Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ελένη Χάρου : ΨΗΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το εκλεκτότερον έδεσμα κατά το μήνα Μάϊο στα Κύθηρα είναι οι ψητές αγκινάρες, οι οποίες γίνονται ως εξής: Πλένομε καλά τις αγκινάρες στη θάλασσα (αν την έχομε κοντά) Τις χτυπάμε ανάποδα για να ανοίξουν τα φύλλα και τις αραδιάζομε σε ένα ταψί. Ρίχνομε λάδι στην καρδιά της κάθε αγκινάρας και αλάτι, αν δεν τις πλύναμε στη θάλασσα. Ετοιμάζομε τα κάρβουνα και τις αραδιάζομε στη σχάρα. Πολλοί τοποθετούν στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί και ασημόχαρτο και τις ακουμπούν απευθείας στα κάρβουνα χωρίς να χρησιμοποιήσουν σχάρα.

Δημοτικό Συμβούλιο : Συνεδριάζει στις 19-5-2015 , ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδριάζει  στις 19-5-2015 , ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Τριμηνιαία Έκθεση εσόδων-εξόδων α τριμήνου 2015. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Μ. Αγγελιουδάκης.
2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Μ. Αγγελιουδάκης.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2014, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2013.

Το Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική γλώσσα απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Γιώργο Μπλάνα για τη μετάφραση του έργου «Ζωή και Πεπρωμένο» του Βασίλι Γκρόσσμαν, εκδόσεις Γκοβόστη.
Το Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα απονέμεται ομόφωνα στην Birgit Hildebrand για τη μετάφραση του έργου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Warte nur, es passiert shon was. Erzahlungen aus dem heutigen Griecheland) του Χρήστου Οικονόμου, εκδόσεις C.H. Beck Verlag.
Το Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά δεν απονεμήθηκε.

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Πολιτιστική Επανάσταση

Ως «Πολιτιστική Επανάσταση» ορίζεται το κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο, που έλαβε χώρα στην Κίνα τη δεκαετία 1966-1976, στο πλαίσιο της διαπάλης εξουσίας στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η σχετική ελευθερία των αρχών της δεκαετίας του '60 στις τέχνες και τα γράμματα μέσα απ' το σύνθημα του Μάο «Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν, 100 σχολές σκέψης να συναγωνιστούν» προκαλεί την αντίδραση των σκληροπυρηνικών.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 16-05-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε η Εξεταστική για τα Μνημόνια

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα
Ξεκίνησε η Εξεταστική για τα ΜνημόνιαΑνοικτό το ενδεχόμενο η εξεταστική επιτροπή να ασχοληθεί και με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης που «έριξαν στο τραπέζι» βουλευτές της αντιπολίτευσης για να επεκταθεί η χρονική περίοδος που θα διερευνήσει η Εξεταστική για τα μνημόνια.

Πρόσκληση για συνεδρίαση προς τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής Δήμου Κυθήρων





Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί τα μέλη της  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων στις 53-3-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Η Microsoft επιβεβαίωσε το «τέλος» των Windows


Η Microsoft επιβεβαίωσε το «τέλος» των Windows - MediaΤο «τέλος» των Windows ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft, με τα Windows 10 να αποτελούν την «τελευταία έκδοση» του κυρίαρχου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, μεταδίδει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του Τζέρι Νίξον, υψηλόβαθμου στελέχους της Microsoft.





Θωρηκτό Αβέρωφ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον χαρακτηρισμό «Το τυχερό πλοίο».
Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 (12 Μαρτίου 1910 με το νέο ημερολόγιο) και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911. Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 15-05-2015




Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών\


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πωρόλιθος

Όπως είναι γνωστό το κύριο οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά παράδοσιν στα Κύθηρα είναι ο πωρόλιθος από τη Μινωική εποχή και από τις μονοκόμματες πώρινες κολώνες του αρχαϊκού ναού της Αφροδίτης μέχρι τις πώρινες κολώνες του περιστυλίου των Μυρτιδίων.






Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΔ

Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΔ
Αναδιοργάνωση και επανασχεδιασμός προγραμμάτων - Σε δέκα μέρες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 32.000 θέσεις σε δήμους - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις, τον Οκτώβριο το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.



Η ανασκαφή της αρχαίας Αιγιλίας στα Αντικύθηρα

Ο Άρης Τσαραβόπουλος και οι εθελοντές στην ΑιγιλίαΦαίνεται πως τελικά η ανασκαφή της αρχαίας Αιγιλίας στα Αντικύθηρα θα συνεχίσει και φέτος, αποκλειστικά με την συμμετοχή εθελοντών. Σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο της 24ης Απριλίου 2015, η Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων γνωστοποίησε στον αρχαιολόγο Άρη Τσαραβόπουλο ότι η ανασκαφή την οποία διευθύνει έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης του 2015.

Σύμφωνο Συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής


Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπογράφτηκε από την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.



Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 14-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών







Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Επίσκεψη των Βουλευτών Ελένη Σταματάκη και Στάθη Λεωτσάκου στα Κύθηρα


stamataki-leotsakosΤην Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 θα επισκεφτούν τα Κύθηρα οι βουλευτές της περιφέρειάς μας Α’Πειραιώς, Ελένη Σταματάκη και Στάθης Λεωτσάκος. Κατά την παραμονή τους στο νησί θα περιοδεύσουν στις δημόσιες υπηρεσίες και δομές του νησιού.

Τίνα Ταμβάκη : Η αγκινάρα και τα οφέλη της στην υγεία


Oι αγκινάρες είναι ένα νόστιμο λαχανικό και παράλληλα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Δείτε γιατί πρέπει να την συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΦΩΤΟ-ΓΡΑΦέΣ-4: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

H Βικτωρία Μαζεμένου ανακάλυψε στα βουνά του Κασμίρ ένα ασυνήθιστο υπαίθριο σχολείο κι αποτύπωσε με τον φακό της μια συγκινητική εικόνα: η δασκάλα με τέσσερις μαθητές, δυο μαντηλοφορεμένα κορίτσια εμπρός και πίσω δυο αγόρια, καθισμένα οκλαδόν, τα παπούτσια τους προσεκτικά αφημένα έξω απ’το υφαντό που περιγράφει την αίθουσα διδασκαλίας. Τα απαραίτητα εκπαιδευτικά σύνεργα: η έδρα και ο πίνακας. Γύρω-γύρω δέντρα και βράχια.

Ο Γύρος της Ιταλίας

Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως στο χώρο της επαγγελματικής ποδηλασίας, μαζί με τους Γύρους της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Τον αγώνα, γνωστό και ως Τζίρο (από την ιταλική της ονομασία Giro d'Italia), εμπνεύσθηκε o εκδότης της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Γκατζέτα Nτέλο Σπορτ, Εμίλιο Καμίλο Κοσταμάνια, από τον Γύρο της Γαλλίας που προϋπήρξε.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 13-05-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εύη Τετζαλίδου - πολίστρια στον Ολυμπιακό με καταγωγή από τα Κύθηρα

Ανάμεσα στα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησαν επάξια την πρώτη θέση και το Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης για το 2015, είναι και η Εύη Τετζαλίδου με καταγωγή από τα Σκουλιάνικα Κυθήρων κόρη της Ιωάννας Κασιμάτη (Λινού).








Ελ Εριάν: Πιθανότητα 50% για στάση πληρωμών στην Ελλάδα

Ελ Εριάν: Πιθανότητα 50% για στάση πληρωμών στην ΕλλάδαΗ απειλή ενός οικονομικού ατυχήματος στην Ελλάδα, ή Graccident, έρχεται πιο κοντά εκτιμά ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, οικονομολόγος και αρθρογράφος στο Bloomberg View, μετά το τελευταίο Eurogroup.
Η άμεση κρίση έχει αποτραπεί μια ακόμη φορά στο ελληνικό δράμα, αλλά η ερμηνεία αυτή είναι επίσης δυνητικά παραπλανητική, παρά την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ο επιμελητής της έκθεσης «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο» διαλέγεται με τον βοηθό του στην διοργάνωση της έκθεσης, διερευνώντας το όριο αλλά και το περιεχόμενο της επιτυχίας μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης.


Κριτική: Το έργο τέχνης δεν φτάνει να είναι όμορφο
Εμφάνιση 1. Fatseas.jpgΣτα Κύθηρα, κριτική σημαίνει συνήθως είτε καλά λόγια (για λόγους ευγένειας, κολακείας ή ανταπόδοσης) είτε σπανιότερα κακά λόγια (εξ αιτίας πόζας, εγωισμού ή απλώς από προσωπική αντιδικία). Αλλά, βέβαια, η κριτική είναι κάτι πιο σύνθετο, πιο ευαίσθητο και πιο ουσιαστικό. Αν, λοιπόν, πω κάτι που παρεκκλίνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά ζητώ προκαταβολικά τη συγνώμη συντελεστών και αναγνωστών.
Η έκθεση «Ελιά, το ευλογημένο δέντρο» σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Είχε όλες τις προϋποθέσεις:

Σαν Σήμερα : Νίκος Γκάτσος 1911 – 1992

Νίκος ΓκάτσοςΠοιητής, στιχουργός και μεταφραστής, ο Νίκος Γκάτσος παραμένει μία ξεχωριστή περίπτωση για τα ελληνικά γράμματα. Με μία μόνο ποιητική σύνθεση στο ενεργητικό του, την περίφημη και αξεπέραστη Αμοργό, που έγραψε μεσούσης της Κατοχής, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποιητές μας.
Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1911, κατ' άλλους στις 30 Απριλίου 1915, στα Χάνια Φραγκόβρυσης (Κάτω Ασέα) Αρκαδίας.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 12-05-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επιδοτήσεις έως 60% από το ΕΣΠΑ για τον τουρισμό

Επιδοτήσεις έως 60% από το ΕΣΠΑ για τον τουρισμό
Ενισχύσεις για επενδυτικά σχέδια έως 700.000 ευρώ σε νησιά, παραθαλάσσιες και παραθεριστικές περιοχές

Ευκαιρίες για χρηματοδοτικές ενισχύσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων με θαλάσσια σπορ και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού κρύβουν προγράμματα του ΕΣΠΑ σε νησιά, παραθαλάσσιες και παραθεριστικές περιοχές της χώρας. Οι επιδοτήσεις φτάνουν σε ποσοστό ακόμη και 60% για επενδυτικά προγράμματα ύψους μέχρι 700.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλιείς και αγρότες των περιοχών.

Πηγή : ethnos.gr

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Απόσπασμα από ένα ανάλαφρο σκαμπρόζικο κείμενο της φίλης της Βιβλιοθήκης, Νταϊάνας Σαντίκα Σκουκάνι.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ;
«Να κάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις όποτε έρθει κάποιος Τσιριγώτης στο νησί : “Πότε ήρθες;” , “Πόσο θα καθίσεις;”, “Πότε φεύγεις;”
Να είναι η φράση “Τίνος είσαι εσύ;” συνώνυμη της λέξης “καλημέρα”.
Να είναι η γκρίνια για τον καιρό (φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι) κάτι σαν παράδοση που περνάει η μία γενιά στην άλλη.

Μικρές «βόμβες» από Τσερνομπίλ στην Ευρώπη

Μέτρηση για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνομπίλ ύστερα από φωτιά στις αρχές Μαΐου.
Στις 26 Απριλίου 1986, το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία απελευθέρωσε ένα σύννεφο ραδιενέργειας που τελικώς κάλυψε μία έκταση που υπολογίζεται στα 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε Ευρώπη και Ευρασία. Παρότι η μεγαλύτερη μόλυνση καταγράφηκε κοντά στο εργοστάσιο, μία περιοχή που είναι ακόμα κλειστή για ανθρώπινη εγκατάσταση και αναφέρεται ως αποκλεισμένη ζώνη, οι επιπτώσεις επηρεάζουν ακόμα και εκείνους που βρίσκονται πολύ μακριά. «Ραδιενεργά» αγριογούρουνα τριγυρνούν στα γερμανικά δάση και «ραδιενεργά» μανιτάρια φυτρώνουν στην Βουλγαρία.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας

Εμφάνιση Photo Cycling.jpg
Συνάντηση είχε σήμερα με επταμελή αντιπροσωπεία της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος στα ζητήματα αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.

Ανοιχτό θα παραμείνει τα απογεύματα του καλοκαιριού το κάστρο της Χώρας

Ύστερα από συνεργασία του Δήμου με την κα. Στέλλα Χρυσουλάκη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων το κάστρο της Χώρας θα παραμένει καθημερινά ανοιχτό από τις 8:00’ το πρωί μέχρι τις 8:00’ το βράδυ από την 1η Μαΐου έως την 30η Σεπτεμβρίου 2015. Τις απογευματινές ώρες θα παραμένει ανοιχτή και η συλλογή οικοσήμων.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων  

Πρωτοπόρος στην κομποστοποίηση ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Την μέθοδο της κομποστοποίσης έχει επιλέξει ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων της Ηλείας, προκειμένου να βρει λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται η ανακύκλωση σε αρκετές περιοχές.


Μπομπ Μάρλεϊ

Μπομπ ΜάρλεϊΤραγουδοποιός από την Ιαμαϊκή (Jamaica), που διεθνοποίησε τη μουσική ρέγκε και την κουλτούρα των Ρασταφάρι.
Ο Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς ως Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ. Ήταν γιος του πενηντάχρονου άγγλου λευκού στρατιωτικού Νόρβαλ Σινκλέρ Μάρλεϊ και της δεκαοκτάχρονης Σιντέλα Μπούκερ, μιας ντόπιας μαύρης.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 11-05-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τι σημαίνει να είσαι Τσιριγώτης;


 H Νταϊάνα είναι μισή Τσιριγώτισσα (Κυθήρια) και μισή Παλαιστίνια, μας αφηγείται με τρόπο απολαυστικό το πώς είναι η ζωή στα όμορφα Κύθηρα 


Το Τσιρίγο, γνωστό ως Κύθηρα, είναι ένας επίγειος παράδεισος που πλέει ανάμεσα στο Αιγαίο, το Ιόνιο, και το Κρητικό Πέλαγος. Τσιρίγο το φωνάζουμε όσοι το αγαπάμε και εύχομαι στο τέλος αυτού του κειμένου να έχουμε γίνει περισσότεροι.  









Τίνα Ταμβάκη : Κρίταμο, ο θησαυρός της Κυθηραϊκής γης.


Έντονα αρωματικό βότανο, συμβάλει στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων, προσφέρει λάμψη και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

To Crithmum maritimum ή Κρίθμον το παραθαλάσσιον, είναι κοινώς γνωστό ως κρίταμο. Πρόκειται για ένα εδώδιμο άγριο φυτό που απαντάται στις χώρες της Μεσογείου και των δυτικών ακτών της Ευρώπης όπως η Ελλάδα και οι Κανάριοι Νήσοι αντίστοιχα, στις νότιες και δυτικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Αφρική και στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ένα πολυετές φυτό με μπλε – πράσινα κλαδιά και φύλλα και κίτρινα – πράσινα λουλούδια. Το κρίταμο κατατάσσεται στα αλόφυτα διότι ευδοκιμεί σε εδάφη με πολύ υψηλή αλατότητα. Έχει αναπτύξει συστήματα άμυνας και προσαρμογής προκειμένου να επιβιώσει στα σκληρά οικοσυστήματα όπου αναπτύσσεται.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων


Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων.
Το ατομικό αφορολόγητο εκτιμάται ότι θα τεθεί στα 50.000 ευρώ, για το φόρο ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου που αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Ημερησία». Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ για 35.000 παιδιά – Τα κριτήρια και οι αιτήσεις


Τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ θα έχουν φέτος 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση «επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις» για 15 ημέρες και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις στρατιωτικές σχολές – Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά (προκήρυξη)

Αναρτήθηκε η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές. Τα χρονικά περιθώρια που έχουν οι υποψήφιοι για να αποστείλουν τις αιτήσεις συμμετοχής μαζί με τα συνακόλουθα δικαιολογητικά είναι ασφυκτικά καθώς καταληκτική ημερομηνία για τους Έλληνες Εσωτερικού είναι η Παρασκευή 15 Μαΐου (Ημερομηνία σφραγίδας από την ταχυδρομική υπηρεσία).

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: Aftodioikisi.gr

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου

Μιχαήλ Καραολής - Ανδρέας ΔημητρίουΟ Μιχαλάκης  και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.




Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος (“Κυβέλα, Μάτερ θεών”).



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ


samareitida_2Ὁ Χριστός συνάντησε στό πηγάδι τοῦ Ἰακώβ τήν Σαμαρείτισσα, μέ τήν ὁποία ἔκανε διάλογο ἰδιαίτερο καί ὑποδειγματικό. Δέν εἶναι ἡ πρώτη φορά πού δέχεται μιά ἁμαρτωλή. Καί ἄλλες φορές εἶχε δεχθεῖ περιποιήσεις καί γεύματα ἀπό διάφορους ἁμαρτωλούς ἀνθρώπους. Γενικότερα, ὁ Χριστός διασποῦσε τό ἀνώνυμο πλῆθος, τή μάζα καί ἐπικοινωνοῦσε μέ τό κάθε πρόσωπο χωριστά. Τόν κάθε ἄνθρωπο τόν ἔβλεπε καί τόν βλέπει σάν ἕνα ἰδιαίτερο παιδί Του καί ἀδελφό Του.


Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 10-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών