Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ ένα ταξείδι που κρατάει τριάντα χρόνια και συνεχίζεται...

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στο Μορφωτικό Κέντρο Ποταμού, το Εργαστήριο Μαριονέτας παρουσιάζει την παράσταση «Ταξείδι στην Τοσκάνη».









Αλλάζει το ΥΠΕΣΔΑ τον τρόπο δημοσίευσης αποφάσεων του δημοσίου σε ΦΕΚ – Τι προβλέπει η νέα διαδικασία

Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται δεκτά προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, έγγραφα και πράξεις υπουργείων, γενικών γραμματειών, ανεξάρτητων αρχών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και περιφερειών, σε περίπτωση που δεν φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και χρονοσήμανση (με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας).


Ελένη Χάρου : Τα τσιριγώτικα αμανάτια



Αμανάτια στα Κύθηρα λέμε τα δέματα που στέλνομε κάπου. Άλλοτε που δεν υπήρχαν οργανωμένες μεταφορικές στο νησί, ο καθένας προσπαθούσε να βρει και να αγγαρέψει κάποιον ταξιδιώτη και να τον φορτώσει ένα δέμα για να το μεταφέρει στον Πειραιά, ή στην Αθήνα, όπου, όλοι οι Κυθήριοι είχαν και κάποιο δικό τους. 


Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Το ευτυχισμένο καλοκαίρι της κυρίας Φορμπς


Τι γυρεύει μια τεράστια σμέρνα καρφωμένη στην πόρτα;

«Ήταν μαύρη και γυαλιστερή κι έμοιαζε με μαγγανεία τσιγγάνων, με τα μάτια της ακόμα ολοζώντανα και τα πριονωτά της δόντια στα ορθάνοιχτα σαγόνια. Εγώ ήμουν τότε εννιά χρονών κι ένιωσα τέτοιο φόβο μπροστά σ’ εκείνο το εφιαλτικό θέαμα, που μου κόπηκε η λαλιά.»










Ψήφισμα για τη δίκη στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα για τη δίκη στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:΄





Κώστας Κατσαφάδος : Ερώτηση για την επιβολή φόρου 20% στα έσοδα ιστοσελίδων

Εμφάνιση kats.vouli.jpg
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και Επικρατείας κ. Παππά για την επιβολή φόρου 20% στα διαφημιστικά έσοδα ιστοσελίδων στο internet κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο.




Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αττικής στη συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας (28 – 31 Μαΐου 2015), την Τετάρτη 29/4, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. Στον χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, που διοργανώνει φέτος ο Πειραιάς, αποτελεί μια πρόσκληση και μια πρόκληση».

Αποπληρωμή χρεών σε… 2000 χρόνια! Ποιοι δήμοι πέτυχαν ευνοϊκό συμψηφισμό οφειλών (απόφαση)

Σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς συμψηφίζουν τις οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τρεις δήμοι, βάσει Κοινής Υπουργική Απόφασης που ενεργοποιεί την διάταξη του νόμου 4316/2014 και προβλέπει την αποπληρωμή χρεών με την μηνιαία παρακράτηση ποσοστού 5% επί των ΚΑΠ που λαμβάνει κάθε δήμος.

Μιχαήλ Μίνιν 1922 – 2008

Μιχαήλ ΜίνινΡώσος στρατιωτικός. Υπήρξε ο πρώτος σοβιετικός στρατιώτης που ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη της γερμανικής Βουλής (Ράιχσταγκ), κατά τη διάρκεια της Μάχης του Βερολίνου (16 Απριλίου - 2 Μαΐου 1945).





Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 02-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Θεατρική παράσταση "Η ΒΕΡΑ"

Νέα προθεσμία για τις οφειλές

Έως και τις 26 Μαΐου 2015 θα έχουν χρονικό περιθώριο οι φορολογούμενοι, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, να ενταχθούν στη διαδικασία της «προκαταβολής»




Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε προσλήψεις 1.000 οπλιτών – Ποια είναι η κατανομή


Απόφαση για τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών ώστε να προσληφθούν 1000 οπλίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.






Δήμος Κυθήρων Δελτίο Τύπου : Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Μητάτων – Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Νοτίου Ορίου»

Με την υπ΄αρίθμ 7498/27-04-2015 απόφαση του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Μητάτων – Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Νοτίου Ορίου» από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 243.000€ (με το Φ.Π.Α.), ήτοι το 100% του προϋπολογισμού του έργου.

Δήμος Κυθήρων : Πρόσκληση συνεδρίασης σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 3 παρ. 3δ του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων, στις 05-05-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 



«Πρόστιμο» σε όσους απολύουν 55άρηδες – Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση


Το έμμεσο πρόστιμο με την πληρωμή μέρους των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες που απολύουν εργαζόμενους άνω των 55 ετών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.





Το Πορτρέτο των Μηνών

Ο πέμπτος μήνας του ημερολογίου, διάρκειας 31 ημερών. Αρχικά ήταν ο τρίτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου (Majus) και πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη θεότητα Μαία (λατινικά Μάγια), μητέρα του θεού Ερμή. Ήταν η θεά της γονιμότητας και ετιμάτο με θυσίες χοιριδίων στο βωμό της.
Σύμφωνα με άλλες εκδοχές, η ονομασία Μάιος προέρχεται:







Εργατική Πρωτομαγιά

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.




Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 01-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών







Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

H ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΣΤΙΣ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Μεγάλη διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς η σχολή Πολιτικών Μηχανικών βρέθηκε ...
στις 30 καλύτερες του κόσμου.


Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 26η θέση, στην τελευταία έκδοση του QS World University Rankings.

Ποιοι πάνε στα μουσεία;

Δυστυχώς, οι Ελληνες δεν πάνε συχνά στα μουσεία.Τυφλώνεσαι και μόνο που το διαβάζεις. Περίπου το 70% των ερωτηθέντων έρευνας, δήλωσε ότι δεν επισκέπτεται συχνά μουσεία! Τους ενοχλεί η τιμή του εισιτηρίου. Τη θεωρούν ακριβή. Είναι ακριβός ο Κεραμεικός με 2 ευρώ; Το Μουσείο της Ακρόπολης με 5 ή το ΕΑΜ με 7; Επίσης πιστεύουν ότι  οι Eλληνες πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους ξένους. Ασχέτως εάν πηγαίνουν ή όχι (που δεν πηγαίνουν όπως προκύπτει και από αυτή την έρευνα) στα ελληνικά μουσεία. Τρέχουν όμως να επισκεφτούν μουσεία του εξωτερικού...

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετή ώρα και να τον ενημερώσω δια ζώσης για τη δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, στην Περιφέρεια Αττικής. Μία δουλειά συστηματική και σε βάθος, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε η Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

Βαλπουργιανή Νύχτα

Παγανιστική γιορτή για τον ερχομό της άνοιξης, που λαμβάνει χώρα στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Το επίκεντρο της Βαλπουργιανής ή Βαλπούργειας Νύχτας (Walpurgisnacht) είναι η Γερμανία. Σύμφωνα με τις τευτονικές παραδόσεις, την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαλπούργης ή Βαλπουργίας (1 Μαΐου) - της Αγγλίδας μοναχής που συνεισέφερε τα μέγιστα στην επικράτηση του Χριστιανισμού στον γερμανικό χώρο - οι δαίμονες και οι μάγισσες συγκεντρώνονται στο όρος Μπλόκεν ή Μπλόγκσμπεργκ της Σαξωνίας και υπό την επίβλεψη του Διαβόλου κυριολεκτικά οργιάζουν και προβαίνουν σε διαφόρων ειδών μαγείες για να υποδεχθούν την άνοιξη.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ: αγιοθέριδον

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ: αγιοθέριδον
από την σύνθεση των λέξεων άγιος,-ία,-ιο + θυρίδα.

Αντιγράφουμε από την σελίδα της Ελένης Χάρου:
«Σε διαθήκες του 18ου και 19ου αι. στα Κύθηρα, οι διαθέτες, κυρίως ιερείς, εκφράζουν την επιθυμία να ενταφιασθούν κοντά στο αγιοθέριδον. Μιλάμε για μια εποχή που οι ενταφιασμοί γίνονταν εντός των ναών και στα προαύλια.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 30-04-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ

Πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις δηλώσεις εισοδήματος.

Την επιβολή διοικητικών προστίμων ζήτησε, σύμφωνα με την imerisia.gr, με κατεπείγουσα εγκύκλιο από τις εφορίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


Ξεκινούν οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του ν/σ Κατρούγκαλου


Στα μέσα Μαΐου όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπρόσληψης και αποκατάστασης των 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου.





Τροπολογία για την ανάπλαση της περιοχής Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα)

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον  Γιώργο Γαβρίλη και την καθοριστική συμβολή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας επεξεργάστηκαν τροπολογία για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της περιοχής της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα).

Το καλοκαίρι ασφαλιστικό και εργασιακά

Το καλοκαίρι ασφαλιστικό και εργασιακάΤου Τάσου Δασόπουλου
Με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να μετατίθενται στη μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου και χωρίς τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, το πρώτο εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τη δόση οδεύει σήμερα στις Βρυξέλλες.
H ελληνική ατζέντα περιλαμβάνει στην ουσία μέτρα τα οποία στοχεύουν στην άντληση εσόδων από τα μέτωπα της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και γενικότερα του μεγάλου πλούτου.
Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr
Πηγή : enikos.gr

Ανακοίνωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               
ΤΚ 80200                                                                                     ΚΥΘΗΡΑ,27-04-2015
ΤΗΛ. 27360-33476                                                                                                                           
FAX. 2736033404                                                                
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   Α.Ε.Ε.2015
   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
  A) ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ (ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)
1.     TAYTOTHTA (ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ)
2.     ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ(ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ)
3.     ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014
4.     ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
5.     ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΕ ΤΟ Ε9 ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
6.     ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΟΓΑ ,ΙΚΑ κ.λ.π)
7.     ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΣΑ

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΑΦΗ (29.4.1863 – 29.4.1933)

Εἶναι δυὸ νέοι, τοῦ ἔρωτος παιδιά. Ἐμπρὸς τους
δὲν εἶναι ὁ Μαρμαρᾶς ἤ ὁ Κεράτιος, εἶν’ τὸ Μυρτῶον
πέλαγος, μιὰ δόξα θριαμβική. Μιλᾶνε:

«Πᾶνε πιὰ τοῦ Βυζαντίου τ’ ἀρχαῖα μεγαλεῖα,
λιγόστεψαν οἱ ἄνθρωποι, φτωχῦναν τὰ παλάτια.
Ὁ νέος αὐτοκράτορας μᾶς τάραξε σ’τοὺς φόρους
καὶ λέγεται πὼς ξεπουλάει τὴν ἁγία πίστη μας
εἰς τοὺς ἐχθρούς μας, τοὺς δικέρατους Λατίνους.

Τὰ ἐκκλησιαστικὰ δὲν τὰ καταλαβαίνουμε πολύ.
Βέβαια νοιώθουμε ποὺ εἴμαστε ἀπὸ ρίζα ἐκλεκτή,
βέβαια νοιώθουμε ποὺ εἴμαστε Ρωμιοὶ
κι ἡ πίστη μας εἶναι πιὸ σωστή. Ἀλλὰ
δὲν εἴμαστε δα τίποτε ἀκραιφνεῖς.

Στὴν Πόλι ἦτον δύσκολο ν' ἀγαπηθοῦμε...
Πόνος πολύς – μέρος πολύ – κι ὄχι τόσο δικό μας,
ὁ κόσμος λίγος καὶ σχολιάζανε πολύ.
Ὡστόσο κρύβεται κανεὶς καλύτερα
σ' ἕνα μικρὸ νησί.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 29-04-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ελένη Χάρου : Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΥΡΑΣ




Ύστερα απο απουσία 8 εβδομάδων η Μυρτιδιώτισσα ξαναγύρισε στο προσκύνημά της.
Σημερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και το έθιμο της γύρας. Η λιτάνευση της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ στην πασχαλιάτικη περίοδο είναι το κορυφαίο θρησκευτικό έθιμο των Κυθηρων, έθιμο αιώνων, που μαρτυρείται απο την εποχή των Βενετών. 





Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.








4 μεγάλες αλήθειες της ζωής από τον Jean Paul Sartre

Ο Sartre γεννήθηκε το 1905 στο Παρίσι, στο οποίο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο πατέρας του, καπετάνιος του Ναυτικού, πέθανε όταν ο Sartre ήταν μωρό και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε όταν ο ίδιος ήταν 12 χρονών -προς μεγάλη του απογοήτευση, καθώς είχε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση μαζί της. 




Παναγιώτης Χατζηπέρος : Λαϊκή συνέλευση – διαβούλευση στις 2 Μαΐου στον Γαλατά Τροιζηνίας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζήνας – Μεθάνων, θα διοργανώσει λαϊκή συνέλευση – διαβούλευση το Σάββατο 2 Μαΐου, ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαλατά, με αρχές, φορείς και κατοίκους, για αμφίδρομη ενημέρωση – συζήτηση των κατοίκων της περιοχής με τα εξής θέματα :

· Ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ

· Τα υπό εξέλιξη έργα

· Τα προγραμματιζόμενα έργα

· Τουριστική ανάπτυξη, πολιτιστική κληρονομιά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ιαματικός, καταδυτικός, θρησκευτικός, γιώτινγκ κλπ)

· Αγροτική ανάπτυξη (καταπολέμηση κουνουπιών και δάκου, καταρροϊκός πυρετός κλπ)

Στην ανωτέρω συγκέντρωση θα κληθούν όλοι οι Βουλευτές της περιοχής και ο Δήμαρχος Πόρου.



Σημειώνεται επίσης ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την μετάβαση του στην Τροιζηνία, με τον ειδικό του σύμβουλο κ. Σταύρο Πλατή και με υπηρεσιακούς παράγοντες, θα συναντηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου ώρα 13:00 στο κατάστημα «Κακλαμάνη» με παρόδιους ιδιοκτήτες του δρόμου Δρυόπης – Γαλατά για να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκτέλεση του έργου στον ανωτέρω δρόμο.

Πηγή : Γραφείο Παναγιώτη Χατζηπέρου

Στις 2 Μαϊου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στις 2 Μαϊου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου 2015 θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων "mid-season sales", σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013 και όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).


Δήμος Κυθήρων : Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης



Κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης αναφορικά με την πρόθεση της Αστυνομίας να καταργήσει τους Α/Σ Ποταμού Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Δείτε την επιστολή εδώ




Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

 Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ:
  • 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 28-04-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τίνα Ταμβάκη : Δελτίο Τύπου ΛΑΝΕ 27-4-2015


Πηγή : Stamatina Tina Tamvaki Kythera

Ελένη Χάρου : Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΥΡΑΣ


Ύστερα απο απουσία 8 εβδομάδων η Μυρτιδιώτισσα ξαναγύρισε στο προσκύνημά της.

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και το έθιμο της γύρας. Η λιτάνευση της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ στην πασχαλιάτικη περίοδο είναι το κορυφαίο θρησκευτικό έθιμο των Κυθήρων, έθιμο αιώνων, που μαρτυρείται απο την εποχή των Βενετών.

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 29-4-2015 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 29-4-2015 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.04.2015 τεύχος Α) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος». Εισηγητής: Δήμαρχος.

Οι 23 επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Οι 23 επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλονΤις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2015, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας «Best Workplaces 2015» βράβευσε σήμερα το Great Place to Work Hellas, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.






Δήμος Κυθήρων : Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα είχε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων και σωματείων του νησιού.



Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα είχε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων και σωματείων του νησιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος και τα ανώτατα στελέχη της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών. Ο κ. Δήμαρχος έθεσε ευθαρσώς και μετ΄ επιτάσεως όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες στην περιφερειακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Δήμου και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις.

«ΚΟΜΜΕΝΑ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Μηδενισμό της κόλας του υποψηφίου μαθητή στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκαλεί η  κατοχή κινητού τηλεφώνου ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας  που επικύρωσε τον μηδενισμό  δύο  γραπτών  μαθητών,  ενός σε Γενικό Λύκειο της  Βούλας Αττικής και ενός  σε Γενικό Λύκειο στην  Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, για αυτό το λόγο.

Θόδωρος Αγγελόπουλος 1935 – 2012

Θόδωρος ΑγγελόπουλοςΈλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου με διεθνή προβολή και σημαντικές διακρίσεις. Ο δημιουργός της εμβληματικής ταινίας Ο Θίασος (1974), παραμένει ο σημαντικότερος κινηματογραφιστής, που ανέδειξε η χώρα μας κι ένας από τους σπουδαιότερους του παγκόσμιου κινηματογράφου. Κυρίαρχα θέματα στο φιλιμικό του σύμπαν η μετανάστευση, η επιστροφή στην πατρίδα και η ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα.