Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ρένα Δούρου : Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα RealNews


Δημοκρατική επαναθεμελίωση για Ελλάδα και Ευρώπη

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην εβδομαδιαία εφημερίδα RealNews, της Κυριακής, 11 Ιανουαρίου 2015. Αποσπάσματα:


  • Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που έχει υποβαθμίσει ως το μη παρέκει τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. Μια κυβέρνηση που έχει κηρύξει και συνεχίζει ανηλεή πόλεμο κατά των πολιτών. Μια κυβέρνηση που απαξιώνει και αποδυναμώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί τη θέλει μόνο τυφλό, εκτελεστικό όργανο των πολιτικών λιτότητας.
  • Στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουμε καθημερινά ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν είναι μονόδρομος. Όπως και οι πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας διοίκησης και των λειτουργών της. Ότι η κοινωνική πολιτική μπορεί και οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σε μία καθημαγμένη χώρα.
  • Μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν προσωπική της περιουσία, μια κυβέρνηση που περιφρονεί την αυτονομία της ΤΑ, μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας εχθρικά λόγω της… διοίκησής της μην υπολογίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι ανάξια του ονόματός της.
  • Και όσα ψέματα, όσες συνταγές εκφοβισμού των πολιτών, κι αν χρησιμοποιήσει, δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της ήττας. Πικρό μεν απαραίτητο δε για να μπει ο τόπος σε μια νέα τροχιά. Την τροχιά της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Και αυτό δεν αποτελεί κομματική επιδίωξη αλλά εθνική ανάγκη.
  • Και η πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας είναι πλέον συνυφασμένη με το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: ή αυτό θα ταυτιστεί με τη «δημοκρατική επαναθεμελίωση» που θα «ανοίξει το δρόμο για πολιτικές κοινωνικής προόδου», όπως έγραψε στη Λιμπερασιόν (29/12) ο γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Τομά Πικετί, ή θα σβήσει.
Πηγή :Περιφέρεια Αττικής