Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Κάποιος να είναι ευτυχισμένος όπου κι αν βρίσκεται, εκεί ακριβώς…

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ: Ένα λιοντάρι στο Παρίσι
Πού μπορεί να οδηγήσει η πλήξη ένα περίεργο και μοναχικό λιοντάρι; Μπορεί άραγε να φτάσει από τη σαβάνα στο Παρίσι;
«Ήταν ένα τεράστιο λιοντάρι. Ένα νεαρό, περίεργο και μοναχικό λιοντάρι. Έπληττε αφόρητα στη σαβάνα του. Έτσι μια μέρα έφυγε για να βρει δουλειά, μια αγάπη, ένα μέλλον.»

Αυτή η αναζήτηση της αγάπης, της προσοχής και της αποδοχής μπορεί να κάνει ένα λιοντάρι να πάρει το τρένο;
«Έφτασε στο Παρίσι με το τρένο και χωρίς αποσκευές. Ήταν η πρώτη του φορά σε μια μεγάλη πόλη. Και όπως ήταν φυσικό, φοβόταν λιγάκι.»

Κι όταν, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό αυτό περνά απαρατήρητο τι συμβαίνει; Θα επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, εκεί όπου ήταν βασιλιάς ή θα προσπαθήσει να βρει τη θέση του στον κόσμο και στις καρδιές των καινούριων φίλων του; Θα κατορθώσει να γίνει ευτυχισμένο εκεί όπου βρέθηκε; Θα δείξει τη μοναδικότητά του χωρίς να χάσει την ταυτότητά του;
«Αυτή είναι η θέση μου, σκέφτηκε το λιοντάρι και χαμογέλασε. Κοίταξε πέρα, μακριά, και αποφάσισε να μείνει εκεί. Ακίνητο και ευτυχισμένο.»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το βιβλίο της Beatrice Alemagna μάς ταξιδεύει στο Παρίσι και στα αξιοθέατά του –στον Σηκουάνα, στο Λούβρο και τη Τζοκόντα, στη Μονμάρτη, στον Πύργο του Άιφελ– και μας θυμίζει πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίδιοι. Η συγγραφέας και εικονογράφος εμπνεύστηκε το βιβλίο από το λιοντάρι της πλατείας Denfert-Rochereau στο Παρίσι. Δημιουργός του γλυπτού αυτού ήταν ο αρχιτέκτονας Μπαρτολντί ανάμεσα στο 1876 και το 1880. Το βιβλίο διακρίθηκε με το βραβείο Bologna Ragazzi Awards το 2007 στη κατηγορία Μυθοπλασία.

Προτεινόμενος Σύνδεσμος:


Πηγή : Kythera Library (facebook)