:
1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.
Δικαιούχοι είναι φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα ή Ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα.

3) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.3 «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Αφορά χρηματοδότηση επενδύσεων του τομέα μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας & υδατοκαλλιέργειας στις δράσεις:
1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.3. είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων.

Η Υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης από ενδιαφερόμενους θα γίνεται:
• Για το Μέτρο 1.1 «ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» στις κατά τόπους Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων, έως 19.4.2015 για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης του 2010 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, και έως 19.5.2015 για νέες αιτήσεις.
• Για τα μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» μέχρι την 29.5.2015 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ και αντίγραφο του φακέλου κατατίθεται και στις αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων του ΕΠΑΛ.

Πηγή: Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ

Μητρόπολη Κυθήρων: Εγκύκλιος «Περί τῶν χειμαζομένων χριστιανῶν στίς περιοχές τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καί τῆς Βορείου Ἀφρικῆς»



ΑΝΤΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2966/11-03-2015
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ








Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 29-03-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών