Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επισπεύδει την καταβολή του Δώρου Πάσχα ο ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας και οι γενικότερες παροχές στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ.




Η Ώρα της Γης: Κλείνουμε όλα τα φώτα για μία ώρα – Ποιοι δήμοι συμμετέχουν (λίστα)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το WWF προσκαλεί το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου όλον τον πλανήτη να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, σβήνοντας όλα τα φώτα για μία ώρα. Έτσι, σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου, μεταξύ 20.30 και 21.30 μπορεί να κλείσει τα φώτα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην Ώρα της Γης, όπως αποκαλείται η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Εθελοντικός Καθαρισμός στο Κάτω Λιβάδι Κυθήρων

Την Κυριακή 29 Μαρτίου ώρα 9:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός και στο Κάτω Λιβάδι, επί του κεντρικού δρόμου.






Η νέα εφαρμογή στο Facebook που θα κάνει θραύση

Ταξίδι πίσω στο χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι χρήστες του Facebook μέσα από την καινούργια εφαρμογή, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. 



Προσλήψεις – εξπρές 1.295 μόνιμων και εποχιακών έως το Πάσχα


Σε προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων προχωρούν διάφοροι φορείς μέχρι το Πάσχα. Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.295 προσλήψεις σε φορείς όπως δήμοι, εφορείες αρχαιοτήτων, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες κ.α. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:




Φιλιώ ευχαριστήρια επιστολή - 7η Εθελοντική Καθαριότητα Καλάμου

Εμφάνιση WP_20150327_010.jpgΤην προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η εθελοντική καθαριότητα Καλάμου. Με μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά καθαρίστηκε η είσοδος του χωριού αλλά και οι παράπλευροι δρόμοι.


Η δήλωση Σεφέρη κατά της χούντας

 Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Μαγνητοφωνεί μία δήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο στρατιωτικό καθεστώς για την τραγωδία στην οποία οδηγούσε την Ελλάδα. 
Η κασέτα φθάνει λαθραία στο Λονδίνο και αυθημερόν η δήλωσή του μεταδίδεται από την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ενώ αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Παρισιού και την «Ντόιτσε Βέλε». 

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 28-03-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Κρύβεται ο καπετάνιος του πλοίου, απειλούν υπάλληλο πως θα τον δέσουν


Πριν από λίγο μέσα στο πλοίο μια ομάδα κρητικών επιβατών του πλοίου προπηλάκισαν τον υπάλληλο στη ρεσεψιόν και τον απείλησαν πως «αν δεν κατεβεί τώρα ο καπετάνιος θα σε αλυσοδέσουμε». Μετά από  τρεις ημέρες ο καπετάνιος εμφανίστηκε  μπροστά στους επιβάτες.

Τότε μίλησε στους επιβάτες οι οποίοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους από την τρίτη το βράδυ μέσα στο πλοίο στις 6.30 μμ που επιβιβάστηκαν.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

Ελένη Χάρου : Η "ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ" ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Ένα συνηθισμένο και προσφιλέστατο θέμα στα κεντήματα των κοριτσιών κάποτε ήταν "η ερωτευμένη ψαροπούλα". Τα κορίτσια που άλλοτε μάθαιναν την τέχνην του βελονίου από 6 χρονών, ονειρεύονταν να φτιάξουν ένα κάδρο με θαλασσινό τοπίο και ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ήταν το ναυτάκι και η ερωτευμένη ψαροπούλα. Αυτά τα κεντήματα συνήθως με ριζοβελονιά, σήμερα στολίζουν σαλόνια και κρεβατοκάμαρες αυτών που εκτιμούν την αξία των παλαιών εργόχειρων που φτιάχνονταν με αγάπη, με όνειρα και με το λιγοστό φως της πετρελαιόλαμπας.

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Διακριτός ο ρόλος των Δήμων στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ στη βάση της αρχής της εγγύτητας

Η συμβολή των Δήμων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην προώθηση της ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.
Ειδικότερα τέθηκαν τα εξής θέματα: η συμμετοχή των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, οι δημόσιες συμβάσεις και το ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών, η λειτουργία των λιμανιών της χώρας και η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Δούρου Ρένα : Χαιρετισμός σε Σεμινάριο για «Σχεδιασμό της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο».



Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε διήμερο σεμινάριο (26 & 27 Μαρτίου) που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής  με θέμα: «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο».

Η Περιφερειάρχης στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:
Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μια ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, με εξειδικευμένα εργαλεία και με προοπτική.

Το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα

 Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας συνέβη στις 27 Μαρτίου του 1977 στην Τενερίφη της Ισπανίας, όταν δύο γιγαντιαία Μπόινγκ 747 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 583 άνθρωποι. Η αεροπορική τραγωδία της Τενερίφης, που συντάραξε τον κόσμο, ήταν στην ουσία ένα τροχαίο δυστύχημα.

Δήμος Κυθήρων : Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Eορτάστηκε στο νησί μας η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Ο επίσημος εορτασμός έγινε στη Χώρα με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Η παρέλαση των μαθητών καθώς και οι εκδηλώσεις στην Πλατεία της Χώρας ματαιώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφάλειας της μεταφοράς των μαθητών που αποτελεί δημόσια ευθύνη και είναι προαιρετική σε ημέρες επίσημης αργίας του Κράτους. 

Πρόγνωση καιρού:Παρασκευή 27-03-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Προκόπης Παυλόπουός : Υπό την αιγίδα του οι έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Υπό την αιγίδα του Πρ.Παυλόπουλου οι έρευνες στο ναυάγιο των ΑντικυθήρωνYπό την αιγίδα του και ζητώντας συνεχή ενημέρωσή λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το ερευνητικό πρόγραμμα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε το πρωί τον δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη, τον οποίο συνόδευε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ αποσπέρι – αποσπερίδα

Η κυρα-ΧρυσάνθηΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ αποσπέρι – αποσπερίδα
Λέξη της μεσαιωνικής ελληνικής χωρίς δάσυνση του π σε φ.
αποσπερίζω < από + εσπερίζω: βεγγεράρω, μετέχω σε εσπερινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι
ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΛΕΞΙΚΟ του Δ.Κόμη (Ε.Κ.Μ.)
«Αν μου λείπει κάτι; Η αγάπη και η απλότητα.»
Έτσι θυμάται η 76χρονη σήμερα πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Μεγαλοκονόμου ...
Για περισσότερα: ΤΡΙΠΕΛΑΓΟ
https://tripelago.wordpress.com/…/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%…/…

Πηγή : Kythera Library ( Βιβλιοθήκη Κυθήρων )

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επίσκεψη στην Ύδρα για την 25η Μαρτίου




Εμφάνιση P3240078.JPGΤην Ύδρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων την Τρίτη 24 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο (χρονολογείται από το 1770). Ο κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας και συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις. Μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού για την εκδήλωση. Διαπίστωσε ότι το κτίριο που στεγάζεται το Σχολείο χρειάζεται επειγόντως επισκευή και αποκατάσταση ζημιών.

Ο Εθελοντισμός καθαρισμός… τελικά είναι μεταδοτικός!!!


Εμφάνιση WP_20150314_015.jpgΤην Κυριακή 29 Μαρτίου ώρα 9:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός και στο Κάτω Λιβάδι, επί του κεντρικού δρόμου.
Σημείο συγκέντρωσης στη διασταύρωση προς το νεκροταφείο στην Κερά στον δρόμο προς Κάλαμο.

Λαγκαδιανός: Πολύ δύσκολη η εκκένωση του πλοίου με 8 μποφόρ - ΒΙΝΤΕΟ


Λαγκαδιανός: Πολύ δύσκολη η εκκένωση του πλοίου με 8 μποφόρ - ΒΙΝΤΕΟ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφέρθηκε στην προσάραξη του οχηματαγωγού «Βιτσέντζος Κορνάρος» και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη μια επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου εξαιτίας της κακοκαιρίας.
«Έγιναν κάποιες προσπάθειες από αλιευτικά σκάφη, με την ρήψη ενός κάβου για την αποκόλληση του πλοίου, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Στο λιμάνι της Κάσου αυτή τη στιγμή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενής καιρικές συνθήκες. Είναι οκτώ μποφόρ, τοπικά εννιά».

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία της ΠΡΩΣΥΝΑΤ


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων Αττικής (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Στογιάννη, Πόλυ Τακόπουλο και Σταύρο Ασημομύτη, Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ (αστικός συνεταιρισμός για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων της Μυκόνου) είχε σήμερα, στην Περιφέρεια, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Κατσαφάδος Κώστας : Ερώτηση του Βουλευτή για την κοστολόγηση των ζημιών που έγιναν στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας

Εμφάνιση kats.2.jpgΤην κοστολόγηση των ζημιών που έγιναν στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια της 6ήμερης κατάληψης από ομάδα αντιεξουσιαστών  ζητεί με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Εσωτερικών ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
 Ο Βουλευτής, επικαλούμενος την εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας στις αστυνομικές αρχές για την αποκάλυψη και τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρουμετά την ποινική δίωξη που άσκησε,  ερωτά για ποιο λόγο δεν επενέβη η αστυνομία έτσι ώστε να αποτραπούν οι βανδαλισμοί στο ιστορικό  κτίριο.

Δημήτρης Λουράντος : Πανηγυρικός για την 25η Μαρτίου ( Διόρθωση )


Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις , ο υιός του Θεού υιός της Παρθένου γίνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.
  Ο Αρχάγγελος φέρνει το μήνυμα σ ένα άσημο κορίτσι της Παλαιστίνης. Σ ένα κορίτσι που ο κτίστης το χε προορίσει να γίνει η μάνα μας η απαντοχή μας η Παναγιά μας.

Σπύρος Λούης 1872 – 1940

Σπύρος ΛούηςΈλληνας μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1872 στο Μαρούσι της Αττικής, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του. Θρυλείται ότι έτρεξε από την Αθήνα στο Μαρούσι και τούμπαλιν για να φέρει το πηλήκιο που είχε ξεχάσει στο σπίτι του, ώστε να είναι τέλειος στην αναφορά του τάγματος.

Πρόγνωση καιρού:Πέμπτη 26-03-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εις το Τζηρίγο


Επήγαμε τέλος πάντων εις το Τζηρίγο με μία μεγάλη φουρτούνα και αράξαμε εις ένα χωριό, Ποταμό λεγόμενον. Εκεί ευρήκαμεν έναν από τους Γιατρακαίους και μας είπε ότι δεν κάμνει να φανερωθήτε μέσα εις την χώραν ως Κολοκοτρώνης. 










Εξετάζουν δρομολόγιο από Ελαφόνησο για Κύθηρα

Συνάντηση διάρκειας 1 ώρας είχαν το πρωί της Παρασκευής 20/3 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ο Δήμαρχος της Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Χάρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. 



Ελένη Χάρου : ΠΑΛΙΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Το ρολόι τα παλιά χρόνια ήταν είδος πολυτελείας. Οι αγρότες μας υπολόγιζαν την ώρα από το λάλημα του πετεινού, από τους αστερισμούς, από τη θέση του ήλιου κ.τ.λ. Τα πρώτα ρολόγια που ήρθαν στα Κύθηρα ήταν μικρά τσέπης με αλυσιδίτσα, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη από το 16ο αι. κατόπιν έχομε τα επιτραπέζια, του τοίχου και τα μεγάλα του δαπέδου, ρολόγια με στυλ που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Εκτός αυτών σε κάποια σημεία στα Κύθηρα υπήρχαν και οι μεριντιάνες, δηλ. τα υπαίθρια ηλιακά ρολόγια, τα οποία λειτουργούσαν με ένα σιδερένιο δείκτη, η σκιά του οποίου έπεφτε πάνω στις ώρες που ήταν χαραγμένες πάνω σε μια πλάκα.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;


25 Μαρτίου, εθνική επέτειος και συνάμα μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή. Η 25η Μαρτίου επιβάλλει την κατανάλωση μπακαλιάρου. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό σχετίζεται σίγουρα με τη Σαρακοστή, καθώς ο Ευαγγελισμός είναι μια από τις δυο μέρες που επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού (η άλλη είναι των Βαΐων).

Τίνα Ταμβάκη : Κύθηρα παλιές φωτογραφίες



Φωτογραφίες από άλλες εποχές για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...












25η Μαρτίου και Εθνική Επέτειος

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και  αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.







Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

 Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Τελείται στις 25 Μαρτίου.




Πρόγνωση καιρού:Τετάρτη 25-03-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

1.295 προσλήψεις – εξπρές για μόνιμους και εποχικούς έως το Πάσχα

1.295 προσλήψεις – εξπρές για μόνιμους και εποχικούς έως το ΠάσχαΣε προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων προχωρούν διάφοροι φορείς μέχρι το Πάσχα. Συνολικά αναμένεται να γίνουν 1.295 προσλήψεις σε φορείς όπως δήμοι, εφορείες αρχαιοτήτων, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες κ.α. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαρουφάκης


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΒαρουφάκηςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα δεχθεί, στις 12:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θα τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή : enikos.gr

Γεώργιος Κομηνός : Πρόσκληση στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Καλούνται οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κομηνό τρέχοντα θέματα αρμοδιοτήτων τους. 

Ο Αντιδήμαρχος 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΜΗΝΟΣ

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Διήμερο εντατικό σεμινάριο από την Περιφέρεια Αττικής για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο – Αθήνα 26 και 27 Μαρτίου 2015



Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 διήμερο εντατικό σεμινάριο με τίτλο «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Μεσογείων 156) και απευθύνεται αποκλειστικά στους Αιρετούς και στα εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Τουρισμού όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώσεων, οργανισμών, αναπτυξιακών εταιριών και επιμελητηρίων που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.

Ιούλιος Βερν 1828 – 1905

Ιούλιος ΒερνΓάλλος συγγραφέας, ο παραμυθάς και οραματιστής που εισήγαγε στη λογοτεχνία το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Μυθιστορήματα, όπως «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Από τη Γη στη Σελήνη», «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» και η «Μυστηριώδης Νήσος», αποτελούν προσφιλή αναγνώσματα. Ήρωες, όπως ο Φιλέας Φογκ και ο Κάπτεν Νέμο. εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Πρόγνωση καιρού:Τρίτη 24-03-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πρόσληψης Τεσσάρων (4) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας


Ο Δήμαρχος Κυθήρων έχοντας υπόψη : 
 1) τις διατάξεις του άρθρου 14, παρ.2, του Ν.2190/94 όπως αυτό τροποποιήθηκε , συμπληρώθηκε και ισχύει, 
 2) τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης προσωπικού Ο.Τ.Α», 
 3) τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 234/Α/28-12-2009),
 4)Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 22 του Ν.4071/2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ»,

Κώστας Κατσαφάδος : Ερώτηση του βουλευτή για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίηση των έργων του τραμ

Εμφάνιση kats.vouli (2).jpgΤο ακριβές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων για το τραμ ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτηση, ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, η επέκταση της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ προς τον Πειραιά συνολικού μήκους 5,4 χλμ. (3,1 χλμ. προς Πειραιά και 2,3 από Πειραιά) θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016, παρά το γεγονός ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί ήταν για τον Φεβρουάριο του 2015.

Ωδείο Αναγέννηση : Πρόσκληση για την εκδήλωση που θα κάνει το ωδείο αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο



Πηγή : Τίνα Ταμβάκη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ - Ο Τσιριγώτης ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( Αφιέρωμα στο Αρχιπέλαγος)


Ο πλοίαρχος της Άγονης Γραμμής
Βιώματα, εμπειρίες, συναισθήματα
από θαλασσινά ταξίδια που κράτησαν
36 ολόκληρα χρόνια


Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καπετάν-Βασίλη Λεονταράκη από το Τσιρίγο για όλα όσα μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας σε αυτό το μοναδικό δίωρο ταξίδι αναδρομής στο χθες και το σήμερα της ζωής του στις γέφυρες των καραβιών του. Συναισθήματα, βιώματα, εμπειρίες, όνειρα. Μια ζωή πραγματική, μια ζωή ποτισμένη μέχρι το μεδούλι από την ευλογημένη θάλασσα. Αξιωματικός σε γκαζάδικα και φορτηγά, ύπαρχος και πλοίαρχος στο «Ιόνιον», πλοίαρχος στο «Μάρθα» και το «Θησεύς», πιλότος στους πλοηγούς, μα πάνω από όλα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ». «Μια τσιμινιέρα στον κόσμο τον όρισε και σφυρίζει». Αναμνήσεις και υποχρεώσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ για τον καπετάν-Βασίλη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Ο Εορτασμός θα περιλαμβάνει τις κάτωθι εκδηλώσεις: 
1. Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και οικιών από 8ης ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.
 2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων κτηρίων, Δημοτικών Διαμερισμάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015. 
3. Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων την 25η Μαρτίου 2015 και ώρα 10:45 π.μ. 
4. Επιμνημόσυνος δέηση στην πλατεία Στάη Χώρας Κυθήρων την 25η Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ 

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Κάθε πόλεμος ξεκινάει με λέξεις. Κι αφού οι πολεμικές λέξεις έχουν ήδη αρχίσει να εκτοξεύονται εκατέρωθεν ας θυμίσουμε μιαν ιστορική παραδοξότητα: τα Κύθηρα (πάντα πρωτοπόρα ... λόγω αργών αντανακλαστικών) βρίσκονται εδώ και έναν σχεδόν αιώνα σε ακατάπαυστο πόλεμο με την Γερμανία!
Αντιγράφουμε από το πολύτιμο εγχειρίδιο του Εμμ.Π.Καλλίγερου «Συνοπτική ιστορία των Κυθήρων» 4η έκδοση (σελ. 180):

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

 Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 23-03-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους Η ευτυχία, λένε, δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής !!!

6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους Η ευτυχία, λένε, δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής. Τα πρότυπα του δυτικού κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, κατασκεύασαν (με την ευγενική μας (;) ανοχή) κατευθυνόμενους ανθρώπους σε έναν καταναλωτικό κόσμο. 

Παρακάτω θα βρεις 6 πράγματα που θα σε κάνουν λίγο πιο ελεύθερο και λίγο πιο ευτυχισμένο. 

Δεν είναι ανάγκη να αρέσεις σε όλους Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με τα όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Δεν είναι δυνατόν να αρέσεις σε όλους, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις πράγματα ή και να αλλάζεις την προσωπικότητά σου προκειμένου να κερδίσεις τη συμπάθεια ή την έγκριση των άλλων. «Σ' όποιον αρέσουμε».   

ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ.

Είναι πλέον νόμος του κράτους, από το βράδυ της παρασκευής, η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία,
Καθώς και η εφάπαξ καταβολή ολοκλήρου, του αρχικού ποσού οφειλής, με «μπόνους» την απαλλαγή των προστίμων και τόκων αυτού.
Με την ένταξη των οφειλετών στο πρόγραμμα αυτό, και με την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών, θα υπάρξουν απαλλαγές εως και 100% από τα πρόστιμα.

Έτσι θα ρυθμίσετε γρήγορα τα χρέη σας

Έτσι θα ρυθμίσετε γρήγορα τα χρέη σαςΜε την εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο TAXIS μπορούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου όσοι χρωστούν στην Εφορία να αποπληρώσουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ παλαιά αρρύθμιστα ή ρυθμισμένα χρέη είτε καταβάλλοντας ολόκληρο το ποσό της αρχικής οφειλής είτε μέρος της και να διαγράψουν μέχρι και 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Χαρχαλάκης Στράτος : Συνάντηση του Δήμαρχου Κυθήρων με τον Δήμαρχο Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπο Λιάρο



Συνάντηση διάρκειας 1 ώρας είχαν το πρωί της Παρασκευής 20/3 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ο Δήμαρχος της Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Χάρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Συζητήθηκε διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΝΑ όπως: 

Φιλαρμονική Ποταμού : Η συνάντηση των φίλων της Φιλαρμονικής είναι απόψε στις 7 το απόγευμα

Η συνάντηση των φίλων της Φιλαρμονικής είναι απόψε στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσά μας πάνω από το Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού. Την ταινία που θα δούμε, η οποία έχει σχέση με μουσική και χάλκινα όργανα (μπορείτε να μαντέψετε ίσως) , διαλέγει ο Γιάννης Κασιμάτης. Οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χαρούμε να σας δούμε!

Πηγή : Φιλαρμονική Ποταμού ( facebook )