Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αφή Φλόγας για το Μαραθώνιο της Αθήνας 35.000 αθλητές στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής

imageΞεκίνησε σήμερα η διοργάνωση του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας με την Αφή της Φλόγας που έλαβε χώρα στο Μαραθώνα.



Αεροπορικά Δρομολόγια για Κύθηρα από 26-10-2014 έως 27-3-2015


Πηγή : Kythira info

Οικονομία



Πάνω από 58.000 εκ των 97.345 δανειοληπτών που έχουν λάβει επιδότηση -από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)- για το επιτόκιο με βάση το οποίο εξοφλούν τα τραπεζικά στεγαστικά δάνεια τους δεν «καλύπτονται» από τα κριτήρια του νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 25 Οκτωβρίου (άρθρο 5, νόμου 4053/2014) και έχει τεθεί σε ισχύ από χθες.



Για περισσότερα πατήστε εδώ

Πηγή:capital.gr

Στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές

Στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις ΚυριακέςΜε τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών να καταθέτουν νέες οικονομικές και κοινωνιολογικές μελέτες για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές και τους εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης να ομολογούν από την άλλη ότι δεν προσκόμισαν εγκαίρως τα στοιχεία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι έλειπαν με άδεια τον Αύγουστο ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ η δικαστική μάχη για τις Κυριακές.

Κυριακή Καλλιγέρου υπέροχα υφαντά Κυθήρων



Όμορφες Δημιουργίες από την συμπατριώτισσά μας Κυριακή Καλλιγέρου.  

Σε παραδοσιακό στυλ ή ethnic, τσάντες - τσαντάκια για διάφορες χρήσεις σε πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς  που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.





Έργα στα Κύθηρα της Περιφέρειας : Ορίστηκαν νέα μέλη στις επιτροπές παρακολούθησης των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ Δήμου Κυθήρων και Περιφέρειας.

Σε δύο έργα Κυθηραικού ενδιαφέροντος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όρισε νέα μέλη στις επιτροπές παρακολούθησης των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. 

Ο Απόστολος Γούλας

Ειδικότερα, πρόκειται..... 


Νέα Πορεία Όραμα & Έργο : Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου



Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης στην οποία αναφέρει τον λόγο που δεν παραβρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,καθώς επίσης και τις προτάσεις (παρατηρήσεις) του που επισήμανε και σε συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κυθήρων  σχετικά με το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015. 

Σήμερα γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ.

 Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και γενικά όλους τους αγγέλους. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Άγγελος, Σεραφείμ και Ταξιάρχης.Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση οι άγγελοι είναι πνευματικά δημιουργήματα του Θεού, τα οποία έχουν ως αποστολή να δοξάζουν τον δημιουργό τους, να ανακοινώνουν στους ανθρώπους το θείο θέλημα

Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας - Χωροταξίας

Η 8η Νοεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας - Χωροταξίας για να καταδείξει τη συνεισφορά του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού στην ποιότητα ζωής των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οικονομία

Εκδόθηκε από τον ΑΣΕΠ η Προκήρυξη 4Κ/2014, που αφορά την πλήρωση   με σειρά προτεραιότητας 79 θέσεων τακτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης), στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Σ.- 424 ΓΣΝΕ) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Καταστήματα Κράτησης).Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Πηγή : POLITICALzoom

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ : Ανακοίνωση για την επιχειρούμενη πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.


cid:image001.jpg@01CFCD04.483C2C20Η δικομματική κυβέρνηση, επιχειρεί να διαπράξει ένα μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα: την πώληση των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την παράδοσή τους σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη νησιωτική Ελλάδα, τις τοπικές οικονομίες, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την εθνική οικονομία, αλλά και την Εθνική Άμυνα.

Περιφέρεια Αττικής : Έκτακτη σύσκεψη σχεδιασμού επειγόντων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για τον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών στην λήψη προληπτικών μέτρων μετά από τις προβλέψεις της ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Κώστας Αλεξίου, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πειραιά Παναγιώτης Χονδροκούκηςεκπρόσωπος της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε Πειραιά.

Έρχεται και νέος νόμος για τα αυθαίρετα; - Παράταση και αλλαγές στην τακτοποίηση

Αυθαίρετα: Έρχεται και νέος νόμος για τα αυθαίρετα; - Παράταση και αλλαγές στην τακτοποίησηΞανά από τα χείλη του ΣτΕ κρέμονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες

Ποιοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ακινήτων πρέπει να τρέξουν για νέες δηλώσεις.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται οι παράταση στις δηλώσεις για τακτοποίηση.


Περιφέρεια Αττικής : 26η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 13/11/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Θέματα Ημερήσιας  Διάταξης
1. Εκλογή αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ειδικό Διαβαθμιδικό

Δήμος Κυθήρων : "Ελιά, το ευλογημένο δένδρο"


Η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων ανακοινώνει τη διοργάνωση φωτογραφικού διαγωνισμού και έκθεσης με τίτλο ΕΛΙΑ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ και θέμα την ελιά, το λάδι, την ελαιοκαλλιέργεια και την ελαιοπαραγωγή σε όλες τις εκφάνσεις των. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι για τους Κυθήριους όχι μόνο μέσον βιοπορισμού, αλλά και πολιτισμική παρακαταθήκη και 
αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της ζωής του νησιού.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επίσκεψη στις Υπηρεσίες Δόμησης και Πολεοδομίας Δήμου Πειραιά, Τομέα Β΄.

 Τις Υπηρεσίες Δόμησης και Πολεοδομίας Δήμου Πειραιά, Τομέα Β΄, επισκέφθηκε χθες 6 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. 
Η Πολεοδομική αυτή υπηρεσία (ελέω Καλλικράτη…) υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Πειραιά, αλλά εξυπηρετεί τους Δήμους Κορυδαλλού, Περάματος, Ύδρας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Σπετσών, Κυθήρων, Αντικυθήρων και Πόρου (ως προς τον έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών).

Καιρός: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από Παρασκευή (07/11/2014), καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες.

Ωστόσο, την Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με νότιους ανέμους στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πρόσκληση του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κομηνού για συζήτηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λιβαδίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων
συναντήσεών του
με επαγγελματίες των Κυθήρων,
ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός
κ α λ ε ί
την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα
17:00’ μμ στην αίθουσα του καταστήματος
«Βίτσιο» στο Άνω Λιβάδι

«Καίει» την κυβέρνηση έγγραφο-βόμβα που έφτασε στη Βουλή


«Κόλαφο» για την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση αποτελεί έγγραφο «βόμβα» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου με το οποίο έρχονται στο φως 14 νομοθετικές ρυθμίσεις που «καλύπτουν  αναδρομικά παραβάσεις ή απαλλάσσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο από ευθύνες δημοσίων λειτουργών».

Φιλαρμονική : Πρόβες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή

Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos PhilharmonicΟι πρόβες της Φιλαρμονικής άρχισαν  κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19,30 και είναι ευπρόσδεκτος κάθε φίλος και φίλη της μουσικής.



Πηγή : Φιλαρμονική

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διονύσης Ανδρόνικος : Δημιούργησε τον Αστρολάβο της Γεύσης

Ο συμπατριώτης μας από τα Αντικύθηρα, Διονύσης Ανδρόνικος (γνωστός και πετυχημένος φωτογράφος), μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα, δημιούργησαν ένα πολύ ωραίο χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας στην οδό Περικλέους 7 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, τον Αστρολάβο Γεύσης. Μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες από διαλεγμένα υλικά και εξαιρετική μουσική από το Συγκρότημα του Μανόλη και Παναγιώτη Στάθη, είναι σκέτη πρόκληση. Τηλέφωνο :  21 0481 5334

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά

Προβάδισμα που ξεπερνά τις δέκα μονάδες δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC, με τη Νέα Δημοκρατία μάλιστα να εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του 20%.

ΕΣΠΑ : Επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες

ΕΣΠΑ : Επιχορηγήσεις για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες.



ΑΣΤΙΚΟΝ στο Ποταμό : 7ο Κυθηραικό τουρνουά τάβλι


Οι καλύτεροι ταβλαδόροι του νησιού αλλά και οι υποσχόμενοι αγωνίζονται στο διασημότερο τουρνουά του νησιού με χρηματικό έπαθλο στο ΑΣΤΙΚΟΝ.

Δηλώσεις Συμμετοχών έως Κυριακή 9/11. 

Έναρξη Δευτέρα 10/11 στις 18.00.


Συμμετοχές - Πληροφορίες στο  2736033141



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κου Χατζηπέρου με την ομόλογο του της Κοινωνικής Πολιτικής κα Κ. Θανοπούλου και του Προεδρείου του συλλόγου γονέων Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με την ομόλογο του Κοινωνικής Πολιτικής κας Θανοπούλου Κατερίνα και με το Προεδρείο του συλλόγου γονέων Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιών, στις 18 Δεκεμβρίου η πληρωμή - Τι πρέπει να κάνετε


Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη.

Σημάδια που «μαρτυρούν» ότι παρακολουθούν το κινητό σας – Τι μπορείτε να κάνετε

Έχετε την αίσθηση ότι παρακολουθούν τις συνομιλίες σας και θέλετε να το «τσεκάρετε»;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την παρακολούθηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να κλείσετε το κινητό σας και να βγάλετε την μπαταρία. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το 

Ρύθμιση δανείων ΟΕΚ

Δημοσιεύτηκε τελικά με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και μετά από απαίτηση δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών ο νόμος για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων του πρώην ΟΕΚ (άρθρο 55 Ν.4305/2014, ΦΕΚ Α 237/31-10-14).


Η ρύθμιση αυτή είναι κατώτερη των προσδοκιών μας, έχει σημαντικές ασάφειες και επιπρόσθετα θα υπαχθεί σε αυτή μόνο ένα μέρος των δανειοληπτών.

Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις

Η 6η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις» το 2001 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το σκεπτικό ότι οι ζημιές που προκαλούνται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων επηρεάζουν τα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τέλος των συγκρούσεων.



Πηγή : sansimera.gr

Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων : Θεατρικές Ασκήσεις κάθε Τρίτη στις 20.00

Θεατρικό Εργαστήρι ΚυθήρωνΤο Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων κάθε Τρίτη στις 20:00, στο Πνευματικό κέντρο Ποταμού θα πραγματοποιεί θεατρικές ασκήσεις. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκεί ή στα τηλέφωνα : 6979080762 και 6973569911

Πηγή : Θεατρικό Εργαστήρι Κυθήρων (facebook)