Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Βαλέριος Καλοκαιρινός : Το κάστρο με το φωτισμό του μέσα στην ομίχλη



Μια άλλη άποψη του Κάστρου Κυθήρων 












Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής


Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική λόγω της δίκης της Χρυσής ΑυγήςΧωρίς δημόσιες υπηρεσίες θα μείνει το πρωί της Δευτέρας η Αττική, τόσο στις κεντρικές κρατικές δομές όσο και στις δημοτικές, καθώς η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι που το επιθυμούν να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Χρυσή Αυγή στον Κορυδαλλό, με αφορμή την έναρξη της δίκης.

13η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής : «Διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων».

Πρόσκληση :
13η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:



Δήλωναν 20.000 το χρόνο και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις – Τα ΑΦΜ που είναι στο στόχαστρο των Αρχών

Ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης μίλησε για 28.000 ΑΦΜ που έχουν ήδη ελεγχθεί και στα οποία έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αποκλίσεις, με αποτέλεσμα να μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ. 




Επανάσταση στον τομέα της Υγείας: Έρχεται η «Κρητική Ασπιρίνη»


Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική Ασπιρίνη», που σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στα ράφια των φαρμακείων.






Αλέξανδρος Κορυζής 1885 – 1941 - Τραπεζίτης και πολιτικός, διορισμένος πρωθυπουργός, που είπε το δεύτερο ΟΧΙ.

Αλέξανδρος Κορυζής
Γεννήθηκε το 1885 στον Πόρο και καταγόταν από αρβανίτικη οικογένεια πολιτικών. Τα εγκύκλια μαθήματα τα διδάχθηκε στον Πόρο και την Αθήνα. Το 1903 διορίσθηκε στην Εθνική Τράπεζα, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και τιμήθηκε για τη δράση του.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 18-04-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συντάξεις: Έξοδος με μειωμένα όρια ηλικίας για 130.000 γονείς – Δείτε για ποιους ισχύουν οι ευνοϊκές διατάξεις

Ευνοϊκές διατάξεις ισχύουν για 130.000 γονείς που μπορούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου στη σύνταξη με μειωμένα όρια ηλικίας. 






Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους


Από τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστoυ όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρω.







Αλλάζουν όλα στην Παιδεία: Επιστρέφουν οι «αιώνιοι», καταργείται η τράπεζα θεμάτων, τέλος τα Συμβούλιο Διοίκησης

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία: Επιστρέφουν οι «αιώνιοι», καταργείται η τράπεζα θεμάτων, τέλος τα Συμβούλιο ΔιοίκησηςΣαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίαστηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου, ενώ σειρά μέτρων ανακοινώθηκαν, τόσο στον τομέα του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού.
Στις σημαντικότερες από αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνονται η λήξη, με τροπολογία, της θητείας όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που υποπτεύονται από το υπουργείο (Εθνικό Θέατρο κ.λπ.) και στον αθλητισμό, η ενίσχυση του ελέγχου της Πολιτείας στις αθλητικές ομοσπονδίες και η πάταξη της βίας.

Ξεκινά από Δευτέρα η «Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων σε 14 αστυνομικά τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών. Η δράση θα είναι πιλοτική και μετά την αξιολόγησή της αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
«Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. «Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας».

Δήμος Κυθήρων : Επίσκεψη του Δήμαρχου Κυθήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων "Τριφύλλειο"


Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων "Τριφύλλειο" πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Κομηνό. Συναντήθηκαν με το Διοικητή κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο και με το προσωπικό του Νοσοκομείου. Έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με ζητήματα προσωπικού καθώς και ανάγκης αύξησης της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου. Ο κ.Διοικητής ξενάγησε το Δήμαρχο και το Αντιδήμαρχο σε όλους τους χώρους και επεσήμανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικής Πάλης

 Η Παγκόσμια Ημέρα Αγροτικής Πάλης διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση της σφαγής των άκληρων χωρικών στη Βία Καμπεσίνα της Βραζιλίας στις 17 Απριλίου του 1996.
Φορέας της Παγκόσμιας Ημέρας, η διεθνής συνομοσπονδία «Βία Καμπεσίνα», που συνενώνει οργανώσεις μικρομεσαίων αγροτών και εργατών γης απ' όλο τον κόσμο.
Η «Βία Καμπεσίνα», που σημαίνει «Αγροτική Οδός», αντιτίθεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της παγκοσμιοποίησης και του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου.


Πηγή : sansimera.gr

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΡΗΣ ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μονίμως περιοδεύων στην Εσπερία και την Ανατολία...


Πέρυσι ήταν στην Αλεξάνδρεια, στην Πολωνία (Γκντάνσκ), στη Ρουμανία (Βουκουρέστι). Πάτρα, Γιάννενα, Καλαμάτα δεν τα λογαριάζουμε καν.

Τώρα, τον περιμένουμε να γυρίσει από την Τουρκία (Εσκί-Σεχίρ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη). Θα φύγει αμέσως για Ελβετία κι ύστερα για έναν μήνα στους αδελφούς Κυθηρίους στην Αυστραλία (Σύδνεϋ, Μπρίσμπεην, Μελβούρνη, Καμπέρα).

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 17-04-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Θα κοκκινίσουν ξαφνικά αύριο κεντρικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν αύριο, Παρασκευή 17 Απριλίου, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.




Πώς μένει... όρθια η Ακρόπολη μετά από 25 αιώνες σεισμών


Πώς μένει... όρθια η Ακρόπολη μετά από 25 αιώνες σεισμώνΠόσα Ρίχτερ αντέχει η Ακρόπολη; Το ερώτημα εξακολουθεί να απασχολεί τους επιστήμονες, που αναζητούν το μυστικό της άψογης σεισμικής συμπεριφοράς του Παρθενώνα και του Βράχου της Ακρόπολης, σε μία ιστορία 25 αιώνων σεισμικών δονήσεων. 




Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη ο "έντιμος συμβιβασμός"

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη ο έντιμος συμβιβασμόςΤου Τάσου Δασόπουλου
Ταμειακά διαθέσιμα και πιστωτές ασκούν ασφυχτική πίεση στην κυβέρνηση την ώρα που επιχειρείται άλλη μία προσπάθεια για «έντιμο συμβιβασμό» μέσα από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν από σήμερα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Περισσότερα από 278,7 δισ. μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία, ως πολεμικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με άρθρο του Spiegel.

ΣΤΡΟΦΗ από Spiegel για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει πάνω από 278,7 δισ. ευρώ!»
Όπως μεταδίδει το online-pressblog., το δημοσίευμα λαμβάνει υπόψη του την αναφορά 160 σελίδων, με την οποία στοιχειοθετούνται οι ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή, υπολόγισε τις γερμανικές οφειλές στα 278,7 δισ. ευρώ.

Ελένη Χάρου : ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με αφορμή τη φωτογραφία που μας κοινοποίησε ο κ. Δεσύλλας από την Κέρκυρα αξίζει να αναφέρομε ότι από το 1951 αρχίζει μια καινούρια εποχή για τα Κύθηρα. Δύο μεγάλοι επιχειρηματίες Κυθήριοι ευεργέτες, ο Νικόλαος Τριφύλλης και ο Μιχαήλ Σεμιτέκολος υπογράφουν ένα πρακτικό για την εκτέλεση δύο μεγάλων έργων στα Κύθηρα. Την ανέγερση του Τριφυλλείου Νοσοκομείου και την ασφαλτόστρωση του αμαξιτού δρόμου Χώρας Ποταμού.

Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ένας ελάχιστα συναυλιακός χώρος με ένα κοινό θερμό και προσηλωμένο. 300 άνθρωποι που δεν ήθελαν να χάσουν το γεγονός, στριμωγμένοι στο Αστικόν, 3 ώρες χωρίς σταματημό, 35 τραγούδια. Επί σκηνής ο πιο διανοούμενος της νέας γενιάς τραγουδοποιών.
Ο καθένας άκουσε ό,τι ήθελε να ακούσει. Οι λαϊκοί τα λαϊκότροπα, οι έντεχνοι τον θεϊκό Μάνο, οι φαν τον Αλκίνοο. Το μαγικό είναι ότι αυτό συνέβη στον ίδιο χώρο, την ίδια νύχτα, σε μια εμπειρία κοινή και πολύτροπη. Οι της Βιβλιοθήκης έλαβαν μια γενναιόδωρη φιλολογική κατάθεση έτσι που το πρόγραμμα να μη μοιάζει με συναυλία αλλά περισσότερο με ποιητικό σενινάριο (μετά μουσικής):

Σταύρος Νιάρχος 1909 – 1996

Σταύρος ΝιάρχοςΑπό τους δυναμικότερους και πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του 20ου αιώνα, με διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Εφοπλιστής, από τους θεμελιωτές του μεταπολεμικού ελληνικού θαύματος στη ναυτιλία. Η «βεντέτα» του σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο με τον σύγγαμβρό του Αριστοτέλη Ωνάση τροφοδότησε τις στήλες των εφημερίδων όλου του κόσμου και διαμόρφωσε μέρος του προσωπικό του μύθου.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 16-04-2015






Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Επίσκεψη μεγάλου ιατρικού κλιμακίου στα Αντικύθηρα

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιήσει στις 2 Μαΐου εθελοντική επίσκεψη μεγάλου ιατρικού κλιμακίου στα Αντικύθηρα, για την πραγματοποίηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους του νησιού. Μετά από συνεργασία των υπευθύνων με το Δήμαρχο κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, οι κάτοικοι των Αντικυθήρων θα δεχθούν μια ολοκληρωμένη προληπτική και διαγνωστική ιατρική μέριμνα από 13 ειδικότητες ιατρών, ήτοι: Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Δερματολόγο, Ακτινολόγο, Παθολόγο, Ορθοπαιδικό, Οφθαλμίατρο, Γενικό Ιατρό, Αγγειοχειρουργό, Νευροχειρουργό, Παιδίατρο και Παιδοψυχολόγο. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν και νοσηλεύτριες και βοηθητικό προσωπικό. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στο Ιατρείο του νησιού όσο και κατ΄ οίκον (για περιπτώσεις που έχουν δυσχέρεια στη μετακίνηση) στις 2/5/2015 και από ώρες 08:30 μέχρι 13:00.

Τίνα Ταμβάκη : O Aλκίνοος Ιωαννίδης στο Αστικόν.


Μια μοναδική βραδιά απολαύσαμε με τον αγαπημένο όλων μας στην Ελλάδα,στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, Αλκίνοο Ιωαννίδη, το βράδυ της Τρίτης μετά το Πάσχα,14 Απριλίου, στην μουσική σκηνή του "Αστικόν" στον Ποταμό στα Κύθηρα.

O καλλιτέχνης ουσιαστικά μας χάρισε αυτή την αξέχαστη βραδιά αφού τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν με την ευγενική προσφορά του στην Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του "Αστικόν",στο βιολί τον συνόδεψε ο πολύ αγαπητός σε όλους μας,εξαιρετικός μουσικός,Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος(Μεταξάς).

Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα

Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματαΑπό τις 20 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου θα διαρκέσει η διαδικασία. Με βάση τον σχεδιασμό, 30.000 νοικοκυριά θα πάρουν επίδομα στέγασης.
Ξεκινάει στις 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή σε μία σειρά δράσεων που προβλέπονται στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Χαρχαλάκης Στράτος : Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Νεολαίας Κυθήρων "Πορφυρίς"


Με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Νεολαίας Κυθήρων "Πορφυρίς" συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου. Ο κ. Δήμαρχος καλοσώρισε το νέο Δ.Σ. και το συνεχάρη για την πρωτοβουλία επαναδραστηριοποίησης του Σωματείου, του οποίου ο κ. Δήμαρχος υπήρξε Γενικός Γραμματέας επί σειρά ετών.

Στις ΗΠΑ για διαλέξεις η Περιφερειάρχης Αττικής


Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρίσκεται από την Τρίτη, 14 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένη δυο αμερικανικών πανεπιστημίων προκειμένου να πάρει μέρος στο πρόγραμμα διαλέξεών τους.

Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης, την Παρασκευή, 17 Απριλίου θα δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, με θέμα "The Dawn of Another Attica". Την Τρίτη 21 Απριλίου, η Περιφερειάρχης είναι προσκεκλημένη του Πανεπιστημίου Princeton για ομιλία με θέμα "A new face for Greece. What difference can a woman make?"

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής 

Τιτανικός

 Βρετανικό πολυτελές υπερωκεάνειο, θαύμα της ναυπηγικής για την εποχή του.
Βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, παρασέρνοντας στον υγρό του τάφο 1.514 από τους 2.224 επιβαίνοντες, σ' ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης.
Ο Τιτανικός είναι, ίσως, το πιο διάσημο πλοίο όλων των εποχών. Η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη στις ημέρες μας, μέσα από πολυάριθμα βιβλία, εκατοντάδες ταινίες και εκθέσεις.



Πηγή : sansimera.gr

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 15-04-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Πότε θα συνεχιστεί η συζήτηση του ν/σ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιοι φορείς έχουν κληθεί

Η συζήτηση του ν/σ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα της Γερουσίας. Θα περιλαμβάνει διάλογο με 19 φορείς: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, Πανελλήνιο Σωματείο Οργανισμών Βιβλιοθηκών, Σύλλογο Αδιορίστων ΑΣΕΠ του 1998, ΕΝΠΕ, Σύλλογο Αποφοίτων Δημόσιας Διοίκησης, 

Τα Κύθηρα σε τουριστικό οδηγό του 1952

Από το 1919, οι γαλλικοί τουριστικοί οδηγοί της σειράς Les Guides Bleus (Γαλάζιοι Οδηγοί) ήσαν ο απαραίτητος – και για πολλά χρόνια μοναδικός – σύντροφος κάθε σοβαρού και καλλιεργημένου περιηγητή ανά την Ευρώπη. 



Τέλος στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης υπολογιστών ζητά ο ΕΟΠΠΕΠ


Τον άμεσο τερματισμό διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης καλής γνώσης πληροφορικής από φορείς καθώς και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και η ισότιμη πρόσβαση των νέων μας στην απασχόληση, ζητά ο ΕΟΠΠΕΠ, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά από πρόταση των Κοινωνικών Εταίρων.


Δευτέρα του Πάσχα στην Ρίζα,Μυλοπόταμος,Κύθηρα.


Όπως συνήθως γίνεται κάθε χρόνο την Δευτέρα μετά το Πάσχα,έτσι και φέτος τελέστηκε λειτουργία στον ναό του Αγ.Γεωργίου στην περιοχή Ρίζα,στις παρυφές του όρους Μερμυγκαρίου στον Μυλοπόταμο Κυθήρων.
{Aξίζει να επισκεφθούμε την περιοχή ανηφορίζοντας το μονοπάτι απο τον Μυλοπόταμο(ζητήστε πληροφορίες στο εστιατόριο "Πλάτανος") η θέα αποζημιώνει καθότι το σημείο αυτό είναι το ψηλότερο του νησιού!}
Ακολούθησε φαγοπότι στην οικία του κ.Σταμάτη Μαγουλά.

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίουΗ ιδέα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκε στον Ιωάννη Καποδίστρια και η υλοποίηση της στον βασιλιά Όθωνα. Ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα στις 14 Απριλίου του 1837 και εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου του ίδιου χρόνου. Πρωτοστεγάστηκε στην κατοικία του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, επί της οδού Θόλου, στη βορειοανατολική πλευρά της Ακρόπολης. Ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο, όχι μόνο του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 14-04-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ναταλία Γερμανού: Με τη μητέρα της στα Κύθηρα!



Μπορεί η μητέρα της Ναταλίας Γερμανού να έχει εξοχικό στην Ύδρα, όπου άλλωστε η παρουσιάστρια περνά σχεδόν κάθε χρόνο μέρος του καλοκαιριού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Εριέττα Μαυρουδή βρίσκεται αποκλειστικά στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού στις διακοπές της. Μητέρα και κόρη, διάλεξαν αυτή τη φορά να ταξιδέψουν σε έναν διαφορετικό προορισμό και βρέθηκαν μαζί στο μαγευτικό νησί των Κυθήρων.

"Σταλιά Σταλιά"

Απόψε Δευτέρα του Πάσχα, η λαϊκή κομπανία 'Σταλιά Σταλιά" (Χ. Γεωργιάδου, Θ.Κονόμος, Ν.Βέζος, Π.Λευθέρης) και τα εδέσματα της Αθηνάς, σας κρατούν συντροφιά από τις 21:30 στην "Βαρκούλα" στην Πλατεια Άμμο.




Πηγή: facebook Panayotis Leftheris

Μέτρα για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό  επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα. Ομαλά διεξάγεται έως αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομών του Πάσχα. Η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά δίκτυα είναι χαμηλή. Αναμένεται όμως να ενταθεί μετά τις τρεις το απόγευμα, καθώς έως τη μία μετά το μεσημέρι, είχε επιστρέψει μόνο το 20% των οχημάτων, που πέρασαν τα διόδια προς Λαμία και προς Πελοπόννησο από την Μεγάλη Πέμπτη ως το απόγευμα του μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Τίνα Ταμβάκη : Οι Bee Jiss στο Αστικόν.


Μια απίστευτη βραδιά μας χάρισαν το βράδυ της Ανάστασης 11 Aπριλίου,στην μουσική σκηνή του "Αστικόν" στον Ποταμό Κυθήρων,το μουσικό σχήμα Bee Jiss.
Οι Bee Jiss αποτελούνται από τον Θοδωρή Μαυρογιώργη,τον Γιάννη Βογιαντζή και τον Αντώνη Χατζηκωνσταντή.

Kythera Hiking :Προβολή για τα μονομάτια των Κυθήρων


Την Τρίτη του Πάσχα, θα γίνει προβολή του ντοκυμαντέρ για τα μονοπάτια των Κυθήρων που προβλήθηκε στη Νότιο Κορέα, από το Mountain TV.
Η προβολή οργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Διακοφτιού, και θα γίνει στην Ταβέρνα "Μανώλης" στο Διακόφτι, στις 7μμ.
Το ντοκυμαντέρ είναι στα αγγλικά, αλλά ακούγονται συχνά και ελληνικά. Καλό Πάσχα!

Πηγή : facebook Kythera Hiking

Adelin fm : Παραδοσιακό γλέντι στην Αγ. Πελαγία

Με έναν υπέροχο υπέραλμπρο ήλιο σύμμαχο και με πολύ κέφι και χορό κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γλέντι ανήμερα του Πάσχα. 






Εβδομάδα της Διακαινησίμου

Έτσι λέγεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα.Η κάθε μέρα της αναφέρεται ως εξής:

  • Δευτέρα της Διακαινησίμου
  • Τρίτη της Διακαινησίμου
  • κ.ο.κ.
Πιθανότατα πήρε αυτή την ονομασία, επειδή άρχιζε η περίοδος πνευματικής αναγέννησης και ανακαίνισης για τους πιστούς, που είχαν βαπτισθεί τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, οι νεοβαπτισθέντες φορούσαν λευκά ενδύματα, εξ’ ου και «Λευκή Εβδομάς».

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 13-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών









Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Νησί των Κυθήρων 11-04-2015



Aφίχθει και φέτος Μεγάλο Σάββατο, 11-04-15 ώρα 10.00 μ.μ περίπου στο Αεροδρόμιο Κυθήρων το Άγιο Φως. 











«Η εορτή των εορτών» για τη Χριστιανοσύνη είναι η Ανάσταση του Κυρίου.

 «Πάσχα» στα Εβραϊκά σημαίνει: διάβαση, πέρασμα. Είναι εβραϊκή γιορτή εις ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, της θαυματουργού διαβάσεως της Ερυθράς Θάλασσας υπό τον Μωυσή και της σωτηρίας τους από την δουλεία του Φαραώ. Για τους Χριστιανούς σημαίνει τη λύτρωση από την αμαρτία και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.


Πρόγνωση καιρού: Κυριακή του Πάσχα 12-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών