Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Χ. Σμιτ: Τα χρήματα δεν επαρκούν

Στην ελληνική κρίση χρέους διαφαίνεται ένας συμβιβασμός. Τίποτα όμως δεν πρόκειται να λυθεί με αυτόν. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας δεν θα υπάρχει τίποτα, το οποίο μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο.
Η υπόθεση είναι σύνθετη. Πριν πέντε χρόνια, όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα της Ελλάδας, η Ευρώπη ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Το 2010 δεν είχαμε την κρίση στην Ουκρανία, την Κριμαία, τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, δεν είχαμε το Ισλαμικό Κράτος, ούτε τη Λιβύη ακόμη. Και δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι τα κριτήρια του Μααστριχτ είναι απολύτως ανεπαρκή.

Οι Αυστριακοί ζητούν δημοψήφισμα για να φύγουν από την ΕΕ


Οι Αυστριακοί ζητούν δημοψήφισμα για να φύγουν από την ΕΕ
"Η χώρα μας θα είναι καλύτερα αν αποχωρήσει από την ΕΕ" λένε Aυστριακοί ακτιβιστές και ξεκινούν συλλογή υπογραφών για το δικό τους… δημοψήφισμα.
Μάλιστα, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το κοινοβούλιο τους να τους "ακούσει" πρέπει να συγκεντρώσουν 100.000 μέχρι την 1η Ιουλίου.



Ιστορική παρέμβαση από Ιταλία: Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, ειναι σαν ενήλικας χωρίς γλώσσα, μνήμη και παιδικά χρόνια!

Πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας από ιταλική εφημερίδα-«Εγώ παραιτούμαι από το χρέος»
«Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» (Io rinuncio al mio debito greco) ονομάζεται η πρωτοβουλία-έκκληση της ιταλικής αριστερής εφημερίδας «Il Manifesto» υπέρ της Ελλάδας.


Πώς θα ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα – Ποια η διαδικασία, αλλά και το ενδεχόμενο κόστος

Στις κάλπες θα πάνε οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προβλέπεται να ακολουθηθεί διαδικασία όμοια με αυτή την εκλογών. Δηλαδή θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Ελένη Χάρου : ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η Βενετία στα Κύθηρα (1363-1797) αφού έλαβε υπόψη τη μεγάλη σημασία που είχε το νησί για τη ναυσιπλοϊα λόγω της γεωγραφικής του θέσης, σύστησε 3 καστελλανίες, ή καπετανάτα, στο Βούργο, στον άγιο Δημήτριο και στο Μυλοπόταμο με επικεφαλής τους καπετάνιους, που είχαν καθήκοντα επιτήρησης και φύλαξης της περιοχής.

Kythera Library : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΡΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ

Ήταν ένας Τσιριγώτης που ταύτισε, όσο λίγοι, την σκέψη του, την δράση του και όλη την ζωή του με τον τόπο του.






Λευκάδιος Χερν 1850 – 1904

Λευκάδιος ΧερνΟ συγγραφέας Πάτρικ Λευκάδιος Χερν (Patrick Lafcadio Hearn) γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1850 στη Λευκάδα (εξ ου και το μεσαίο όνομά του). Πατέρας του ήταν ο ιρλανδός γιατρός Κάρολος Μουσχ Χερν, που υπηρετούσε τότε στα αγγλοκρατούμενα Επτάνησα, και μητέρα του η Ρόζα Κασιμάτη απ’ τα Κύθηρα.


Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 27-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6







Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νέα πρόταση των θεσμών - Τι περιλαμβάνει


Νέα πρόταση των θεσμών - Τι περιλαμβάνειΠεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισ. προβλέπει η πρόταση των θεσμών για συμφωνία, που σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές θα συζητηθεί αύριο στο Eurogroup.

Τα σημεία "αγκάθια" που χωρίζουν Αθήνα-δανειστές

Τα σημεία αγκάθια που χωρίζουν Αθήνα-δανειστέςΣημαντικές είναι οι διαφωνίες στα μέτρα μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, οι οποίες πρέπει να κλείσουν πριν υπάρξει οριστική συμφωνία.

Στη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup κατέστη σαφές ότι οι δύο βασικές ενστάσεις προκύπτουν στην αύξηση του ΦΠΑ και στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα:

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Ιουνίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας για τα Κύθηρα, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη. Παρέστησαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο., πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, εμπλεκόμενοι στην πολιτική προστασία και πολίτες.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη μιας σειράς θεμάτων που αφορούν άμεσα στην πυρασφάλεια και συγκεκριμένα:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 18:30, η Μητρόπολη Κυθήρων σε συνεργασία με τό Ίδρυμα Παναγιώτου και την Φιλαρμονική Ποταμού, οργανώνουν εκδήλωση στην μνήμη του ιδρυτή και μαέστρου της Φιλαρμονικής, κ. Στράτη Θεοδωρακάκη. Θα μιλήσει για τον κ. Στράτη ο κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού. Η Φιλαρμονική θα παίξει 3 κομμάτια.

Πηγή : Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic (facebook)

Η Άλωση της Ρόδου

Ήταν η δεύτερη προσπάθεια των Οθωμανών το 1522 να εκδιώξουν τους Ιωαννίτες Ιππότες από τη Ρόδο και να διασφαλίσουν με την κατάληψη του νησιού την κυριαρχία τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά στέφθηκε από επιτυχία, σε αντίθεση με την πρώτη το 1480.
Ο 16ος αιώνας ήταν η περίοδος της μεγίστης ακμής για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του σουλτάνου Σουλεϊμάν Α' του Μεγαλοπρεπή. Τη Ρόδο κατείχαν από το 1309 οι Ιωαννίτες Ιππότες (Τάγμα του Αγίου Ιωάννη), απομεινάρια των Σταυροφόρων, που είχαν χάσει και τα τελευταία τους ερείσματα στους Αγίους Τόπους το 1291.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 26-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ : Τα Δελτία Τύπου και η Προπαγάνδα!


Ο κ. Δήμαρχος με τις αλεπάλληλες ανακοινώσεις, με κάθε τρόπο, προσπαθεί να καλύψει το κενό που δημιουργείται, από την έλλειψη οράματος, στόχων και αποτελέσματος!
Θα μπορούσε να το ανεχθεί κανείς αν διεπίστωνε ότι εκτός από την προσπάθειά του να ευλογήσει τα "γένια" του, δεν προσπαθεί με ανακριβή στοιχεία, να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τελευταίο κρούσμα αυτής της τακτικής, στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στα Αντικύθηρα.

Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής από τον Συλλ. Καψαλιού Κυθέρεια Αφροδίτη

Εμφάνιση kapsali logo.jpgΠαραλείψαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη προσφορά τους στην Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής που έγινε την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Καψάλι, τον Βαλέριο Καλοκαιρινό, την Ρενάτα Πανταζίδου, τον Άκη Αγιοπλούδη και όλο το επιτελείο του TsirigoTV, και του Τσιρίγο FM καθώς και τον Παναγιώτη Μπαχτσή που επιμελήθηκε το σποτάκι της γιορτής μουσικής. ...
Με τις φιλότιμες και αφιλοκερδείς προσπάθειές τους η γιορτή μας έφτασε ΖΩΝΤΑΝΑ σε όλο τον κόσμο !!!!

Ελένη Χάρου : ΣΤΟ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ

Ήτανε μπρε έξ αμαρτιώς τούτο που μ’ηύρε πάλι.
Θωρείς τη βασταγίνα μου; Είναι σε μαύρο χάλι!
Διάκατη οψές απροσαργά στην αποκαλαμία
Μα ‘κείνο μπρέπει λύθηκε ο βασταγός του Λία.
Πως είναι δα θεόλελος το ξέρει όλη η Χώρα
Και μού ‘καμε το χτήμα μου και δε στυλώνει τώρα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ [η προβολή]

Το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη που έγινε ταινία από τον Παντελή Βούλγαρη θα είναι η δεύτερη προβολή της Βιβλιοθήκης μας.
Στα Κοντολιάνικα, με δωρεάν είσοδο και ελληνικούς υπότιτλους, απόψε στις 9 μ.μ.

Κι επειδή η ψύχρα επιμένει, μην ξεχάσετε να έχετε καλού-κακού και κανα μπουφανάκι.

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Το ντεμπούτο της Εθνικής Μπάσκετ

Η πρώτη εθνική μας ομάδαΤη δεκαετία του '30 το ελληνικό μπάσκετ βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα. Στις εγχώριες διοργανώσεις κυριαρχούσαν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι διεθνείς αγώνες ήταν άγνωστος τόπος για τους έλληνες μπασκετμπολίστες, που αγωνίζονταν για τη χαρά του αθλητισμού.

Την άνοιξη του 1936, ο ΣΕΓΑΣ, που είχε την ευθύνη του αθλήματος εκείνα τα χρόνια, ανέθεσε στον Μάικ Στεργιάδη, μαθητή του Τζέιμς Νάισμιθ και από τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην Ελλάδα, να συγκροτήσει την πρώτη εθνική ομάδα. Η μετέπειτα «αγαπημένη όλων των Ελλήνων» μόλις έκανε τα πρώτα της βήματα.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 25-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Κατερίνα Καλαϊτζάκη (απο τα Κύθηρα) είναι μέσα στους πρώτους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Σε μια περίοδο με γενική πτώση των βάσεων και μείωση των αριστούχων στη χώρα, τα 19.510 μόρια που συγκέντρωσε ο νεαρός Δημήτρης Δημητρακόπουλος από τη Θεσσαλονίκη μοιάζουν με την κατάκτηση ενός απόρθητου κάστρου.

Παπαδημούλης: Δεν έχει "κλειδώσει" η συμφωνία

Παπαδημούλης: Δεν έχει κλειδώσει η συμφωνίαΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έσπευσε μέσω twitter να επισημάνει ότι η συμφωνία δεν έχει "κλειδώσει".

"Η συμφωνία δεν έχει "κλειδώσει". Συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητική σταθερότητα και αναπτυξιακό σχέδιο είναι τα "κλειδιά" για έξοδο από την κρίση", έγραψε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συνέχισε λίγο αργότερα γράφοντας:

"Και ξαφνικά αυτοί που φώναζαν "συμφωνία εδώ και τώρα", ανέβηκαν στα κάγκελα. Η μόνη τους σταθερά, η αντίθεση με τους φτωχούς και την αριστερά...".

Πηγή : enikos.gr

Απάντηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ε. Δημοπούλου στην επιστολή του βουλευτή κ. Κ. Κατσαφάδου


Κύριε βουλευτά
Με έκπληξη διάβασα στο Διαδίκτυο επιστολή την οποία απευθύνετε προς την Περιφέρεια Αττικής, και την οποία αποστείλατε με φαξ στην Περιφέρεια μόλις χθες. 
Η Περιφέρεια Αττικής, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, προωθεί για πρώτη φορά έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος που αναδεικνύει τη  μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ως ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μέσα από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη 12μηνη τουριστική κίνηση.

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής

 Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και ΒαπτιστήςΟ τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς  εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 24-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου απέστειλε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Εμφάνιση kats.2.jpg Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα πρέπει να τύχουν μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής προβολής προκειμένου να αυξηθεί ο τουρισμός που αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εσόδων τους, αλλά και συνιστά ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξής τους.
«Πίστη μου είναι ότι το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνα των ανταγωνιστών, αρκεί να το προωθήσουμε σωστά» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, προσθέτοντας πως χρειάζεται να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης (μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων) με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ "ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ" : Κάλεσμα προς τους παραγωγούς


 
Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ
"ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ",ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ(6974-667488) ΩΣ ΤΙΣ 17/8.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ.


Πηγή : Αγγελική Κασιμάτη ( facebook ) 

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής

Εξωραϊστικός σύλλογος Καψαλίου
 «Η Κυθέρεια Αφροδίτη»

syl.kapsali.kith.afroditi@gmail.com

Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά γέμισε μελωδίες και κόσμο το γραφικό Καψάλι από άκρη σε άκρη. Η ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής θεσμός πλέον για το Καψάλι αποτελεί πόλο έλξης για όλους. Οι επιλογές σε διάθεση και ακούσματα πολλές αφού είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του κεντρικού παραλιακού δρόμου 4 μουσικές σκηνές που ταίριαζαν σε όλα τα γούστα. Από λάτιν και ροκ μέχρι έντεχνο, λαϊκό αλλά και ρεμπέτικο.
Ο σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί μια μοναδική βραδιά μουσικής την Κυριακή 21 Ιουνίου.
Ευχαριστούμε την ψυχή και πρωτεργάτη της εκδήλωσης την ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ναστάζια Μπέικοφ η οποία με άψογο επαγγελματισμό και κέφι συντόνισε όλους τους τοπικούς φορείς. !!!!!!!!!!!

Δήμος Κυθήρων : Ξεκίνησαν τα έργα υποδομής στα Αντικυθήρα


Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, ξεκίνησαν τα έργα υποδομής στο νησί των Αντικυθήρων, παρουσία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη, του Αντιδημάρχου κ. Αγγελιουδάκη, του Προϊσταμένου Τ.Υ. του Δήμου κ. Στάθη και αρμοδίου Μηχανικού από την Περιφέρεια. 
Υλοποιώντας τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του, ο Δήμος προχώρησε στην ανάθεση εκτέλεσης σημαντικών εργασιών μέσα από δημόσια διαδικασία λήψης προσφορών. Τα έργα που ξεκίνησαν ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα είναι τα εξής:
• Αναβάθμιση και ανακαίνιση δημοτικών αντλιοστασίων και πηγών Δ.Κ. Αντικυθήρων προϋπολογισμού €7.180 (ολοκληρώθηκε).
• Επισκευή – συντήρηση γηπέδων αθλοπαιδιών Αντικυθήρων προϋπολογισμού €10.000 (ολοκληρώθηκε). Τα γήπεδα παραλήφθηκαν από τη νέα Δημοτική Αρχή σε κατάσταση διάλυσης. 

Ελένη Χάρου : ΑΓΙΑ ΕΛΕΣΑ, ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Οι πρώτοι αιώνες μ.χ. είναι οι λεγόμενοι «σκοτεινοί χρόνοι» για τα Κύθηρα, διότι για όλα αυτά τα χρόνια οι ιστορικές πηγές είναι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες. Τα μόνα στοιχεία που έχομε είναι από το συναξάριο της αγίας Ελέσας, σύμφωνα με το οποίο η αγία από την Πελοπόννησο αποβιβάζεται στα Κύθηρα το 375, τότε που το νησί ήταν σε κατάσταση μερικής ερήμωσης. Η αγία Ελέσα καταδιωκόμενη από τον πατέρα της μαρτύρησε στα Κύθηρα και στον τόπο του μαρτυρίου της ιδρύθηκε λαμπρό προσκύνημα. Η πανέμορφη τοποθεσία σε ψηλό βουνό στα Ν.Δ. των Κυθήρων, έχει ένα μπαλκόνι που ελέγχει τη θάλασσα του Ιόνιου. (Φωτό Ειρήνη Βενέρη-Τραβασαρου)


Πηγή : Ελένη Χάρου ( facebook )

Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία

H Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημόσια Υπηρεσία (UN Public Service Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για να τιμήσει τη συνεισφορά του δημόσιου τομέα των κρατών - μελών του στην αναπτυξιακή διαδικασία. 
Την ίδια ημέρα ανακοινώνονται και οι νικητές των σχετικών βραβείων, που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ από το 2003. Η Ελλάδα έχει τιμηθεί μία φορά το 2003, για την καθιέρωση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη.



Πηγή : sansimera.gr

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 23-06-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6


Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Slide 1Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος επαγγελματιών Διακοφτίου συνεχίζει για 4η χρονιά τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιοτική αναβάθμιση της πύλης του νησιού μας.

Visit Kythera : Ντουζιέρες στο Καψάλι !


BREAKING NEWS !!!!! Ντουζιέρες στο Καψαλι Κυθήρων!!!!! Επιτέλους έχουμε ντουζ... Πολλά μπράβο στο σύλλογο Καψαλίου που συντόνισε την προσπάθεια και στον κύριο Lackey Poulos που βοήθησε οικονομικά την κατασκευή των καμπινών... Επίσης μπράβο αξίζει και στον Δήμο Κυθήρων και το λιμενικό ταμείο που χρηματοδότησαν την τοποθέτηση τους.

Πηγή : facebook VISIT KYTHERA

Φιλαρμονική Ποταμού - Ημέρα της Μουσικής

Η Φιλαρμονική Ποταμού συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας Μουσικής στα Κύθηρα με πέντε κομμάτια! 

Φωτογραφίες - Βαλέριος Καλοκαιρινός






ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ : ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (21-6-2015)


ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ 
(Κατά Ματθαῖον Στ' 22-33)

Στήν σημερινή Εὐαγγελική περικοπή τοῦ Ἀποστόλου καί Εὐαγγελιστοῦ Ματθαίου (κεφ.στ, 22-33), ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός μέ τήν Θεία σοφία Του, ἀλλά καί τήν ἀπέραντη ἀγάπη Του, προσπαθεῖ νά μᾶς ἀποσπάση γιά ἀκόμα μία φορά ἀπό τίς πρόσκαιρες καί ἐπαχθεῖς βιοτικές μέριμνές μας -πού πολλές φορές μᾶς κάνουν νά ξεχνᾶμε τόν αἰώνιον προορισμό μας γιά τήν Δόξα τοῦ Θεοῦ- καί συγχρόνως μᾶς διδάσκει ὅτι γιά νά εἴμαστε φίλοι Του θά πρέπει νά πράττουμε τίς ἐντολές Του, καί νά ἀναγνωρίζουμε Ἐκεῖνον μόνον ὡς Κύριόν μας. «Οὐδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν˙ ἤ γάρ τόν ἕνα μισήσει καί τόν ἕτερον ἀγαπήσει ἤ ἑνός ἀνθέξεται καί τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει»!..


Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.




Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 21-06-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6