Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ξεκινά από Δευτέρα η «Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων σε 14 αστυνομικά τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών. Η δράση θα είναι πιλοτική και μετά την αξιολόγησή της αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
«Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. «Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας».
Ο προγραμματισμός

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δύο φορές τον μήνα, οι διοικητές των Τμημάτων, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα.

Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλο φορέα, θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο διοικητής του Τμήματος θα φροντίζει να το εισάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας.
Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. παρατίθενται τα τμήματα και τα τηλέφωνά τους όπου πολίτες, φορείς και κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08.00-14.00), προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους διοικητές.

Πηγή : ethnos.gr