Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Γαλλικός Τύπος: Πόλεμος στο Παρίσι

Γαλλικός Τύπος: Πόλεμος στο Παρίσι"Πόλεμος στο Παρίσι" γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος και καλεί στην "σύσταση μετώπου" μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτοχρόνως χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, εκ των οποίων οι 80 είναι σοβαρά, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.
"Πόλεμος στο Παρίσι" τιτλοφορείται η "Le Figaro". "Αυτή τη φορά επρόκειτο για πόλεμο", σημειώνει και η "Le Parisien/Aujourd’hui en France".

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Η Πολιτιστική Εταιρεία ανακοίνωσε πως η ομαδική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων 2015, μετά από τις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων, θα παρουσιασθεί στα Χανιά, στον Χώρο για τη Φωτογραφία SOUTH. Μοιραία κατά κάποιον τρόπο εξέλιξη της θερμής αλλά ανεπίσημης σχέσης που ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια οι φωτογράφοι της Μεγαλονήσου με τις ετήσιες Συναντήσεις Κυθήρων, η πρώτη αυτή ανταλλαγή πιστεύεται πως θα αποτελέσει την απαρχή μιας πολύτιμης όσο και τακτικής πολιτισμικής σύζευξης των δύο νησιών, που ήδη μοιράζονται ζωτικό χώρο και ιστορικές μνήμες.

Πηγή : Kyhtera Library (facebook)

Απόστολος Φίλιππος

 Απόστολος ΦίλιπποςΈνας από τους 12 μαθητές του Χριστού, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία στις 14 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Φίλιππος και Φιλιππία.
Ο Φίλιππος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, ήταν δηλαδή συμπολίτης των δύο άλλων μαθητών του Ιησού, του Ανδρέα και του Πέτρου. Όταν ο Χριστός τον συνάντησε στη Γαλιλαία τον κάλεσε με τη φράση «ακολούθει μοι». Και ο Φίλιππος τον ακολούθησε κι έγινε μαθητής του.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 14/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σήμερα το πρωί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και από το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Ελένη Χάρου : Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στις 11 Νοεμβρίου οι ορθόδοξοι γιορτάζουν τον άγιο Μηνά, ενώ οι καθολικοί τον άγιο Μαρτίνο. Είναι διαφορετικοί άγιοι, έφιπποι και οι δύο και στις βενετοκρατούμενες περιοχές που τα δύο δόγματα ήρθαν πολύ κοντά, πολλές φορές γινόταν σύγχυση. Έτσι στα Κύθηρα οι μεν ορθόδοξοι τον καθολικό ναό του αγίου Μαρτίνου τον αποκαλούσαν άγιο Μηνά, οι δε καθολικοί τους ορθόδοξους ναούς του αγίου Μηνά τους αποκαλούσαν Σαν Μαρτίνο.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 12/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τσακαλώτος:Επιστροφή στις αγορές το δεύτερο μισό του 2016

Η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το δεύτερο μισό του 2016, είπε στο Reuters ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η χώρα δεν έχει εκδόσει ομόλογα για ιδιώτες επενδυτές από τον Ιούλιο του 2014.
Τσακαλώτος:Επιστροφή στις αγορές το δεύτερο μισό του 2016
Μιλώντας στο περιθώριο μιάς εκδήλωσης στο Λονδίνο, ο Τσακαλώτος είπε ότι είχε συναντηθεί επίσης με διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου για να συζητήσει διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πιθανή επιστροφή στις αγορές.
"'Ηταν ένα γενικά συνολικό θέμα του οδικού χάρτη της ελληνικής οικονομίας, πώς πάει η ανακεφαλαίωση  και πότε περιμένουμε να επιστρέψουμε στις αγορές, και τα λοιπά," είπε.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη πολεμική αναμέτρηση που γνώρισε ο κόσμος μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου 1914, όταν η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Σερβίας και τελείωσε με την ταπεινωτική ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της στις 11 Νοεμβρίου 1918. Ονομάστηκε Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ή Μεγάλος Πόλεμος, επειδή εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης και αναμίχθηκαν σ’ αυτόν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 11/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Επιδότηση 60.000 ευρώ για νεανική επιχειρηματικότητα

Επιδότηση 60.000 ευρώ για νεανική επιχειρηματικότηταΜε το ποσό των 60.000 ευρώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν άνεργοι νέοι ηλικίας έως 25 ετών, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
Το ποσό αυτό καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών δαπανών για το ξεκίνημα της επιχείρησης, αρκεί να δραστηριοποιείται στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, των Κατασκευών, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας και της Υγείας.

Ελένη Χάρου : ΛΙΟΜΑΖΕΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Άλλοτε που είχαμε πρώιμες βροχοπτώσεις και έβρεχε και περισσότερο, το λιομάζεμα στα Κύθηρα άρχιζε στις 25 Σεπτεμβρίου, την επομένη της εορτής της Μυρτιδιώτισσας. Ο λιομαζωχτάδες και οι λιομαζώχτρες ξεχύνονταν στα λιόφυτα με τα γαϊδουράκια, με τα υφαντά λιοπάνια, με τις σκάλες, τα πριονάκια και με τα χέρια τους να μαδούν τον καρπό. Το κουβεντολόι, τα αστεία, τα τραγούδια έκαναν το λιομάζεμα πανηγύρι.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ MITSUBISHI ΠΡΟΣ ΤΟ KYTHERIAN WORLD HERITAGE FUND ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ

Όπως τόνισαν οι ερευνήτριες Μαρία Γενιτσαρίου και Ντέπη Ρίζου κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τον Λευκάδιο Χερν που έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 6 Σεπτεμβρίου, δύσκολα μπορούμε να φαντασθούμε το εύρος της εκτίμησης που χαίρει ο Χερν στη σύγχρονη Ιαπωνία. Το επιβεβαιώνει η ανακοίνωση πως ο γιαπωνέζικος βιομηχανικός κολοσσός Mitsubishi διαθέτει το ποσόν των 20.000 € για την αγορά τριών βιβλίων του Χερν που μετέφρασε στα ελληνικά η Τέτη Σώλου και που δημοσίευσε το ίδρυμα Κυθηραϊκής κληρονομίας Kytherian World Heritage Fund.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 10/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα ξημερώματα

Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα ξημερώματαΤρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα σημεία της Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη 01:36 τα ξημερώματα άγνωστοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα στην οδό Γεννηματά 61, στη 01:42 στη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία στην οδό Αγίας Φωτεινής και στη 01:58 στην Κυψέλη στη συνδρομή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Αγίας Ζώνης.

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Νεκτάριος

 Άγιος ΝεκτάριοςΝεοφανής και λίαν δημοφιλής άγιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 9 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Νεκτάριος και η Νεκταρία.
Ο κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Θράκης την 1η Οκτωβρίου 1846 από ευσεβείς γονείς, τον Δήμο και τη Μαρία Κεφαλά. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στην πατρίδα του και σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος στο κατάστημα ενός συγγενή του. Τις ελεύθερες ώρες του μελετούσε τα Πατερικά κείμενα και εκκλησιαζόταν τακτικά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως παιδονόμος στο σχολείο του Μετοχίου τού Παναγίου Τάφου, όπου ανέλαβε και διδακτικά καθήκοντα στις κατώτερες τάξεις.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 09/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Έφτασαν 5.630 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Έφτασαν 5.630 πρόσφυγες στο λιμάνι του ΠειραιάΣυνολικά 5.630 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλοι 1.834. Συγκεκριμένα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, 2.496 άτομα, το πλοίο «Terra jet», μετέφερε, επίσης από τη Μυτιλήνη, 1.739 και το πλοίο «Βlue star Πάτμος», μετέφερε και αυτό από τη Μυτιλήνη 1.395.
Αναμένεται να καταπλεύσει στο Λιμάνι του Πειραιά και το πλοίο «Αριάδνη» που μεταφέρει 1.834 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 1.219 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 615 στη Χίο.
Πηγή: enikos.gr

Ελένη Χάρου : ΣΤΟΝ ΑΞΕΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΡΙΑ


Στα Κύθηρα προς τιμήν των Ταξιαρχών υπάρχουν οι παρακάτω ναοί:

Αξεστράτηγος στον Ασώματο, περιοχή Ποταμού
Αρχιστράτηγος στα Αρωνιάδικα
Αρχιστράτηγος στην Παλιόπολη
Αξεστράτηγος στο Φρύδι, στα Κυπριωτιάνικα
Αρχιστράτηγος στο κοιμητήριο του Μυλοποτάμου
Αρχιστράτηγος στο δρόμο του Λιμνιώνα

Σήμερα γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και γενικά όλους τους αγγέλους. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Άγγελος, Σεραφείμ, Ταξιάρχης και Πανορμίτης.
Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση οι άγγελοι είναι πνευματικά δημιουργήματα του Θεού, τα οποία έχουν ως αποστολή να δοξάζουν τον δημιουργό τους, να ανακοινώνουν στους ανθρώπους το θείο θέλημα και να εκτελούν τις θείες βουλές. Την ύπαρξη των αγγέλων μαρτυρεί τόσο η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), όσο και η εκκλησιαστική παράδοση. Άγγελοι ήσαν και οι διάβολοι ή δαίμονες, οι οποίοι εξέπεσαν από την αρχική τους θέση, επειδή παρέβησαν τις εντολές του Θεού.

Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 08/11/2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.


Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα / άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6