Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στις 2 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα 22 εκατ. ευρώ για χωματερές. Tα πρόστιμα στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η ώρα των προστίμων έφθασε. Στις 2 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα για τη λειτουργία δεκάδων παράνομων χωματερών. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η χώρα θα κληθεί να καταβάλει άμεσα 22 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 54.450 ευρώ για κάθε ημέρα μέχρι το κλείσιμο και την αποκατάσταση και της τελευταίας χωματερής. Μη έχοντας άλλη επιλογή, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εστιάσει τους τελευταίους μήνες στην ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων, επιβάλλοντας τη μεταφορά σκουπιδιών σε όποια περιοχή διαθέτει στοιχειώδεις συνθήκες διαχείρισης.

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ... ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΧΥΤΡΑ»

Ένα από τα ποιο εντυπωσιακά μέρη των Κυθήρων είναι η βραχονησίδα Χύτρα ή αλλιώς Αυγό, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων. Διαθέτει μια θαλάσσια σπηλιά από την νότια πλευρά της με μοναδικά γαλαζοπράσινα χρώματα, που αποτελεί καταφύγιο για φώκιες.

Δημοτικά Εργα και Προμήθειες :Καταργείται ο ΕΚΠΟΤΑ

 Μέχρι τον Μάρτιο, ο νόμος που αποτέλεσε από το 1985 την ραχοκοκαλιά όλων των έργων και των προμηθειών των δήμων και καθόρισε και την ποιότητα τους στους δήμους, καταργείται. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Επιδοτήσεις έως και 45% με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο – Ποιους αφορά & ποιοι μένουν εκτός – Τα τρία είδη ενισχύσεων

Επιδοτήσεις έως και 45% του κόστους επένδυσης και αλλαγές για τη διευκόλυνση των επενδυτών και την τόνωση της ρευστότητας έρχονται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Το αρμόδιο υπουργείο επιδιώκει να δημιουργήσει έναν πιο αποτελεσματικό Αναπτυξιακό Νόμο, με κορωνίδα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος για άμεση χρηματοδότηση και εντέλει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα.

Γιώργος Κανέλλης, Δημήτρης Μάρσελος, Χρύσα Δαπόντε στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης, Ακτή Μιαούλη, Χανιά

"Η Βέρα" του Κωνσταντίνου Κάππα
Ο Κωνσταντίνος Κάππας σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων», παρουσιάζει την συγκινητική κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Η ΒΕΡΑ» στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης, Ακτή Μιαούλη, Χανιά από την Παρασκευή 21 έως 23 Νοεμβρίου 2014. 


Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κάππας 
Παίζουν: Κωνσταντίνος Κάππας, Γιώργος Κανέλλης, Δημήτρης Μάρσελος 
Σκηνικά – Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε 
Πηγή : Κυθηραϊκός Σύνδεσμος


Δήμος Κυθήρων : Eκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 23-11-2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί την Κυριακή και ώρα 19:00 . Τα θέματα ημερήσιας διάταξης  που πρόκειται να συζητηθούν είναι τα παρακάτω :

1. Έγκριση της 102-2014 επικαιροποιημένης μελέτης για το έργο«Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Μητάτων (Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Νοτίου ορίου)».
2. Έγκριση 103-2014 επικαιροποιημένης  μελέτης για το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων»

Ανακύκλωση : Σε τέσσερις κάδους πλέον τα απορρίματα συσκευασίας

Διπλασιασμό του στόχου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, από 10% σε 20% και θέσπιση υποχρεωτικής συλλογής 4 ρευμάτων αποβλήτων συσκευασίας από χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μέταλλο προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της ανακύκλωσης και βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων», του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι ΧΥΤΑ και να επιστρέψουν πολύτιμοι πόροι στην παραγωγική αλυσίδα.
Στο σχέδιο νόμου, το υπουργείο Περιβάλλοντος θεσμοθετεί

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Αποτελεσματική παρέμβαση για την αδειοδότηση δύο νέων έργων στα Κύθηρα

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη νήσων κ.Παναγιώτη Χατζηπέρου δόθηκε έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την εκτέλεση δύο έργων στα Κύθηρα :

Της πλατείας Φρατσίων και Μητάτων  

Τα έργα αυτά προβλέπεται να ενταχθούν στο ΟΠΑΧ, μετά από πρόταση που θα υποβάλλει ο Δήμος. Την απόφαση για την υποβολή πρότασης για τα έργα αυτά, αλλά και άλλων 5 αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του που θα γίνει την Κυριακή 23/11/2014.


Πηγή : Αντιπεριφερειάρχης Νήσων 

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού : Kυριακή 23 Νοεμβρίου, 13.00. Γιορτή για τα 60 χρόνια

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του, την  Kυριακή 23 Νοεμβρίου, με πολύ κέφι, ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και ωραίους μεζέδες, στο χώρο του Εργοστασίου.

Η προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού είναι ανεκτίμητη στην αγροτική παραγωγική διαδικασία των Κυθήρων και του ευχόμαστε να γιορτάζει για πολλά ακόμη χρόνια.

Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 22.11.2014


Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος



Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ



Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Kythera Library : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -21 Νοεμβρίου - ΑΛΛΟΤΕ στα 1694

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -21 Νοεμβρίου- ΑΛΛΟΤΕ στα 1694
γεννήθηκε ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον Διαφωτισμό, ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ, γνωστός με το ψευδώνυμο Βολταίρος.
Το ιησουιτικό κολέγιο του Μεγάλου Λουδοβίκου τού ενέπνευσε ισόβια αφοσίωση στο θέατρο. Το ‘‘εισιτήριο’’ για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα τού το έδωσαν οι σατιρικοί στίχοι. Με αυτούς σατίρισε καταστάσεις αλλά και υπηρέτησε διαμάχες μεταξύ αριστοκρατών και βασιλιάδων. Υπέρμαχος της δικαστικής μεταρρύθμισης αφού ο ίδιος είχε πέσει θύμα δικαστικής μηχανορραφίας που τον οδήγησε σε τρίχρονη εξορία στην Αγγλία. 
 

Ελένη Χάρου : Της Μεσοσπορίτισσας



«Μισά ‘σπειρες, μισά ‘φαγες, μισά αποκράτειε να ‘χεις» 
λέει μια παλιά παροιμία για τη σημερινή ημέρα, η οποία άλλοτε ήταν στα μισά της περιόδου της σποράς.














Παναγιώτης Χατζηπέρος : Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Δήμαρχο Πειραιά


Η αδυναμία πλήρους στελέχωσης της Πολεοδομίας Πειραιά (τομέας Β΄) που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού διαπιστώθηκε σε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου κ. Ταταρόπουλου και του Δ/ντη της Πολεοδομίας κ. Δημητράκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Πειραιά, ενώ η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ρένα Δούρου : Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο γαλλικό περιοδικό L’Humanité Dimanche

 Συνέντευξη παραχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο γαλλικό περιοδικό LHumanité Dimanche με κεντρικό μήνυμα «Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής αρχής, που αποτυπώθηκε αρχικά στον προϋπολογισμό για ενισχύσεις κατά της λιτότητας και της στήριξης των απόρων, ο οποίος «αυξήθηκε περισσότερο από 600%, ήτοι από 1,9 σε 13 εκατομμύρια ευρώ» με στόχο να καταστεί δυνατή η στέγαση οικογενειών, η παροχή ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε οικογένειες που τα έχουν πλέον αποστερηθεί, κ.λπ.

Παναγιώτης Μελάς : Σέβομαι τις αποφάσεις των ΑΝ.ΕΛ.

Μελάς: Σέβομαι τις αποφάσεις των ΑΝ.ΕΛ.«Ξεκαθαρίζω ότι οι προσωπικές μου απόψεις και αγωνίες ενισχύουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς και προσθέτει:
«Το συνέδριο του Κινήματος και οι αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι σεβαστές από την πλευρά μου.
Η διατύπωση των απόψεων μου για τις πιθανές μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και πάντα με κριτήριο την καλύτερη πορεία του τόπου».
Πηγή : enikos.gr

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Σαλαμίνα

Εμφάνιση foto 1.jpg
Σύντομα ο Τύμβος στην περιοχή Κολώνες στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, θα είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της νήσου.  Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης δεσμεύτηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όσο και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Σαλαμίνα.


Δήμος Κυθήρων : Ενημερωτικό σημείωμα από το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2014 ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (μέσω Δήμου) ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ:
1-ΑΙΤΗΣΗ

2- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Όμιλος Εξυπηρετητών - Servers' Society : Παρουσίαση του λογοτέχνη κ. Διονύση Κουλεντιανού

«Το βάρος των αιώνων στους ποιητές εναποθέτει τις ελπίδες του. Από το πεδίο του παγκόσμιου νου, ως εξ ασυρμάτου, οι ιδέες, τα φέροντα κύματα, στη διαχρονική αγορά σαν παγκόσμιο αίτημα εκπέμπονται, επιζητώντας τη γείωση του μεγακοσμικού οραματισμού.»
Δ. Κακαλίδης, Η Σοφία του Ποιήματος

Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις μας για να γνωρίσουμε και να εμβαθύνουμε στο έργο σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 έγινε με επιτυχία στο χώρο του Ομίλου Εξυπηρετητών η εκδήλωση για τον εκλεκτό Κυθήριο λογοτέχνη – ποιητή κ. Διονύση Κουλεντιανό.

UNICEF Greece : Ελάτε να γράψουμε μαζί ιστορία!


Ελάτε να γράψουμε μαζί ιστορία!


Το #IMAGINE είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF -στην οποία συμμετέχουμε ενεργά ως UNICEF Ελλάδος- που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους για ν’ αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και οι πόροι για τα δικαιώματα των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Γκέτα και τη Γιόκο Όνο, η UNICEF φέρνει τον κόσμο κοντά για να δημιουργήσει το μεγαλύτερη «χορωδία» που έγινε ποτέ.

ΚυθηραΪκή Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών : Παρουσιάζει το Λογοτεχνικό ποιητικό έργο του Κυθήριου ποιητή ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ

Η Κ.Α.Π.Α. σας προσκαλεί στην εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το Λογοτεχνικό ποιητικό έργο του Κυθήριου ποιητή

ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας στο κτίριο της οδού Ναυαρίνου 7 στον Πειραιά
Τετάρτη 3 του Δεκέμβρη στις 7 μ.μ.
Πηγή : Βρεττός Κυπριώτης

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 21.11.2014


Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος


Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ


Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Τo μάζεμα της Ελιάς στα Κύθηρα

Οι περισσότεροι Τσιριγώτες αυτή την περίοδο ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς. Μια καλή χρονιά, όχι μεγάλη "Βεντέμα", καλή χρονιά όμως σε ποσότητα και κυρίως ποιότητα, το Τσιριγώτικο λάδι είναι άριστης ποιότητος. Ο καιρός είναι ευνοϊκός, η τιμή του λαδιού αρκετά βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. 
Η διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου ξεκινάει από το χωράφι.
Στις φωτογραφίες εμφανίζεται η σειρά των εργασιών.

Ρένας Δούρου : Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις ελλείψεις προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής

Βασικά σημεία της εισήγησης της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για την ανάγκη πρόσληψης τακτικού προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής:

  • Έχουμε μόλις 2.221 εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των αναγκών 4 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής
  • Αυτή η κατάσταση δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κεντρικής εξουσίας
  • Εδώ και 15 ημέρες έχουμε θέσει στην κυβέρνηση ένα σαφές δημόσιο πολιτικό ζήτημα και το ερώτημα μας παραμένει αναπάντητο. Σιωπούν

ΚΕΔΕ : Διασφάλιση θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ

Η ΚΕΔΕ ζητά να μεταφερθεί σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ΙΔΑΧ το προσωπικό ΑΜΕΑ που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΟΤΑ.
Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ζητά η ΚΕΔΕ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ, που μέχρι σήμερα απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.



Ελληνικο Δικτυο Μικρων Νησιων : Στο Καστελλόριζο θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών το 2015 και η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μικρών νησιών της Ευρώπης.

Στο Καστελλόριζο θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών το 2015 και η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μικρών νησιών της Ευρώπης.








Οριστικές λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια ζητούν 16 ενώσεις καταναλωτών

Να δεσμευτεί η κυβέρνηση, άμεσα, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα για τρία χρόνια τουλάχιστον και να λάβει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, ζητούν 16 ενώσεις καταναλωτών.

Κώστας Χαρδαβέλλας : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ «ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ» .Ελάτε να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα έρευνας των οικονομικών πολιτικών, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων και λοιπών λαμόγιων

Υπάρχουν κι άλλοι «Καρατζαφέρηδες»
Τον Καρατζαφέρη τον τελείωσαν. Ξεμπέρδεψαν μαζί του. Με μία περίεργη ταχύτητα –σε αντίθεση με την περίεργη σιωπή που επικρατεί τρία χρόνια τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Λουξεμβούργου – του βρήκαν και τις «εξωχώριες» και τα λεφτά των μιζαδόρων και τα ακίνητά του σε Λονδίνο και Αθήνα.

Μελίσσα : ΓΥΡΗ η θαυματουργή


Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας )την ημέρα,καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρωτείνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη η οποία αυξάνει την αντίσταση των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων και μειώνει τις εγκεφαλικές αιμοραγίες. Η γύρη βοηθά στην διανοητική λειτουργία. Ενισχύει τη συστολή της καρδιάς. Εχει διουρητική δράση. 

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Κατά τη συνάντηση, ο Σύλλογος εξέθεσε τα προβλήματά των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι η πληρωμή των φαρμάκων τους που είναι δυσβάστακτη, καθώς επίσης παρουσίασε τις δράσεις και το έργο του σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αναλάβει.

Στράτος Χαρχαλάκης : Κοινή Δήλωση-Διακήρυξη Δημάρχων Αμφιπόλεως και Κυθήρων


Οι Δήμαρχοι Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος και Κυθήρων/Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντηθήκαμε σήμερα Τρίτη 18/11/2014 στην Αμφίπολη και αφού επισκεφθήκαμε με δέος και θαυμασμό τον Τύμβο Καστά, συζητήσαμε διεξοδικά τις τελευταίες αρχαιολογικές εξελίξεις τόσο της περιοχής της Αμφιπόλεως, όσο και του Ναυαγίου και του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, καταλήγοντας στο πανθομολογούμενο συμπέρασμα ότι οι περιοχές που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, αποτελούν και θα αποτελούν στο διηνηκές σημεία αναφοράς για την παγκόσμια επιστημονική και αρχαιολογική κοινότητα λόγω της σημασίας και μοναδικότητας του αρχαιολογικού τους πλούτου. 

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 20.11.2014

Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος



Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ



Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικά Κτίρια : Στον αέρα πολλά εκατομμύρια του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (ΕΣΠΑ)

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η συντήρηση και η αναβάθμιση πολλών δεκάδων δημοτικών κτιρίων και ειδικά σχολείων, καθώς η συνέχιση και η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ περνάει δύσκολη δοκιμασία. 


Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι υπηρεσίες του ΚΑΠΕ, μια έντονη ολιγωρία τόσο του Υπ. Ανάπτυξης όσο και των υπηρεσιών των δήμων, θα προκαλέσει  ενδεχομένως την απένταξη πολλών έργων και την επιστροφή των πιστώσεων στην Ε.Ε. 

Ρένα Δούρου : Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή Βύρωνα - Καρέα

Τα γραφεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Βύρωνα - Καρέα επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Την πρόσκληση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής αποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σάρολα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Κόκκαλης και ο τέως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα Δημήτρης Σάρολας.

Στράτος Χαρχαλάκης : Επίσκεψη του Δήμαρχου Κυθήρων στην Κομοτηνή

Σήμερα ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης βρέθηκε  στην Κομοτηνή που αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης διαφορετικών θρησκειών. Στην πόλη υπάρχει το πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό δίκτυο ποδήλατοδρόμων. Συνάντησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα που είναι εξαιρετικά νέος σε ηλικία, ευγενής και άριστος γνώστης των ιδιαιτεροτήτων της επαρχίας του. Συζητήσαν για δυνατότητες προσκυνηματικού τουρισμού προς τα Κύθηρα. 

Πηγή : Στράτος Χαρχαλάκης (Facebook)


Με νόμους του 1982 δεν εκσυγχρονίζεται η Αυτοδιοίκηση!

Με νόμους του 1982 (δεν) εκσυγχρονίζεται η Αυτοδιοίκηση!
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία του συνόλου της Αυτοδιοίκησης, αφορά την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων των Δήμων και το μηνιαίο όριο (πλαφόν) χιλιομέτρων που επιτρέπεται να διανύουν, καθώς και η αντίστοιχη επιτρεπόμενη κατανάλωση καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπαρ΄ 1450/550/1982, ΦΕΚ 93 Β/3-3-1982 απόφαση του αείμνηστου Υπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως Μένιου


Αεροδρόμια : Επιβολή τέλος υπέρ ΑμεΑ στα αεροδρόμια

Στην επιβολή τέλους -σε όσους ταξιδεύουν και από τα μικρότερα αεροδρόμια - υπέρ των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Kythera Library : Ωδή στη Ελιά / Ode to the Olive Tree

Ο ογκώδης αυτός τόμος (342 σελίδες μεγάλων διαστάσεων) εκδόθηκε σε 2,000 αντίτυπα με την οικονομική στήριξη της γενικής γραμματείας ολυμπιακών αγώνων – να λοιπόν και κάτι χρήσιμο που επέζησε από το φριχτό ναυάγιο της μετα-ολυμπιακής εποχής στη χώρα μας. Πρόκειται πράγματι για αρκούντως χρήσιμη και οπωσδήποτε καλαίσθητη δημοσίευση, αν και πάσχει από το σύνηθες πρόβλημα συλλογικών έργων του είδους αυτού, δηλαδή την ποιοτική ανομοιογένεια των κειμένων. Σύντομα κεφάλαια με πλούσια εικονογράφηση καλύπτουν ευρεία θεματολογία, από αναφορές στο ελαιόλαδο σε κείμενα της Γραμμικής Β ως τους συμβολισμούς του λαδιού στην ορθόδοξη παράδοση και την ελιά στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Μικρή αλλά ευχάριστη έκπληξη για τους Κυθήριους αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο πρώτες ολοσέλιδες έγχρωμες φωτογραφίες του τόμου (αλλά και άλλες) χρεώνονται στη γνωστή μας Τζέλη Χατζηδημητρίου.

Κάτι ξέρει και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ! 10 συμβουλές επιτυχίας από τον ιδρυτή του Facebook

"Το ερώτημα δεν είναι 'τι θέλουμε να ξέρουμε για τους άλλους', είναι, 'τι θέλουν οι άλλοι να αποκαλύψουν για τον εαυτό τους;»  

1. "Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, η μοναδική στρατηγική που είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει είναι η αποφυγή του ρίσκου." -Από μια συνέντευξη του 2011 στο Palo Alto  

Βρέθηκε τμήμα επιτύμβιας στήλης στον Κεραμεικό (Φώτο)

ΦΩΤΟ-Βρέθηκε τμήμα επιτύμβιας στήλης στον ΚεραμεικόΜια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ανασκαφείς του Κεραμεικού, όπου σε ένα μικρό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου συνεχίζονται οι έρευνες του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών: η αποκάλυψη μιας αττικής επιτύμβιας στήλης, που χρονολογείται την κλασική περίοδο.

Περιφέρεια Αττικής : Υποβολή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014 – 2020 (ΠΕΠ Αττικής)

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής υπέβαλε εγκαίρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014 – 2020, προϋπολογισμού 1.1 δις ευρώ. Το ΠΕΠ Αττικής φέρει τη σφραγίδα της νέας Περιφερειακής Αρχής, στο πλαίσιο της αλλαγής της λογικής του, όπως είχε άλλωστε παρατηρήσει στη σχετική της επιστολή, στις 24 Ιουλίου, προς τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 19.11.2014

Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος


Πρόγνωση Καιρού για την Ελλάδα/ Άνεμος Επιφανείας στα 10 μ


Πρόγνωση καιρού Θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βάση Ετοιμότητας Κυθήρων: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ (18-11-2014) ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (19-11-2014) ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ
ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ
ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Στράτος Χαρχαλάκης: Συνάντηση με το Δήμαρχο της Αμφίπολης

Σήμερα είχα τη χαρά να περάσω σχεδόν όλη τη  μέρα παρέα με το συνάδελφο Δήμαρχο της Αμφίπολης Κώστα Μελίτο







ΚΕΔΕ : Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», διαπιστώνοντας ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς, όπου κύριες αιτίες  είναι οι    σύνθετες   και γραφειοκρατικές διαδικασίες προέγκρισης δημοπράτησης των υποέργων, η αδυναμία, αρχικά, πολλών Δήμων να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ιδία συμμετοχή (δόθηκε λύση με το Ν. 4203/2013) και οι αδυναμίες που εμφάνισε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ σε σχέση με τις τελικές εγκρίσεις τευχών που υπέβαλλαν οι Δήμοι, αποφάσισε να προτείνει:

Eπέτειος Πολυτεχνείου : Γιορτή Ε΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων

Φωτογραφικό υλικό από την γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού.







Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος : Κείμενο προς τους Δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προχώρησε στη σύνταξη και αποστολή κειμένου προς τους Δήμους της χώρας σχετικά με τη περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων. 


Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Παναγιά Μυρτιδιώτισσα : Ξωκλήσι στις Κορακιές Ακρωτηρίου Χανίων



Το μικρό εξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στις Κορακιές Ακρωτηρίου, θεμελιώθηκε το 1974 από τους κατοίκους της περιοχής με επικεφαλής τον εφημέριο παπα Γιάννη Ανδρεαδάκη και λειτουργήθηκε για πρώτη φορά το 1976. 

Από τότε και μετά λειτουργείται κάθε χρόνο πανηγυρικά συγκεντρώνοντας αρκετούς προσκυνητές. Ανήκει στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. 


Σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες χρήσης νερού. Σε εισπρακτική φάκα 200.000 αγρότες.

kythiranews

Πότισμα καλλιεργειών με πλαφόν κατανάλωσης και ογκοχρέωση . Το ΥΠΕΚΑ «παγώνει» για τρεις μήνες τα πρόστιμα εκπρόθεσμης απογραφής, ενώ περιμένει στη γωνία τους ιδιοκτήτες με βαριές καμπάνες και νέους κανόνες χρήσης νερού. 

Εισπρακτική παγίδα σε 200.000 αγρότες που χρησιμοποιούν γεωτρήσεις και πηγάδια, κυρίως για την άρδευση καλλιεργειών στήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω της υποχρεωτικής καταγραφής τους στο νεοσύστατο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).