Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η ακολουθία του Επιταφίου στην Ι.Μ.Κυθήρων

kithira-1
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στους ναούς των Κυθήρων.

Επίκεντρο ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Εσταυρωμένου στη Χώρα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.


Ελένη Χάρου : ΕΝΑ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στον άγιο Χαράλαμπο στο Μυλοπόταμο υπάρχουν πολλά κειμήλια από τη Σμύρνη, όπου κάποτε ήσαν εγκατεστημένοι πολλοί Μυλοποταμιτες.










Ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων για το Άγιο Φως

Ανακοινώνεται ότι το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα γίνει στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» η επίσημη τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός που προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως κάθε χρόνο, παρά μόνον σε ορισμένες πόλεις και μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε άλλη λύση και ύστερα από τη θετική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή, Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η μεταφορά του Αγ. Φωτός θα γίνει με αεροσκάφος τύπου SX-ARD της εταιρείας Global Aviation S.A. το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά τις 20:00, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.

Το ΥΠΕΣΔΑ υπαναχωρεί για τον αιγιαλό

Υπεγράφη η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για την απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα των παραλίων προς τους ΟΤΑ, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ.






Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Δάσκαλε και Φίλε χρόνια πολλά! - ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

«Φοβάμαι, λοιπόν, ότι ακόμα κι αυτό που λέμε ''η Μεγάλη Εβδομάδα'' κινδυνεύει να είναι μια γενικότητα.

Τι θα πει Μεγάλη Εβδομάδα; Για πάρα πολλούς θα πει κάτι για διακοπές, κάτι για παιδικές αναμνήσεις, έτσι ... ρομαντικές, κάποιο φολκλορικό στοιχείο. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι λυπητερές καμπάνες, τη νύχτα της Ανάστασης, από έθιμο, το κερί στο χέρι και μετά ένα καλό φαγητό, η παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Τι σημαίνουν όλ’ αυτά για τη ζωή και το θάνατο;

Τζέιμς Πάρκινσον 1755 – 1824

Τζέιμς Πάρκινσον
Άγγλος γιατρός, γεωλόγος, παλαιοντολόγος και πολιτικός ακτιβιστής. Εμείς τον γνωρίζουμε περισσότερο από τη νευρολογική ασθένεια που φέρει το όνομά του («Νόσος του Πάρκινσον»), καθώς ήταν ο πρώτος επιστήμονας που περιέγραψε τα συμπτώματά της.



Η Εκκλησία θυμάται την κάθοδο του Ιησού στον Άδη.

 Το πρωί τελείται ο εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου και λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Η ακολουθία έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα. Είναι η λεγομένη Πρώτη Ανάσταση. Μετά την ανάγνωση της προφητείας του Ιωνά, του οποίου προτυπώνει την ταφή και την ανάσταση του Κυρίου, αντηχεί ως νικητήριος ιαχή ο ψαλμικός στίχος:




Πρόγνωση καιρού: Μ.Σάββατο 11-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Έλεγχοι της αγοράς από την Περιφέρεια Αττικής


Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των αρμόδιων Διευθύνσεων, συμβάλλουν τόσο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς διενεργούνται σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, όσο και στην προστασία των καταναλωτών, καθώς στόχος τους είναι η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος των πολιτών.

Πιο εύκολα η πρόσληψη εποχικών σε Δημόσιο, ΟΤΑ – Τι αλλάζει με το ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ


Την εξαίρεση των προσλήψεων υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) – κυρίως εποχικών, από την αναστολή διορισμών και προσλήψεων της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου:


Η Ένωση Νεολαίας Κυθήρων "ΠΟΡΦΥΡΙΣ" είναι και πάλι ενεργή με νέο Δ.Σ.


Την Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο, στις Καρβουνάδες Κυθήρων, έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νεολαίας Κυθήρων “Πορφυρίς”. Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης είχε ως κύρια θέματα τα εξής:







Σαν σήμερα : Η δεύτερη πολιορκία και η έξοδος του Μεσολογγίου


 Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

Η Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη.

 Η Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.

Πρόγνωση καιρού: Μ.Παρασκευή 10-04-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΜΑΣ
Μάνου Χατζιδάκι – Νίκου Γκάτσου
Τα Παράλογα (έργο 32) 1976
μουσική και τραγούδια της φθοράς και του ονείρου

---------------------------------------
ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ είναι ένας κύκλος λαϊκών τραγουδιών για σιωπηλή και κατ’ ιδίαν ακρόαση.
Το θέμα των τραγουδιών είναι η αθάνατη Ελλάδα σ’ όλη την ένδοξη διαδρομή της και γι’ αυτό απαιτείται απ’ τους ακροατές προσήλωση, θρησκευτικότης και ει δυνατόν νηστεία – χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ πρέπει να ακούγονται μόνο τη Μεγάλη Σαρακοστή.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση σχετικά με το Άγιο Φως


Κατόπιν εκτενούς και έγκαιρης επικοινωνίας του Δήμου Κυθήρων με τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ενημερωθήκαμε ότι η μεταφορά του Αγ. Φωτός στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα γίνει μόνο με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού για το απόγευμα και το βράδυ του Μ. Σαββάτου, σύμφωνα με Κυβερνητική Απόφαση. Η Δημοτική Αρχή ζήτησε την τροποποίηση της ώρας αναχώρησης από την Αθήνα της προγραμματισμένης πτήσης του Μ. Σαββάτου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή στη συγκεκριμένη πτήση υπάρχουν ήδη επιβάτες που προέρχονται από ανταποκρίσεις άλλων πτήσεων.

Την παρέμβαση του αν. Υπουργού Υποδομών ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτηρίου της Ραλλείου Σχολής

Γιωργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης ΠειραιάΤην παρέμβαση του αν. Υπουργού Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη ζήτησε, με επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτηρίου της Ραλλείου Σχολής, καθώς οι εργασίες έχουν σταματήσει από τον περασμένο Νοέμβριο λόγω διαφορών ανάμεσα στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και στον ανάδοχο.


Αρχίζουν οι αιτήσεις για σίτιση, στέγαση και ρεύμα – Ποιοι οι όροι χορήγησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Επισπεύδει την υλοποίηση του πρώτου νόμου της κυβέρνησης για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.




Έλεγχοι σε πλοία της ακτοπλοΐας από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά

Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε πλοία της ακτοπλοΐας από στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης κατά τις ημέρες του Πάσχα.






Δεν μονιμοποιούνται οι 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου – Ποιες δυνατότητες τους δίνει το ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ


Δεν μονιμοποιούνται τελικά άμεσα οι περίπου 40.000 υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) του Δημοσίου όπως είχε εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. 







Αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Δείτε τη διαδικασία και τις προθεσμίες

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Με απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ορίστηκε ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015, καθώς και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (Ε2, Ε3).


Μεγάλη Πέμπτη - H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.


 Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.










Η υποτίμηση της Δραχμής του 1953


Ο Αλέξανδρος Παπάγος σε προεκλογική συγκέντρωσηΑπό τα τέλη του 1952 τη χώρα κυβερνούσε ο δεξιός «Δημοκρατικός Συναγερμός» του Αλέξανδρου Παπάγου (αρχηγού του Εθνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου), o οποίος είχε επιτύχει μια σαρωτική νίκη στις εκλογές της 16ης Νοεμβρίου, λόγω του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος.





Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 9-04-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Κόκκινα αυγά στη βιβλιοθήκη

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (9/4) στις 13:00 (1μ.μ.)








Δημιουργίες παιδιών με ειδικές δεξιότητες

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά να αναδειχθεί το ταλέντο και η δημιουργικότητα των παιδιών με ειδικές δεξιότητες ζητήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Παιδιών να ζωγραφίσουν με θέμα το Πάσχα.







Εξωραϊστικός Σύλλογος Καψαλίου " Η Κυθέρεϊα Αφροφίτη ": Διαμαρτυρία σε υπουργο Ναυτιλίας


Πηγή : Εξωραϊστικός Σύλλογος Καψαλίου

Φρένο στην ασυδοσία των μετεγγραφών


Μπλόκο στις ανεξέλεγκτες μετεγγραφές φοιτητών προς τα κεντρικά ΑΕΙ βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαμορφώνοντας τον άξονα πάνω στον οποίο πρέπει να κινηθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το νέο νομοθετικό πλαίσιο περί μετεγγραφών. Πλέον ο αριθμός των μετεγγραφομένων μπορεί να είναι έως και το 10% του αριθμού εισακτέων κάθε ΑΕΙ και θα αφορούν λόγους υγείας και οικονομικούς λόγους.

Καλό Πάσχα - Καφέ εστιατόριο Λεμόνι !!!

Εμφάνιση ευχες πασχα λεμονι3.jpg

Πηγή : Κώστας Μπέλμπας

Τέσσερις αιώνες σε ένα τετράγωνο στην Πλάκα

Τέσσερις αιώνες σε ένα τετράγωνο στην ΠλάκαΤα θυρανοίξια του νέου Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2017, συμπίπτουν σχεδόν με τα 100χρονα της λειτουργίας του που συμπληρώνονται το αμέσως επόμενο έτος. Πρόκειται αναμφίβολα για συγκυρία ευτυχή: η μεταστέγασή του στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου, στο αστικό μνημείο του οικοδομικού τετραγώνου Αρεως - Βρυσακίου - Κλάδου - Αδριανού, θα του επιτρέψει όχι μόνο να «υποδεχθεί» το ορόσημο αυτό όπως αρμόζει στον θεματοφύλακα τεσσάρων αιώνων νεοελληνικού πολιτισμού αλλά και θα απελευθερώσει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές για το μέλλον.

«Κιβωτός»: ένας τρελόπαπας άλλαξε τον κόσμο


KIVOTOS3«…Ήταν το 1998 όταν νεαρός ιερέας μόλις 26 ετών διορίστηκα στον Άγιο Γεώργιο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Θέλησαν να γνωρίσω το πραγματικό ποίμνιο, να καταλάβω γιατί τα παιδιά ήταν παραβατικά, γιατί έμεναν στο δρόμο σαν αγρίμια και έμπαιναν σε συμμορίες. 





Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Η ΛΥΣΗ TOY ΑΙΝΙΓΜΑΤΟΣ Νο1

Ευχαριστούμε την Sofia Sp-Kalamou, τον Επίμονο Αναγνώστη, την Κατερίνα Μρτ και την Eleni Kostopoulou. Αυτά που προτείνατε ήταν σωστά αλλά δεν είναι η λύση του αινίγματος. Ούτε η ποίηση με πι μικρό, ούτε η ζωή ή ο γάμος, ούτε ο ιερός κυρ-Αλέξανδρος.

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 8-04-2015






Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΣΦΙΓΓΑ ΜΕΧΡΙ ΩΡΑΣ Ο ΕΛΒEΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΟΣΒΑΛΝΤ

Μέσα σε λίγες φράσεις τα περιέγραψε όλα, δίνοντας δείγμα γραφής για τη στάση που θα τηρήσει- ή τηρεί μέχρι ώρας- ο Ελβετός Τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Οσβαλντ , ο εμφανιζόμενος  από τις διωκτικές αρχές ως ο «τραπεζίτης της μίζας» και ολόκληρου του σάπιου πολιτικού συστήματος: «Δε ξέρω τίποτα για μίζες, ούτεεχω λίστα με πολιτικά προσωπα που διακινούσαν μαύρο χρήμα».

Προγραμματική Συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας για πρώτη φορά μεταξύ της Περιφερειάρχη Αττικής και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Εμφάνιση υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας 2.jpg
Προγραμματική Συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας,  υπογράφτηκε σήμερα για πρώτη φορά σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησής τους στις 25 Φεβρουαρίου 2015, όταν έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές της συμφωνίας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υπέγραψαν σήμερα σχετική Προγραμματική Συμφωνία.

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος 1541 – 1614

«Πορτραίτο άνδρα», θεωρούμενο ως αυτοπροσωπογραφία του Δομήνικου ΘεοτοκόπουλουΣπουδαίος ζωγράφος της Αναγέννησης, με καταγωγή από την Κρήτη, αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης. Έζησε και δούλεψε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Ισπανία, εξ ου και το προσωνύμιο El Greco (Ο Έλληνας), με το το οποίο είναι, επίσης, γνωστός.

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε το 1541 στον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) της Ενετοκρατούμενης Κρήτης, από εύπορους γονείς. Χωρίς να είναι γνωστά πολλά πράγματα για τους δασκάλους και την καλλιτεχνική μαθητεία του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει βυζαντινή ζωγραφική στη γενέτειρά του και να εξοικειωθεί με τη δυτική τέχνη.

Στην «απόχη» τα ΙΧ χωρίς ΚΤΕΟ


Η επιτροπή αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μελετά τη μείωση αρκετών προστίμων, μεταξύ των οποίων και αυτού για τα ΚΤΕΟ Με την... κατ' οίκον αποστολή σημειωμάτων σε όσους το έχουν αμελήσει φιλοδοξεί η κυβέρνηση να λύσει το χρονίζον πρόβλημα των ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων και δικύκλων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ από την Τατιάνα Σταύρου

Δεν είναι δέντρο από τα χαρούμενα η ελιά! Στιγμές-στιγμές μονάχα σαν τη χτυπά ο μεσημεριάτης ήλιος και τ’ αεράκι τής ανεμίζει την πυκνή φυλλωσιά, λαμποκοπά το ασήμι πὄχει χυτό επάνω της. Τότε ντύνεται όλη τη δόξα της. Ψηλώνει, λες θα πετάξει, πάει να ξεκολλήσει από το σκοτεινό χώμα, να σμίξει με το φως. Να χαθεί στον αέρα. Όμως απομένει εκεί σοβαρή κι αξιόπρεπη, δεν την πλανεύουν οι πρόσκαιρες ομορφάδες. Ο βασανισμένος της κορμός, ο σκεβρωμένος, που τον πλάσανε οι αέρηδες σπρώχνοντάς τον κατά τη δική τους βούληση, δίνει την αίσθηση μιας πάλης αδιάκοπης, που θυμίζει πολύ τον άνθρωπο στην πάλη του με το πεπρωμένο.

Πηγή : Kythera Library (facebook)

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Η Εκκλησία θυμάται την παραβολή των 10 Παρθένων.
 Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Στην υμνολογία κυριαρχεί το γεγονός «της αλείψεως του Κυρίου δια μύρων υπό πόρνης γυναικός» (Κατά Λουκά ζ' 44-50), ενώ ψάλλεται ένα από τα πλέον δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας, το «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», γνωστότερο ως Τροπάριο της Κασσιανής, από το όνομα της υμνογράφου Κασσιανής (810-865), που το συνέθεσε.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 7-04-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Την Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθεί η δόση πρώτου τριμήνου του 2015, των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Πρόκειται για ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων του εντύπου Α21 του έτους 2014.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες : Πρακτική ΛΑΝΕ φτάνει πιά!!!!


Η Πρακτική της εταιρείας ΛΑΝΕ με δρομολόγια που μόνο τα νησιά μας δεν εξυπηρετούν, δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά. Μετά τη σωστή παρέμβαση του Δημάρχου κου Στράτου Χαρχαλάκη στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κο Θοδωρή Δρίτσα, καλούμε τον κο Δήμαρχο να οργανώσει άμεσα μια διευρυμένη συγκέντρωση σε μια κοινή προσπάθεια με τον Δήμο μας και το εξώδικο που έχει ήδη γίνει από πλευράς του Δήμου, να πάρει σάρκα και οστά με ένδικα μέσα. Δεν γίνεται μια ζωή να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!

Δήμος Κυθήρων : Επιστολή του Γιώργου Κασιμάτη σχετικά με τις μισθώσεις των εμπορικών εγχωρίων εκτάσεων στα Κύθηρα


Από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βασικό εμπνευστή του Π.Δ. για την Εγχώριο Περιουσία και πλέον έγκυρο γνώστη του ιστορικού αυτού θεσμού, κ. Γεώργιο Κασιμάτη, λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια, καθώς αποτελεί τρανή επιβεβαίωση της στάσης της Δημοτικής Αρχής και του κ.Δημάρχου προσωπικά σχετικά με τις μισθώσεις των εμπορικών εγχωρίων εκτάσεων στα Κύθηρα (παραλίες, τουριστικές κατασκηνώσεις κ.λπ.). Η επιστολή ελήφθη στις 30/3/2015 και έλαβε αρ. πρωτ. Φ.39/15/1222.
Διαβάστε την επιστολή εδώ

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας στους τομείς ασφάλειας και πολιτικής προστασίας


 Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, πρόκειται να υπογράψουν Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας, αύριο, Δευτέρα, 6 Απριλίου, στις 12.00, στο υπουργείο.
Παρακαλείσθε για την κάλυψη.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής


Η τέχνη του δρόμου μετακομίζει στο Κολωνάκι


Η τέχνη του δρόμου μετακομίζει στο ΚολωνάκιΗ εποχή της οικονομικής, της πολιτικής και της κοινωνικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει την αμφισβήτηση πολλών προτύπων της κοινωνίας. Την ίδια ώρα η τέχνη του Street Art κατακτά όλο και περισσότερη αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που φαίνεται από το πολύχρωμο εικαστικό πανόραμα που υπόσχεται να προσφέρει η έκθεση «Street art is here to stay» (Η τέχνη του δρόμου ήρθε για να μείνει). Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 19 Απριλίου στον χώρο τέχνης ΑΕΝΑΟΝ στο Κολωνάκι.

Το Άγιο Πάσχα

Η Εκκλησία θυμάται τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο και το γεγονός της άκαρπης συκιάς που ξεράθηκε, όταν ο Κύριος την καταράστηκε.
 Το βράδυ στις Εκκλησίες ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, όπου στην υμνολογία κυριαρχεί η Παραβολή των 10 Παρθένων (Ιδού ο Νυμφίος έρχεταιΤον νυμφώνα σου βλέπω).
Η Βασιλεία των Ουρανών, μας λέει ο Ιησούς, μοιάζει με την παραβολή των 10 Παρθένων. Η ιστορία τους εν τάχει: Πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές παρθένοι περιμένουν το Νυμφίο (γαμπρό) να έλθει να παραλάβει τη νύφη.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 6-04-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΛΗ: Τα αινίγματα της Βιβλιοθήκης

Ξεκινώντας από σήμερα, σε τακτά διαστήματα, θα δημοσιεύουμε γρίφους, κουΐζ κι αινίγματα, άλλα πρωτότυπα κι άλλα αυτοσχέδια, πάντοτε σχετικά με τα Γράμματα. Θα υπάρχει επίσης συνοδευτικό εικονογραφικό υλικό, αλλά όχι βοηθητικό, συνήθως παραπλανητικό.
Νικητής θα ανακηρύσσεται ο πρώτος που θα απαντάει σωστά με σχόλιο κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση. Για έπαθλο θα αποστέλλουμε ένα βιβλίο στον νικητή πρώτο λύτη.


Πηγή  : Kythera Library

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα -Αναλυτική πρόγνωση

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα -Αναλυτική πρόγνωση Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα με τοπικές βροχές ακόμη και χιόνια στα ορεινά τη Μεγάλη Δευτέρα. Η θερμοκρασία Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα κυμανθεί σε χαμηλό για την εποχή επίπεδο ενώ από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.  Οσον αφορά το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να είναι ηλιόλουστο αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες ενώ το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα να γίνει ακόμη και υπό βροχή

Ευχαριστήριο οικογένειας Μανόλη Στάθη


Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση και τα θερμά λόγια για τον πρόωρο χαμό του Μανόλη. Ευχαριστούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας για την διαχρονική εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, την ανυπόκριτη οδύνη και το σεβασμό στη μνήμη του. Οι παρακαταθήκες του, το όραμα του , οι αγώνες του και κυρίως η τεράστια αγάπη του για το νησί μας , έχουν μεταλαμπαδευτεί ήδη στα παιδιά του ως ιστορική κληρονομιά. Η μνήμη του είναι φάρος πορείας για μας όπως και ο σεβασμός που δείξατε σε αυτή. 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΑΘΗ 

Μάρκος Μεγαλοοικονόμος : Οι νερόμυλοι Μυλοποτάμου

Νερόμυλοι 2
Ένα σημαντικό στοιχείο της οικονομικής, κοινωνικής και φυσικής ιστορίας των Κυθήρων είναι οι νερόμυλοι. Μπορεί ως μνημεία να μην είναι τόσο γνωστά όσο είναι τα κάστρα και οι εκκλησίες του νησιού, όμως έχουν διαδραματίσει εξ ίσου σημαντικό ρόλο στον αέναο αγώνα των ανθρώπων του για επιβίωση. 





Ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις 32.433 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους

Ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ για Κοινωφελές Πρόγραμμα Εργασίας στους Δήμους της Χώρας.



Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει παραδοθεί ο δρόμος Σπάρτη - Λεύκτρο

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη είχε την Πέμπτη 2 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.