Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Διόρθωση. Σχετικά με το Γιώργο Καισάριο, που αφορά σε προηγούμενη δημοσίευση.

Μετά από αρκετές επισημάνσεις αναγνωστών του kythiranews, που αφορά σε προηγούμενη δημοσίευσή μας (Ο Γιώργος Καισάριος από το capital.gr "δικαιώνει" τη Ραχήλ Μακρή. Πως τυπώνουν λεφτά οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες ! ! !), οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω : Η Φωτογραφία του κ. Γιώργου Καισάριου είναι προφανώς από προηγούμενες εκλογές, όταν ήταν υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμμαχία. Σήμερα ο κ. Καισάριος είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β Περιφέρεια της Αθήνας. 

kythiranews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Κώστας Κατσαφάδος. Αύριο επισκέπτεται τα Κύθηρα.

Εμφάνιση katsafados3.jpg
Αύριο, ο κ. Κατσαφάδος αναμένεται να μεταβεί στα Κύθηρα όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και θα μιλήσει σε κατοίκους του νησιού.

Στην Καλλίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Καρπάθου, στην πλατεία Σερφιώτου και την Αγία Παρασκευή περιόδευσε σήμερα  ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος. Σε κάθε βήμα του, ο κόσμος τον σταματούσε για να τον αγκαλιάσει και να του ευχηθεί καλή επιτυχία, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων τον χαιρετούσαν

Γιάννης Κασιμάτης : Από τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στα Καστρισιανικα


Του Αγίου Αντωνίου σήμερα στο Ιερό Ναό στα Καστρισιανικα Κυθήρων τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου κυρίου Χαρχαλακη και του αρχηγού της Αντιπολίτευσης κυρίου Πρωτοψάλτη και αρκετών πιστών.Στο τέλος η επιτροπή του Ναού μαζί με τον Εφημέριο Πατέρα Σεραφείμ πρόσφεραν καφέ με διαφορά εδέσματα στο Κελί του χωριού.



Ο Γιώργος Καισάριος από το capital.gr "δικαιώνει" τη Ραχήλ Μακρή. Πως τυπώνουν λεφτά οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες ! ! !

Κατ΄ αρχάς να εξηγήσουμε τι είναι και τι κάνει η κεντρική τράπεζα, διότι νομίζω ότι δεν είναι γνωστό πως η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα και γιατί.

Η κεντρική τράπεζα, εκτός από το λίγο αρχικό κεφάλαιο, δεν έχει χρήμα. Το όποιο χρήμα εκδίδει, το εκδίδει βάσει ενεχύρου. Για παράδειγμα, σε περιόδους κρίσης  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να δώσουν κάποιο ενέχυρο στην κεντρική τράπεζα (discount window) και να πάρουν ρευστότητα.

Αυτή τη ρευστότητα όμως η κεντρική τράπεζα δεν την έχει. Την τυπώνει (εκδίδει) αν θέλετε επιτόπου, πιστώνοντας τους λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα, των ιδρυμάτων που ζήτησαν αυτή τη ρευστότητα. Υπό αυτή την έννοια, η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοφ



Εμφάνιση συνάντηση με πρέσβη Ρωσίας.jpgΣυνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοφ, είχε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενόψει στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια της Μόσχας.

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου 13-01-2015

Συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Τ.Κ. Ποταμού είχε ο κ. Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγ. Ζαντιώτη τη Δευτέρα 12/01. 







Αν το ζητήσει η νέα κυβέρνηση «Παράθυρο» για παράταση του προγράμματος για έξι μήνες

«Παράθυρο» για παράταση του προγράμματος για έξι μήνες
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης συζήτησαν την Πέμπτη το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας έως και για έξι μήνες, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να διεξαχθούν συνομιλίες με την όποια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα όσον αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με τι θα αντικατασταθεί αυτό.

Α’ Πόλεμος του Κόλπου - πρώτη επίθεση 17-01-1991


Στις 2 Αυγούστου 1990 το Ιράκ εισέβαλε και κατέλαβε το Κουβέιτ. Σχεδόν αμέσως σχηματίστηκε μια συμμαχική δύναμη 35 κρατών, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία απελευθέρωσε το Κουβέιτ στις 27 Φεβρουαρίου 1991. Αυτός είναι με δυο λόγια ο Α' Πόλεμος του Κόλπου (Περσικού), η «Μητέρα όλων των Μαχών» για τον ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, η «Επιχείρηση: Καταιγίδα της Ερήμου», σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της ιστορίας, αφού χάρις στο CNN μπήκε σε κάθε σπίτι κι έγινε τηλεοπτικό θέαμα.


Άγιος Αντώνιος ο Μέγας 250 – 356


 Άγιος Αντώνιος ο ΜέγαςΟνομαστός χριστιανός ασκητής της Αιγύπτου και θεμελιωτής του μοναχικού βίου στην Ανατολή. Η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου.









Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 17-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Σύριζα Κύθηρα : Ανακοίνωση

Σύριζα Κύθηρα
ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ TO ΣΑΒΒΑΤΟ 17\1 ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ Κ.Λ.Π.

(Το γραφείο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Ποταμού δίπλα απ το κατάστημα του Μανεα). 
Πηγή : Σύριζα Κύθηρα (facebook)

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

νέο ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία»: 100% επιχορήγηση για ίδρυση επιχείρησης

EPIXEIRISEISΤο Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ». Το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Νερό : 2000-2014: Η επαναδημοτικοποίηση του νερού είναι παγκόσμια τάση

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν υπάρξει τουλάχιστον 180 περιπτώσεις επαναδημοτικοποίησης υπηρεσιών ύδρευσης σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων υψηλού προφίλ στην Ευρώπη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 : Έγκυρη ενημέρωση από το kythiranews για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Τα νέα και οι απαραίτητες πληροφορίες για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που ανοίγουν το επόμενο χρονικό διάστημα.  Όλες οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ειδική σελίδα.

Ο κ. Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος απαντά στα Ερωτήματα του Kythiranews


Ο τ. Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, κ. Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος μέσα από ο kythiranews απαντάει στους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Κύριε Υπουργέ, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου για τη χώρα;


Μπορώ να μην ψηφίσω;

Εγκύκλιο σχετικά με τους εκλογείς που δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η ψήφος είναι υποχρεωτική. 




Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απένταξη 39 έργων Δήμων από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει την απένταξη τριάντα εννέα έργων των Δήμων από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», παρά τις αντίθετες πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα. 




Η προσκύνησις της τιμίας αλύσεως του αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Κάθε χρόνο στις 16 Ιανουαρίου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει την προσκύνηση της αλυσίδας του Απόστολου Πέτρου (1η Αυγούστου, η Καθολική Εκκλησία).
Σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ευαγγελιστή Λουκά στις «Πράξεις των Αποστόλων» (ΙΒ' 1-19), πρόκειται για την αλυσίδα με την οποία ο βασιλιάς της Ιουδαίας Ηρώδης Αγρίππας (10 π.Χ. - 44 μ.Χ.) έδεσε τον Απόστολο Πέτρο και τον έριξε σε φυλακή της Ιερουσαλήμ γύρω στο έτος 43.

Περιφέρεια Αττικής : ‘Όχι’ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Αργυρούπολης



Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης (400/150 Kv) του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).Το θέμα συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, παρουσία Δημάρχων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συλλόγων και κατοίκων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

Τα ΚΕΠ εξυπηρετούν online

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε στοιχεία που φανερώνουν μια θεαματική αύξηση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των ΚΕΠ online και ταυτόχρονα παρουσίασε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους πολίτες.



ΨΗΦΙΣΜΑ : Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 12η   Ιανουαρίου 2015, ευθύς ως πληροφορήθηκε την εκδημία του

μακαριστού  Μητροπολίτη
πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
κυρού ΚΥΡΙΛΛΟΥ


Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 16-01-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών, σε απάντηση της ανακοίνωσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με ομιλία μου, στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Πειραιάς, 15/01/2015
«Είναι κατανοητός ο πανικός του απερχόμενου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όταν επιχειρεί να διαστρεβλώσει όσα ανέφερα χθες, στην ομιλία μου στην εκδήλωση κοπής πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι μάλιστα, τόσο πανικόβλητος αυτές τις μέρες, όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, που δε διστάζει να χρησιμοποιεί το λογότυπο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην έκδοση δελτίου τύπου την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, για να προβάλλει την ομιλία του σε δική του προεκλογική συγκέντρωση!!
Μιμούμενος τη μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τον κύριο Μουρούτη, ανακαλύπτει παντού «κρυφό πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοτεχνώντας για την περιγραφή του μία καρικατούρα, κατά την προσφιλή συνήθεια του κομματικού προπαγανδιστικού επιτελείου τους.

Kythera Library : ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ

1. Συναισθάνεται κανείς τον πόνο των Γάλλων και την αγωνία όλης της φιλελεύθερης Δύσης για την ελευθερία του Τύπου (και όχι μόνο) αλλά διερωτάται τι μπορεί να γνωρίζει ένας δυτικός για το δάκρυ του Μωάμεθ. (Μου έρχεται στο νου το νέγρικο τραγούδι του Νεγρεπόντη «Τι ξέρουν οι λευκοί απ’ τον Χριστό;»*) Η σημερινή μας ανάρτηση ας είναι ένας φόρος τιμής στον πόνο ένθεν κακείθεν. Και μια υπενθύμιση ότι μέτρο της αληθινής πίστης (πρέπει να) είναι η αντοχή (ακόμα και) στη χλεύη των ‘‘απίστων’’.
2. Κοιτάζοντας τις εικόνες από το αραβικό παιδικό βιβλίο νοιώθει κανείς το υπέροχο δέος της ομορφιάς και της τέλειας ακατανοησίας. Κι ωστόσο από το βάθος της ψυχής εκπηγάζει η βεβαιότητα ότι δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο νομίζουμε. Άλλωστε, η ευφυΐα της ομορφιάς είναι ανώτερη από την ομορφιά οποιουδήποτε ευφυολογήματος κι από τον πόνο οποιασδήποτε κρίσης.

Γιάννης Κασιμάτης : Ποιος είναι ο Τσιριγώτης υποψήφιος του Ποταμιού στην Α Πειραιά και Νήσων


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρ. ΑΣΟΕΕ).

Μετά την στρατιωτική του θητεία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία:
  •  Master στην Οικονομετρία(University of Essex)
  •         Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία(CITYUniversity of London, CASS)
  • Master σε πολιτικές επιστήμες (BirkbeckUniversity)

Στα Μανιάτικα βρέθηκε χθες ο Κώστας Κατσαφάδος

Εμφάνιση katsafados4.JPGΣε γνώριμους δρόμους, στα Μανιάτικα βρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Οι κάτοικοι της περιοχής, εκ των οποίων πολλοί Μανιάτες, μόλις έμαθαν ότι βρίσκεται εκεί έσπευσαν να τον συναντήσουν, να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν «καλή επιτυχία».
Η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων της περιοχής δεν είναι τυχαία, καθώς ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων έχει στενούς δεσμούς με την Μάνη, λόγω της καταγωγής του, γι αυτό και χάρηκε ιδιαίτερα που είδε πρόσωπα γνωστά, που περνούν σχεδόν καθημερινά από το πολιτικό γραφείο του.

Περί Φόβου, Φοβήθηκα την αλλαγή.. μέχρι που είδα ότι ακόμα και η πιο όμορφη πεταλούδα.. έπρεπε να υποβληθεί σε μια μεταμόρφωση προτού να μπορέσει να πετάξει!!

Φοβόμουν την απόρριψη..
μέχρι που έμαθα ότι πρέπει να έχω πίστη στον εαυτό μου..
Φοβήθηκα τον πόνο.. 
μέχρι που έμαθα ότι είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη μου!!
Φοβόμουν την αλήθεια..
μέχρι που είδα την ασχήμια και τα ψέματα του κόσμου!!
Φοβήθηκα την ζωή..
μέχρι που βίωσα την ομορφιά της!!
Φοβόμουν τη θάλασσα..
μέχρι που εμπιστεύτηκα την αγκαλιά που με τύλιξε!!
Φοβόμουν τον θάνατο..
μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν είναι το τέλος... αλλά η αρχή!!


«Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα» Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην εφημερίδα ‘The Guardian’



Άρθρο – παρουσίαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, από τη βρετανική εφημερίδα “Guardian” και τη δημοσιογράφο Helena Smith, με τίτλο «Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα». Βασικά σημεία:

Δήμος Κυθήρων : Πρώτη συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη.
Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι ανοιχτή για το κοινό.




Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 15-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων : Ετήσιος χορός Συλλόγου 14 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο ΠΙΕΡΡΟΣ Λιβάδι

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα γίνει στο εστιατόριο ΠΙΕΡΡΟΣ στο Λιβάδι στις 14/2/2014 με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Νικήτα, σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά παρέα με τους ερωτευμένους.                                                                                                                    Πηγή :  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων (facebook)

Δήμος Κυθήρων : Επιστολή - απάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης

Επιστολή - απάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας απέστειλε ο κ. Δήμαρχος σχετικά με την υποχρέωση της ΛΑΝΕ να μην ακυρώνει δρομολόγια όταν αίρονται οι λόγοι ανωτέρας βίας περί ακινησίας του πλοίου, όπως π.χ. τα απαγορευτικά απόπλου.
Επισημαίνεται ότι η απρόσκοπτη εκτέλεση των δρομολογίων συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας είναι υποχρεωτική και ο Δήμος μας παρακολουθεί στενά την ορθή εκτέλεση των συμβάσεων αυτών, παρεμβαίνοντας όποτε κρίνεται σκόπιμο προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή ακτοπλοική εξυπηρέτηση των νησιών μας και να εξυπηρετούνται αξιοπρεπώς οι Δημότες μας.
Δείτε την σχετική επιστολή του κ. Δημάρχου εδώ.
Δείτε την έως σήμερα αλληλογραφία εδώ.




Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Κώστας Κατσαφάδος : Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων περιόδευσε στις γειτονιές του Νέου Φαλήρου

Εμφάνιση Katsafados3.jpgΣτις γειτονιές του Νέου Φαλήρου περιόδευσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος όπου συνομίλησε με κατοίκους και με ιδιοκτήτες καταστημάτων που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κ. Κατσαφάδος συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν και  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις τους ως οικονομολόγος για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας

Εμφάνιση επίσκεψη Δυτική Αθήνα.JPG
 Τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω επισκέφθηκε  η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Aντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα.
Η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τα Κυθηραϊκά Σωματεία Αθηνών - Πειραιώς σας ενημερώνουν  ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο. 
Θα προηγηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ κ. Σεραφείμ. Για τα Κυθηραϊκά Σωματεία

Δήμος Κυθήρων : Απονομή Διπλωμάτων κατάρτισης Εθελοντών Πυροσβεστών στο Δήμο Κυθήρων

Το Σάββατο 17/01/2015 στις 12:00’ το μεσημέρι
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
"Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος"
θα γίνει η τελετή απονομής των διπλωμάτων κατάρτισης
των εθελοντών πυροσβεστών
και η παράδοση του ατομικού προστατευτικού
τους εξοπλισμού
από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη και τον Διοικητή της Π.Υ Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"
Πυραγό κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Παναγιώτης Μελάς : Η επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία


Ο Βουλευτής  Α΄ Πειραιά και Νήσων Παναγιώτης Μελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προσχώρησα στη Νέα Δημοκρατία, διότι, οι διαχρονικές αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας είναι μέσα μου και ουδέποτε τις απεμπόλησα.
Ψήφισα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι, όπως είχα τονίσει, οι πρόωρες εκλογές φέρνουν πίσω την οικονομία και έπρεπε να αποφευχθούν.

Σαν Σήμερα : Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου (ΕΠΕΚ)

Πολιτικός σχηματισμός της κεντροαριστεράς, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αμέσως μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου.
Η «Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου» (ΕΠΕΚ) ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1950, ενόψει των εκλογών της 5ης Μαρτίου, που είχαν προκηρυχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Την αποτελούσαν δύο κόμματα με βενιζελικές αναφορές:
  • Οι  «Προοδευτικοί Φιλελεύθεροι» του Νικολάου Πλαστήρα (είχε ιδρυθεί στις 15 Δεκεμβρίου 1949), στο οποίο συμμετείχαν πολλά στελέχη του ΕΑΜ και επαγγέλλονταν την εθνική συμφιλίωση, την πάταξη της διαφθοράς και της αυθαιρεσία, και
  • το «Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα» του Εμμανουήλ Τσουδερού (είχε ιδρυθεί στις 22 Οκτωβρίου 1946), που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 14-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ : Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό της

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της και τον ετήσιο χορό της.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΡΙΩΝ που βρίκεται επί της οδού Πειραιώς αρ. 48, Μοσχάτο.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες : Πρόσκληση στα μέλη της παράταξης για την πρώτη γενική συνέλευση


Καλούμε τα μέλη μας στην πρώτη καταστατική Γενική Συνέλευση της παράταξής μας, που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΑΘΗΝΑ στο Μυλοπόταμο. Στη Συνέλευση θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Δημοτικής μας Παράταξης. Μέλη είναι αυτοδίκαια όσες και όσοι ήταν υποψήφιες-υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.




Πηγή :  Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες ( facebook) 

Τρίτη και 13

Δεισιδαιμονία που απαντάται στους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς.
 Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους παραπάνω λαούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.
Οι Ισπανόφωνοι εκφράζουν την ημέρα με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques» («Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι»).

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εμφάνιση επίσκεψη ναυπηγεία Ελευσίνας.jpg
 Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας πραγματοποίησε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.
Η περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων και άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την κρίση του Ναυπηγείου. Ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλλει στην εκπόνηση ενός προγράμματος, τόσο με εθνικές, όσο και με ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες με στόχο τη διάσωση των Ναυπηγείων.

Ἐπικήδεια Ὁμιλία Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ, κατά τήν Ἐξόδιο Ἀκολουθία τοῦ μακαριστοῦ Προκατόχου & Ποιμενάρχου κυροῦ Κυρίλλου, Μητροπολίτου πρῴην Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατε ἅγιε Θεσσαλιώτιδος,
Ἅγιοι Ἱεράρχες, Ἅγιοι Πατέρες καί Ἀδελφοί,

Δέν πενθεῖ σήμερα μόνο ἡ Τοπική Ἐκκλησία Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων, ἀλλά καί τό Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων, μέ τήν αἰφνίδια κατ' ἄνθρωπον ἐκδημία πρός Κύριον τοῦ ἀπό Κυθήρων Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κυροῦ Κυρίλλου. Τοῦ σεμνοῦ, καλοκάγαθου, πράου, μειλίχιου, φιλανθρώπου καί ἐλεήμονος, προσηνοῦς καί καταδεκτικοῦ αὐτοῦ Ἐπισκόπου τῆς Ἐκκλησίας μας.

Πρόγνωση καιρού : Τρίτη 13-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ομόφωνη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Πέραμα



Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», προϋπολογισμού 320.000 Ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ). Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το Πέραμα, ώστε να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.